Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

"Ihanat SSS-miehet rannalla" - oppositiolla iskun paikka?

  • "Ihanat SSS-miehet rannalla" - oppositiolla iskun paikka?
  • "Ihanat SSS-miehet rannalla" - oppositiolla iskun paikka?
  • "Ihanat SSS-miehet rannalla" - oppositiolla iskun paikka?

Suomalaisen pk-sektorin kasvuyrittäjyyden keskitysleirin portti on räjäytettävä ja kaikki potentiaali vapautettava välittömästi!

Noilla sanoilla vaadin Timo Soinilta toimenpiteitä blogissani 23.4.2015 isänmaamme hyvinvoinnin kannalta supertärkeässä asiassa eli suomalaisen virkamiesvetoisen kasvuyrittäjyysrahoituksen uudistamisessa mahdollisimman pikaisesti: "Timo Soini, tämä asia on saatava yksiselitteisesti mukaan hallituspapereihin - niin paljon kuin parakki 66:sta voi käskyjä kenellekään antaa... mutta en ole yksin tässä parakissa! Suurinta osaa meistä motivoi pelko ja huoli perheemme elättämisestä eli ihmiset eivät uskalla julkisuuteen. Minulla ei ole enää mitään menetettävää..."

Olen varannut Timo Soinille ja perussuomalaisille hovinarrin paikan, jos he eivät tuo asiaa hallitusneuvotteluihin - sankaruus on se toinen vaihtoehto...

Saman vaatimuksen olen blogeissani esittänyt jo aikaisemmin myös Alexander Stubbille ja Juha Sipilälle. Systeemin sisäpiiriläisinä he eivät ole kyseenalaistaneet suurta epätasa-arvoa ja menetettyjä mahdollisuuksia jakavaa kasvurahoitussysteemiämme vielä yhtään mitenkään, päinvastoin.

Tekespropaganda väittää sisäpiirin poliitikkojen ja puolueitten sekä pullamössöyrittäjien ja -sijoittajien säestyksellä, että virkamiesten sotkeminen kasvuyrittäjyysrahoitukseen olisi jotenkin välttämätöntä ja isänmaallista toimintaa ja jota ilman maamme kasvuyritykset eivät saisi lainkaan riskirahoitusta. Totuus on, että valtion innovaatiorahoittaja Tekesiä (ja vastaavia) tarvitaan Suomessa vuonna 2015 ainoastaan siksi, että

  • Tekes on ylipäätään olemassa - valtion monopoli sotkee markkinat ja tappaa vaihtoehdot. Tekesrahoitus on kannettua vettä kaivossa ja se estää tehokkaasti ohuen yksityisen riskirahoituksemme laajentumista ja integroitumista kansainväliseen startup- ja venture-rahoitukseen.
  • Tekes on oiva väline tietyille valtapuolueille harjoittaa maailmanluokan poliittista korruptiota - veronmaksajien rahoilla mutkan kautta ostetaan ääniä, valtaa ja lisää resursseja!

Suomalainen älä usko propagandaa, usko Hirvimäkeä - jokainen veronmaksaja osallistuu tahtomattaan tähän yhteen inhodemokratiamme likaisimmista peleistä!

Olen juuri perustanut Facebookiin uuden avoimen ryhmän "Tekes alas on uusi Nokia! (edit 16.5.2015) jonne pyydän sinuakin mukaan. Nyt on saatava suuri kansalaiskeskustelu päälle aiheesta, josta on tähän asti vaiettu kuoliaaksi ja jonka merkitystä hyvinvoinnillemme ja kansantaloudellemme ei ole ymmärretty.

Jos mitään ei ala tapahtua on kalabaliikin, hässäkän ja torikokousten vuoro!

E-liike.net kautta mobilisoimme tarvittaessa kokonaisen sitoutumattoman kansanliikkeen, opposition ja kaikki ne valtapuolueitten (ex)kannattajat, joita tämänkaltaiset asiat alkavat kiinnostaa (kuvottaa) kunhan niistä saa puolueetonta tietoa muualtakin kuin systeemiltä tai tekespuolueilta itseltään!

Hyviä uutisia demarit - teidän ei tarvitsekaan alkaa uudeksi Kokoomukseksi vaikka toveri Jungner sellaista jo vihjailee!

Suomalaisen kasvuyrittäjyysmafian yksi harviosta demarisisäpiiriläisistä Mikael Junger kirjoittaa avoimessa kirjeessään SDP:lle "Demareiden perimmäinen tavoite on aina ollut tarjota jokaiselle tasaveroiset mahdollisuudet menestyä. Nyt tuo asenne on syytä laajentaa koskemaan lähtökohtien tasa-arvon lisäksi myös siitä seurannutta menestystä. Jos joku omalla työllään ja osaamisellaan onnistuu luomaan vaikkapa miljoonavarallisuuden, sitä ei kannata tuomita tai verottaa aiempaa tiukemmin, siitä kannattaa tarjota Paasio-mitali.​" 

Ilman omaa kokemusmaailmaa Jungner on aivan yhtä pihalla kuin joku Wahlroos tai Sipiläkin - jo Tekesin ovea aukaistessa monen kohdalla ei ole tietoakaan tasa-arvosta ja sillä ei useinkaan ole mitään tekemistä ko. henkilön yrittäjäkykyjen kanssa, päinvastoin -

ehkä noita Paasio-mitaleita kannattaa alkaa jakaa enemmän vasta sitten (etenkin tietyillä toimialoilla) kun Tekes-rahoituksen kaltaiset mätäpaiseet on ensin puhkaistu isänmaassamme? 

Ilmeisesti minussakin asuu pieni demari kun kuvittelen, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämisellä ja jokaisen kunnianhimoisen suomalaisen entreprenöörin tasaveroisella mahdollisuudella menestyä olisi jotain tekemistä keskenään? Olisiko tässä rooli vasemmistolle uudistaa ilmettään laajentamalla välittämistään tehtaan ja toimiston ulkopuolellekin ilman että toiminnan perusfilosofiaa, heikomman puolella olemista, tarvitsee mihinkään hävittää?

Sekin kiillottaisi demareitten kilpeä kummasti jos julkissektorin koko ei olisi mikään itseisarvo vaan paremminkin julkissektorin kyky luoda hyvinvointia - ehkä kannattaa aloittaa päivänselvistä tapauksista, kuten Tekesistä, jotka on helppo myydä kentällekin?

Onhan meillä muitakin puolueita tulevassa oppositiossa kuin vain demarit eli RKP, Vihreät, KD, Vasemmistoliitto, Piraatit jne - todellinen tekojen tasolla ilmenevä talousliberalismi on tässä kohtaa ainoa oikea keino hoitaa asiat. Eikä kannata kysyä tälläisiä asioita pelkästään Sipilältä, Stubbilta, Wahlroosilta, Vartiaiselta tai edes Jungnerilta, siis 100% jääveiltä nykysysteemin menestyjiltä ja sisäpiiriläisiltä, vaan myös niiltä, joilla on omaa kokemusta sieltä kasvuyrittäjyyden keskitysleiriltä.

Maailmasta ei löydy ensimmäistäkään taloustieteen Nobelistia, joka pitäisi suomalaista julkisvetoista kasvuyrittäjyyden rahoitussysteemiä toimivana!

Voisin helposti kirjoittaa kokonaisen kirjan omista etulinjan kokemuksistani ja syistä miksi homma ei toimi. Mutta miksi vaivaantua hifistelemään kun vastassa on kasvuyrittäjien pelko perheensä leivästä, harvojen maamme start-up sijoittajien täydellinen rähmäälläänolo systeemin edessä sekä suomalainen inhodemokratia ja puoluepolitiikan korruptiomekanismi, joka ei halua kuunnella perusteluita, etenkään niitä oikeita?

Paras tapa vaikuttaa asiassa on tuoda mekanismin todellisia syitä suuren yleisön tietoisuuteen siten, että asia kaatuu omaan mahdottomuuteensa!

Tämän puheenvuoron otsikointi viittaa pelkooni, että jatkossa kaikki Suomen suurimmat oikeistopuolueet, ei vain Kokoomus vaan myös Keskusta ja Perussuomalaiset alkavat sulassa sovussa kaikki hääriä kasvuyrittäjyyden hyväntekijähirvityksinä. Suomalaisen kasvuyrittäjyyden menestys on kaikkien asia, mutta käsittämättömän harvalla tuntuu olevan pienintäkään tajua siitä miten se tehdään -

suomalaisen julkisvetoisen pk-kasvuyrittäjyysrahoituksen kuntoonlaittamiseen ei tarvita kolmikantaa eikä juustohöylää vaan niskalaukaus ja polttohautaus!

Menestys taataan antamalla yrityssektorin itsensä vapaasti luoda parhaat edellytykset omassa asiassaan. Julkissektoria ei pitäisi sekoittaa millään muotoa kapitalismin kaikkein haastavimpaan tehtävään eli pääomien kohdentamiseen parhaille mahdollisille kasvuyrityksille ja -yrittäjille. Ja höpön, höpön, mitään hyvin toimivaa välimuotoa ole olemassakaan!

Montako minuuttia Steve Jobs olisi antanut Tekesille - entä Tekes Jobsille?

Ja lopuksi - voimme aivan hyvin panostaa alun siirtymävaiheessa verorahojamme vaikkapa sen nykyisen 500 Meur suomalaiseen kasvuyrittäjyyteen jos niin päätämme. Mutta tähän tehtävään ei todellakaan tarvita kokonaista virkamiesarmeijaa kuluineen vaan ainoastaan yksinkertainen verohelpotus sijoittajille ja nolla virkamiestä - puhuiko joku tarpeesta saada lisää työpaikkoja suomalaisille sekä verotuloja ja säästöjä valtiontalouteen, entä byrokratian alasajamisesta?

Suomalaisen kasvuyrittäjyyden pelastaminen kuuluu kaikille - napit löytyvät alhaalta!

Sisumme on vapautemme! 

15.5.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

---

E-LIIKE.net 
-----------------------------------
Onnellinen Suomi Finland. 
-----------------------------------
Petri Hirvimäki 

Perustaja, 1. kapinallinen

puh.  +358 400 933 284 

petri.hirvimaki(at)E-liike.net

www.E-liike.net 

#uusiajattelu #reilupeli #hyvävallankumous

Kuvittele isänmaa, jossa yksikään poliitikko ei koskaan tekisi yhtään sellaista päätöstä, jota ei myös henkilökohtaisesti omana itsenään tekisi - siis ihmisenä ja yksilönä, eikä vain poliitikkona jossain puolueessa tai johtavana virkamiehenä jossain byrokratiassa! E-liike.net on kaikille avoin ja sitoutumaton tulevaisuuden johtava suomalainen kansanliike.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Surkeaa kun joku todella uusi näkökulma asioihin onkin sellainen että sen mediaseksikkyys ei riitä tämän hetken keskusteluissa tasapäiseen kamppailuun kaikenkarvaisten sisäpiirin "huippuasiantuntijoitten" kanssa.

Iso peukku kaikille jotka jakavat Blogejani Facebookissa! Keep on going!

Uusisuomi.fi:llä olisi pallo laittaa uutta näkökulmaa "poimintoihin" mutta se ei sitä tee (ainakaan vielä ole blogeihini koskenut) - varmasti alettaisiin keskustella asioista kun joku jolla on mediavaltaa hieman rohkaisee. Vai onko Hirvimäki väärä mies tuomaan näitä asioista esille?

Ongelma on että ei ole muitakaan miehiä tai naisiakaan julkisuudessa (kaikki harvat yritykset jätetty marginaaliin jonka virallinen totuus jyrää) joilla olisi omaa substanssia tai rohkeutta miettiä asioita näin pitkälle - muutenhan asiat olisivat jo kunnossa!

1) Kärsivillä start-up yrittäjillä (tai pidemmälläkin olevilla) pelko perseessä - jää tekes rahat varmasti saamatta jos avautuu

2) Sisäpiirin pullamössöyrittäjät ja -sijoittajat peukuttaa Tekesiä tottakai kun saavat lahjarahaa yritykseensä

3) Sitten nämä sisäpiirin "asiantuntijat" joilla aina oma lehmä ojassa he kyllä saavat pärstäänsä maassamme esille joka paikassa Huh huh... Pari esimerkkiä ihan tässä nyt : a) Jungner heitti blogissaan (johon viittasin) http://mikaeljungner.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1951... b) Vapaavuori - kovasti tiedetään missä ongelmat ovat ilman mitään omakohtaista käsitystä asioista. Vapaavuori tänään aamu TV:ssä kertoo "miten meillä rahaa on mutta ei ideoita." Huh huh!!!! Katsokaa Vapaavuoren CV:tä ja kertokaa milloin hän on ollut kentällä (startup yrittäjyyden ruohonjuuritasolla) jotta tietäisi asioista yhtään mitään. Siis ehkä muuallakin kuin pelkästään Suomen sisäpiireissä c) Täällä itkettiin Tekes:n rahojen perään kun voi voi Nordea jos et saa ilmaista riskinalennusta Tekes:n kautta. Milloin meillä opitaan että ekonomisti on fakki-idiootti mitä käytäntöön tulee hyvin usein. http://www.uusisuomi.fi/raha/81801-vakava-varoitus...

---> VAPAAVUORI & KuMPP. - Meillä on Suomessa ideoita mutta ei oikeanlaista rahaa joka uskaltaa lähteä niitä työstämään JA KAIVAMAAN NIITÄ KOKO SIITÄ POTENTIAALISTA MIKÄ MAASSA ON eikä vain Aalto yliopiston nurkilta tai Slushin iltabileistä (suuri osa mm. 99% Fibanin enkeleistä on täysin pellejä ja kyttää jotain Tekes rahaa kuin kuuta nousevaa - tavallaan ymmärrettävää, mutta eivarmasti johda muutokseen!!!!) .

Todellakin niitä ideoita on. Itsellänikin on muutama aihio päässä joista saisi vaikka mitä mutta en niitä kenellekään kerro (kannattaa tsekata mun taustoja vaikkapa LinkedIn yksityisen kasvuekosysteemin rakentajana http://ambrosia.fi - HUOM! Älä ihmettele - Ambrosia on latentissa vaiheessa ja tavara ei ole julkisena koska en halua avata konseptia varkaille). Ambrosiaan sinänsä suoraan liittymätön yksi aivan varma killeri-idea jolla voisi tehdä ison jutun kansainvälisesti. En kerro mitään koska en halua että Tekes sisäpiiri varastaa jutut kun olen nähnyt miten se tapahtuu käden käänteessä. Meillä on Tekes sisäpiiri joka haluaa pullamössöä eikä ole valmis tekemään toitä. 10 milliä Nokialle Tekes tukina. Kalvot kunnossa Nokialla.... missä järki?

UGH!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset