Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

"Onnellinen kapitalismi" by E-liike

  • "Onnellinen kapitalismi" by E-liike
  • "Onnellinen kapitalismi" by E-liike

E-liike on "maailman ensimmäinen liberaali ääriliike". 

Olemme sitoutumattomia ja rakennamme johtavaa tulevaisuuden suomalaista kansanliikettä. E-liikkeen (s. 6/2014) ajama demokraattinen vallankumous on järjen, tunteen ja yksilön riemuvoitto latistuksesta ja vääränlaisesta kollektiivista. E-liike haluaa, että isänmaassamme asuu maailman onnellisin ja rohkein kansa ja täällä on maailman kilpailukykyisin ja innovatiivisin talouselämä. 

Resurssimme ovat vielä hyvin rajalliset, mutta meillä on suuri visio isänmaalle - E-liikkeen agenda 2015 - eläköön kansalaispalkka, vapaus ja vallankumous! E-liike rakentaa Suomeen kokonaan uuden "alustan", jonka kautta vallankumous toteutuu. Se tehdään E-liikkeen kymmenen askeleen kautta, joista esittelyssä on nyt toinen askel eli E-liikkeen visioima "onnellinen kapitalismi". Se on hyvin keskeinen osa vaatimaamme muutosta. Lisää taustatietoa etenkin talouteen liittyvistä asioista löydät myös Linkedinnissä aiemmin englanniksi julkaisuista kirjoituksistani: My Europe is Sick! Dear Alex - Kill Tekes! ja Dear Tekes - Love Alex!

Lähtökohtaisesti teemme vallankumouksen yhdessä muitten kanssa - E-liikkeen vallankumous ei ole keneltäkään pois. Sitoutumattomat ja puolueitten uudistusmieliset ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteistyön merkeissä!  

Toinen askel – kuvittele isänmaa, jossa kukoistaa ”onnellinen kapitalismi”!

E-liikkeen missiota voisi hyvällä syyllä kutsua ”onnelliseksi kapitalismiksi”. Se ei ole sekoitus kapitalismia ja sosialismia eli ”sosiaalikapitalismia” niin kuin nykyinen tiensä päähän tullut malli pohjoismaisesta hyvinvoinnista vaan jotain aivan muuta. Onnellinen kapitalismi on uudenlaista kansalaisten itse itselleen oikeissa olosuhteissa tuottamaa hyvinvointia, jossa mahdollisuuksia ja luovaa ajattelua ei ole tukahdutettu osalla kansasta jo heti lähtökiihdytyksessä niin kuin tähän asti.

E-liikkeen ”onnellinen kapitalismi” tarkoittaa, että annetaan ”kapitalismin näkymättömän käden”, eli vapaan markkinamekanismin, tehdä rauhassa työtään mahdollisimman yksinkertaisissa olosuhteissa sekä tarjotaan samalla sellaista taloudellista tasa-arvoa ja kannustavuutta, joka ei häiritse vapaata markkinamekanismia yhtään mitenkään!

Tulevaisuuden Suomi ei todellakaan enää tarvitse nykyisenkaltaista nollasummapeliä!

Siinä yksityisen sektorin tehtävä on leipoa mahdollisimman iso kakku ja sen jälkeen tapellaan kuka yhteiskunnassa saa ensimmäisenä anastettua kakkulapion erilaisten edusmiesten välityksellä. Opimme kyllä kaikki, myös julkinen sektori itse, leipomaan omat kakkumme kunhan systeemi vain antaa siihen mahdollisuuden.

Ihmisen onnellisuus tulee vapaudesta valita, perustarpeiden tyydyttämisestä, nautiskelustakin hieman, yksilöllisyydestä ja yhteisöllisyydestä sekä niistä hyvistä arvoista, joiden mukaan hän pystyy elämässään suunnistamaan pahojenkin vastoinkäymisten keskellä. ”Jokainen on oman onnensa seppä” – todellakin, mutta olosuhteet, joissa seppä takoo ja työtään tekee pitää ensin olla kunnossa, aivan kaikilla suomalaisilla!

Toimiessaan vapaitten ihmisten ja yritysten markkinoilla ”kapitalismin näkymätön käsi” on maailman paras, kaunein ja tehokkain mekanismi ohjaamaan sitä mitä tuotetaan, millaisia määriä ja millaisilla hinnoilla. Turha keksiä pyörää tässä uudestaan. ”Riistokapitalismista”, ”kulutushysteriasta”, ”pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta” ”sosiaalikapitalismista” jne. puhuttaessa poliitikot sumuttavat joko tietoisesti tai hölmöyttään meidät luulemaan, että itse kapitalismissa puhtaana markkinamekanismina olisi jotain vikaa.

Ei ole, vika on aina ihmisissä, piste.

Kapitalismia mekanismina voi verrata valkoiseen kesyttömään hevoseen, jolla osaava ratsastaa vaikka täyttä laukkaa, kun taas joku, joka ei ymmärrä sitä tippuu selästä saman tien. Ei vapaata vangita voi eikä pakottaa olemaan ratsu vääristä lähtökohdista – kapitalismi toimii ja tekee erinomaisesti parasta työtään aivan itsestään kun sen antaa vapaan kilpailun kautta itse päättää mitä tuotetaan, millaisia määriä ja millä hinnoilla kaikilla niillä alueilla, joilla ei ole ehdottoman välttämätöntä puuttua tähän itsestään tapahtuvaan mekanismiin.

Suomi on tippunut hevosen selästä uudestaan ja uudestaan viimeisten vuosikymmenien aikana.

Miksi? Siksi että julkinen sektori ja valtapuolueet, myös kokoomus, jonka luulisi ymmärtävän kapitalismin olemusta edes hieman, hääräävät poliittisen valtapelin ja suomalaisen sosiaalikapitalismin kautta aivan kaikkialla omia suosikkejaan tyytyväisinä pitäen – sielläkin missä hommassa ei ole mitään järkeä. Tässä härskissä leikissä sen minkä suosikit taloudellisesti voittavat, koko kansantalous häviää usein monin verroin, puhumattakaan ristiriidoista, jotka moinen politiikka yhteiskuntaan kylvää.

Julkinen sektori pystyy resursseillaan tai lainsäädännön kautta pitämään yksityiset poissa markkinoilta ja siksi lopputuloksena ovat monesti kalliimmat ja huonommat palvelut ja tehoton tuotanto. Suomalainen (eurooppalainen) yritystukijärjestelmä on toinen karmea esimerkki siitä miten kaikki voi mennä pahasti pieleen kun kapitalismin ei anneta tehdä työtään rauhassa. Se on ehdottomasti ajettava alas sellaisena kuin se nykyisin on eli virkamiesvetoisena, läpinäkymättömänä, epätasa-arvoisena ja kilpailua vääristävänä tukihässäkkänä, jossa koko kansantalous on suurena häviäjänä.

Ei myöskään voi olla niin, että puolet kansasta hyötyy toisen puolen, epäonnisemman, kustannuksella niin kuin nyt on.

E-liike näkee asian täysin erilailla kuin valtapuolueet – Suomen kaltaisissa olosuhteissa oikeilla päätöksillä myös tähän asti epäonnisemmat voivat alkaa onnistua ja samaan aikaan voimme kuitenkin lisätä myös jo onnellisten onnellisuutta. E-liike heittää pallon valtapuolueitten virallisten agendojen ohi kaikille niille, jotka kykenevät itsenäiseen ajatteluun – eihän näitten asioitten tarvitse olla ristiriidassa keskenään 2010-luvun Suomessa!

E-liikkeen vallankumous kokonaisuutena on huikea mahdollisuus niin poliittisesti vasemmalla, keskellä kuin oikeallakin oleville, leipäjonoista Silicon Valleyhin ja toisinpäin.

Hölkynkölkyn - sisumme on vapautemme!

19.12.2014

Kalervonkatu, Jyväskylä

t. Petri

 

E-LIIKE.net 
-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 
Perustaja, 1. kapinallinen 
puh.  +358 400 933 284 
petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.E-liike.net www.petrihirvimaki.com

#petrihirvimäki2015  #uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Logo on oivaltava. Liike ei varmaan ole resistinen koska rasistit ei osaa käyttää kulttuuria ainoastaan tuhota sitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Sini - joo ei olla rasisteja... halutaan vain "tappaa" karmea nykysysteemi, joka on yksilön kannalta demokratian irvikuva ja tehdä siis se vallankumous. Halutaan puhua asioista niitten oikeilla nimillä. Logosta - kiitos, pakko itse kehittää kaikkea vielä tässä vaiheessa. Taiteilijaisä mulla. Siinä on muuten Applen logosta pieni lainaus myös, huomaatko mitä;-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kun mä huomasin että sen käännetyn E´n sisään muodostuu joku puolustusvoimain merkki tai missä se on sellainen torni. Mutta mahtava veto kääntää E tollai. Se kukka ehkä näyttää hieman liikaa maalikaupan merkiltä ja ruotsin idioottipuolueen merkiltä.
Pitää lukea se teksti päiväaivoilla sitten.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #3

Heh, Hyvä - toi E noin päin on mulla ja mun 3,5 vuotiaalla Rafael pojalla inside juttu... "voimaaaaa" Siis kädet tuollain sivulla ja pientä uhoa päälle. Toimii ja voimaannuttaa:-) Katselin hieman kirjoituksiasi. Joku bannauskin siellä taisi olla? Mielenkiintoista mutta mua ei sellaiset hetkauta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Joo hyvä symboli. Täytyy tunnustaa etten ole vieläkään perehtynyt tohon tekstiin. palaan asiaan.
Voimaa sitten meille kaikille itsekullekin tai miten ne tiernapojat sanoo!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #8

Kiitos! Voimaaaa! Sitä tarvitaan, henkistä etenkin. Saat joulunalusbonuksen suoraan etulinjasta, ole hyvä;-) - https://www.youtube.com/watch?v=cHGAy-iUqcU

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Aika hyvin meni, ruveta noin vaan puhumaan kahvilassa!
Pullamössöä vastaan minusta myös katutaiteilijat parhaimillaan taistelevat kun esittävät vaikka jongleerausta. Kun opettelee taitoja se on tehtävä itse, sitä ei kukaan voi tehdä toisen puolesta. Se tuli mieleen siitä kuinka sinäkin aivan itse avasit suusi tuolla kahvilassa vaikka sisältö oli hiukan teoreettista. Olen sitä mieltä että voisit lyöttäytyä yhteen taiteilijoiden kanssa. Temppujen tekijät ja narrit ovat aina sopineet yhteen vallankumouksellisten puhujien kanssa.

Matias Härkönen

Tuossa E-liikkessä voi olla jotain järkeäkin, mutta uskottavuuden nimissä kannattaisi tehdä ainakin omat nettisivut (eikä yrityksen yhteydessä olevat) ja kenties perustaa sitä varten jokin aatteellinen yhdistys tai vastaavaa (jos ei ole vielä).

Mutta joo, jotain tämän tapaista suomeen tarvitaan vielä ja paljon.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hei Matias, Kiitos! Näissä olosuhteissa mitä olen saanut Suomessa kokea (jos ihmisen pää ja sisu vaan kestää) voi syntyä joskus jotain todella uutta... jos ei anna periksi vaikka mikä olisi. Minulla on mitta niin täysi kuin ikinä olla voi. Kiitos. Arvostan paljon kannustustasi. Toi web kuvio on tiedossa ja mennään hyvin pian eteenpäin sen kanssa. Katsoin sun omia blogeja ja kaivoin myös Espanjan Podemosin (osaan Espanjaa) - lyhyessä ajassa voi tapahtua paljon. E-liikkeen osalta voi olla myös näin. Olen valmis ja mulle voit laittaa mailia milloin tahansa petri.hirvimaki@gmail.com - kuten kaikki kiinnostuneet. Porukalla saadaan aikaan vaikka mitä. E-liike on jotain ihan muuta kuin pelkkä Keski-Suomi projekti. Voit olla ihan varma;-) Bonustrack suoraan etulinjasta - https://www.youtube.com/watch?v=cHGAy-iUqcU

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hei Kristiina, Kiitos. Tsekkasin hieman noita linkkejä. Pitää tutustua tarkemmin jossain välissä. Huomasin että Matti on jo siirtynyt suureen enemmistöön? Harmi mutta työ ja jutut onneksi ovat vielä siellä. Sinulla sama sukunimi, joten kerro... Hmmm... E-liikkeen liberalismista. Mitä jos isketään nyrkki pöytään oikein kunnolla ja ollaan silti liberaaleja. Mitä sitä puhumaan asioista muuta kuin niitten oikeilla nimillä - vallankumous, vapaus, isänmaan henkinen puhdistus, pullamössö jne. Liberalismin ydin on minulle yksilön onnellisuus ja hyvinvointi ilman että se tapahtuu toisten kustannuksella. Talouden tasolla vapaa markkinamekanismi, oikeat arvot ja viisas kansa jota johtaa parhaat yksilöt sisäisen motivaation kautta on lyömätön yhdistelmä. Valtio vain siellä missä sen ehdottomasti pitää olla, ei missään muualla - "onnellinen kapitalismi"!

Lopuksi bonustrack suoraan etulinjasta - https://www.youtube.com/watch?v=cHGAy-iUqcU

Jyrki Paldán

Jos luonnonsuojelukysymys jätetään kokonaan huomioimatta, voisi tämä olla ihan kannatettavaakin. Tosin vain jos kansalaispalkka riittäisi nykyistenkaltaisten julkisten palveluiden ostamiseen yksityiseltä, sekä tietysti itse elämiseen. Tuohan tarkoittaisi että kansalaispalkan suuruuden pitäisi olla arviolta vähintään 2500€/kk.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hei Jyrki - tsekkasin hieman sun blogia

http://jyrkipaldn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180363-...

Mielenkiintoista, onpa paljon dataa! Voisit hyvin tulla E-liikkeen analyytikoksi;-)

Sanot: "Jos luonnonsuojelukysymys jätetään kokonaan huomioimatta, voisi tämä olla ihan kannatettavaakin."

Hetkinen - mitä tarkoitat luonnonsuojelukysymykellä? E-liike ei ala vihreitten roolia ottamaan - antaa heidän tehdä sitä ja sparrataan jos tarvitsee. Luontoon minulle hyvin tärkeä juttu, vietän aikaa metässä, järvellä, hiljaisuudessa Petäjäveden suunnalla. Tarvitsen sitä jotta voi ajatella. Kestävä kehitys aivan top arvoissa.

Sanot: "Tosin vain jos kansalaispalkka riittäisi nykyistenkaltaisten julkisten palveluiden ostamiseen yksityiseltä, sekä tietysti itse elämiseen. Tuohan tarkoittaisi että kansalaispalkan suuruuden pitäisi olla arviolta vähintään 2500€/kk."

E-liike ei ajattele että kansalaispalkka on riittävä normaalitilanteissa elintason ylläpitämiseen. Sillä sinnittelee jos elää hyvin pihisti - se pitäisi olla taso. Huom! Kyllähän pääkaupungista voi muuttaa myös maallepäin! IHMINEN ITSE rahoittaa lisäturvansa. JOs meillä on ylisuuri kansalaispalkka niin tulee ongelmia, jotka tuhoisia kansantaloudelle. Sitä ei pystytä rahoittamaan ja ei kannusta töihin enää. E-liikkeen mallissa esim. 800 aikuiset 400 lapset puhtaana käteen/kk t.

Bonustrack suoraan etulinjasta - https://www.youtube.com/watch?v=cHGAy-iUqcU t. Petri

Jyrki Paldán

Kiitos paljon!

"Hetkinen - mitä tarkoitat luonnonsuojelukysymykellä?"

Lähinnä sitä että markkinatalouden "näkymätön käsi" ei nähdäkseni kykene pitämään huolta ympäristöasioista. Esimerkiksi ilman metsänhoitovelvollisuutta olisi kannattavaa hakata lapin hitaasti tuottavat metsät aroksi ja sijoittaa hakkuurahat paremmin tuottaviin kohteisiin. Myös esimerkiksi kv-merialueiden ja ilmakehän yhteismaan ongelmat ovat täysin markkinatalouden ratkaisukyvyn ulkopuolella. Ilmakehän yksityistäminen tuskin on kenenkään mielestä hyvä idea, mutta ilman sitä yhteismaan ongelma on olemassa ja ilman asiantuntijaperusteista sääntelyä päästöt tulevat olemaan ongelma.

"E-liike ei ajattele että kansalaispalkka on riittävä normaalitilanteissa elintason ylläpitämiseen."

Mitä siihen sisältyy?
Asunto ja ravinto? Entä nykyiset julkisen tarjoamat palvelut? Esimerkiksi terveydenhuolto, koulutus, päivähoito, kirjasto? Mielestäni nuo palvelut kuuluvat kaikille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tänks.

Noita kohtia mitä heitit kommentissasi - tietysti markkinatalous tarvitsee MYÖS valtiota, jotta joku esittämäsi juttu on selkeästi ympäristörikos. On vihreitten agendaa tuoda näitä esiin, tai ainakin pitäisi ehdottomasti olla. E-liikkeen 1. askel on kansalaisten hyvä arvomaailma. Periaatteessa jo tuo auttaa paljon että mitään ympäristön kannalta tuhoisaa ei tapahdu. Tietenkin on naivia olettaa että kaikilla olisi arvot kunnossa. MUTTA markkinatalous ohjaa myös sitä kautta (jos ihmiset vaan riittävän fiksuja) että jos hakkaa metsät aroksi niin koetapa myydä sen jälkeen tonttimaata kesämökeille! Toisaalta jos joku alkaa puhdistamaan vesiä soitten humuskuormituksesta (vaadin!) niin miten huikeasti se voisikaan nostaa vesireitin varren tonttimaan arvoa! Kapitalismi yhdessä maalaisjärjen ja hyvien arvojen kanssa on monesti kaikkein paras mekanismi. Tottakai tarvitaan sitten valtion säätelyä MUTTA VAIN SIELLÄ MISSÄ SITÄ OIKEASTI TARVITAAN JA SEN PITÄÄ OLLA TASAPUOLISTA KAIKILLE! Näin ei 2000 luvun Suomessa todellakaan ole!

Metsätaloudessa vapaa kapitalismi (jopa ilman mitään sääntelyä) olisi ehkä toiminut paljon paremmin kuin mitä MTK ja virkamiesvetoinen metsäpolitiikka. Suomi on täynnä käkkärämännikköä (ainakin Keski-Suomi) joka ei kelpaa kuin selluksi koska se on ollut politiikka. Kaikki nurin ja saat istutusrahaa kun istutat metsät itse. Järjetöntä ja tuhoisaa myös luonnon moninaisuuden kannalta. Kapitalismi ilman virkamiesten latistusta (MTK:n ohjeita) olisi todennäköisesti laittanut ajattelemaan paljon paremmin sitä että puusto lisääntyy ihan itsekseen ja olisihan se hyvä saada paras tuotto suvun metsistä sitten aikanaan. Nyt on todella naurettava tilanne monessa metsässä jossa on n. 60 vuotiaan puuston päätehakkuut... nyt ajatellen järjetöntä touhua oli laittaa 50 luvulla aukko ja mäntyä sinne missä ennen kasvoi järeä kuusimetsä! Mutta tätähän Suomi on täynnä tätä ajattelua ja auktoriteettiuskoisuutta - siis politiikkaa eikä järkeä.

E-liike haluaa lakkauttaa politiikan niin kuin sen nyt ymmärrämme ja ottaa kansalaiset suoraan mukaan. Kansalaiset he ovat monesti paljon parempia asiantuntijoita kuin poliittinen systeemi täynnä valtajuoppoja tai yliopiston professorit jotka välttämättä aina tunne asioitten atomitasoa lainkaan omassa kokemusmaailmassaan.

http://ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Itse markkinamekanismi, markkinoitten näkymätön käsi, on se johon ei kannata kajota liikaa koska se on niin tehokas ja lähtökohdiltaan kaikille tasa-arvoinen mekanismi - tämä meillä on Suomessa unohtunut pahasti ja kokoomus häärää tässä siinä missä muutkin. Ihmiset ne munaavat aina homman eikä markkinamekanismi. Hyvä lainsäätäjä antaa markkinoitten toimia vapaasti ja sitten ottaa pois mahdollisuuden hyväksikäyttää asemaansa väärin ja tekee siitä tarvittaessa jopa rikollista.

---> Kun lisäksi tajutaan että yksinkertainen on kaunista ja laitetaan päälle ihmisen perusturvallisuuden huomioiminen kansalaispalkan kautta saadaan E-liikkeen "onnellinen kapitalismi".

Kansalaispalkasta - hyvä kun kysyit! Tuolla 800/400 combolla ehdottomasti mainitsemasi asiat pitää olla ilmaisia. JOs yhdessä päätetään että niitä ei voi kansalainen ilmaiseksi saada (tehokkuusvaatimus tms. syy) niin sitten nostetaan kansalaispalkkaa! Tuo 800/400 menee reilusti yli peruspäivärahan ja lapsilisän määrä erittäin paljon yli sen mitä nyt esitetään 100 kk! Suomi tarvitsee uutta nousevaa sukupolvea ja toi kannustaisi sitä osaltaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset