Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Putinin retoriikka kertoo kaiken!

  • Putinin retoriikka kertoo kaiken!

”Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi” sanoo vanha suomalainen kansanviisaus. 

Voissapaistamista kestää turhan hyvin myös Vladimir Putin Kremlin esikuntineen. Viikko sitten Suomen presidentti sai Moskovan vierailullaan isoveljellisiä ohjeita kollegaltaan siitä, miten maamme turvallisuus olisi syytä järjestää tulevaisuudessa - tai siis olla järjestämättä. Selvää pässinlihaa. Mitään ei tarvinnut arvuutella Niinistön läksytyksessä a la Putin.

Toisinaan rivienväleissä on kuitenkin se kaikkein mielenkiintoisin!

”Kremlissä vietettiin maanantaina juhlavaa tilaisuutta, jossa kuudelle Venäjän kaupungille annettiin sotilaallisen kunnian kaupungin titteli.

Yksi kaupungeista on Karjalan tasavallan pääkaupunki Petrozavodsk eli Petroskoi, jota jatkosodassa suomalaisten aikana kutsuttiin Äänislinnaksi.

Presidentti Vladimir Putin kertoi Petrozavodskia koskeneessa puheensa kohdassa näkemyksensä jatkosodan kulusta ja historiasta.

– Petrozavodsk on myös ansainnut sotilaallisen kunnian kaupungin tittelin. Sotaoperaatiot Karjalais-suomalaisessa sosialistisessa neuvostotasavallassa olivat osa taistelua Leningradista. Täällä, Petrozavodskin suunnassa, vihollinen pysäytettiin, eikä se voinut kiertää Laatokkaa yhdistyäkseen päävoimiin, jotka kiirehtivät kohti Leningradia. Petrozavodskin ihmiset elivät vaikeita vuosia vihollisen miehityksessä ennen vapautusta kesäkuussa 1944, Vladimir Putin sanoi."  

Saahan niitä prenikoita suuren isänmaallisen sodan kunniaksi jaella! 

Joku finski tosin väitti somessa täydeksi paskapuheeksi sitä, että Petroskoin taisteluilla olisi ollut jotain merkitystä tappeluun Leningradista niin kuin Putin puheessaan sanoi? Tiedä häntä kun en ole niin asiantuntija, ja eikös se ollut Mannerheim, joka suomalaisten hyökkäyksen 1941 pysäytti jonnekin vanhan rajan lähettyville?

”Karjalais-suomalaisessa sosialistisessa neuvostotasavallassa..?”

Miksi Putin halusi puheessaan käyttää suomalaisia nöyryyttävää ilmaisua? Kreml tietää, että Putinin tekemisiä ja sanomisia seurataan Suomessa nyt hyvin tarkasti. Kaiken lisäksi ”Karjalalais-suomalainen sosialistinen neuvostotasavalta” oli nimenä väliaikainen projekti 1940 – 1956 muuttuen sitten "Karjalan autonomiseksi sosialistiseksi neuvostotasavallaksi". Taisi tuosta nimestä huomauttaa jo Kekkonenkin aikoinaan omilla reissuillaan -

voisihan Venäjän presidentti yhtä hyvin pyytää Neuvostoliiton aikaista ryöstöretkeä pieneltä naapurimaaltaan anteeksikin - vai onko lisää tulossa?

Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi!

Sisumme on vapautemme - napit löytyvät alhaalta!

24.6.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

E-liike.net 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No niin, kuuleeko Samara ja Volgan 17. mutka - täällä ollaan taas...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Seppo - kiitos tuosta. EDIT mun blogiin. Onhan Venäjällä hienojakin ihmisiä, jopa suoranaisia sankareita. Suuri osa niistä on haudassa. Yksityinen ihminen osoittaa tuossa todella suurta kansalaisrohkeutta ja hänen toimintansaa on suorastaan ihailtavaa...

Mutta tuossa hommassa on riskinsä. Eikä ihan pienet. Omalla kirjoittelullani yritän auttaa. Ja onhan sitä tullut tehtyä tälläistäkin...

Pelkuriksi en ala omassa isänmaassani - http://e-liike.net/baana/vapauskulkue

Boris Nemtsov ja kumppanit hakkaa 6-0 kaikki suomalaiset lautakuntapaikkojaan laskevat pullamössöpolitiikot!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Neuvostoaikoina sotien muistelu oli meillä kiellettyä "loiskiehuntaa" ja revanssihengen nostattamista. Neuvostoviranomaiset ja -poliitikot toistivat "rauhaa" joka käänteessä. Nyt ovat Venäjällä sotien miljoonat uhrit jo unohtuneet...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

...josta pääsemme seuraavaan vaiheeseen?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

En ryhdy maalailemaan piruja seinälle, mutta ei hyvältä näytä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #12

...joo ei hyvältä näytä todellakaan. Ei näytä monessakaan mielessä hyvältä. Uuni on lämmin mitä tulee Suomen suoranaiseen uhkaan ja sitten on uudenlaista isoa jakoa ilmassa suurvaltapolitiikassa. Kaikenlaista säätäjää tulossa osingoille jokaikisessä EU maassa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1969...

Putinismi nostaa päätään ja EU on heikko.

Mutta minulla on visio - palataan siihen lähiaikoina.

***

Taisit muuten Pekka olla TuKKK proffana silloin kun itse opiskelin siellä 1987-1993. Et kuitenkaan vetänyt minulle mitään kursseja jos oikein muistan? Minulla pääaine oli yleinen yrityshallinto ja kansista ja laskentaa ohessa.

Ei kai the Pekka Pihlantoja kovin montaa Suomessa voi olla;-) ? http://lta.hse.fi/2003/4/lta_2003_04_d5.pdf

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #20

Samapa hyvinkin - ei meitä muita tämän nimisiä ole. - Terveisiä vaan!
http://www.askokorpela.fi/keskustelu/Pihlanto/Inde...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin puhuu pa*kaa kuten joku finski oli sanonut:

"Sotaoperaatiot Karjalais-suomalaisessa sosialistisessa neuvostotasavallassa olivat osa taistelua Leningradista. Täällä, Petrozavodskin suunnassa, vihollinen pysäytettiin, eikä se voinut kiertää Laatokkaa yhdistyäkseen päävoimiin, jotka kiirehtivät kohti Leningradia."

Kun katsoo karttaa ja muistelee sotatapahtumia, niin huomaa heti ettei Putinin puheissa ole mitään järkeä. Syvärillä oli saksalaisten 163. divisioona odottamassa talvella 1941-42 kamraatteja joiden piti kiertää Laatokan etelä- ja itäpuolitse Syvärille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Todellakin Putin olisi voinut antaa tuon Petroskoin mitalin postuumisti Rytille, Mannerheimille ja suomalaisille!

"Hyökkäys pysäytettiin Leningradiin tunkeutumatta ja Karjalassa ennen kuin saksalaiset olivat kokeneet ensimmäisen vastoinkäymisensä Moskovan taistelussa syksyllä 1941. Eteneminen tuli kalliiksi. Vuonna 1941 kaatui sotilaita enemmän kuin koko talvisodassa ja enemmän kuin vuoden 1944 suurhyökkäyksessä. Mannerheim ja Ryti suhtautuivat kielteisesti Leningradin valloitukseen ja sen suoraan tukemiseen, samoin kuin Muurmannin radan katkaisemiseen, jotta argumentti erillissodasta pitäisi ja jotta Suomella säilyisivät paremmat rauhanneuvottelumahdollisuudet Saksan mahdollisen häviönkin yhteydessä[31] Suomalaiset eivät päästäneet saksalaisia Kannakselle johtamaan tykistönsä tulta Leningradiin ja Kronstadtiin. Kesällä 1942 muodostettu Laivasto-osasto K, joka oli operatiivisesti alistettu suomalaisten komentoon, hyökkäsi useita kertoja Leningradin huoltoyhteyksiä vastaan Etelä-Laatokalla. Lisäksi jo pelkkä hyökkäyksen uhka Suomen suunnalta vaikeutti Leningradin puolustusta.[32]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen

Heikohko kirjoitus. Ensinnäkin "Karjalais-suomalainen sosialistinen neuvostotasavalta" ei ole millään tapaa suomalaisia nöyryyttävä ilmaus, vaan se on historiallisesti oikea nimitus, koska se oli hallintoalueen tuolloinen nimi.

Toinen, hiukan vakavampi asiavirhe: >> eikös se ollut Mannerheim, joka suomalaisten hyökkäyksen 1941 pysäytti jonnekin vanhan rajan lähettyville?>>

Tällaista ei tietenkään koskaan tapahtunut, kuten kuka tahansa jatkosodasta edes jotakin tietävä muistaa. Suomalaiset ja saksalaiset olivat sopineet joukkojensa tapaavan Syvärillä. Suomalaiset pääsivät sinne ja jopa ylittivät Syvärin, mutta saksalaiset eivät päässeet sinne asti. Suomalaiset eivät edenneet pidemmälle Karjalankannaksella, koska se ei yksinkertaisesti kuulunut suunnitelmiin.

Tämä johtui ensisijaisesti siitä, että suomalaiset joukot katsoivat olevansa lähinnä sopivia metsä-, suo- ja järvialueiden taisteluihin eikä niillä ollut raskaisiin kaupunkitaisteluihin sopivia joukkoja eikä aseistusta. Tämä oli luultavasti oikea ratkaisu.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Olli - heikohko opponointi. Vastaan sen mitä jo vastasin sinulle Facebookissa, jossa laitoit saman kommentin. Tässä siis minun vastakommentti -

"Olli Juntunen sinä taisit tuolla olla karhea jo mun aiemmastakin kirjoituksesta. Saahan sitä.

1) Toi nimi. Noinhan se on. Ainoa vaan että Putin olisi voinut AIVAN HELVETIN HYVIN puhua myös Karjalan neuvostotasavallasta tai jättää kokonaan aluemääritykset tekemättä jos YHTÄÄN OLISI AJATELLUT mitä Suomessa ajatellaan - ongelma tässä vaan on että niinhän ne ajattelikin mitä täällä ajatellaan! Viesti se on rivien välissäkin ja etenkin siellä...

2) Toi pysähtyminen. Pysähtyihän ne omasta aloitteestaan. Varmasti (suomalaiset) ajattelivat, että ei tämä enää oikein ole meidän bisnes Syvärin kohdalla. Suomalainen oikaisi vääryyttä eikä halunnut itse tehdä sitä vaikka olisi ollut kaikki mahdollisuudet. Suomalaisten resurssit olisivat voineet kääntää historiankulun tuolla lohkolla juuri silloin kun Neuvostoliitto oli aivan helisemässä - tästähän voisi Venäjä antaa meille jopa jotain kunniaakin..?"

Että silleen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Facebookista poimittua mun kirjoitus: "Tää menee nyt juupas eipäs. Minun vakaa uskoni on että noita käytetään tarkoituksella ja ei haittaa vaikka se lähettää viestin suomeen ja omille. Ei haittaa kun se on päätarkoitus - jättämällä väliin tuo 50 vuotta sitten käytetty alueen nimi ei olisi asia muuttunut miksikään mutta propagandaa ei samalla olisi enää ollut. Helppo rasti Putinin hallinnolle.

Niinistö seuraavan kerran toivottavasti vähän eri meiningillä sinne Moskovaan... puhumaan asiat niin kuin ne on ja jättämään korrektius vaikka Viipuriin.

Suoraan munille!"

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ukrainan ex-diktaattori Viktor Janukovitsh on sitten vähän yllättäen myöntänyt, että tuli ehkä ihan vähän vaan ammuttuakin niitä mielenosoittajia siellä Maidanilla. Onkohan sovittu nyt Putinin kanssa niin kuin jo vuosi sitten arvioin tapahtuvan, että Janu ottaa syyt niskoilleen jos pakotteet purevat ennakoitua kovemmin ja malesialaishollantilaiskoneen alasampumistutkimukset ym. alkavat ajaa Isoa Peetä liian ahtaalle?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mitäpä muuta maan presidenttinä oleva KGB agentti osaa tehdä kuin olla ihan pihalla kaikesta mikä on ihmisen elämää.

Joukkopsykoosiin löytyy kyllä lääkkeitä kun diagnoosi on oikea ja järki päässä yksilötasolla. Pidetään huolta siitä että a) Suomessa pidetään järki päässä b) rohkaistaan veli venäläistäkin näkemään tosiasiat.

Sananvapaus - mikä ihana sana ja nyt ei ole kyse ison P:n sananvapaudesta!

http://rsf.org/index2014/data/carte2014_en.png

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Pekka Pihlanto kirjoittaa: " Nyt ovat Venäjällä sotien miljoonat uhrit jo unohtuneet..."

Eivät ole unohtuneet. Olet täydellisen väärässä.

Toisen maailmansodan ja fasismin lyömisen aikana kuoli 27 miljoonaa neuvostokansalaista. Nyt heitä muistetaan kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa.

Sputnik Suomi 21.6.2015: "Sunnuntaina miljoonat venäläiset, Suuren isänmaallisen sodan alkamisen aattona (22. kesäkuuta 1941), sytyttävät kynttilöitä sodassa menehtyneiden muistomerkeille.

Moskovasta tulee perinteen mukaan, yleisvenäläisen "Muiston kynttilä" tapahtuman keskuspaikka.

Muistotapahtuma alkaa kello 15.00 Moskovan aikaa, muistotilaisuudella Elohovskin katedraalissa. Tämän jälkeen kynttiläkulkue siirtyy Isänmaalisen sodan museoon Poklonnaja Goran muistokeskukseen, Yön sudet moottorikerhon pyöräilijöiden saattamana.

Tapahtuman koordinaattori Pavel Pillarionov, kertoi TASS —uutistoimiston lehdistötapaamisessa, että ihmiset sytyttävät kynttilöitä kaduilla ja rakennusten ikkunoissa, kello 21.00. Myöhemmin sosiaaliverkostojen käyttäjät laittavat kuvia tapahtumasta: aihetunniste # svechapamyati22iyunya.

Ensimmäiset moottoripyöräkerholaiset vievät muistokynttilöitä Poklonnaja Goran synagogaan, kaikkien Ivy-maiden, Georgian ja Baltian maiden kansojen nimissä, ilmoitti lehdistötapaamisessa Venäjän juutalaisten kongressin edustaja. Hän huomautti, että tästä tulee eräänlainen esinäytös neljän päivän kansainväliselle foorumille "Holokausti: 70 Vuotta myöhemmin ", joka alkaa kesäkuun 22. päivänä synagogan rakennuksessa. Siihen osallistuvat Israelin, Saksan ja Unkarin suurlähettiläät sekä seitsemän muun maan ja 20 Venäjän alueen edustajat."

Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150621/1842...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Karjalan palauttaja Veikko Savolainen kirjoittaa: "Ukrainan ex-diktaattori Viktor Janukovitsh on sitten vähän yllättäen myöntänyt, että tuli ehkä ihan vähän vaan ammuttuakin niitä mielenosoittajia siellä Maidanilla."

Savolaisen ei tässäkään asiassa kannattaisi luottaa porvarimedian trollailuun.

Tässä suora käännös presidentti Janukovitshin haastattelusta.

"Se on painajainen, jota on vaikea uskoa todeksi. Ihmisiä kuolee, sota on hajottanut koko maan. Kyllä, minäkin olen syyllinen. Minäkin olen tehnyt virheitä.

Olin varoittanut, että se ei loppu Maidanin väkivaltaisuuksiin. Puolentoista vuoden aikana Ukraina on menettänyt Krimin, Donbassin ja tuhannet ihmishenget. Ukrainan uusi hallitus on hajottanut koko maan ja vetänyt Euroopan, Venäjän ja USA:n mukaan konfliktiin.

Donbassin sota on kansanmurha. Minskin sopimus on Venäjän saavutus. EU:n ja USA:n on käytettävä vaikutusvaltaansa Ukrainaan, jotta se aloittaisi suorat neuvottelut kapinallistasavaltojen kanssa.

Krimi ei palaa koskaan takaisin osaksi Ukrainaa.

Krimin menettäminen on erittäin ikävä asia. Krimin väestö on aina ollut Venäjä-mielinen ja kansallismielisten nousu valtaan pelotti heitä. Kansanäänestyksessä 90% heistä äänesti Krimin liittymisestä Venäjään. Ikävää, mutta totta."

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hahhah!: "Krimin väestö on aina ollut Venäjä-mielinen" :D

Voi hyvä Sylvi! Yhtä hyvin rauski voisi väittää että Viipurin lääni olisi ollut aina venäjämielistä (on ollut oikeasti vasta vuosina 1940-41 ja 1944-2015). Muistelehan milloin venäläisarmeija kasakkoineen oikein miehitti Krimin? Olihan se kieltämättä jo ennen Stalinia joka karkotti tataarit, mutta ei siellä venäläisiä liene juurikaan ollut ennen vuotden 1783 miehitystä. Ja jo ennen tataareja Krimiä asutettiin, mutta ei venäläiset.

Stanislav Tampio

The Vyborg Governorate was a Russian Governorate: 1744-1917, 1940-41 and 1944-2015; in total - 245 years.
The Finnish State owned Vyborg Governorate - 28 years.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Terve Rauno - mulle soitteli tänään joku mieshenkilö, joka ei kuitenkaan esitellyt itseään. Juteltiin melko tovi. Asiaa hänellä piisasi (ja asian vierusta) sopivasti... hmmm... kerropas totuus tunnetko hänet ;-)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Rauno Lintunen kirjoittaa; Venäjällä ei ole unohdettu sotien uhreja.

Venäläisten jutuissa usein joku osa on totta. Venäläiset eivät ole unohtaneet niitä uhreja, jotka ovat muiden aiheuttamia. Mutta he unohtavat autuaasti kaikki uhrit mitä ovat itse aiheuttaneet. Stalinin tappamia venäläisiä ja ukrainalaisia ei muisteta, päinvastoin, Stalin ja Neuvostoliitto rikoksineen on nostettu ihailun kohteeksi. Talvisodan uhrit, jos niitä ylipäänsä kukaan edes muistaa ovat tsuhnien aiheuttamia. Kaikki vika on aina muiden aiheuttamaa. Venäläiset ovat jumalan valittu kansa johtamaan maailmaa!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Noin on. Valitettavasti toi uhrien muistelu liittyy hyvin pitkälti myös nationalistiseen putinistiseen joukkopsykoosiin, jolla nyt saadaan lisää polttoainetta jatkaa pimeydessä kohti uutta valoa...

Noista ajoista on kuitenkin jo niin kauan ja veteraaneista suurin osa jo poistunut että pelkkä sankarimyytti on enää jäljellä. Sodan kauhuja ja kärsimyksiä ei enää kukaan oikeasti tajua kunnolla -

sehän sopii putinismiin kuin lipas Kalashnikoviin.

Käyttäjän seppinenj kuva
Jukka Seppinen

Olen julkaissut tänään blogin Puheenvuorossa Suomen strategiasta jatkosodassa. Keskusteluissa unohtuu usein Itä-Karjalan sotilaallinen merkitys talvisodassa. Stalin keskitti juuri Itä-Karjalaan voimansa hyökätessään Suomeen. Oli sotilasstrategisesti tärkeätä estää saman toistumasta jatkosodassa. Miehitys eliminoi tämän mahdollisuuden. Mannerheim piti tätä Karjalan rintamaa ykkössuuntana puolustuksessa, niin kuin joukkojen puolustusryhmitys osoittaa. Suomen sotilaallinen käyttäytyminen Karjalankannaksella ja oman alueen palauttaminen ilman ajatusta etenemisestä Leningradiin todistavat Suomella olleen kansallisia päämääriä vain oman alueensa suhteen. Suomi torjui kaikki natsi-Saksan ehdotukset niin poliittisesti kuin taistelukentällä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jukka kaneetista! En ole itse historoitsija mutta sain vihiä että noin se menee... propagandassahan mikään ei mene mitenkään...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset