Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Wine & Spirits Dionysos

  • Wine & Spirits Dionysos
  • Wine & Spirits Dionysos
  • Wine & Spirits Dionysos

Ensin Kreikka-runo. Sitten politiikkaa. Lopuksi kutsu hyvään vallankumoukseen.

 

***

 

WINE & SPIRITS DIONYSOS 

Pesuvedet kadulla. 

Kärsivännäköinen nainen 

katsoo lempeästi 

ja odottaa rahaani. 

Hotellissa mies kulkee

edellä, näyttää sähköt,

hyttyskarkoittimen

ja ilmastoinnin: “They

found me from the ships.”

Rinteillä luurankotaloja,

auringonlaskun temppeleitä,

tekeillä olympialaisiin

jotka pidettiin jo.

 

Laivat tulevat.

Laivat menevät.

 

Yöllä – vasta silloin

asioitten kehät murtuvat,

Meltemi tyyntyy,

nukkuu sokea koira.

 

(Petri Hirvimäki 2005)

 

***

 

Sitten politiikkaa.

"Valtaeliitti – alle 1 % suomalaisista/kreikkalaisista/EU-eurooppalaisista. Valtaeliittiin kuuluvat Suomessa/Kreikassa/EU-Euroopassa:

  1. Yksityisen puolen avoimen talouden suuryritysten johto ja suuromistajat
  2. Yksityisen puolen suljetun talouden suuret monopolitoimijat ja eräät rahamiehet, joille nykysysteemi sallii voitot, mutta kantaa riskit
  3. Johtavat poliitikot
  4. Johtavat virkamiehet
  5. Ammattiyhdistyspamput

Eliitti 2), 3), 4) ja 5) kohdissa on nykysuomessa/nykykreikassa/nykyEU:ssa melkein 100 % veronmaksajien rahoilla suoraan tai välillisesti loisivaa ”pullamössöeliittiä”. Kyseinen porukka ei innovoi mitään ja ylläpitää pysähdystä. Asemansa vuoksi vaikuttaa suoraan kaikkien meidän elämään. Ei osaa motivoida ihmisiä oikein kun ei tarvitse eikä voikaan kun systeemi on mikä on. Pelaavat omaa nolla-summa-valta-peliään. Puhuu toista ja tekee toista.

Verkostoituu tehokkaasti – raha, valta ja suhteet ratkaisevat, ei kansalaisten hyvinvointi.

Asemansa takia työntää mädän alaisilleen omissa organisaatioissaan ja välillisesti melkein kaikkialle koko suomalaiseen/kreikkalaiseen/EU-eurooppalaiseen yhteiskuntaan. Tämä porukka viihtyy pääpuolueissa, kuinkas muuten. On poikkeuksia tästä stereotypiasta, mutta pääsääntöisesti systeemin tikapuilla pärjää vain systeemin säännöillä.

E-liike.net kansanliikkeen demokraattinen vallankumous on hyvä vallankumous!

Se tarkoittaa ennen muuta pullamössöeliitin totaalista ja äärimmäisen tehokasta vallastariisumista eli vallan väärinkäytön estämistä kansalaisten hyväksi. Hyvä vallankumous tehdään toimeenpanemalla E-liikkeen agenda täysin demokraattisesti. Agendan askeleet, kunhan niitä aletaan ottaa, poistavat tai muuttavat ratkaisevasti niitä tekijöitä, jotka nykyisin antavat vallan pullamössöeliitin nollasummakakunjakoon. On aika vaihtaa peliä!" (E-liike.net agenda 2015 s. 18)

 

***

 

"E-liike.net on sitä mieltä, että Unionin perusmissio on erinomainen, mutta toteutus on ollut ala-arvoista. Unionin rakenteissa on vikaa, mikä vain pahentaa valtapeliä ja politikoinnin aiheuttamaa pysähdystä koko Euroopassa. Suomen on mentävä yhteen eräitten vaikutusvaltaisten toimijoitten kanssa ja iskettävä nyrkki pöytään.

EU:ta kuten Suomeakin on muutettava vastaavalla tavalla kuin E-liike.net hyvässä vallankumouksessaan ajaa!

Jos yllämainittu ei kohtuullisessa ajassa onnistu, pitää Suomella olla mahdollisuus myös irtaantua Unionista. Dynaamisuuden jatkuva puute Unionin tasolla ei saa halvaannuttaa Suomea ja estää meitä laittamasta omia asioitamme kuntoon!" (E-liike.net agenda 2015 s. 32)

 

***

 

Lopuksi kutsu hyvään vallankumoukseen.

Nyt näyttää jo kovasti siltä, että Eurooppaa koetteleva pitkäkestoinen kriisi tulee kulminoitumaan "Euroopan hulluihin vuosiin 2015-2016" - tästä seuraa poliittisen kentän äärevöityminen tavalla, jota Eurooppa ei ole nähnyt vuosikymmeniin. Kun savun seasta alkaa taas nähdä, siinä näkyy status quo puolueitten jättämä ammottava aukko. Tuon aukon voi täyttää vain uuden innovoinnilla ja rohkealla visiolla Suomelle, Kreikalle, koko Euroopalle -

vision on mahdollista nousta jos pöytä on puhdas!

On minulla kokonaisuudelle jo toinenkin nimi ja "toimintasuunta" mietittynä E-liike.net oheen. Kyse on "koko paketista", jotta muutoksen saa aikaiseksi. Minua kaivertaa myös ajatus uudesta "ismistä", josta haluaisin jutella.

Täällä Usarissa on mielenkiintoista porukkaa.

Osa tekee minuun väliin melkoisen vaikutuksen osaamisellaan ja intohimollaan asioihin - toivottavasti myös toisinpäin? Ne, joita kiinnostaa olla mukana yhteiskunnallisessa innovaatioprosessissa, jossa ei ole juurikaan samaa valtapuoluepolitiikan kanssa (onkohan tämä edes "politiikkaa"), jossa pääsee vaikuttamaan hiekanjyvätasolla ja jossa riittää vauhtia ja vaaratilanteita -

miten olisi jos nähtäisiin heinäkuussa rennoissa merkeissä Jyväskylässä tai Porissa?

Sisumme on vapautemme - napit löytyvät alhaalta!

28.6.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

E-liike.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Haluaako joku kuulla tarinan mitä kokemuksia minulla on kreikkalaisista tuolla legendaarisella Naxoksen (surffi)reissulla heinäkuulta 2005 - voisivat liittyä aiheisiinkin... mitä kokemuksia muilla on noin niinkuin kansanluonteesta?

Kreikkalaiset on aika mielenkiintoista porukkaa...?

Juha Hämäläinen

Kreikkalaiset ovat reiluja reiluja kohtaan ja omaavat kriittisen ajattelun, joka suomalaisista on karsittu jo peruskoulussa. Seitsemän vuotta tuli riehuttua Kreikassa yrittäjänä ja tavattua niin "prosentti"- jengiä, kuin tavantallaajia.......

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juha - siis "Hämis". Tuolla hienolla Naxoksen reissulla heinäkuussa 2005 todellakin tuli tutustuttua kreikkalaiseen kansanluonteeseen.

Saari ja kesätuuli (Meltemi) ja ilmasto, meri - kuin lahja antiikin jumalilta.

Ihmiset - ei voi olla sattumaa että 2 viikossa saa niin selkeän kuvan siitä että a) ovat vällittömiä b) eivät ole tekopyhyyttä nähneetkään (hyvässsä ja pahassa) ja c) ovat hyvin tietoisia omasta kreikkalaisuudestaan.

Noin siis kymmenen vuotta sitten sillä ainoalla Kreikka reissullani so far.

Toi b) tarkoittaa että ei kreikkalainen sinua noteeraa jos sitä ei kiinnosta - ei vaikka olisi asiakalpalveluhommissa. Muistuttavat jotenkin siis suomalaista myös... tuossa kohdin? Osa ymmärtää mistä asiakaspalvelussa on kyse osalla on tuo "suomalainen" asenne ehkä vielä korostuneemmin.

Ehkä vielä 2005 oli enemmän varaa moiseen - ja sesonkiahan se oli, mutta kuitenkin?

a) b) c) bueno sellaiselle millä ei itsetunto-ongelmia...

Mitä mieltä olette tuosta ylläolevasta?

Ai niin d) kyllä siellä oli muutama keissi jossa yritettiin turistia hieman narrata (en puhu kreikkaa). Ja se oli jotain mistä emme niiin pitäneet Kreikassa.

Entäs d) ?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

a,b,c aikalailla samaa mieltä. D on joka paikan ongelma, jos antaa kusettaa itseään ja tyhmiä kusetetaan.....Vai onko Suomen puolueet tavan rosvoa parempia (Hämiö)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Off topic mutta ei toimi puheenvuoro mulla ollenkaan muulla kuin puhelimen kautta? Sama ongelma heti kun julkaisin 12 tuntia sitten. Onko muilla sama? kokeilin kahdella läppärillä ja ei aukaisee muuta kuin ylläsiv u t. ei ollenkaan yksittäisiä puheenvuoroja? hetken aikaa aamulla jopa pelasi?

EDIT - 12:44 taas toimii!
EDIT - 13:30 kaatuu taas jos läppäria käyttää. Tämä on Androidin kautta. Kommentoikaa Onko muualla samoja ongelmia ollut? ei oikein toimi nyt..?
EDIT - 14:30 Toimii...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Teknisiä ongelmia, mutta Facesta poimin tämän pätkän aiheeseen liittyen -

"Nyt tarvittaisiin Jyrki Katainen, hän keksisi fantastisen ratkaisun. Rahaa sataisi Kataisen laariin niin Kreikan tilille kuin koko Eurooppaan. Niinhän he sen päättelivät Jutan kanssa."

Petri Hirvimäki - Huh huh... ongelma on valtaholismi yhdistettynä rahaan "joka ei ole kenenkään" #tukiaiset Sama atomitason ongelma aina. Politiikka menee hyvinvoinnin edelle riittä kun se on naamioitu. Persut (en ole persu) oli ihan oikeassa kun sanoivatettä ei koskaan Kreikka maksa noita. Lapsikin sen tiesi jos yhtään lukuja katseli kuka voi pitää siis vaikkapa Kokoomuksen tuohua uskottavana missään valossa silloin? Noh, onhan persuillakin omat holistinsa... politiikassa se vika on. Alustaa pitää muutaa!

"Kaikkihan me tiedämme milloin poliitikko valehtelee."

Petri Hirvimäki Mutta kukaan ei tee mitään jos on oman puolueen poliitikko? Sairasta touhua...

***

NIIN - SAIRASTA TOUHUA KOKO POLITIIKKA?

Miksei näitä "sääntöjä" voisi porukalla muuttaa jos fiksuja ihmisiä löytyy tarpeeksi? Kysehän on innovoinnista ei sen kummempaa ja idealismia vähän ja joukkovoimaa niin alkaa tapahtua.

Noi "säänöt" on kaikenlisäksi 100 vuotta vanhat.

Kaikki alkaa siitä että on rehellinen itselleen. Jos on jossain puolueessa niin onko siinä kaikki oleellinen hyvää?

Siis oleellinen omasta mielestä oikeasti vai vain itselleen uskotellen.

Valtaholismia? Joukkopsykoosia? Politiikka on rikki...

http://e-liike.net

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset