Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Eurokriisi ja valtaholismi - siinähän pohdimme!

Henri Myllyniemen puheenvuoro "Siinähän pohditte" ja Martti Hetemäen kirjoitus "Eurokriisin syyt ja euroalueen tulevaisuus"  saivat minut mietteisiin näpyttelemään aceriani.

Oma yhteiskunnallinen kuningasajatukseni perustamani E-liike.net kansanliikkeen välityksellä on ns. valtaholismin käsitteen syvällinen ymmärtäminen ja tuominen mukaan poliittiseen keskusteluun. Lisääntyneen ymmärryksen kautta voimme yhdessä korjata isänmaamme yhteiskunnallista päätöksentekoa oikeaan suuntaan tulevaisuudessa. 

Väitän, että valtaholismi (tai valtajuoppous) on jokaisen yhteiskunnallisesti vakavan, mutta täysin korjattavissa olevan ongelman lähtökohtainen ja myös ongelmaa ylläpitävä syy - politiikkahan on täynnä juuri tällaisia tilanteita!

Valtaholismissa yhteiskunnallinen päätöksentekijä ja etenkin joukko päätöksentekijöitä eli ns. väärä kollektiivi saa motivaationsa pelkästään tai lähes pelkästään oman valta-asemansa maksimoimisesta. Tämä seikka vaikuttaa tehtäviin päätoksiin tuhoisasti niin, että ne tehdään kokonaisuuden kannalta täysin väärillä perusteilla.

Valtaholismin ongelma on tänä päivänä suurempi kuin koskaan ennen!

Perinteinen suoraviivainen oman edun tavoittelu ja nollasummakakunjako toimi vielä joten kuten kansakuntamme poliittisessa päätöksenteossa ennen Berliinin muurin kaatumista ja nykyistä globaalia internet-aikaa, mutta se ei toimi enää millään tasolla vuonna 2015.

Nykyisin tarvittaisiin paljon enemmän valtaholistin vastakohtaa eli visionääristä yhteiskunnallista päätöksentekoa ja visionäärejä, jotka uskaltavat olla jotain mieltä vaikka "koko maailma olisi vastaan" - siis asioilla ja omalla visiollaan motivoituvia ihmisiä, "politiikan stevejobseja"!

Sovelletaanpa hieman - mikään rahayksikkö itsessään ei voi olla Eurokriisin syy, EKP:n takana oleva poliittinen valtapeli sen sijaan kyllä!

Jos valtaholismin käsitteen sisäistää niin se avaa oven kokonaiseen uuteen maailmaan ymmärtää asioitten syy ja seuraussuhteita - viitaten Eurokriisiin oikea kysymys on siis se miksi ihmeessä EKP salli seuraavan: "Kaikkien eurovaltioiden velkakirjat kelpasivat euroajan alusta asti EKP:n keskuspankkirahoituksen vakuudeksi täydestä arvostaan kunkin valtion todellisesta talouskunnosta ja luottokelpoisuudesta riippumatta. Valtioiden velkakirjoista tuli virallisesti riskittömiä. (Taloussanomat 6.5.2015)"

Miksi näin meneteltiin - valtaholismi antaa varmasti vastauksen kun hieman joku lisää tonkii! 

Jos kiinnostaa enemmän kannattaa tutustua ajatuksiini ihan rauhassa E-liike.net, agendamme ja osaltaan myös blogieni kautta olit mistä puolueesta tahansa tai miten sitoutumaton tahansa.

Valtaholismin käsitettä apunakäyttäen olen kykenevä tarpeen tullen muuttamaan omaa ajatteluani ilman mitään tuskaa ja nyt ei puhuta mistään tuuliviiriajattelusta. Se optio mikä meillä on NATO:n osalta pitää lunastaa asap ja toisaalta asettaa optio erota EU:sta mikäli asiat eivät etene oikealla tavalla -

tämän jälkimmäisen hiffasin vasta joulukuussa 2014, mutta olinkohan sittenkin aivan ensimmäisiä mitä tulee "omaan sarjaani"?

Sisumme on vapautemme! 

6.5.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

---

E-LIIKE.net 
-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 

Perustaja, 1. kapinallinen

puh.  +358 400 933 284 

petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.E-liike.net 

#uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tällainen kommentti:

Kun puhutaan "euron viasta", niin sillä ei tietenkään tarkoiteta sitä, kenen pärstät ovat paperilapuissa ja mikä vaakuna on stanssattu kolikoihin.

Se tarkoittaa valuuttajärjestelmän rakennevikaa. Yritin avata tätä kahta eri tasoa, joilla euro ikävästi liikkuu riippuen siitä tarkastellaanko koko euroaluetta "yhtenä klönttinä", vai siitä perspektiivistä, miltä "euromekanismi sille näyttäytyy". Opit ovat ihan suoraan kansantaloustieteen perusteista, joten niiden ymmärtämiseen ei pitäisi vaatia aivan posketonta perehtymistä (joskin se toki auttaa.)

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168454-...

Mutta mikäli argumentointi "valtaholisteilla" rajoittuu siihen, että miten kivaa onkaan maksaa käteisellä euromaissa ostoksiaan nousee huomion korkeimmalle korokkeelle syrjäyttäen useiden euromaiden vakavat työttömyysluvut (erityisesti nuorisotyöttömyys), talouskasvun sakkaamisen, tuotannon alasajon ja yhteiskunnasta syrjäytymisen (sosiaalinen kriisi) - niin toivon toden teolla, että tämä sivilisaatio tällä planeetalla on ansainnutkin loppunsa.

Tällaista käteismaksufantastisuutta edusti mm. ex-edustaja Kimmo Sasi (kok.), jonka näkemykset eivät onneksi riittäneet tälle kaudelle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Henri avauksesta - siinähän sitten pohdimme! Toi sun kolmio oli hyvä. Valuuttakate, terminä minulle uusi.

Kyllä kansiksen kurssit on Turun Ky:llä aikoinaan käyty. Se oli mulla suuri kiinostuksen kohde aikana jolloin mentiin valuutta- ja korkosääntelystä vapaisiin pääomamarkkinoihin. Muistan vieläkin kun haastoin vakaan markan Veikko Reinikaista (mun proffa kansantaloustieteessä) että ei ole mitään järkeä hommassa... kävin loppupeleissä mm. vaihtamassa valuuttaa reissua varten sopivasti tunnin ennen kellutusta ja voitin satasia mikä oli opiskelijalle paljon! Reutersin päätteeltä, joka meillä oli opiskelijoilla käytössä (ei silloin ollut Internetiä vielä) huomasin että yliyön korko oli 50%. Juoksin lähimpään säästöpankkiin niin lujaa kuin pääsin...

Oi niitä aikoja. Anyway. Halusin Suomen EU:n a) Venäjän uhkan takia ja b) bisneksen takia, että se olisi hyvä Suomelle vapaa liikkuvuus tavaroille, pääomille, ihmisille. Toi b) on noin ollutkin, mutta on alkanut tulla mutkia matkaan juuri Eurokriisin takia.

Periaatteessa ei kai ole ongelmaa vaikka meillä olisi sama valuutta ja olisi heterogeenisiä talouksia. Sehän on kuin Suomen läänit toisiinsa verrattuna. JOs on EU niin hyväksytään se että toiset on köyhempiä kuin toiset ja thats it - kyllä hintamekanismi hoitaa loput ja ainahan sitä voi muuttaa toiseen maahan jos ei nappaa eli oma maa on mustikka.

JOs joku maa sössisi taloutensa (tuhlaa liikaa, investoi väärin jne) niin se laukaisee työttömyyttä ja laskee hintoja ja homma korjaantuu... teoriassa. Mutta mitä tapahtuikaan? EU on sössinyt homman aivan täysin. Koko ajatus siitä että pitää pakottaa eri taloudet samaan muottiin on lähtökohtaisesti jo virhe. Oltaisiin annettu periferian olla periferiaa eikä alettu lapioida rahaa a) massiivisten tulonsiirtojen kautta ja b) mitä Hetemäki sanoo että EKP hölmöili hommaa ja rahaa oli aivan liikaa monessa maassa.

Tuloksena oli valtava inflatorinen pullamössö etelässä ja kulutusjuhla joka nyt päättyy ikävästi.

ASIA JOKA OLI JO ETUKÄTEEN TIEDOSSA!!!!

MIKSI silti näin kävi? Nyt päästään sinne "valtaholismiteorian" parhaaseen puoleen - mun raadoillinen veikkaus on että Saksa oli se väärä kollektiivi joka härsi homman. Siis vallanpitäjät Saksassa halusivat että vienti vetää ja vetäähän se kun annetaan Välimerenmaille rahaa ostaa saksalaista tuotantoa. Huom! Oli varmasti tiedossa keskuspankkimiehillä ja ekonomisteilla että tämä ei toimi pitkällä tähtäyksellä.

Mutta kaikki haluaa olla johtajan kavereita...

KUPLA PAISUI mutta vienti veti koko ajan, oli vaaleja ja vaaleissa on tärkeää että vienti vetää ja ossitkin saa töitä... jne. jne. jne. siis saksassa valtaapitävät osti ääniä vaaleissa muhittamalla Eurokriisiä kokoa ajan. Poliitikot ei näitä asioita tajua, mutta ongelma on siinä että keskuspankkiirit haluaa olla poliitikkojen kavereita sillä nehän niitä nimittääkin virkoihinsa... valtaholismia ja kollektiivin tekemiä tyhmiä päätöksiä.

Valtaholistikeskuspankkiirit ja valtaholistipoliitikot siltä osin mitä saivat tietoa mutta ummistivat silmänsä. Liikaa kokkeja ja sakea soppa.

Porukassa tyhmyys tiivistyy.

EU on virkamiespömpöösi, joka kykenee tekemään tälläistä. On meillä ollut ongelmia aikoinaan markankin kanssa, JOs pystytään saamaan Suomessa porukalla ymmärrys riittävälle tasolle ja viedään asiat yksissä tuumin EU ja vaaditaan sitä muuttumaan... jos onnistuu EU alkaa toimia. Jos ei niin sitten jopa pois sieltä.

Mutta jos meillä on valtaholisteja Suomi täynnä niin en laskisi kortteja Suomen varaan. Ymmärryksen ja poliittisen kentän on muututtava ensiksi. Oleellista että Suomessa itse ymmärrämme mitä teemme. Rajoja ei pidä sulkea ja pitää olla hyvä integraatio maailmalle.

Se että meillä on jatkossa uudenlaisia päättäjiä on kaiken avain, jotka saa äänensä kuuluviin silloin kun on tarve ja ennakkoon. Sellaisia virkamiehiä ja huipputason asiantuntijoita, jotka voi jättää toimistonsa saman tien jos heitä ei uskota.

Äärinmäistä sisäistä yrittäjyyttä isänmaan hyväksi - missä sellaiset tyypit on - vastaus ei ainakaan vallassa tällä hetkellä. NE tyypit pitää saada valtaan.

Ajattelematon äänestäjä ---> ajatteleva äänestäjä joka uskaltaa luottaa uudenlaiseen poliitikko ja virkamiestyyppiin. Sellainen on luotava Suomeen.

http://E-liike.net on työkalu em. prosesiin kunhan laitetaan resurssit yhteen eikä ajatella kaikkea puolueitten vaan isänmaan kautta.

ugh.

ps - montako puoluetta meillä on joka haluaa Natoon asap mutta on valmis tarvittaessa eroamaan EU:sta, aika vähän;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset