Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suomi Finland - yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!

  • Suomi Finland - yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!
  • Suomi Finland - yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!
  • Suomi Finland - yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!

Katselin syrjäsilmällä sotekeskustelua A-studiossa - 

Meillä on vallassa ylhäältä alas asti täysin innovointiin kykenemätön valtaholistiporukka, joka ei tiedä innovoimisesta yhtään mitään! Puhetta kyllä tulee ja sotetermejä "asiantuntevasti", mutta jo silmäterän asennosta pystyy päättelemään kaiken tarpeellisen.

Kysymys kuuluu - montako viikkoa olisi mennyt todella osaavalta huippuammattilaiselta (tai aivan muutaman ihmisen tiimiltä) rakentaa meille toimiva malli, joka olisi ollut sata kertaa halvempi ja sata kertaa parempi kuin nykyinen, josta kukaan ei edes tiedä mikä se on!

Ilman että olisi ollut minkäänlaista jäsenkirjaa kenelläkään!

Tämä maa on pitkään ollut niin latistettu, että voi olla kaivamista enää löytää oikeita ihmisiä siellä sote kentällä? Jos ymmärretään missä on oikeasti vika, niin kyllä nämä asiat saadaan kuntoon ja Suomi oikealla uralle. Hyvin harva ymmärtää missä on lähtökohtaisesti vika ja siksi tässä yritetään "pientä ulostuloa".

Tässä innovoinnin Ambomaassa vaan tahtoo olla niin, että innovoinnilla ei ole varsinaisesti mitään väliä. "Väärät verkostoitujat" ja valtajuopot varastavat toisten kuormasta tai teettävät miljoonan konsulttitutkimuksen veronmaksajien resursseilla, joitten päällä istuvat. 

Ongelma: se joka ei itse osaa innovoida ei ole myöskään oikea ihminen tai puolue viemään asiaa eteenpäin! Yhteiskunnallinen toiminta ei nykysuomessa perustu oikeastaan koskaan visioon vaan puhtaaseen valtapeliin - rakenna siinä sitten onnellinen ja tehokas isänmaa!

Entäpä Suomen yksityinen sektori?

Mutta eihän meillä edes ole yksityistä sektoria Suomessa! Latistus on valunut jo aivan kaikkialle ja julkisen sektorin kulutuksen osuus 57% BKT:stä ei ole pelkkä tilasto - jos meillä jossain suhteessä pärjätään niin se on täysin systeemistä huolimatta eikä suinkaan sen ansiosta!

Suomen yksityinen sektori saadaan kuntoon vain laittamalla julkinen sektori kuntoon.

Kyse ei ole sotesta tai mistään yksittäisestä tempusta, isostakaan. Kyse on maamme poliittisesta päätöksentekomekanismista, siis koko alustasta, ja siitä, millä motivoituvia ihmisiä se päättäjikseen tuottaa - valta, raha vai asiat? Simple as that. Syyttäkää äänestäjiä, älkää syytttäkö äänestäjiä!

Koska minulla on jo edesmenneeseen Steve Jobsiin (Apple) sellainen hauska yhteys olen alkanut pohdiskella sitä kuinka kauan hän olisikaan suomalaisen latistuksen kanssa pärjännyt jos olisi Suomeen syntynyt? Mies sentään laittoi puolentusinaa teollisuudenalaa kokonaan uusiin puihin! Veikkaan, että maailma ei tietäisi mitään koko miehestä nimeltä Steve Jobs jos hän olisi Suomeen sattunut syntymään? 

Steve Jobsin kaltainen ihminen, sielultaan taiteilija bisnesmiehen hommissa, ei pärjää minuuttia kauempaa suomalaisen kasvuyrittäjyysvirkamiehen kanssa!

Miettikääpä Alex, Juha, Antti ja Timo (ja kaikki muutkin) jos meillä onkin nyt jossain ”Suomen Steve Jobs” keskuudessamme täällä Suomessa tai viisitoista ainakin melkein Steve Jobsia, joista maailma ei kuitenkaan tiedä yhtään mitään? Siinähän on ryssitty yksi parhaitten päivien ”Nokia” (tai Apple) tai viisitoista ”Kone Osakeyhtiötä” (tai Pixaria)!

Nykymenon jatkuessa jokainen näistä Suomen Jobseista sinnittelee kuka mitenkin ja puolet heistä juo parhaillaan omaa Päijänteellistään viinaa liian lyhyeksi jäävässä elämässään. Toivottavasti edes joku vuosikymmenien taistelun jälkeen joskus vielä löytää elämänsä suuren merkityksen ja rauhan kadunkulmien kaihoisana trubaduurina –

tai voihan jotain kiinnostaa vallankumoushommatkin?

Hölkynkölkyn - sisumme on vapautemme!

27.2.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

t. Petri

 

E-LIIKE.net 

-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 
Perustaja, 1. kapinallinen 
puh.  +358 400 933 284 
petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.E-liike.net www.petrihirvimaki.com

#petrihirvimäki2015  #uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Selväjärkisiä ajatuksia. Joita todistaa oikeaksi talouden latistunut tila.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Perttu - kiitos! Talouden ja suomalaisen innovoinnin tila. Meillä on yhteiskunta täynnä asioita jotka näyttää olevan kunnossa (propagandan vielä avittamana) mutta ovat OIKEASTI KAIKKEA MUUTA! Jos Suomi on jossain tilastossa kohtuu hyvällä sijalla niin se ei todista mitään jos aivan selvästi on käsijarru päällä. Suomihan voisi olla asiat kuntoon laittamalla se maailman paras. Systeemistä huolimatta - Kokoomus, Keskusta, demarit!

Heh, taitaa olla niin, että jos ei itse ole missään puolueessa ja on sitten niitä selväjärkisiä ajatuksia niin ei saa provosoitua mitään valtavaa keskustelua. En kyllä viitsi väkisin jättää juttua vajaaksi sen takia. Otetaan sekin hyvänä juttuna. Analytics ei valehtele.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Petrin sote-kysymys kuului: "montako viikkoa olisi mennyt todella osaavalta huippuammattilaiselta (tai aivan muutaman ihmisen tiimiltä) rakentaa meille toimiva malli, joka olisi ollut sata kertaa halvempi ja sata kertaa parempi kuin nykyinen, josta kukaan ei edes tiedä mikä se on!"

Monen vuoden veivaamisen jälkeen tultiin siis siihen tulokseen, että maakuntamalli on paras (19 sairaanhoitopiiriä). Surullisinta on, ettei olisi tarvittu edes innovointia vaan selkeä vastaus oli koko ajan tarjolla. Ruotsissa on jo kauan tehty niin ja meilläkin on pitkäaikaisia, myönteisiä kolmesta maakunnasta:

Ahvenmaan sote-kuntayhtymä toimii vuodelta 1994
Kainuun sote-kuntayhtymä toimii vuodelta 2005
Etelä-Karjalan sote-kuntayhtymä toimii vuodelta 2009

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188058-mika...

P.S. Mauno Koivisto sanoi kerran mainiosti: "Politiikassa kaikkein turhauttavinta on se, kun väärä taho tekee oikean ehdotuksen".....maakuntamalli kuuluu siihen sarjaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Ilmari.

P.S. Mauno Koivisto sanoi kerran mainiosti: "Politiikassa kaikkein turhauttavinta on se, kun väärä taho tekee oikean ehdotuksen".....maakuntamalli kuuluu siihen sarjaan.

Mullakin taitaa olla tuota ongelmaa - tai siis onko se vähän muilla;-) Leikittelen ajatuksella että Alexin käppyrät alkoi laskea kun tämä julkaistiin

https://www.linkedin.com/pulse/20140918202558-1099...

Sitten oli Sipilän vuoro mutta valitettavasti hänen perhetragedia tuli muutaman päivän jälkeen. En toivo tietenkään kenellekään sellaista. Katsotaan miten käy käppyröitten;-) Minun tehtävä on nostaa kissaa (esim. Tekes) pöydälle.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1869...

Noin se menee politiikassa tämän maan tapa. Kun ei ole sitä innovointia ylätasolla lainkaan niin toistan kuormasta saa varastaa ilman että paljoa siitä kertoilee. Siinähän voi mennä omat pisteet.

Ongelma on se että ylätason päättäjät ei todellakaan tiedä innovoimisesta mitään - miksikö? Siksi että se ei korreloi menestyksen kanssa vaan valtapelin osaaminen sen lukemattomilla erikeinoilla korreloi menestyksen kanssa.

Oikeastaan innovoiminen ja suomalainen politiikka on yhtä kaukana kuin yö ja päivä toisistaan - se on katastrofaalista!

Mutta who cares... jossain vaiheessa niitä autoja aletaan käännellä tässäkin maassa ja laittaa palamaan kun porukka hiffaa että homma ei toimi oikeasti millään tasolla. Nyt ne vasta aavistaa...

#AJATTELEVAÄÄNESTÄJÄ onko meillä sellaisia?

Hyvä pointti sinulla ja tsemppiä sinne Hossan suuntaan!

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Jos joku järjestö lupaisi oikeasti alkaa purkamaan byrokratiaa that would be nice. Esimerkkinä sanottakoon bioenergia, pykälät rajoittavat kuljetuksia, varastointia, tuotteiden jakoa ja jätteiden loppukäsittelyä mielivaltaisesti, verotuksesta puhumattakaan. Kaivostoiminnassa saa päästää uraania pohjavesiin, mutta minä en saa veroteknisistä syistä jakaa edes ilmaiseksi pellolle levitettäväksi bioreaktorin sivutuotetta; ongelmajätteeksi ja lannotteeksi yhtä aikaa luokiteltavaa biomassaa maksamatta yhtäaikaa jätteenkäsittelymaksuja sekä lisäveroa, vaikka tuote on todistetusti parempaa ja luontoystävällisempää levitettä kuin ennen reaktoriin menoaan, eikä siihen ole lisätty lannoiteeksi laskettavia maaperästä louhittuja tai eroteltuja mineraaleja. Polttoaineverotuksesta tällaisissa tapauksissa ei ota selvää konsulttikaan.

Olen saanut vähitellen sellaisen kuvan, että pykälillä suojellaan energiantuottajien monopolia samalla kuin pyritään elättämään yhä kasvava viranomaisten lauma saaduilla verotuloilla. Saa nähdä mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset