Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Nato-gallup - vain persuille!

  • Nato-gallup - vain persuille!

"Arvoisa perussuomalaisten kannattaja - pitäisikö Suomen olla puolustusliitto Naton varsinainen jäsen?" 

Tilanne 11.7.2015 klo 1:17 - KYLLÄ 71,4 % - EI 28,6 %  EOS 0,0 %   

Juhannuksen aikaan tein suositun Nato-gallupin Puheenvuoron lukijoille. Tuossakin gallupissa Naton kannattajat ovat tällä hetkellä niskan päällä. Jos et ole vielä antanut "ääntäsi" ko. kaikille avoimessa gallupissa voit tehdä sen hyvin vieläkin. Juhannus-gallup antoi vastauksia, mutta herätti myös kysymyksiä, esimerkiksi - 

löytyykö maailmasta yhtään persua, joka selkeästi kannattaa Natoa?

Entä peräti sellaista, joka uskaltaa tehdä sen julkisesti omalla nimellään? Mielenkiintoista olisi tietää yleensäkin, miten Naton kannatus Puheenvuoron lukijoiden keskuudessa jakaantuu etenkin sellaisten puolueitten kannattajien sisällä, joilla Nato-kanta ei ole mitenkään selvä? Tutkitaanpa asiaa. Aloitetaan perussuomalaisista. 

***

Ensin kuitenkin lyhyt tarina elämästä ja kuolemasta - laitan sen tähän väliin, jotta sen lukevat kaikki.

Keski-Pohjanmaa on perussuomalaisten vahvaa kannatusaluetta. Kävimme äskettäin perheen kanssa mummolassa Halsualla ja siellä sattui käteeni kirja alueen sotaveteraaneista. Oheisessa kuvassa ovat vaimoni isoisä ja isosetä, Niemen veljekset Eenok ja Vilpas Lestijärveltä Halsuan naapurista. 

Sotareissu oli kohtalokas veljeksille.

Kolmen pienen isä Eenok kuoli Jatkosodassa ja veljensä kymmenen vuotta myöhemmin tiputtuaan verkkoja kokiessaan Lestijärven syysjäihin. Sodassa vammautunut puujalka esti Vilppaan kiipeämisen takaisin jäälle. Taisteli viimeiseen asti tässäkin. Hän ei hukkunut varsinaisesti vaan vasta saunassa kylmä veri pysäytti sydämen. Vilpasta jäivät suremaan leski ja neljä pientä lasta. Niemen sankariveljekset perheineen maksoivat kovimman mahdollisen hinnan itsenäisyydestämme.

***

Päivän uutisena kerrottakoon vielä, että olen perustanut 7.7.2015  Unitas kansanliikkeen. Unitas on uuden ajan Nato-liike - asiasta lisää lähipäivinä.

***

Sitten takaisin tähän päivään ja Persu-Nato-galluppiin.

"Äänestäminen" tässä gallupissa siis vain persuille - kaikki saavat toki vapaasti kommentoida!

Alla ohjeet. Voit osallistua täysin anonyymisti tai sitten liputtaa asiassa omalla nimelläsi ja kertoa miksi kannatat tai vastustat Natoa, tai sitten miksi kantasi ei ole vielä selvä.

Koska puheenvuoroblogi ei ole mikään varsinainen gallupkone pyydän osallistujilta ymmärrystä. Ainakin Usarin käyttäjille pitäisi olla pässinlihaa, mutta niille, jotka eivät kirjaudu blogiin voi äänestäminen seuraavilla ohjeilla olla vaikeampaa. Usariin voit kirjautua myös FB tunnuksillasi. 

Blogia jakoon niin otanta paranee. Some jakonapit alhaalla.

***

KYSYMYS -

  • "Arvoisa perussuomalaisten kannattaja - pitäisikö Suomen olla puolustusliitto Naton varsinainen jäsen?"

OHJEET -

  • Äänestäminen tässä blogigallupissa tapahtuu klikkaamalla "suosittele" nappia haluamasi vaihtoehdon (kommentin) kohdalla. Jos kommentit (alhaalla) eivät näy klikkaa "Näytä kommentit". "Suosittele" nappi on siinä kommentin oikeassa yläreunassa.
  • Kommentin (vaihtoehdon) järjestysnumero on kommentin vasemmassa alareunassa. Voit korjata helposti jos tuli huti painamalla suosittele toisen kerran.
  • Voit halutessasi antaa lyhyen perustelun asialle klikkaamalla "vastaa" ja kirjoittamalla perustelusi joko 1. tai 2. tai 3. kommentiin sen mukaan mitä äänestit - kyllä, ei tai eos. 

TULOKSET -

  • Tulokset päivittyvät koko ajan sen mukaan montako suositusta kukin vastausvaihtoehto KYLLÄ 1. - EI 2. - EOS 3. saa. Luku siinä sydämen vieressä on vaihtoehdon saama "äänimäärä". HUOM! Suositukset vain noihin alkuperäisiin lasketaan mukaan varsinaiseen galluppiin. Toki voit muitakin kommentteja vapaasti suositella.

Kiitos osallistumisestasi - alhaalta kommenteissa vastaamaan!

***

10.7.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

KYLLÄ - "Arvoisa perussuomalaisten kannattaja - pitäisikö Suomen olla puolustusliitto Naton varsinainen jäsen?"

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Mikä on uskottava itsenäinen puolustus?
Suomen itäraja eli Suomen ja Venäjän valtioiden raja on noin 1340 km.
Toisessa maailmansodassa Suomella oli enimmillään 530.000 sotilasta
sekä yli 200.000 lottaa, jotka toimivat lukuisissa erityyppisissä maanpuolustusta tukevissa toimissa ja vapauttivat noin 25 000 miestä sotilaallisiin tehtäviin.
Sen lisäksi Pohjois-Suomessa oli 220.000 saksalaista sotilasta.
Matematiikkaa on näiltä osin julmaa.
Suomen Sotilas kertoo Business Insider julkaisseen "Global Firepower Index":iin perustuvan listan maailman vahvimmista asevoimista. Pohjoismaiden heikoimmalla puolustuksella Suomi sijoittuu kansainvälisessä vertailussa vasta sijalle 49.
Näiden tietojen perusteella jäsenyysharkinta NATO-asiassa ei ole minulle henkilökohtaisesti vaikea!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jyrki - silmäni oikeasti kostuvat kun tulin tsekkaamaan tilanteen aamu-uniltani (bloggasin "yövuorossa"). HYVÄ PERSUT! LOISTAVAA! Pelkäsin jo, että tätä natogalluppia pidetään persuleirissä vitsinä ja täällä ei ole yhtään ääntä missään - olinpa onneksi väärässä!

Jos näin olisi käynyt se olisi ollut alleviivaus siitä että va'an kielipuolue, ulkoministeripuolue ja puolustusministeripuolue(!!!) on oikeasti ja vakavasti pihalla ja joku laskee vain vaalimatematiikkaa ja saa muut mukaan...

EN OLE KOSKAAN USKONUT ETTÄ PERSUJEN SYVISSÄ RIVIEISSÄ VOISIKAAN OLLA NIIN!

(EDIT 11:42 - http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_lapin_piir... ---> huomaan että et ole olekaan aivan rivipersu. Juuri näin!)

Se mikä tilanne puoluejohdon päässä on täsmällisesti nyt on toissijaista. Jos meillä on isänmaallisia persuja niin he kyllä kertovat...

Tänään minussakin asuu pieni persu aina kun KYLLÄ saa äänen tai sitten omaaa rautaa ja kertausharjoituksia - mutta onko meillä siihen varaa ja onko se enää nykyaikaa?... ymmärrän senkin että joku on EOS, kunhan isänmaan asia on vain oikeasti tärkeä... mutta persussuomalaisten kokoisessa puolueessa ei vaan mietenkään voi olla kaikki EOS kuten olivat ainakin edellistä eduskuntaa istuvat persukansanedustajat - tässähän olisi jotain hämärää..?

Mutta kentällä ainakin ollaan jo hereillä - hienoa Jyrki ja kumppanit!

Jos haluaa pysyä kuulolla Unitas kansanliikeestä jonne persujen puoluekirjalla (ja vaikka kirjastokortilla, tai ilman) pääsee heittämällä sisään niin käy tykkäämässä vaan täällä:

https://www.facebook.com/unitaskansanliike

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja Vastaus kommenttiin #9

Perussuomalaisten turvallisuuspoliittinen ohjelma 2015

1.2 Nato-jäsenyys
Perinteisesti maanpuolustushenki on ollut Suomessa korkealla, samaten Puolustusvoimien arvostus. On syytä olettaa, että näin on siksi, koska kansa laajasti kokee isänmaamme puolustamisen arvoiseksi ja kokee olevansa vastuussa sen puolustamisesta.
Perussuomalaisten mielestä sotilaallinen liittou- tumattomuus on palvellut Suomea niin hyvin, että tämän linjan muuttamiselle täytyy olla painavat syyt. Natojäsenyydelle ei ole esitetty mitään konkreettisia perusteluja, jotka antaisivat varmuudella olettaa, että maamme puolustaminen olisi paremmalla tolalla sen myötä. Sen sijaan liikkumavaramme turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä kapenisi ja saisimme uusia muun muassa kansainväliseen kriisinhallintaan liittyviä velvoitteita liittokunnan sisällä.
Kannatamme kansallista puolustusratkaisua: sotilaallisesti liittoutumaton Suomi valmistautuu puolustamaan koko maata yleiseen asevelvollisuuteen perus- tuvan alueellisen puolustusjärjestelmän kautta. Tukea pitää etsiä, mutta sen varaan ei voi heittäytyä. Saamme tositilanteessa apua vain, jos siitä on hyötyä antavalle osapuolelle.
Suomen poliittinen ja tiedotuksellinen eliitti on kuitenkin jo vuosia pyrkinyt viemään maatamme hivuttamalla kohti Nato-jäsenyyttä. Kansa vastustaa, mutta sitä valmistellaan liittymiseen muun muassa väittämällä, että yleinen asevelvollisuus säilyisi maassamme myös Nato-jäsenyyden vallitessa. Jäsenyys todennäköisesti johtaisi ennen pitkää asevelvollisuudesta luopumiseen, ja sen myötä maanpuolustustahto heikkenisi.
Nato-jäsenyyden taloudellinen hintakin on kova.
Se ei ole ratkaisu puolustusmäärärahojen niukkuuteen. Hallinto- ja toiminnalliset menot olisivat Naton jäsenenä vuositasolla arviolta sata miljoonaa euroa. Lisäksi on syytä muistaa, että Naton suositus jäsenmaan puolustusbudjetille on 2 % bruttokansantuotteesta, kun Suomella menee tätä nykyä arviolta 1,3 % puolustusmenoihin.
Sanalla sanoen Perussuomalaiset on Nato-kriittinen puolue, jolle Nato ei ole mörkö eikä taikasana. Puolue kannattaa ensisijaisesti oman puolustuksen saattamista kuntoon ja toissijaisesti Nato-selvityksen tekemistä, jossa ynnätään jäsenyyden hyödyt ja haitat.
Suomi seuraa turvallisuusympäristönsä kehitystä ja tekee päätöksensä itsenäisesti. Suomea puolustavat suomalaiset. Siksi meillä tulee olla omat vahvat, koko kansan Puolustusvoimat – myös siinä tapauksessa, että päätyisimme hakemaan Natojäsenyyttä. Tällöin todennäköisin vauhdittaja olisi Ruotsin hakemus. Perussuomalaisten mielestä tässäkin tapauksessa asiasta on järjestettävä neuvoa antava kansanäänestys.

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puol...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

Kiito tuosta Jyrki -

"Sanalla sanoen Perussuomalaiset on Nato-kriittinen puolue, jolle Nato ei ole mörkö eikä taikasana. Puolue kannattaa ensisijaisesti oman puolustuksen saattamista kuntoon ja toissijaisesti Nato-selvityksen tekemistä, jossa ynnätään jäsenyyden hyödyt ja haitat."

---> Jos väitän pärjääväni kauppatorilla oikein hienosti herroille Stubb ja Sipilä mitä tulee TEKES tukiaisiin ja suomalaiseen kasvuyrittäjyyteen...

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1967...

niin kai mun pitää alkaa väittämään samaa Timo Soinista mitä tulee Suomen turvallisuuspolitiikkaan... Timo fiksuna miehenä ei ehkä halua sitä;-) (?)

1) Oma doktriini perustuu Venäjän sisäpolitiikan uhkaan "Vallankumous saapuu Punaiselle torille" - Nato selvitys on jo tehty moneen kertaan Ukrainassa, Krimillä, Kremlin sillalla... tarviiko sen tehdä vielä Vainikkalassa????

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1971...

2) TUO KUSTANNUS - väärin laskettu - meidän pitäisi huomioida MYÖS MENETETTY VUOSIKERTA JOS MEILLÄ YLEINEN ASEVELVOLLISUUS

3) Toisaalta tilanne on niin vakava että en itse ole ajamassa omaa armeijaa alas vielä mihinkään... milloin niitä kertausharjoituksia oikein onkaan?

---> Nyt on saatava sekä Kauhavan rautaa että Amerikan rautaa ja äkkiä tilannetta helpottamaan ja tekemään suomesta itsenäistä vs. suomettuneisuuden renesanssi ja jatkuva sotilaallinen uhka...

TILANNE ON VAKAVA JA ENNENKAIKKEA SE ON JO 100% PÄÄLLÄ!

Tehkää jotain Suomen päättäjät - herätkää!!!

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Lukemisen arvoinen kirja:

Forss, Stefan; Kiianlinna, Lauri; Inkinen, Pertti; Hult, Heikki (2011): Venäjän sotilaspoliittinen kehitys ja Suomi

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

"Ensimmäistä kertaa julki suomeksi – lue Venäjän koko sotilasoppi sanasta sanaan
Kioskin sivuilla voit perehtyä sanasta sanaan suomennettuihin Venäjän sotilasdoktriineihin. Voit tehdä dokumenteista tekstihakuja, vertailla niitä ja perehtyä yksityiskohtaisesti Venäjän sodankäyntilinjauksiin vuosilta 2010 ja 2014."

http://kioski.yle.fi/omat/lue-venajan-sotilasoppi-...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Viron Presidentti Toomas Hendrik Ilves puhui 24.6.2014 Vönnun taistelun 95-vuotispäivän juhlassa. Vönnussa eli Latvian Cesiksessä virolaiset ja latvialaiset voittivat niin sanotussa Landeswehrin sodassa saksalaiset juhannuksena 1919.
Viron presidentti: Ilmennämme naapurillemme 1900-luvun suurinta katastrofia
"Raaka valta, brutaali voimankäyttö, valheilla peitetty epäoikeudenmukaisuus eli räikeä propaganda ja tosiasioiden vääristely - kaikki, jota vastaan nuori Viron tasavalta taisteli viisi sukupolvea sitten, on yhä olemassa, Ilves sanoi.

Sen mitä näemme Itä-Ukrainassa tänään, me näimme Virossa 1940 ja 1919. Emme voi emmekä usein tahdo edes kuvitella, miten herkkää on hyvinvointi johon olemme tottuneet, miten haurasta ympärillämme, rauha, itsenäisyytemme ja vapautemme. Aivan kuten kukaan ei voinut kuvitella sitä Tarton kahviloissa tai Valgamaan maatiloilla 1938. Presidentin mukaan Viro säilytti aina terveen epäilyn ja on siksi osallistunut Naton kaukaisimpiinkin tehtäviin. Hänen mukaansa nyt nähdään, että sijoitukset kannattivat.
...
Sillä on tullut selväksi, että meillä on revansistinen ja revisionistinen naapuri, joka ei katso, että 25 vuotta sitten vapautettujen ihmisten saavuttaman eurooppalaisen järjestyksen tulisi säilyä. Ja jonka lähettiläät katsovat suvaitsevaisuuden olevan vain merkki rappiosta ja tavallamme ymmärtämämme liberaalin demokratian olevan vain läntisen sivilisaation erikoisuus, Toomas Henrik Ilves sanoi.
Presidentti Ilveksen mukaan jotkut ovat epäilleet autetaanko Viroa, jos asiat muuttuvat vakaviksi.
Kyllä, minä vakuutan teille. Virossa Nato puolustaa itseään. Muussa tapauksessa yksikään Naton liittolainen ei koskaan tuntisi itseään turvatuksi. Periaate 'yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta' on luonut tilanteen, jossa yksikään maa ei ole koskaan uskaltanut hyökätä Naton jäsenen kimppuun."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jyrki. erinomainen video. pitää sitten vain muistaa se että yhteinen hiki pintaan männikössä ja selostus englanniksi ei ole vielä mikään Natotäysjäsenyys ja turva meille. sitähän venäjätrollit väittää myös jotta ihmiset luulevat että asiat jotenkin kunnossa...

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Alla oleviin tapauksiin perehtyminen antaa lisäselvitystä sen ymmärtämiseen, että minkälaisen valtion naapurissa me asumme!

30.11.1939-13.3.1940 Talvisota Suomi
13.-23.6.1940 Latvian, Liettuan ja Viron miehitys
16.-17.6.1953 Itä-Saksan kansannousu
23.10.-10.11.1956 Unkarin kansannousu
20.8.-20.9.1968 Tsekkoslovakian miehitys
24.9.1979-15.2.1989 Afganistanin miehitys
13.12.1981 Puolan sotatila
8.10.1982 Niezależny Samorządny Związek Zawodowy = Solidarność kieltäminen Puolassa
11.12.1994-31.8.1997 Ensimmäinen Tsetsenian sota
26.8.1999-16.4.2009 Toinen Tsetsenian sota
7.-12.8.2008 Etelä-Ossetian sota Georgia
23.2.2014 Krimin miehitys Ukraina

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kun jonkun tehokkaan menopelin huippunopeus on sellainen että sitä ei ilman erikoisjärjestelyjä voi edes mitata - sanotaan että huippunopeus on "riittävä".

That's it!

Mitä tulee NeuvostoVenäjän näyttöihin sekä ulkopolitiikan että sisäpolitiikan osalta - näytöt ovat "riittävät"

That's it!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

EI - "Arvoisa perussuomalaisten kannattaja - pitäisikö Suomen olla puolustusliitto Naton varsinainen jäsen?"

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

EN OSAA SANOA - "Arvoisa perussuomalaisten kannattaja - pitäisikö Suomen olla puolustusliitto Naton varsinainen jäsen?"

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

GALLUPIN VIIMEISIN TULOSPÄIVITYS:

11.7.2015 klo 1:18 - KYLLÄ 71,4 % - EI 28,6 % - EOS 0 %

Annettuja ääniä: KYLLÄ 5 - EI 2 - EOS 0

AIKAISEMPIA TILANTEITA:
10.7.2015 klo 16:48 - KYLLÄ 4 - EI 2 - EOS 0
10.7.2015 klo 11:26 - KYLLÄ 4 - EI 1 - EOS 0
10.7.2015 klo 3:03 - KYLLÄ 0 - EI 0 - EOS 0 (aloitus)

***

Käyn päivittämässä täällä aina väliin. Voit helposti myös muuttaa kantaasi jos mieli muuttuu. Gallup on täällä koko kesän ajan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jos kommentoit persuna antamaasi "ääntä" - eli perusteet valinnallesi - niin tyrkkää se mielellään 1. tai 2. tai 3. kommentin alle "vastaa" toiminnolla sen mukaan mitä äänestit - kyllä, ei tai eos.

ALLA SAA KOMMENTOIDA IHAN KAIKKI VAPAASTI EI TARVII OLLA PERUSSUOMALAINEN!

ps. ei tässä ranteita viilletä auki jos pieleen hieman menee;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Joo ei viilletä - itsekin kommentoin innoissani suoraan tuonne edelliseen -
http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1981...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ja mikä onkaan Mr. Tossavaisen kanta tässä asiassa? Saa olla mitä mieltä tahansa joko anonyymisti tai julkisesti. Myös Henri Myllyniemi joka oli EOS aikaisemmassa - siitä se mun tutustumiseni aiheeseen lähtikin oikeastaan... entä Laura Huhtasaari ja kumppanit? Saahan tänne iskeä vaikka Timo Soinikin...

http://yle.fi/ylex/uutiset/neljan_suurimman_puolue...

Tietääkö joku tarkemmin mitä Timo Soini on sanonut Natosta ulkoministerinä täsmällisesti... tai epätäsmällisesti viime aikoina?

---> Persuleirissä pitää olla hereillä nyt jos meinaa tehdä hyvää politiikkaa myös...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen puolustusministeri on perussuomalainen Jussi Niinistö.

Eikö hänen mielipiteensä olisi blogistin mielestä kiinnostavampi kuin kenenkään muun perussuomalaisen, kun aiheeksi on valittu Nato ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitatko että ps-puolueessa on työnjako. Niinistö ei avaa suutaan ja muut liehittelevät eri mielipiteitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Suomen puolustusministeri on perussuomalainen Jussi Niinistö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Joka on vaitonainen Natokysymyksessä samalla kun puolueen agitaattorit puhuvat kuka mitäkin sen mukaan ketä haluavat miellyttää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Joka on vaitonainen Natokysymyksessä samalla kun puolueen agitaattorit puhuvat kuka mitäkin sen mukaan ketä haluavat miellyttää.

Olavi Nieminen

Yksin Suomi ei koskaan pärjää, eikä saa uskottavaa puolustusta.
Naton resurssit ovat ainoa keino säilyttää itsenäisyys, turvata maa ja kansa.
Maariskin poisto on ainoa tie nostaa taloutemme yläs ja saada paennut pääoma takaisin.
On utopistista puolustautua yksin ja uusia armeijan varustelu velaksi kun velka kasvaa rajusti koko ajan.
Sota- ja kriisitilanne loppuu lyhyeen kun olemme konkurssissa, huolto ei pelaa eikä konkurssipesälle kukaan edes myy mitään.
Suomi ei nyt tunnusta tosiasioita ja poliitikot ovat vastuuttomia Kreikan malliin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pekka, Sini, Olavi - tämä homma on kuin jostain unesta. ihmetellään, että mitkä ne on mielipiteet meidän ylimmällä päättäjillä!

Mielipiteet pitäisi olla jo - Uni uhkaa muuttua painajaiseksi

Olenmjo tehnyt asioita isänmaan eteen ja jatkan täysillä. Huomenna tulee uutta koordinaattia. Nyt pitää priorisoida asioita. Suomalaiset Poliitikot on uskomattoman pihalla asiassa, johon verrattuna Kreikka ja Eurokriisi on pelkkää hupia...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset