Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Uutispommi Kalervonkadulta - farssi vaaligalleriassa!

  • Uutispommi Kalervonkadulta - farssi vaaligalleriassa!

Arvoisa eduskunnan oikeusasiamies,

EDUSKUNTAVAALIT 2015 – ONGELMAT YLEN VAALIGALLERIASSA

Olen sitoutumaton kansanedustajaehdokas Piraattipuolueen (sit.) listalla Keski-Suomessa. Tämä on valitettavasti jo toinen kerta viikon sisään kun laitan kirjettä teille, molemmat syystä. Tällä kertaa uskallan väittää, että asia koskee jokaista tosissaan vaaleissa olevaa kansanedustajaehdokasta tässä maassa sekä jokaista äänestäjää, joka on käyttänyt Ylen vaaligalleriaa tai tulee sitä käyttämään.

Pyydän teitä toimiin viipymättä asioitten selvittämiseksi liittyen demokratian ja tasa-arvon toteutumiseen kevään 2015 eduskuntavaaleissa mitä tulee Ylen vaaligalleriassa ilmenneisiin vakaviin puutteisiin. Mennään asia kerrallaan pienimmästä isompaan –

1. FACEBOOK JAKOKUVANI

Viitaten aiempaan teille osoitettuun kirjeeseeni ja yhteen siinä kuvattuun yhä ratkaisemattomaan ongelmaan. Ohessa näkyy (HUOM! tässä eri kuva!) epätarkka ja ankea kuvani, joka päivittyy vielä tälläkin hetkellä jakajan aikajanalle kun hän haluaa jakaa videotani Ylen vaaligalleriassa Facebookin kautta.

Näin tapahtuu ainakin käyttäen tietokonetta tai läppäriä, myös ystäväni ovat todenneet saman – onhan kaikilla varmasti samanlainen some-jakokuva, pääministerillä myös?

Yle on verovaroilla kustannettu mediatalo ja on kohtuullista, että kaikki ovat samalla viivalla.

Onko minun kärsittävä koko kampanjani ajan ko. haamukuvasta? Tarkoitus on tosissani tavoitella kansanedustajan tehtävää ja tällainen ei luonnollisesti toimi siinä yhtälössä. En hyväksy Ylen selitystä, että ”vika on Facebookin päässä, joten emme tee sille mitään” – Ylen kuuluu olla sinne yhteydessä ja korjata asia välittömästi! (Se oli jo kerran kunnossa välillä, mutta sitten taas kun videotani rukattiin meni FB jakokuva tällaiseksi ja ollut näin jo viime maanantaista 16.3.2015 alkaen.)

2. (SIT.) MERKINNÄT PUUTTUVAT TÄRKEIMMÄSTÄ PAIKASTA

Olen Ylelle muistuttanut myös, että (sit.) eli sitoutumaton merkintä pitää ehdottomasti olla jo ehdokkaitten listauksessa. Gallerian vierailija verratessaan ehdokkaita ei käy lainkaan jonkun ehdokkaan videota katsomassa saati äänestä häntä jos ja kun tuota (sit.) merkintää ei ole jo ensimmäisellä tasolla – tai käy turhaan jos ehdokas onkin sitoutumaton!

Kyse on äänestäjän kuluttajansuojasta, että tietää mitä saa (tai ei saa) äänestämisen yhteydessä. Kyse on ehdokkaan oikeusturvasta, että tietää mitä äänestäjälleen lupaa.

Näitä asioita ei tule arvuutella tai tietoa pantata missään!

Mitä tulee juuri Piraatteihin en todellakaan halua antaa mielikuvaa mahdolliselle äänestäjälle, että tietäisin vielä itse tarkemmin tutustumatta miten Piraatit patenttijärjestelmän uudistaisivat. On hienoa, että Piraattipuolue ajaa agendaansa ja on kiinni ajassa, mutta asiat eivät aina aukea hetkessä etenkin silloin kun puuhaa riittää muutenkin.

Toisaalta työni uuden kansanliikkeen E-liike.net perustajana asettuu outoon valoon ilman tietoa (sit.) oikeissa paikoissa - en koskaan tule olemaan minkään puolueen jäsen niin kauan kuin ko. missiotani ajan eteenpäin. Jokaisella sitoutumattomalla on varmasti hyvät syynsä sitoutumattomuuteensa ja sitä pitää kunnioittaa demokratiassa aivan siinä missä puolueeseen kuulumistakin!

Miten moinen päivänselvä ja pieni asia teknisesti toteuttaa voi olla Ylelle niin vaikeaa?

Oletan ja vaadin luonnollisesti myös, että (sit.) omassa yhteydessäni lukee sitten siinä virallisessa ehdokaslistassa, joka on äänestäjän nähtävillä loppusuoralla – ja etenkin siellä!

3. VAALIGALLERIAN VIDEOITTEN KATSELUKERTOJEN MANIPULOINTI

On päivänselvää, että Ylen vaaligallerialla on iso merkitys ihmisten äänestämiseen. Siellä on ”huumorivideoita” kaikkein ladatuimpina, jotka raapataan mitä ilmeisimmin äänestyspäätöstä tehtäessä pois vaikka katsotaankin – ne eivät ole tässä yhteydessä mikään ongelma.

Todellisuus voi olla myös toinen kuin mitä videolla – ota selvää asioista äänestäjä!

Heti sosiaalisen median lemmikkivideoitten jälkeen on ankaraa taistelua siitä, kuka saa katselulatauksia vähintäänkin niin paljon, ettei vaikuta siltä kuin olisi ”hävinnyt vaalit jo ennakkoon” tai kuka on puolueen kärkiehdokas jne. Numeroilla on varmasti merkitystä kun sellaisia siellä nyt on ”videon katsojakertoina” kaikille nähtävissä. Kyseessä on isot asiat ja myös rahat monen ehdokkaan osalta!

Ylen vaaligallerian kävijämäärien laskeminen on nyt osoittautumassa täydelliseksi demokratian farssiksi! 

Väitän hyvin vahvoilla perusteilla, että videoitten kuvakkeitten yhteydessä esitetyillä katsojamäärillä ei kaikissa tapauksissa tarvitse olla paljoakaan tekemistä todellisuuden kanssa! Yle ei nimittäin ole mitenkään varmistanut, etteikö kävijämäärälaskureita pystyisi halutessaan manipuloimaan myös omalta kotikoneeltaan kuka tahansa miten haluaa vain klikkailemalla omaa videotaan kerta toisensa jälkeen!

Mennään vajaa viikko ajassa taaksepäin.

Olin omalta osaltani helpottunut siitä, että oma laskurini (0 -> 181 -> 0 -> 688 -> 689 -> 688…) saatiin vihdoinkin kuntoon ja videokin näytille viiden päivän taistelun jälkeen. Olen pyytänyt Yleltä selitystä mistä asiassa on ollut kohdallani kyse. En ole saanut vielä.

Onnistunut esiintymiseni omalla videollani ja tietysti iso pohjatyö E-liike.net saivat aikaan sen, että nousin pian Keski-Suomen ladatuimpien videoitten joukkoon. En aivan kärkeen, mutta koko ajan ylemmäs ja ylemmäs.

Kaikki kunnossa siis, ajattelin jo muutaman päivän, kunnes pari päivää sitten huomasin omituisia ”spurtteja” eräitten ehdokkaiden kohdalla suhteessa toisiin.

Alkuun en reagoinut, mutta sitten aloin tosissani ihmetellä mistä on kyse kun laskurin nopeasti ja lyhyessä ajassa muuttuvat lukemat tuntuivat toistuvan uudestaan samalla kaavalla aaltoina. Arvasin syyn ilmeisen oikein, sillä tein kahdet eri testit 10 tunnin välein omalle videolleni ja pelkästään klikkaamalla ”näytä video” uudestaan ja uudestaan (20+20 kertaa) tuloksena oli, että kaikki menee laskurille! Tein kolmannen testin myös vähiten ladattujen videoitten eräälle ehdokkaalle ja sinne meni laskurille kaikki kun videota kotikoneellani toistelin!

Kannattaa testata itsekin jos epäilee –

ellei Ylen gallerian kävijälaskurin takana olevaa koodia ole juuri nyt muutettu (eilisen jälkeen)? Itse kävin omassa testissäni välillä toisella sivulla ja pyöritin vain yhtä videota loppuun asti kerrallaan per tietokone, mutta ei ehkä vaadi sitäkään? On hyvin mahdollista, että laskurissa ei ole mitään rajoitteita? Jopa niin, että videota ei tarvitse edes pyörittää loppuun?

Inhoan syvästi ajatusta siitä, että lähtisin mukaan ”naputuskilpailuun” ja olisin asiasta hiljaa –

se ei olisi mitenkään oikein muillekaan, jotka eivät sitä tee ja edes tiedä asiasta. Toisaalta en ala vierestäkään tumput suorana katsomaan on sen verran hyvin pullat uunissa ja valtavasti töitä tehtynä.

Periaatteessa Ylen galleria on hieno mahdollisuus myös olemattomalla budjetilla päästä esille, kuten kohdallani. Niin se onkin, mutta tekniikan pettämisen vuoksi olen lähes varma, että osalla eniten ladatuista videoista on manipuloinnin avulla saatuja latauksia hyvin paljon suoraan ja välillisesti – hyvä sijoitus ”katsotuimmat” listalla kun jo itsessään ylläpitää luonnollista liikennettä. Em. ei varmasti ole ollut tarkoitus kun katsojakertoja on päätetty alkaa näyttää kansalle!

Onko meillä menossa salainen ”naputuskilpailu” Ylen vaaligalleriassa, jossa sekä äänestäjää, että suurinta osaa kevään kansanedustajaehdokkaista viedään kuin pässiä narussa?

Toimivan demokratian ja tulevien vaalien onnistumisen kannalta peli on saatava poikki välittömästi! Mitkä videot juuri ovat manipuloituja kävijämäärän osalta – sitä on mielestäni turha tutkia ja eihän kukaan mitään rikosta ole tässä tehnyt loppujen lopuksi. 

On kuitenkin tulevien vaalien kannalta kaikkein intressissä, että laskurit a) nollataan välittömästi b) ongelma korjataan pikaisesti c) lähdetään puhtaalta pöydältä eteenpäin, jolloin ko. kaltaista manipulointia ei ole mahdollista enää tehdä. 

Kunnioittavasti,

22.3.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

---

E-LIIKE.net 
-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 

Perustaja, 1. kapinallinen 

Kansanedustajaehdokas

nro. 114 Keski-Suomi

puh.  +358 400 933 284 

petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.petrihirvimaki.com www.E-liike.net 

#petrihirvimäki2015  #uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset