Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Uutta Suomea vai inhodemokratiaa?

  • Uutta Suomea vai inhodemokratiaa?
  • Uutta Suomea vai inhodemokratiaa?
  • Uutta Suomea vai inhodemokratiaa?

Kysymykseni on osoitettu erityisesti Uudelle Suomelle, mutta myös suomimedialle yleensä sekä jokaiselle maamme hyvinvoinnista huolta kantavalle suomalaiselle - 

  • Mitä niin erinomaista on Paavo Väyrysen 16.7.2015 laatimassa "Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa" verrattuna 11.7.2015 aloittamaani kansalaisaloitteeseen "Puolustusliitto Naton jäsenyyshakemus ja kansanäänestys"? Tässä en nyt tarkoita vertausta allekirjoitusten määrään ja kansalaisten arviointikykyyn vaan siihen tosiasiaan, että Väyrysen "Euro-aloitetta" on toitotettu jatkuvasti ja kaikkialla mediassa samalla kun perusteellisesti laadittu "Nato-aloitteeni" ei ole kahden viikon aikana saanut pienintäkään huomiota Uudessa Suomessa saati muualla - Markka-Väyrynen vs. Nato-Hirvimäki 6-0 taas eilen.
  • Entä mitä niin erinomaista omaavat mielipiteissään veteraanipoliitikot kuten esimerkiksi juuri Paavo Väyrynen (Keskusta) tai Mikko Elo (SDP) ja toisaalta nuoremmasta polvesta vaikkapa dosentti Arto Luukkanen (Perussuomalaiset) verrattuna itseeni (E-liike.net, Unitas kansanliike)? Miksi heidän Puheenvuoronsa pääsevät järjestään  "Poiminnat" palstalle ja usein myös "Uutisiin" ja siten tehokkaimpaan mahdolliseen levitykseen kun omani eivät pääse koskaan? ("Nato-galluppini" teki yhden poikkeuksen ilmeisen harmittomana "juhannuskevennyksenä" - kyllä muistin kiittää!) 

Selitykseksi ei kelpaa, että juttuni eivät kiinnosta, koska se ei pidä paikkaansa!

Puheenvuoroni ovat saaneet viimeisen parin kuukauden aikana absoluuttisesti enemmän ja jopa per juttu enemmän lukijoita kuin Väyrysen, Elon ja Luukkasen, jotka hekin ovat hyvin suosittuja blogisteja - ja em. siis huolimatta omien Puheenvuorojeni jatkuvasta dissauksesta verrattuna kyseisiin herroihin!

Katsooko Uusi Suomi etten kykene tuomaan uusia ja tärkeitä näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun? Eipä taida olla mikään työtapaturmakaan enää kyseessä tässä vaiheessa, kun olen jo sentään kymmeniä juttuja Uuden Suomen Puheenvuoroissa julkaissut? 

***

Yleisellä tasolla tilanne on absurdi jos miettii suomimedian roolia, demokratiaa ja yhteiskunnallista innovointikykyämme.

Media kytkeytyy tärkeänä vallankäyttäjänä tiiviisti näihin asioihin. Pitääkö minun kaivaa esillle oma viime syksyinen ajatusmallini "sisäisestä suomettumisesta", jolla viittaan siihen miten Venäjän pelossa liian kauan elänyt Suomen kansa on rähmällään myös sisäisesti, pakkopaita päällään? (kts. sivu 5) 

Päätoimittaja Markku Huusko - miksei Petri Hirvimäki saa Uudessa Suomessa tasaveroisia mahdollisuuksia koettaa muuttaa isänmaataan paremmaksi siinä missä joku Paavo Väyrynenkin?

Hienosta alustasta huolimatta on pakko ääneen ihmetellä, miksi ihmeessä Uusi Suomi ei osaa tai halua käyttää koko potentiaaliaan suomidemokratian hyväksi, eikä sen tarvitsisi olla huonoa bisnestäkään? Uusi Suomi ei voi tietenkään vain yhtenä mediana ratkaista kansanvallan, demokratian tai innovointikyvyn puutteita, mutta jotain inhodemokratian vastaista esimerkkiä Uusi Suomi voisi kai silti yrittää omalla toiminnallaan näyttää -

vai olenko ymmärtänyt väärin Usarin halun profiloitua mediakentässämme yhtenä sen edistyksellisistä?

***

Sain tuta suomimedian portinvartiointia yllinkyllin jo viime kevään eduskuntavaalikampanjani aikana mediakonserni Keskisuomalaisen toimesta kotimaakunnassani. Kirjoittelinkin aiheesta. Lähdin viime syksynä mukaan vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin 48 vuoden kokemukseni avulla, herätyksen saaneena, selkeä visio mielessäni. En tehnyt sitä minkään puolueen kautta, koska en olisi silloin voinut mitenkään olla rehellinen itselleni tai mahdollisille tuleville kannattajilleni. Halusin rakentaa oman juttuni rohkeasti sisäistä kutsumustani kuunnellen, vapaana, kaikkeni peliin laittaen -

ja juuri sehän taitaa olla "se ongelma" tässä jatkuvasti joillekin!?

Median "puolueettomuutta" ei suinkaan voi olla se, että se on aina kulloistenkin valtaapitävien puolella - kyseinen havainto oli yksi suurimmista viime kevään oivalluksistani! Kirjoitin erääseen toiseen puheenvuorooni kokemuksistani viime keväänä vaalien loppumetreillä näin - 

"Suomalaisen inhodemokratian auto vuosimallia 2015 on väärä kollektiivi eli johtava suomalainen puolue, moottorina valtaholismi, media sen renkaat, bensatankissa ajattelematon äänestäjä - rattia sillä ei olekaan. Todellinen inhodemokratia alkaa enemmän ja enemmän hahmottua minulle sellaisena, jossa asioilla ei enää ole oikeasti edes väliä toimivatko ne vai eivät kunhan vallassa ja sisäpiirin pullamössössä köllötellään."

Nykyisenkaltainen "valta-puolue-Suomi" ja "saavutetut-asemat-Suomi" eivät todellakaan ole kummoisia alustoja, mitä tulee yhteiskunnalliseen innoivointiin!

***

Teoriani siitä, että suomimedia on mitä ilmeisemmin täynnä wanna-bee-poliitikkoja ja valtaholisteja, joille kaikkein tärkeintä on päteä "piireissä", hoitaa oma tonttinsa ja tehdä kavereille palveluksia, saa koko ajan lisää lihaa luittensa ympärille. "Sisäisen suomettumisen" kirjoittamattomiin sääntöihin eivät innovointi ja "hirvimäet" ilmeisesti kuulu vaikka he keksisivät keinon, jolla kaikki maailman kurjuus voitaisiin poistaa?

Se onkin toinen peli kun Suomineito Natoa riiaa!

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

Napit löytyvät alhaalta!

24.7.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Noh, millanen sieltä nyt tuli..?! ;-)

Hannu Soini

Rehellisesti sanoen olen yllättynyt. Paavo Väyrynen on tunnetumpi vaikuttaja ja se lienee suurin syy, hänellä on myös verkosto. Hän on pitänyt huolta että hänen tekemäänsä esitystä, taivastellaan. Alullepanemasi asia vaatii kannanottoa vanhemmalta poliitikolta, sekä hänen tukensa että pääset/Suomi pääsee tavoitteeseen ehdotuksesi kanssa. Asian seuranta ja tuki kaikissa vaiheissa pitää myös muistaa varmistaa. Elämme suomettuneessa Suomessa ja asiat tapaavat järjestyä näin. Toivon, että saat motivoitua hankkeelle muitakin tukijoita - asiassahan ei ole liikkeesi eteenpäinviemiskampanja, vaan kansallisesti merkittävä hanke. Yhteydenpito sellaisiin henkilöihin, jotka kokevat liittoutumisen kanssasi eduksi vievät hanketta myös eteenpäin. Kaupankäynnistä on kyse ja sen mukana tulee tietysti media-arvo ja painotukset joten oikean henkilön löytäminen on tärkeätä. Pelinsäännöistä sopiminen on tietysti tärkeätä alkumetreillä, joten asialla on kiire.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Hannu - nyt näen kauniita unia kuin noin sanot;-)

On hieno että joku ymmärtää tilannetta ja tajuaa että samassa veneessä tässä ollaan. Olen valmis toimimaan 24/7 asian eteen - varmaan moni muukin - ja oikein odotan että isot pojat (ja tytöt) tajuaisi miten hyvä sauma olisi tehdä yhteistyötä. Noh, sain Stubbilta ja Haglundilta sähköpostit takaisin tähän -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1986...

Eli on tässä mahdollisuudet saada taakse jotain voimaakin - katsotaan kun lomasesonki päättyy. Fokus pitää suunnata "Koko kansan Nato!" - ajatteluun ja pois puoluepolitiikasta.

Kiire on, monessakin mielessä...

Ja tule mukaan!

https://docs.google.com/forms/d/1jNx6dGBxm5eTDSjxs...

Jaakko Häkkinen

On totta, että Usari nostaa usein karuselliin tunnettuja kirjoittajia. Toisaalta ei tuo karuselli ole mikään etu sinänsä - en minä ainakaan lue kaikkia siihen pääseviä kirjoituksia, jos ei aihe ja otsikko kiinnosta. :)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Emmiekhään ohjauvu niistä poiminnoista, siis tuo tapa nostaa samat isot nimet koko ajan sinne on tylsä ja niitten jututhan on sitä heän linjaansa ja jos jotaki erityistä, net on jo vaikka twitterin kautta jo tullu näkösälle. Täälä on kiintosia plokeja vaikka kuinka paljon, tuo framile nosto on vanhanaikasta. Näen kyllä melkein kaikki nostetut, mutten avaa ja lue nostojen mukhaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos HilkkaAnneli - Jaakolle tässä jo vastasinkin asiasta. Samat sulle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaakko - toi "Poiminnat" on ehkä sellainen että sillä ei liene niin hirvittävän isoa vaikutusta ole omiin juttujeni lukijamääriin enää tässä vaiheessa (aluussa olisi kyllä ollut)? Toisaalta koen sen niin, että koska "Poiminnoissa" on (ihan asiallisesti) väliin ollut ns. vaihtoehtomielipiteitä ja ei niin tunnettuja kirjoittajia niin mikä vika omissani / itsessäni on ollut?

Vaikka itse sen sanonkin niin se millainen oma juttuni on olisi mitä ilmeisemmin hirvittävän mielenkiintoinen kirjoittaa jo ihan henkilökohtaiseltakin kantilta - ehkä senkin aika tulee? Prosessi on ollut vähintäänkin ihmeellinen myös.

Nipistää itseään.

Suhteessa siihen mitä joku muu saa "ilmaisia lounaita" median osalta - omassa tarinassani ei ole ollut mitään tolkkua. Helposti alkaa miettiä missä oikein on vika ja alkaa tulla analyysejä median parissa toimivista ihmisistä kuten blogissani kirjoitin... Hassuinta tässä on se että oma itsevarmuuteni (jospa tietäsivät vaatimustason ja uhraukset) tuntuu olevan punainen vaate?

***

Oppia ikä kaikki. Kun kirjoitin "sisäisestä suomettumisesta" niin ei ollut vielä näitä keissejä - Nato minulla ei ole ollut alussa mielessä vaan olen alussa jopa tietoisesti väistellyt sitä kesäkuulle asti.

Nyt tajuan että Nato voi olla todella voi mahdollisuus "työkaluna" yhdistää kansa kun se tehdään oikein! Siperia opettaa ja näitä oppeja ei saa jos ei ole "v********n syövereissä oikein kunnolla välillä.

Mutta hirvitävän raskas prosessi se on silti ja ei kukaan ikuisesti jaksa. Olisin kenties jo pikkuhiljaa ansainnut niitä "ilmaisia lounaita" - tai oikeamminkin jo kovasti etukäteen maksanut omat lounassetelini?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

En oiken älyä, mitä sie haluat sanoa, eihän elämä ole meille mithään velkaa. Eikä ilmasia lounaita oikeasti ole. Kyllä net nostetutki on maksanu hintaa. Baana on avoin ja on aina monia keinoja vaihtaa tyyliä, sanoja ja aina voi jotaki keksiä. En tiä miksi aloin tähän keskustelhuun. Marginaaliväestöllä on just tuo ongelma. Olen itte jatkuvasti joku vähemmistö-marginaali eikä semmosia ajatuksia nosteta... Tämähän on natolainen oikeistolainen konservatiivinen tämä UusiSuomi ja tarjoaa kuitenki iloksemme tämmöstä, jeh, hyvä juttu ja tsemppiä sulle. Ko saat voimaa taaksesti, ehkäpä sinunki joka inahus töröttää joka puolella vastassa!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

Kiitos HilkkaAnneli - KIITOS!

"Tämähän on natolainen oikeistolainen konservatiivinen tämä UusiSuomi..."

Kuulitteko Markku Huusko ja muut siellä Usarissa?

Kiitos vielä kerran ja tsemppiä sinullekin.

Ja miten muheva aksentti;-)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #16

K I I T O S - M Y Ö S - U U E L E S U O M E L L E, joka pittää tämmöstä foorumia ja antaa minunki söpöttää tällä omalla aksentilla omia höpinöitäni ja vaikkemmole oiken mikhän. Hauskaa päivää ja tsemppiä!

Niin ja kyllä Markku Huusko taitaa tietää, että mie vastustan Natoa ja EUvostoliittoa ja euroa ja jo sikaflunssan aikoihin antovat minun puhua rokottamista vasthaan.

Nojoo, olihan se hyvä tämäki keskustelu, kyllähän son joskus aina semmonen lähtötason määritys paikalhaan, että muistas ittekki missä olhaan. Kiitos siis sullekki!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #21

HilkkaAnneli - minä kiitän aina kun on aihetta. Eihän blogissanikaan tarvinnut luke pahasti edes rivien välistä positiivista palautetta itse alustasta -

mutta kun alusta on erinomainen niin vielä vähemmän sitä saa politikoimalla pilata!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #16

Kuulimme kyllä, itse pidän kyllä itseäni aika lailla liberaalina :)

Uutisissa annamme tilaa eri näkemyksille, oli kyseessä sitten Nato, euro tai avioliitto. Olemme riippumaton julkaisu, joka pyrkii edistämään päättäjien ja kansalaisten kohtaamista.

Ja meille on kunnia-asia saada teidän kiinnostavia näkemyksiänne vielä Usaria suuremman yleisön tietoisuuteen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #22

Hyvä Markku - näillä mennään;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

EDIT tohon edelliseen #7 - ei päässyt enää muokaamaan.

Siis "poiminnat" on hieman samantekevä enää kun on jo suosittujen kirjoittajien joukossa - mutta "uutiset" ei ole merkityksetön, etenkin kun on ollut jatkuvasti uutisia blogieni sisässä.

Ainakin enemmän kuin pyöreä nolla.

Käyttäjän AskoRantala kuva
Asko Rantala

Olen samaa mieeltä kuin Hannu Soini. Väyrynen on tunnetumpi julkisuuden henkilö kuin Petri. Väyrynen on saanut alkujulkisuutensa TV-toimittajana ja Kekkosen puolueen ministerinä 5:llä vuosikymmenellä. Sanoopa Väyrynen mitä tahansa, niin hänen sanomansa saa julkisuutta. Toiset pompahtavat politiikassakin kertaheitolla julkisuuteen ja menestykseen, toisilta taas menee vuosikymmeniä asemansa varmistamiseen. Näin kävi mm. Timo Soinille. Eräs syy, miksi Petri on ja pysyy tuntemattomana taustatekijänä, on uusi tuntematon kansanliike tai puolue. Viime vaaleissakin nähtiin, että vanhat tunnetut puolueet säilyttävät asemansa, mutta lukumääräisesti yhtä monta uutta puoluetta tai kansanliikettä ei saa edes yhtä paikkaa eduskunnassa.
Politiikka, kuten liiketoimintakaan ei ole reilua eikä oikeudenmukaista.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Soini ei todellakaan ollut sitä mieltä mitä väität - ainakaan kokonaisuutena ja antoi tukeaan mitä tässä on kaikkein tärkeintä!

***

"Eräs syy, miksi Petri on ja pysyy tuntemattomana taustatekijänä, on uusi tuntematon kansanliike tai puolue. Viime vaaleissakin nähtiin, että vanhat tunnetut puolueet säilyttävät asemansa, mutta lukumääräisesti yhtä monta uutta puoluetta tai kansanliikettä ei saa edes yhtä paikkaa eduskunnassa. Politiikka, kuten liiketoimintakaan ei ole reilua eikä oikeudenmukaista."

Asko - ei toi nyt niin KOVIN innovatiiviseltä kuullosta, noinhan Suomea on pyöritetty ja meille opetettu, että peli pitää oppia että pärjää.

"Kuinka monta minuuttia Steve Jobs olisi antanut TEKES:lle entä TEKES Jobsille?"

Jos peli on paska niin eikö sitä ole aika muuttaa?!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Petri Hirvimäki, ensinnäkin annan arvoa panoksellesi suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Myös kansalaisaloitteen tekeminen kertoo halusta vaikuttaa yhteisiin asioihimme. Toivottavasti se herättää kiinnostusta.

On totta, että olemme tehneet uutisia esimerkiksi keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen kansalaisaloitteesta. Se sai heti tuulta alleen, ymmärtääkseni ennen kuin US oli tehnyt aiheesta ensimmäistäkään uutista.

Poimintoihin nostamme kiinnostavia keskusteluavauksia, ja kyllä sillä on jonkin verran merkitystä, miten henkilö on mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa. Tämä sinun avauksesi on tosiaan ollut myös nostettuna: http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1971...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Markku kiitos -

Jos menet hetkeksi "Hirvimäen" housuihin niin tajuat, että tässä vie nyt visio ja mies vikisee... se on hämmentävää itsellenikin. Käyttövoima on kuitenkin sellainen, että ei tässä ole oikein muuta vaihtoehtoa.

Moni olisi aivan "muunlaisessa toiminnassa" mukana vastaavilla kokemuksilla...

Olen idealisti niin kauan kuin näen, että pystyn tuomaan pöytään juttuja, jotka ovat "kaikille" myytävissä. Kysehän on innovoinnista!

Ne jotka menestyvät hyvin nykyisillä pelisäännöillä eivät ole niitä innovaattoreita - niin se vain on - samalla kuin he ovat kuitenkin niitä, joita eniten kuunnellaan.

Väärä peli siis ja se pitää muuttaa!

Noh. Väitän että kyllä tämä tästä. Jos saisin hieman vetoapua niin kehä lähtee vyörymään... siitä mistä aloitin on jo menty kovasti eteenpäin... samalla tietysti minua ahdistaa se tosiasia, että kaikki mitä teen on copypaste miehille otettavana - se tapahtui jo bisneksen puolella http://www.pitchfestoulu.com/ - julkisella rahalla vieläpä tietenkin!

Onneksi asia ei ole aivan yksinkertainen, mutta tappelen kynsin hampain sitä vastaan, että hiekka tiimalasissa riittää siihen, että saan resursseja ja perheelleni elantoa... jos en olisi juuri minä niin ei tästä mitään olisi näissä olosuhteissa tullut?

***

Tsekkaapa Markku omia kirjoituksiani joulukuu 2014 - heinäkuu 2015. Vaikka itse väitänkin niin kyllä siellä olisi ollut hyvää tavaraa poimintoihin ottaa paljon enemmänkin?

Myös uutisia koko ajan - jos joku tekee sen ensimmäisen niin pian ei tarvitse enää ihmetellä ovatko ne uutisia. Ilmiö tässä on käynnistymässä. Teen sen koska olen päättänyt muuttaa isänmaatani ja se ei ole tullut hetken mielijohteesta tai oman poliittisen pätemisen tarpeesta, vaan siitä velvollisuuden tunteesta, joka minulla on omien kokemusteni myötä - on aika jalostaa omat vaikeutensa yhteiseksi hyväksi isänmaan eteen.

Oikeammin en minä sitä ilmiötä tee vaan ne, jotka tajuavat että tämä "Hirvimäki" on jotain mitä tämän maan "Väyryset" tarvitsevat rinnalleen. Ja siitä on silloin kateus kaukana. Silloin se tapahtuu.

Lisää uutisia tulee usko pois!

;-)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olisikohan Markku jo syytä nostaa esiin ainaisen natokeskustelunvirittely-yrittelyn ohessa myös ilmeisen luontevasti loppupeleissä ehkäpä se varteenotettavin liittoutumisoptio? Tosiasioiden tunnustaminenhan on Alku eikä Kreml ole edelleenkään raastupa, kun geopolitiikalle emme mitään mahda. Lienee siis korkea aika alkaa realisteina kansalaiskeskustelemaan vakavasti ja jäsentyneesti plussia ja miinuksia punniten myös puolustusliittoutumisesta perinteisen hyvän yya-kumppanimme ja ilmansuuntakauppapartnerimme Venäjän kanssa, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198745-l...

Res Cordis, ulkoasiainsuomija&kaksoistrolli

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tämä mitä Veikko teet on uraauurtavaa suomalaisessa Nato-keskustelussa!

Jos itse haastan porukkaa ja puolueita ajattelemaan "Koko kansan Nato!" niin sinun tapasi haastaa oikein kunnolla "isovelivenäläistä" ja vielä huumorin kautta (osaltaan ei kokonaan) on aivan loistava!

"Sadan vuoden trauma"

Tykkään!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

En ota kantaa Nato-asiaan, mutta tulee mieleen Tenavat-sarjakuva, jossa Eppu toteaa: "Tuntuu kuin olisin Fred Astaire kerjäämässä lisää julkisuutta."

Kuka viitsisi bloggailla jos ei kukaan tekstejä näytä lukevan. Itseänikin harmittaa jos olen mielestäni tehnyt hyvän kirjoituksen eli nähnyt vaivaa ja se ei näytä saavan huomiota. Eli se, jos ei synny keskustelua eikä lukijoiden kiinostusta osoittavia FB- tai Twitter-linkkauksia ja suositteluja. Tämä Poiminnat-osio on US:n toimituksen päätettävissä oleva asia - nostoista voi olla kiitollinen, mutta hyväksyä jos toimitus ei näe artikkelissa nostettavan arvoista. Jos ei hyväksy niin pitää bloggailla muualla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jukka - katso aiemmat kommenttini. "Poiminnat" vaikutuksesta lukijamääriin samaa mieltä - ei ole enää itselläni vaikutusta. Toki henkinen tuki on henkistä tukea ja jos sellaista saisi myös medialta joskus...

"Uutiset" on se mihin olisi ainesta ollut myös omissani - viime aikoina rinnastus Väyryseen sattuneesta syystä aiheellinen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1339

---> Aloitteen taulussa tulee olemaan aivan eri lukemat kun saan myytyä ajatukseni ja itseni Nato-medialle. Jos olisi ollut sama määrä julkisuutta niin siellä olisi jo 50 000 allekirjoitusta.

Miksen saisi, siis MIKSEMME SAISI julkisuutta jatkossa aloitteelle?

http://E-liike.net osalta on tyydyttävä selityksiin ja osaansa - koska asia on niin monitahoinen - mutta Naton osalta ei.

ugh.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sun aloitteessa, heti ensimmäisissä lauseissa on sellainen ristiriitaisuus että koko aloite on vähän erikoinen..

"Haluamme, että Suomen eduskunta valmistelee ja hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä viivytyksettä. Asiassa on järjestettävä neuvoa-antava kansanäänestys."

Haluat siis aloitteessasi eduskunnan valmistelevan ja "hakevan" Natojäsenyyttä, riippumatta aloitteeseen sisältyvän neuvoa-antavan tuloksesta?

Toinen erikoisuus on se, ettei Nato jäsenyyttä "haeta" vaan sotilasliitto kutsuu uusia jäseniä. Sotilasliiton laajentuminen tapahtuu artiklan 10 mukaisesti.

"10 artikla
Sopimuspuolet voivat yksimielisellä sopimuksella kutsua minkä tahansa muun Euroopan valtion, jolla
on edellytyksiä edistää tämän sopimuksen periaatteita ja osaltaan myötävaikuttaa Pohjois-Atlantin
alueen turvallisuuteen, liittymään tähän sopimukseen. Näin kutsuttu valtio voi tulla sopimuksen
sopimuspuoleksi tallettamalla hyväksymiskirjansa Amerikan Yhdysvaltojen hallituksen huostaan.
Amerikan Yhdysvaltojen hallitus ilmoittaa kaikille sopimuspuolille kunkin hyväksymiskirjan
talletuksesta."

Suomen jäsenyys tuskin olisi omiaan edistämään alueen turvallisuutta, koska Venäjä kokee Naton laajentumisen uhkana itselleen. Siihen sillä myös on geopoliittiset perusteet.
Vaikka tosin USAn ja Balttianmaiden "kahdenvälisissä" (the charter of partnership among USA and Estonia, Latvia and republic of Lithuenia) vuonna -98 USA ilmaisi halunsa Balttian maiden Nato jäsenyydelle. Sopimuksen tavoitteena Balttian maiden poliittisen "länsi-integraation" lisäksi tietenkin myös "Natokunnon" varmistaminen, siitä huolimatta, että edellisvuonna oli Venäjä ilmaissut vastustuksensa Naton laajenemiseen rajoillensa.

Vuoden -98 USA-Balttia sopimuksissa USA "otti harteilleen" maiden puolustusvoimien kehittämisen Natokuntoisiksi. US-sotateollisuus nettosi varmaan sievoiset summat "Natoyhteensovittamisesta"

USA oli siis vahvasti myötävaikuttamassa Balttian maiden Nato lähentymiseen, tietenkin omista geopoliittisista intresseistään. Vaikka tuon peliliikkeen tiedettiin aiheuttavan reaktioita Venäjällä, ehkä juuri siksi.. Näitä reaktioita nyt kutsutaan "Venäjän aggressioiksi" ja joiden seurauksena voidaan Venäjään luoda poliittista ja sotilaallista painetta.

Ja ihmiset hurraa ja taputtaa käsiään. "Rautaa rajalle!"

Älyttömimmät tapaukset vielä haluavat tässä vaiheessa ottaa tiukemmin osaa tähän suurvaltapolitiikan peliin...

Suomen osalta näitä Naton intressejä ei enää ole, koska Nato/USA saa tarvitsemansa tuen ja alueet HNS järjestelyn kautta. Suomi sahasi tavallaan itse oman "Nato-oksansa" allekirjoittamalla HNS sopimuksen.

En usko Suomen saavan jäsenyyttä tässä poliittisessa tilanteessa vaikka ilmaisisikin "halunsa saada kutsun" sotilasliiton jäseneksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Riku Morjentes - tein juuri huikean innovaation!

Kamerat, mikrofonit, punaiset matot - ei mitään ongelmaa, perusihmisoikeudet Venäjällä kuntoon ja pyydetään Venäjä Natoon mukaan!

Samana päivänä!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Vanha juttu.. Ei onnistu.

Venäjän Nato-jäsenyys olisi mahdollista vain jos Venäjä saisi samantasoisen aseman sotilasliitossa kuin USAlla. Eikä se tietenkään onnistuisi.

Et kai tosissasi kuvitellut etteikö tuo ole ollut kenelläkään aiemmin mielessä?

Eikä se sitäpaitsi muuttaisi olennaisesti turvallisuustilannettamme. Turkki on edelleen Kreikan "päävihollinen" ja kummatkin ovat tuon "rauhanjärjestön" jäseniä.

Speaking exclusively to Newsweek, Prof Costas Koliopoulos, a military expert at Panteion University in Athens says: “Turkey is the reason we have very large armed forces. And now Turkey is sensing a shift in the balance of power. Their increased activities in the Aegean are an attempt to wear us out.”

http://www.newsweek.com/lack-fuel-leaves-greek-mil...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #31

On sitä varmasti joku ajatellut -

nukkuisin yöni paljon paremmin jos Venäjä saisi ihmisoikeuksiaan kuntoon oli Natossa tai ei... huomattavasti paremmin!

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #32

Jos Venäjä tunkee sun uniin suosittelisin käyntiä lääkärissä...

Viljo Häggman

Jokaisella lehdellä on oma linjansa, josta vastaa päätoimittaja. Ei siitä kannata ruikuttaa. Jos ei kelpaa, niin vaihtaa kanavaa. Kun tarpeeksi moni tekee sen, niin omistajataho joko vaihtaa päätoimittajaa tai otta linjan takkiinsa.

Sellaista se on tämä vapaa markkinatalous. Tai sen pitäisi olla. Millaista ulkoista tai virallista painetta tulee, siitähän me emme tiedä.
Entisten päätoimittajien kertomukset Erkon ja hallituksen painostuksesta EU-kansanäänestyksen alla ei oikein anna luottavaista kuvaa siitä, miten liian pienen maan "vapaat" markkinat toimivat.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä kanavassa puhuu myös lukijoiden ääni. Puheenvuoron (ja myös sisarpalvelu Vapaavuoron) kunkin hetken luetuimmat ja kommentoiduimmat tekstit löytyvät aina Suosituimmat-listalta. Tässä listaus tämän hetken suosituimmista: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/suosituimmat

Te, joille Vapaavuoro ei ole tuttu, käykää vilkaisemassa täältä: http://vapaavuoro.uusisuomi.fi/

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Usarin linja selvisi ainakin allekirjoittaneelle hyvin selvästi kun olin Huuskoon yhteydessä viime kesänä isäntämaasopimuksen tiimoilta.

Kun muu Suomi oli totaalisessa uutispimennossa sopimuksen sisällöstä, tarjosin Markulle puhelimitse vinkkinä Naton AJP 4.5 doktriinia, jossa tuo sopimiskokonaisuus tarkoituksineen on selvitetty. Asiakirjanippu pitää sisällään myös kaikkien osasopimusten valmiit pohjat. Myös tämän viime syksynä allekirjoitetun MoU:n.

En johtuuko Huuskon ennätysmäisen huonosta "skuuppinenästä" vai mistä, mutta minkäänlaista tarttumista tuohon asiakirjakokonaisuuteen ei toimitukselta koskaan tullut.

Huuskohan voisi tähän kysymykseen vastata. Puhelimessa sanoit tutustuvasi materiaaliin, oliko tarttumatta jättäminen sinulta journalistinen vai poliittinen päätös?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Riku - ihailen miten syvällä su... siis asioissa olet. No hard feelings;-)

Menestystä sinullekin tässä mielessä.

ja ps. eliitin haastaminen on toinen juttu kuin Nato - olen siinä ihan hyvä itsekin...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #29

En mä mitään menestystä sen kummemmin kaipaa..

Ois ollut asiallista käydä siitäkin prosessista faktapohjaista keskustelua ennenkuin oli uunituoreen PV komentajan nimi vedettynä soppariin.. Sitä ennen oli täysi hiljaisuus.. Tuomiojan hätävaleita lukuunottamatta..

Jussi Niinistö oli silloin puolustusvaliokunnan pj ja hänkään ei ollut tuohon mainitsemaani asiakirjaan törmännyt.
Salassa valmisteltu hanke.. Pistää miettimään motiiveita.

Tottakai Petri. Sinähän olet erinomainen kaikessa mihin ryhdyt.. Nyt ihan suoraan sanottuna, sulla on joku harha omasta erinomaisuudestasi päällä.

Et taida ymmärtää että blogiesi "suosio" johtunee mitä suurimmalla todennäköisyydellä niiden sisältämästä tahattomasta huumorista, ei niinkään milläänmuotoa kovasta asiapohjasta. Vähentäisin itsekorostusta jatkossa jos olisin Hirvimäki.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #34

Riku - varmaan on tuota tahatonta huumoriakin... hyvä on jos on niin on jotain viihdykettäkin seassa;-)

Kyllä tämnä silti on kovasti kehitttynyt oikeaan suuntaan. Ihmiset tajuaa, että joku ei laske ääniä tai kärky asemia - siis tee politiikkaa siten kuin tässä maassa aina on tehty.

Häpeä ei istu minussa silloin kun juttu tulee jostain hyvin syvältä... niin mielettömän paljon annan itsestäni että en ala nöyristelemään. Kirjoitin tuonne että on suoranainen velvollisuus näitten kokemusten jälkeen tehdä jotain jos alkaa visio näkyä siten kuin kohdallani kun 24/7 paineessa riittävän kauan miettii - eikä se mitenkään ilmaista ole se miettiminen... se on joku "pakko" joka siihen ajaa... vimma..?

Onneksi kirjoitin agendani ennen kuin tulin ihmisten ilmoille, tietoisesti.

Niin se vaan on.

Ei muita voi pakottaa uskomaan samantien.

Ajan kanssa, itseään säästelemättä.

(EDIT - lisään vielä - kun huomaa miten paljon itsessä on kivunsietokykyä niin alkaa uskoa että asiat ovat mahdollisia. Innovointia ei tee koskaan kollektiivi vaan VAPAAT yksilöt (kollektiivin jäseninä ehkä)... puhun sellaista kivunsiedosta itseään ja tekemistään kohtaan. Se on kaiken innovoinnin edellytys. Että kestää sen kun paine kasvaa...

---> Jos voidaan luoda yhteiskunnalliset olosuhteet jossa tuo yhtälö kukoistaa ja parhaat voittavat suomesta tulee "Silicon Valleytä + pohjoismaista hyvinvointiajattelua" paljon kovempi juttu" jos yhdistetään vielä yhteiskunnallisia asioita oikealla tavalla kokonaisuuteen"

---> Tota juttua ei kollektiivi pysty rakentamaan.

---> "politiikanstevejobsit" missä he ovat - alustat pitää rakentaa heille eikä nolla-summa-kakun-jako valtaholisteille ja kansan pitää alkaa tajuta ko. juttu jotta muutos mahdollinen... I'm working on it!

Kipua.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Viljo kiitos - kyllä kannattaa ruikuttaa jos siltä tuntuu. Kukin vastaa omasta ruikutuksestaan ja toisen ruikutuksesta ei koskaan tiedä niin kuin omastaan...

Sananvapauden pelisääntöjä.

Toisinaan "ruikutuksesta" on jopa hyötyäkin - ihmiset on kiireisiä ja agendat täynnä. Asioitten priorisointi voi muutttua joskus sopivasti hieman jos joku ensin "ruikuttaa" -

ruikutus on hyvä asia jos se ei ole itsetarkoituksellista.

Toni Tamminen

Uusi Suomi ja suomalainen media herätkää! Petri is a man with a vision! Petri is a visionary and business professional who is executing on his dream to bring entrepeneurs, professionals and investors together into one European interactive marketplace. He has proved his concept through successfully executing numerous BEACHBOOST®, SLOPEBOOST® and CITYBOOST® events in Finland, UK, Spain and California. Kukaan muu ei tiedä suomalaisen systeemin vääryyksiä paremmin kuin Petri, joka on taistellut suomen byrokratiaa vastaan usean vuoden ajan. Petri on isänmaallisempi kuin Lauri Törni ja visionäärisempi kuin itse Steve Jobs. Petri Maurin pikkuserkkuna haastaa Stubbin, Soinin ja Väyrysen mennen tullen. Median tulisi huomata tällainen kyky ja lahjakkuus, joka vaatimattomana ei itse tuo itseään esille tarpeeksi vahvasti.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toni - kiitos;-) Hieman jo tulee punaa kasvoille...

btw. toi englanti ei ollut mun kirjoitus ja tuo suomi oli sinun... toki olen samaa mieltä tästä omalta sektoriltani (PK-kasvuyrittäjyysrahoitus joka on virkamiesten ja poliitikkojen venäläistä ruletti) - "Kukaan muu ei tiedä suomalaisen systeemin vääryyksiä paremmin kuin Petri, joka on taistellut suomen byrokratiaa vastaan usean vuoden ajan."

Ja tässä - "Petri Maurin pikkuserkkuna haastaa Stubbin, Soinin ja Väyrysen mennen tullen" - siis äidinpuoli on politiikkosukua - toi isä Veikko Hirvimäki selittää myös, sitä luovaa hulluutta;-)

https://www.google.fi/?gfe_rd=cr&ei=hpiyVZngILOr8w...

***

Ei noilla geeneillä mitään herkkua ole Suomessa ollut - tasan päinvastoin. Pientä puuhaa riittää, jotta Suomessa, rakkaassa (kaikesta huolimatta) isänmaassani, alkaa menestyä muutkin kuin ne, jotka osaa systeemiä hyväkseen käyttää.

Toni - onko tässä ongelmaa sinulla?

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Kertoisitko hieman lisää siitä sivuillasi mainitsemastasi Silicon Valley -urastasi? Samoin BEACHBOOST®, SLOPEBOOST® and CITYBOOST® -hankkeista?

Ihan nyt senkin takia, kun haastat täällä Suomen kokeneimpia politikkoja kirjoituksissasi. Oma julkinen poliitikkourasi, kun ei ole kummoinen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei ole kummoinen poliitikon ura takana ja sehän tässä onkin kaiken hyvän lähtökohta!

***

http://ambrosia.pro - tavara on pois palvelimelta - osin ei siellä koskaan ole ollutkaan (en jaksanut laittaa TEKES:n lähipiirille copypastella otettavaksi)

Löydät toki mielenkiintoisia linkkejä - autan vähän - Huom! boost tapahtumat on pois palvelimelta kun ei ole järkeä pitää niitä siellä - napin takana siis.

http://www.ambrosia.fi/images/Ambrosia_for_investo...

Kerro itsestäsi myös aloin kiinnostua...

(EDIT - enkä aio "poliitikoksi" koskaan tullakaan sanan perinteisessä merkityksessä...)

Toni Tamminen

Petrillä on paljon hyvää asiaa ja ideoitakin, mutta liian monen eri sosiaalisen median sivuston ja liian pitkien tekstien ja usein lähes luovan hulluuden asteelle menevät videot, tekevät asioista vaikeasti käsitettäviä ja hahmotettavia. Kyseessä on tavallaan eräänlainen sekametelisoppa, jossa liian paljon vastuuta jätetään lukijalle. Eli tässä on ainakin suurin ongelma minulle, jos sitä tarkoitit??!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset