Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Perussuomalaiset r.p. – kapinasta kansankusettajaksi?

  • Perussuomalaiset r.p. – kapinasta kansankusettajaksi?

Timo Soinin ja perussuomalaisten suuri ”visio” päästä valtaan on toteutunut. 

Viimeisten kuukausien tapahtumia seuraamalla kaikki se, mitä puolueen puheenjohtajasta ja isästä, Timo Soinista, on matkan varrella minulle kerrottu tuntuu olevan kuin alleviivattua – älykäs ja laskelmoiva pelimies, joka tekee koko ajan harkittuja siirtoja puoluettaan kasvattaakseen. Mies, jolle kovatkaan konstit päämääriensä toteuttamiseksi eivät ole olleet poissuljettuja.

Vielä viime keväänä minussakin asui pieni persu.

En haastanut Perussuomalaisia vaan muita suuria valtapuolueita, en kirjoittanut tai kommentoinut riviäkään ”mamu-kysymyksistä” Uuden Suomen Puheenvuoroissa jne. Hoitakoon muut tuota keskustelua, ei yksi Hirvimäki joka väliin kerkeä, ajattelin - tuntuu olevan persuille kovin tärkeä aihe, mutta onneksi siellä on hyviä vasta-argumentteja ja argumentoijia mukana keskusteluissa…

sitten näyttämölle ilmestyi muuan Olli Immonen!

Ajassa ennen Perussuomalaisten suuruuden päiviä muistan kuinka satunnaisesti seurasin Timo Soinia vaaliväittelyissä kepittämässä sen ajan valtapuolueita. Teki sen tyylillä. Voisiko Timo Soini olla uudenlainen poliitikkotyyppi Suomessa, sellainen jollaista maamme kaipaa, ajattelin?

Missä on persujen pihvi nyt Timo Soini?

Mietin onko Perussuomalaisilla todellista visiota koskaan ollutkaan? Valtaannousu ei ole visio, se on vain keino toteuttaa omaa visiotaan – jos sellainen on olemassa. En puhu nyt sanoista puolueen agendassa tai persumafian retoriikassa vaan sellaisesta visiosta, joka näkyy silloin kun visiota tarvitaan ja josta ei tehdä kompromisseja – ”Persettämme emme myy!” niin kuin Soini itse on sanonut.

Vaalien jälkeinen peli on osoittanut, että Perussuomalaiset on johdolleen vain valtaholismin tärkein välikappale ja kannattajilleen riippuvuutta aiheuttava poliittinen seurapiiri ja terapiayhdistys, joka näillä pelimerkeillä ei tuo juurikaan lisäarvoa suomalaiseen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon!

***

Perussuomalaiset r.p. käyttää nykyisin käsittämättömän määrän, reilusti yli puolet kaikesta energiastaan asiaan, josta voi hyvällä syyllä kysyä miten relevantti se on ylipäätään millään mittarilla tässä karussa ja syrjäisessä pohjoisessa maassa? Jos Perussuomalaiset saisivat 100 % tahtonsa läpi kaikissa mamu- ja monikulttuurisuuskuplissa, joita he viljelevät keskusteluun, olisiko yksikään persukannattaja yhtään sen onnellisempi vai peräti päinvastoin?

Nou hätä – kenenkään agenda ei voi ihan heti loppua tässä maassa!

Persueliitti sopii heittämällä kalifeiksi kalifien paikoille muun suomalaisen poliittisen pullamössövaltaeliitin joukkoon. Pullamössöeliitillä viittaan omassa terminologiassani paradoksaalisesti porukkaan, joka ei pysty tuottamaan todellisia innovaatioita vajaavaisen innovointikykynsä ja motivaationsa saati poliittisen rohkeuden puutteensa vuoksi, mutta on silti (ja ehkä juuri siksi) vallassa.

Aikaisemmin joku (ml. allekirjoittanut) saattoi erehtyä luulemaan, että persut haastaa jopa itse politiikkaa, mutta kuinka väärässä olimmekaan – päinvastoin, Timo Soini ja perussuomalaiset immosineen ovat vieneet poliittisen pelin ja valtaholismin kokonaan uudelle tasolle!

Voiko Perussuomalaiset r.p. jatkossa enää olla uskottava puolue?

 

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

Napit löytyvät alhaalta!

12.8.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tajusin sentään katkaista kun alkoi tarinaa tulla. Ei kerralla kaikkea. Ei ole mikään maailman pahin ryöpytys etenkään kokonaisuutena... toivoa pitää aina olla;-)

Vai pitääkö?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Petri, älä pahastu, mutta tähän "kansasiliikeeseen" en tule liittymään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No problem, en pahastu todellakaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En ole koskaan erehtynyt pitämään persuja uskottavana puolueena tai Soinin puheita luotettavina, joten hallitustaipaleen alku ei ole yllättänyt lainkaan. Pikemminkin on mennyt ihan odotusten mukaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Börje avasit pelin - mulla ei ollut ihan tarkkaa kuvaa Soinista aikaisemmin ennen omaa heräämistäni vajaa vuosi sitten. Epäilykseni toki ja se mitä kerrotaan Soinista...

Ikävä kyllä epäilykset ovat osoittautuneet ilmeisen oikeiksi -

"valta".

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaahas... huomenta Suomi. Iskä kävi heittämässä esikoisen epulle kouluun toista kouluaamua ja aamulla lämmiteltiin puuroja ja vellejä jos monenlaisia.

Lapset 7, 4 ja 0 vee.

Ja iskällä (48 v) tilanne päällä ollut jo aika pitkään http://e-liike.net Voisi sanoa, että jos joissain olosuhteissa syntyy jotain niin näissä... ei tässä mitään kovin helppoa rakoa elämässä eletä ja pakko jaksaa...

***

Tämä on teille persumiehet - ja naiset - vaikka käytän väliin rajujakin ilmaisuja "kansankusettajaksi" niin ei se todellakaan tule jostain nihilistisestä nautinnosta minkä se minulle tuottaisi. Yritän aina olla myös analyyttinen.

Mistä se sitten tulee?

Siitä että olen elämässäni viettänyt aika paljon aikaani "persumiesten-ja naisten" seurassa leirintäalueyrittäjänä, aikuiskouluttajana, joka paikassa - on minulla niitä kavereinakin vaikka en kavereilta puoluetaustoja kyselekään...

Sana "kusetus" on se oikea. Ei se ole Timo Soinillekaan tarkoitettu pahana vaikka sitä on vaikea niin käsittää - minulla tulee jatko-osa tälle blogille vielä... mutta mitä sitä kiertelemään ja kaartelemaan? Kärsin kovasti kun mietin että valtava joukko suomalaisia äänestää persuja ja kokee sen omakseen ja sitten "vedetään matto alta" -

populistipuolueen suurin mahdollinen ongelma.

***

Toisaalta ei persuilla niin kovasti ole häpeämistä suomalaisessa puoluekentässä jos verrataan muihin. YKSIKÄÄN PUOLUE (EDIT "Valtapuolue" siis etenkään) ei ole innovatiivinen. Kaikki laskevat ääniään.

Meillä on väärä peli.

Miksi uskallan kirjoittaa niin vahvasti? Se johtuu siitä, että oma työnäytteeni joka on tehty viime syksynä loka-joulukuussa parin kuukauden aikana yksinäisyydessä välillä hirsiä pienen mökin seinillä työstäen... paikassa joka kuuluu esi-isilleni Jyväskylän lähellä. Ilman mitään käsitystä mistään miten tehdään politiikkaa tms.

Se ei pala tulessakaan.

Hyvä että tein - olisi jäänyt tekemättä jos ei juuri tuossa järjestyksessä.

Myyn tekeleeni teillekin hyvät perussuomalaiset, myyn sen kaikille.

Ei siksi että minulla olisi pätemisen tarve politiikassa. Vaan siksi että oma tarinani on niin tosi etten sitä itsekään kunnolla oikein tajua. Meillä on mahdollisuus Suomessa olosuhteista johtuen mennä jollekin aivan uudelle tasolle yhteiskunnallisessa päätöksenteossamme ja siinä "alustassa" mikä meillä sitä varten on.

Olemme sen velkaa toinen toisillemme, esi-isillemme.

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

***

Ei mikään kaikkein kepein aamunavaus kun tässä Kalervonkadun terassilla istun. En minä tiedä miten näitä pitää tehdä...

ihminen Hirvimäki.

Juha Hämäläinen

Kappas Petri on taas pilkkakirveensä kanssa liikkeellä! Voisi olla parempi, kun keskittyisit pilkkailemaan kehumiasi "hirsiseiniä"....

Muutama irtohuomio on tehtävä samalla huumoripohjalla, kuin Petrikin.....

"Myyn tekeleeni teillekin hyvät perussuomalaiset, myyn sen kaikille."

Paljonko tuo risukasa mahtaa maksaa ?

"Olemme sen velkaa toinen toisillemme, esi-isillemme."

Vai meneekö tämä aamunavaus samaan avoimeen piikkiin kuin edellisetkin velat ?

"välillä hirsiä pienen mökin seinillä työstäen"

Tästä haluan kuvan, muuten en usko sanaakaan.! (Hämiö)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juha -

Ne hirsiseinät ei todellakaan kestä tarkemman työmiehen tarkastelua. Onni onnettomuudessa että oma taiteilijaisä ontehnyt ensimmäiset 20 varvia niin on tasalaatuista kuitenkin. Mutta mökki on karhea silti. Vietin ensimmäiset 7 kesää lapsuudestani siinä ei sähköä jne.

Nyt yritän samaa omilleni. Korotan mökkiä. Yritän. Terassi on kuitenkin helvetin hieno jokatapauksessa;-)

***

""Myyn tekeleeni teillekin hyvät perussuomalaiset, myyn sen kaikille." Paljonko tuo risukasa mahtaa maksaa ?"

---> Ei mitään - senhän saa kuka tahansa käydä ottamassa omiin tarkoituksiinsa ja omakseen väittää milloin tahansa. Toki voisi toivoa että saataisiin voita puuroon perheessä jos joku työtäni arvostaa.

***

"Vai meneekö tämä aamunavaus samaan avoimeen piikkiin kuin edellisetkin velat ?"

---> Ei se velan maksu mitään helppoa ole jos oikeasti yrittää sitä tehdä oman sisäisen äänensä kautta. Vai onko maamme puolueet hyvinkin onnistuneet "velanmaksussaan" (tässä velka siis laajassa merkityksessä) . Aika ylipolitisoitunut maa jossa on paljon hätää ja kärsimystä, itsemurhia, masennusta, kiusaamista...

Olli Immosellekin on minulla oikein hyviä uutisia.

Kyllä tämä tästä.

Pikkuhiljaa.

***

Mitä tulee sinuun Juha - mun mielestä ihmisen turvallisuus on a) turvallisuutta omassa lähipiirissään b) Maan sisäistä turvallisuutta c) maan ulkoista turvallisuutta.

---> Meillä on vielä tässä vaiheessa eri ajatus noista. Ei sen tarvitse olla sitä ikuisesti...

***

Kuva - odotahan...

Matias Härkönen

Sinulla on Petri selkeästi valtavasti energiaa ja tarmoa ja uskon että olet vilpittömästi hyvällä asialla. Pakko silti sanoa, että mielestäni teet homman ihan väärin. Keskityt lähinnä muiden mollaamiseen, sen sijaan että toisit niitä omia "kansanliike" ideoitasi järkevästi esiin.

Se, että linkität itse facebookissa kirjoituksiasi jokaiseen ryhmään jossa olet, laitat linkin blogiisi lähes jokaiseen kommenttiin ja yrität sitä kautta saada lukijoita, saa sinut näyttämään vain epätoivoiselta.

Ystävällinen vinkki. Keskity asioihin. Hyvät blogit leviävät itsestään jos ovat levitäkseen. Hyvät ideat otetaan vastaan itsestään, jos ne on hyviä. Ja ehkä joku päivä saat kansanliikkeellesi myös tukea, jos keskityt siihen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Matias - huikean kannustavaa lukea sanojasi. Todellakin.

***

Epätoivoisuudesta - olet oikeassa. Minulle on valjennut se miksi oma isänmaani on sellainen kuin se on. Ei täällä kovin montaa Hirvimäkeä taida olla? Miksi ei ole? Siksi että ei tämä maa todellakaan mitenkään kannusta sellaiseen tekemiseen kuin mitä itse olen viimeisen vajaan vuoden tehnyt.

Onneksi minulla on Steve Jobs ja Mika Waltari... niin ja ihan oikeitakin suomalaisia eläviä ihmisiä lihaa verta, luuta ja nahkaa jotka ovat kannustaneet.

Resurssit. Media. Siinä kaksi asiaa miksi joku linkki välillä lähtee. Ei tässä häpeät auta että ei saa näyttää epätoivoiselta.

Testaan omaa isänmaatani!

On se perkele jos ei mitään muuta huomata kuin epätoivoisuus!

(ei ollut sinulle Matias...;-))

***

Tule Matias mukaan kun eihän Suomea yksin voi muuttaa vaikka kuinka primus motor olisikin. Aloita lukemalla agenda s. 25-49 ja mieti puhunko paskaa vai olenko tosissani? No copypaste tällä puolen eli en ole lukenut ensimmäistäkään poliittista manifestia silloin kun tein agendan.

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Ja voihan sitä keksiä uusia kujeitakin jatkossa...

MUUTOS PITÄÄ ITSE TEHDÄ VALTAPOLIITIKOT EIVÄT SITÄ MEILLE TEE ja sitä on mahdoton tehdä isojen puolueitten kautta jotka on sata kertaa lähempänä Neuvostoliiton Polithbyroota kuin jotain toimivaa innovointialustaa!

---> puolueet voi myös "pakottaa" muutokseen (joka on loppupeleissä ainoa tie) ja kun kattila alkaa kiehua alkaa silmät avautua - Olli Immonen saa tässä (mutta vain tässä) papukaijamerkin. Syksyä 2015 odotellessa...

***

Sellaiset ihmiset tulevat etulinjaan kanssani joilla elämä ja systeemi ei ole ihan pullamössöä tarjonnut. Persuissa on todella paljon sellaisia. On muuallakin...

Matias Härkönen

Tuossa on ihan liikaa minulle. Agenda pitäisi saada selville nopeasti ja ytimekkäästi. Ota vaikka malliksi ajatuspaja libera

http://www.libera.fi/libera/

Sama koskee mielestäni nettisivujasi. Ehkä selkeät sinulle, kun olet niitä itse rakennellut ja tiedät mitä mielessäsi on pyörinyt niitä tehdessä, mutta kävijän näkökulmasta tuo on kuin ois tullut "hullujen huoneelle".

Mitä yritän sanoa, on että energiasi menee täysin hukkaan kun keskityt niin moneen asiaan kerralla. Sait jo tehtyä tuon NATO aloitteen. Siinä oli kuitenkin kaikenlaista ristiriitaisuutta yms.

Yksi asia kerrallaan ja keskity siihen huolella. Se on valitettavasti ainut tapa muuttaa tätäkin maata. Muussa tapauksessa hukkaat enregiasi ja kyllästyt. Tai vaihtoehtoisesti saat jonkun kylähullun maineen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #10

Kiitos Matias - heitit juuri aika monta syytä miksi "Hirvimäkiä" ei ole maassa oikeastaan ollenkaan

Vaatii melkoisesti kivunsietokykyä

Antamani sivut eivät ole lainkaan sitä mitä väität. Aivan selkeä kokonaisuus ja ne jotka tajuavat eräitä oleellisia asioita osaavat hyvin antaa arvoa ja keskittyä oleelliseen siinä mitä olen saanut aikaan

Asiat ovat siellä

Kokonaisuus varmasti on sekava monessa määrin - voisitko ajatella resursseja juuri nyt ja sitä mitä teen?

Voisi olla paras tapa lähestyä asiaani?

Mieti Perussuomalaiset ja Libera - resurssit yhden suhde sataan tuhanteen vs Hirvimäki

Minkä verran yhdeltä mieheltä vaaditaan joka ei ole poliitikko ja minkä verran monelle annetaan aivan ilmaiseksi jos on poliitikko ja pelaa vanhaa peliä.

Muutos tarvitsee jotain aivan muuta

No hard feelings. Muistin ainakin ehdottaa;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onhan eräillä uskonliikkeilläkin ollut kannatusta,kuten Härköläisyydellä ja Korpelan uskonolla, jossa synti täytyi tappaa synnillä ja rahat kerätä Korpelalle ja mennä räntäsateesen odottamaan, kun liitonarkki tulee Taivaaseen hakemaan.
Bengt Pohjonen on kirjoitellut kirjoja, käyppäs vaikka kirjastosta lainaamassa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Aimo - kiitos... hittolainen missä välissä tässä lukemaan. Sama kuin kauppatieteissä - jos on lukenut hillittömän määrän tiiliskiviä niin niillä pärjää kun hieman päivittää. Sama näissä vallankumouksissa - jos on elänyt 48 v. jotenkin näin niin sekin voisi olla aika riittävä lähtökohta -

muistaa vaan lennosta päivittää.

Tulee muuten omaa juttua jos noin tekee. Kannattaa kokeilla itse kunkin jos on joku juttu missä on tullut pohjiksi expertiisisiä joko lukemalla tai sitten väkisin.

Soveltaminen vaan päälle ja avot.

Ei suositella kaikille.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Peukku Usarille!

Saimme juuri uuden "aihesanan" ja hashtagin Usariin #valtaholismi

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/puheenaihe/Valtaho...

Kiitos Usari!

***

"Valtaholismi"

Valtajuoppous. Vääränlaisen vallankäytön ilmiö joka johtuu a) 100 vuotta vanhasta poliittisesta päätöksentekomekanismista b) historiasta joka meillä kansakuntana on - kansalaisota, II maailman sota, valvontakomissio, suomettuminen, EU:n huono toteutus jne. E-liike.net on jo löytänyt lääkkeet tähän. Eli korjataan alusta kuntoon. Yksilötasolla valtajuoppous näkyy yksilön merkityksen mitätöimisenä ja se aiheuttaa ylimääräistä häpeää, kateutta, pelkoa, katkeruutta ja vihaa kanssasisariamme ja veljiämme kohtaan joka päivä arjessamme.

***

"Valtaholisti"

Valtajuoppo. Motivoituu lähes pelkästään puhtaan vallan vuoksi.

***

"Pikku stalinit ja stalinittaret"

Valtajuoppoja systeemin alemmalla tasolla.

***

Lisää - katso vasen sarake http://e-liike.net/

ja täällä myös - http://e-liike.net/e-liike/vallanpitaja

Toni Tamminen

Kiitos Matias, olen yrittänyt sanoa samaa jo usean kuukauden, mutta Hirvimäki haluaa olla kylähullu, yksinäinen kouhkaaja ilman rajoja. On täysin turha opettaa henkilöä, joka elää oman erinomaisuutensa illuusiossa. Rikureinikka piti blogeja lähinnä vitseinä, joita tullaan lukemaan kuin Pahkasikaa pelkästä uteliaisuudesta, itse vertasin poistetussa kommentissa sivuja Otto-Pelle Kusisen kansanliikkeeseen. Hirvimäen olisi aika ryhdistäytyä, mutta kuuroille korville tämäkin...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Terve taas Toni - saat olla tuota mieltä ihan vapaasti.

Luuletko että pystyisin siihen mitä teen, tai yksikään ihminen maailmassa, jos ei uskoisi omaan asiaansa. Monio suomalainen osaa tuomita kollektiivina yksilön, liekö kateutta, myös mutta kehuminen on paljon vaikeampaa.

Auttaa kun asian tietää.

Kyse on ihmisen vapaudesta - kyse on siitä että ei salli jotain itselleen. Sellainen ihminen ei ole vapaa. En suinkaan puhu toisten haukkumisesta, sen osaa jokainen, vaan uuden luomisesta rohkeasti.

Jatkoblogi tulee myöhemmin. Kirjoitettu jo. Lue ihmeessä sekin.

ja hyvää päivänjatkoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset