Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Vihreiden perustulomalli - susi jo syntyessään!

  • Vihreiden perustulomalli - susi jo syntyessään!

"Perustulo" on suomipolitiikan mantra jo nyt vaikka sitä ei ole vielä olemassakaan!

Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaat Touko Aalto, Margo Saxberg ja kumppanit Keski-Suomesta ja muualta tässä teille! Toivon keskustelua keneltä tahansa, joka on kiinnostunut maamme tulevaisuudesta eräässä sen kaikkein tärkeimmistä asioista. Uusisuomi.fi - olisiko aika nostaa yksi sitoutumaton ja kapinallinen Hirvimäen juttu vihdoinkin myös "poiminnat" palstalle?

Vihreät liputtaa kovasti perustulon puolesta.

Asiasta sinänsä Vihreille pisteet. Näyttää siltä, että asiassa aletaan edetä Suomessa. Perustulo sellaisena kuin Vihreät sitä meille kaupittelee tuntuu kelpaavan kritiikittömästi myös monen muun puolueen agendalle tai ainakin tyrkylle niihin. ​

Nyt ei missään nimessä saa mennä takapuoli edellä puuhun tässäkin todella tärkeässä asiassa niin kuin näyttää!

Nyt on mietittävä asioita politiikan ja omien äänestäjien ulkopuolelta! Nyt tarvitaan itsenäisesti ajattelevien väliintuloa! Ajatuksiani laajemmassa mielessä voi lukea aikaisemmista blogeistani ja ennen kaikkea v. 2014 perustamani E-liike.net kansanliikkeen kotisivuilta ja agendalta.    

Vihreitten mallista, joka on ollut ylivoimaisesti eniten esillä, tuntuu vallitsevan konsensus ikään kuin homma olisi valmis ja mietitty. Valitettavasti näyttää kovasti siltä, että pajalta  on tullut sutta ja sekundaa. Ei kai "perustulomallista" ole vain tarkoitus tehdä Vihreiden uutta omaa VIP-korttia suomalaisen inhodemokratian ja inhokonsensuksen piiriin pieneen - niin kunnianhimoton ja lattea se on? 

Vihreiden nykyinen perustulomalli ei ole lähellekään sen tason yhteiskunnallinen huippuinnovaatio, jota isänmaamme nyt kipeästi tarvitsee!

Kollektiivi ei innovoi, yksilö innovoi. Käsi ylös, jonka mielestä meillä on varaa hukata maailmanluokan tilaisuus mennä kokonaan uudelle tasolle ja käyttää siihen jotain vastaavaa kuin "perustulo", mutta innovoida se aivan erilailla sisään nykysysteemiin ja muuttaa sen rakenteita - suomeksi sanottuna vetää "suomalaisen sosiaalikapitalismin vessanpönttö" kertaheitolla? Se pönttö kun on ollut vetämättä laskutavasta riippuen jo viimeiset 50 - 100 vuotta! Oheinen huumorikuva kyseisestä asetelmasta.

Vakava asia, mutta huumoria tässä poliitikkojen ja väärien virkamiesten paratiisissa, maassa nimeltään Suomi Finland, tarvitaan sitäkin ja paljon lisää nykyiseen! 

Kuulin ensimmäisen kerran kansalaispalkasta jo 1990-luvun alkupuolella kun edesmennyt Ove Rehn kertoi siitä suorassa keskusteluohjelmassa - soitin ja pääsin mukaan keskusteluun. Minussa heräsi jo tuolloin kiinnostus siihen mahdollisuuteen, mitä joku tuollainen voisi Suomelle oikein toteutettuna tarjota.

Tähän päivään mennessä olen saanut reilu parikymmentä vuotta lisää monipuolista kokemusta suomalaisesta inhodemokratiasta yrittäjänä, työntekijänä yksityisellä sekä julkisella ja tietysti kansalaisena Hirvimäki! Pisteenä i:n päällä viimeiset vuodet olen viettänyt "kasvuyrittäjyyden keskitysleirin parakki 66:ssa", jossa TEKES:n virkamiehet ovat vartijoina ja komendantteina rahamiehet systeemin sisäpiiristä yhdessä johtavien suurten puolueitten poliitikkojen kera!

Koko elämänkokemukseni on loppuvuodesta 2014 tiivistynyt laajemmaksi näkemykseksi suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja siitä miten tästä eteenpäin - "Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous!"

Tarvitsemme maailman parhaan ja yksinkertaisen kansalaispalkkamallin, joka on osa kokonaisuutta! Tarvitsemme innovatiivisen kansalaispalkkamallin, joka omalta osaltaan haastaa systeemin ja nostaa latistetun ja stressaantuneen yksilön sisäpiiriläisestä, välistävetäjästä, sopeutujasta tai rimpuilijasta systeemin yläpuolelle - vapauttaa meidät vihaamasta toinen toisiamme nykysysteemin kylvämän poliittisen maailmanluokan korruption aiheuttaman kaunan ja eriarvoisuuden vuoksi!

Tarvitsemme suomipolitiikan Grand Slamin!

Se on kaikki mahdollista jopa hyvässä yhteistyössä, mutta silkkihanskolla ja perinteisillä keinoilla se ei onnistu. Suuret puolueet eivät uudista itse itseään, siksi avoin ja sitoutumaton kansanliike E-liike.net, johon sinäkin olet tervetullut mukaan - asiassa pääsee hienosti alkuun vaikkapa peukuttamalla oikeassa paikassa nyt kun on keli!

Seuraavassa otan kantaa Vihreitten perustulomalliin peilaten sitä E-liikkeen kansalaispalkkaan niiltä osin mitä pidän kaikkein tärkeimpinä eroavaisuuksina. Jätän toistelematta sellaiset itsestäänselvyydet uuden mallin eduista, joista molemmilla on sama käsitys.

  • Jo nimenä "perustulo" on latistava. Aito ja alkuperäinen "kansalaispalkka" on oikea termi. Kansalaispalkka oikein toteutettuna voi olla asia, josta jokainen suomalainen on ylpeä "Pihtiputaan mummosta Björn Wahlroosiin"!
  • E-liikkeen ajattelussa kansalaispalkka on toteutuessaan ajatuksellisesti palkkaa jokaiselle suomalaiselle jo siitäkin, että kykenemme menemään oman mukavuusalueemme ulkopuolelle ja toteuttamaan vision Suomesta "Onnellinen Suomi Finland". Isänmaa, joka voisi olla maailman kilpailukykyisin, onnellisten ja vapaitten ihmisten kansakunta. Isänmaa, jossa on tehty suursiivous ja jonka roskat (suurten puolueitten korruptiomekanismit) ovat kaatopaikalla eivätkä maton alla.
  • Miksi Vihreitten mallissa verotus on kytketty niin omituisesti ja monimutkaisesti asiaan? Eikö kansalaispalkan (perustulon) voi ajatella olevan kaikille puhtaana käteen ja sitten sen päälle tienatusta rahasta vasta maksetaan veroa aivan kaikkien osalta - nythän kukaan ei osaa laskea helposti verojaan ilman aivojensa nyrjäyttämistä? Miksi tehdä helposta asiasta vaikea tässä mielessä? Eikö olisi hieno ajatus, että myös varakkaampia ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti tässä eli ei verokarhua lähellekään kenenkään kansalaispalkaa!
  • ​Vihreitten perustulomallin suurin heikkous on ehdottomasti se, että se on tehty vanhan rakenteiltaan mädän systeemin päälle samalla logiikalla kuin politiikassa juttuja yleensä tehdään. E-liikkeen kansalaispalkka on vain yksi osa kokonaisuutta nimeltään "Kymmenen askelta vapauteen - luku 6", jossa suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin mennään hyvin syvälle, innovoidaan ja haetaan synergiaa. Kansalaispalkka, olkoonkin meille E-liikkeessä vain yksi osa kokonaisuudesta on kuitenkin se supertärkeä moottoriöljy, jota ilman kone leikkaa kiinni ja muutoksia ei voida toteuttaa! 
  • Vihreitten perustulo ei ole määrältään riittävä, jotta se voisi olla ainoa perusturva. Lapsista siinä ei puhuta mitään. E-liikkeen ehdottama esim. 800 € aikuiset / 400 € lapset puhtaana käteen ilman oikeutta ulosmitata on aivan eriluokan perusturva. Vihreät ei myöskään halua "laittaa vanhan sossun ovea kiinni" vaan luoda mallin, jossa ei päästä eroon edes siitä perimmäisestä tavoitteesta eli ihmisten perusturvan takaamisesta kaikissa olosuhteissa kaikille ja ihmisten nöyryyttämisestä!
  • Kapitalisti ja omillaan menestyvät entreprenöörit (niitä alkaa Suomeenkin tulla kun keskitetään energiamme reiluun peliin ja integroidutaan kansainväliseen kasvurahoitukseen) ovat tulevaisuudessa niitä, jotka maksavat suupielet korvissa veroja - aiempaa vähemmän loppupeleissä! He maksavat suurimman osan kansalaispalkastamme siitä ilosta, että Suomessa toimii reilun pelin markkinatalous ja voi keskittyä oleelliseen - "Onnellinen kapitalismi 6.2."  !
  • Kaikki muutkin hyvinvoinnin (ja kansalaispalkan) maksumiehet eli aktiivi-iässä olevat pienyrittäjät, palveluammattien ja toimistojen ja tehtaitten uurastajat kaikki voittavat heittämällä verrattuna nykysysteemiin eikä malli lisää kustannuksia lainkaan, päinvastoin! 
  • Vihreitten perustulomalli on parhaimmillaan vain näpertelyä oikeaan suuntaan. Isossa  kuvassa meidän on A) saatava väärät poliitikot, väärät virkamiesbyrokratiat ja väärät kollektiivit ja väärät tukihässäkät kuriin ja luovuus, rohkeus ja innovointi vapautettua isänmaassamme AIVAN KAIKKIALLA B) Meidän on kyettävä rakentamaan paras mahdollinen yhteiskunnallinen käyttäjäkokemus jokaiselle suomalaiselle ja se voi olla vain yksinkertainen ja tehokas Suomi Finland. Vihreitten perustulomalli ei tarjoa mitään kosmetiikkaa kummempaa tähän ja ennenkaikkea se hukkaa momentumin, joka on olemassa kansalaispalkan avulla isoon muutokseen - tiedostavatko Vihreät tätä? Eivät koska asioita ei ole mietitty "kasvuyrittäjyyden keskitysleirillä" tai vastaavassa todella tiukassa paikassa vaan Vihreitten kokkareilla ja puoluetoimiston ja eduskunnan käytävillä!
  • Vihreitten perustulomalli on rakennettu samalla sosiaalikapitalismin inhologiikalla kuin kaikki muukin yhteiskunnallinen "uudistaminen" maassamme - ensisijaisesti Vihreitten omien ydinkannattajien tarpeisiin räätälöity juttu, joka on naamioitu siten, että se menee läpi enemistöllä eduskunnassa. Mitään ei tosiasiallisesti uudisteta perusteiltaan - Vihreät sanoo sen itsekin, että kansalaisten tukiin perusturvan yläpuolella (tai siihen kuka ne maksaa) ei puututa millään tasolla ainoastaan alkupanokset saa suoraan tilille aiempaa helpommin!

Seis Vihreät ja kaikki muutkin, jotka olette innostuneet "helpommasta" elämästä jo aikaisemman pullamössön päälle!

Maassamme on nyt jo niin niin paljon kuntoonlaitettavaa, että se ajattelu, että optimoidaan omien kannattajien hyvinvointi ei optimoi enää edes omien kannattajien hyvinvointia! 100 vuotta sitten tai vielä 1990-luvun alussa kyseinen sosiaalikapitalistinen ajattelu oli vielä jotenkin perusteltavissa. Maailma on muuttunut täysin viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana.

Meidän on opittava tajuamaan, että nykymaailmassa kaikki liittyy kaikkeen! 

On rakennettava yksinkertainen alusta kasvattaa vapaina kasvavia kukkia eri väreissään. Meidän on ymmärrettävä koko ajan mitä tapahtuu.

Keskusta puhuu Juha Sipilän suulla vaalien alla Keski-Suomessa kovasti biotuotebisneksen autuudesta, hienoa! Mutta vapautuminen pelkästä perinteisestä tuotekeskeisestä insinööriajattelusta ja "suomen stevejobsien" päästäminen mukaan leikkiin yhdistettynä väärien poliitiikkojen ja virkamiesten syrjäänsiirtämiseen ja maailman parhaaseen kansalaispalkkajärjestelmään... suomalaisen luovuuden ja rohkeuden todelliseen vapauttamiseen kaikilla tasoillaan, kansan yhteisen sävelen löytämiseen -

monestakohan "Äänekosken uuden biotuotetehtaan" veroisesta jutusta sitten puhutaan?

Sisumme on vapautemme! 

30.3.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

---

E-LIIKE.net 
-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 

Perustaja, 1. kapinallinen 

Kansanedustajaehdokas

nro. 114 Keski-Suomi

puh.  +358 400 933 284 

petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.petrihirvimaki.com www.E-liike.net 

#petrihirvimäki2015  #uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Perustulomalli tai mallit ovat kokonaisuutenakin täyttä huuhaata. Jotta kaikille voidaan maksaa alkupalkaksi vähintään 60 - 700 euroa kuussa, pitää veroja nostaa vastaavasti. Eihän perustulon saanti velvoita mihinkään, vaan turvaa saajan minimitoimeentulon teki töitä tai ei.

Yhteiskunta ei toimi sillä periaatteella, että kaikki saavat tuloja yhteiskunnalta enemmän kuin yhteiseen kassaan maksavat verotuksen kautta tai muina maksuina. Sitä olen pitkään ihmetellyt, että kaikenlaista soopaa ihmisille totena tarjotaan ja miten moni siihen uskoo.

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Kerropa sitten miten yhteiskunta toimii, kun 620 000 suomalaista hakee töitä, ja täyspäiväisiä, kokoaikaisia työpaikkoja on tarjolla 11 000? Siinä vielä vuokratyöt mukana. Nämä luvut helmikuun työllisyyskatsauksesta. Vuorineuvokset ja kaikenkarvaiset veronkiertäjäthän meitä nyt ryöstävät poliittisen kermamme ja ministeriöiden johtajien kädestä pitäen opastaessa. Tämän vapaaherrojen ja -rouvien rälssin loputtoman juhlan kustantaminenko sitten on järkevää ja tulevaisuuden kannalta kestävää? Perustulon kustannukset lienevät pikku siivu siitä summasta, joka on nimissämme lainattu miljonäärikerhomme verohelpotuksia paisuttamaan. Ja jollei työtä ole, on joku ratkaisu keksittävä. Kansalaispalkkaa parempaa ei vielä ole tullut vastaan, vaikka se onkin menneisyyden työelämän muistoissa elävälle etuoikeutetulle kansanosalle ilmestyskirjan peto. Outoa on sekin, että vaaditaan työntekoa työttömyysturvan tai tulonsiirtojen saamiseksi: eihän työttömyyskorvaus tai toimeentulotuki ole palkkaa, vaan avustusta työttömälle ja pienituloiselle, jonka puolesta työväenpuolueet ovat aikoinaan rajusti kamppailleet. Tietenkään demareitten vasemmistolaisuus ei ole enää kuin pelkkä huono pila, mutta ystävä oikealta pelastaa aina.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mika. Olet ymmärtänyt yskän mitä isossa kuvassa tapahtuu! Mutta myös niin että meidän on päästävä oman mukavuusalueen ulkkopuolelle siinä mielessä että ei laitetakkaan tikunnokkaan enää kapitalisteja tai sossuja vaan systeemi! Oma mielipiteeni on että raha ei ole tosiasiallinen jakolinja vaan epäreilu systeemi joka luo eripuraa ja saa asiat näyttämään joltain muulta - poliitikkojen sumutusta. Ollaan kaikki samassa laivassa tuuliajolla ja laiva ei käänny tappelemalla laivan sisällä. Todellakin maa kaipaa johtajuutta ja oman mukavuusalueen ulkopuolella olemista kaikilta. Se kaipaa ajattelevia äänestäjiä. Silti en ole yhtään varma onnistuuko jonkun vaaliteatterin kautta muutos siksi E-liike.net - aika tehdä ihan uusi peli tähän maahan!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kuten Soininvaara on esittänyt, perustulo voidaan toteuttaa myös negatiivisella tuloverolla, jolloin päästään laskennallisesti samaan. Sillä lailla vältetään enimmät veronkorotukset, joilla on nähtävästi jonkinlainen symbolinen merkitys joidenkuiden pääkopassa.

Kyllä se tiedetään, että sitten perustulon tultua haluttaisiin vertailla Suomen järkyttävää veroastetta muihin maihin, unohtaen se perustulo samalla lailla kuin nytkin halutaan unohtaa terveydenhuolto ja muut sosiaalietuudet.

Hintaa on vaikea arvioida, joskin odotettua korkeampiin kustannuksiin on aina hyvä varautua myös worst case -skenaarioiden pohjalta. Sinälläänhän pohjana kustannuksille olisi suurin piirtein nykyinen toimeentulotuki. Lisää jouduttaisiin maksamaan palkkakuoppaan kohotettavan luiskan verran, mutta kun juurikin on tarkoitus saada ihmiset palkkakuopasta ylös tekemään tuottavaa työtä, tämä perustulon ajatuksen mukaan kompensoisi luiskan kustannukset. Tapahtuisiko näin vai ei, on hyvä kysymys, jonka näkee lopulta vasta kun perustulo otetaan käyttöön.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Marko. Meillä on yksi iso ongelma ja se on että poliitikot luulevat että työttömyys on laiskojen työttömien syytä! Ei tämä maa pelastu isossa kuvassa sillä että saadaan kaikki vastaanottamaan työtä jota ei ole olemassa! Tietenkin on tärkeää dynamiikka ja sekin vaikuttaa työllisyyteen mutta nyt jo näillä työttömyysasteilla se ei enää ole villakoiran ydin.

Työvoiman kysyntä on se oleellinen juttu. Se lähtee toimivista markkinoista ja siitä että kaikki inhimillinen osaaminen on pelissä koko ajan ja reilu peli jossa parhaat pärjäävät.

Isossa kuvassa työvoiman kysyntä on sellaista että 0,5% suomalaisista on tulevaisuudessa satakertainen määrä (joka kasvaa koko ajan!) työtä mitä he ehtivä tehdä (korvienvälihommaa eli aplikaatioiden, robotiikan jne rakentaminen joka vie työtä toisilta pois) sitten enemmistö tekee sellaista luterilaista palkkka työtä mihin on totuttu kun puhutaan palkkatyäöstä - vähenee koko ajan ja suurempi ja suurempi osa ei koskaan saa vakioduunia - kasvaa koko ajan.

Iso pyörä pyörii. Kansalaispalkka ja roskat kaatopaikalle on paras ratkaisu. Systeemi seinille ja yksilölle oikeus olla se mikä hän on riippumatta rikkaudesta tai tutkinnoista jne. http://e-liike.net

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Viljo. Usko tai älä mutta 800 / 400 euroa kuussa pystytään kustantamaan hyvin ilman euronkaan korotusta veroihin. HUOM! Pystymme jopa säästämään kun kaikki poliittisen korruption laho putsataan pois - siis kaikki!. Tottakai vaaditaan uutta ajattelua. Uutta ajattelua helpottaa kovasti se jos tietää mihin maailma on menossa. Kannattaa käydä jossain Silicon Valleyssä katsomassa kun siellä tehdään aplikaatioita tai Korealaisessa robotiikka-automaatio yrityksessä - MEIDÄN ON MULLISTETTAVA KOKO TYÖN-ANSIOTYÖN-KOTITYÖN-VAPAAEHTOISTYÖN JNE, KÄSITTEET siinä mielessä mistä saa "palkkaa" ja mistä ei. Itse lähden ajatuksesta että toimiva innovatiivinen reilun pelin alusta yrittäjille ja talouselämälle on kaiken a ja o. Kaikkein tuottavimmassa ytimessä on 0,5 % porukasta ja sitten on normaali työväki ja sitten on vielä jatkossa enemmän ja enemmän porukkaa JOTKA EIVÄT KOSKAAN PÄÄSE VAKIDUUNIIN niin kuin sen nyt miellämme.

Suomi ei ole lintukoto. Poliitikot kauppaa meille täystyöllisyyttä mutta se ei enää ole mahdollista. MIKSI? Siksi että työ on koko ajan enemmän ja enemmän hyvin vaativaa korvienvälihommaa ja ei kaikki ollenkaan jaksa sitä tai edes viitsi. Kansalaispalkka - avot niin räjähtää lähiruoka, kierrätys, palveluyrittäjyys jne kuviot eli kompensoi hienosti ja luo uutta työtä paljon.

Suomella on suuri mahdollisuus mutta se ryssitään jos ei tehdä isoa muutosta ja nopeasti. Raha loppuu ja kohta alaa autot kääntyä ylösalaisin. Suomesta voi tulla poliisivaltio jos venäläinenkin alkaa sotkeentua... on siis toinenkin skenaario minulla. Sen tiedän että nykymeno ja silmät kiinni etenpäin ei mitenkään enää jatku koska on voimia jotka muuttavat sen.

Toivottavasti oikeaan suuntaan - lähde mukaan! http://e-liike.net

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Huhhuuuuu.... Viiihreäääät missä te oikein olette - tääääällä odotellaaan jo! ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset