Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Hanna-Marilla Zidan - juuri noin ja juuri noin ei!

  • Hanna-Marilla Zidan - juuri noin ja juuri noin ei!

Olin hakemassa tyttöä koulusta kun kiipeilytelineen alla kännykällä Usaria selatessani huomasin mielenkiintoisen Hanna-Marilla Zidanin Puheenvuoron: "Sorrettu arabinainen", ei kaipaa Sebastian Tynkkysen "apua" 

Luin sen ja totesin olevan ihan asiaa. Rohkeudesta pisteitä myös. Aloin samantien näpytellä kommentia eppuluokkalaiseni leikkiessä koulukavereittensa kanssa - se meni suunnilleen näin: "Noin juuri Hanna-Marilla! Itsekin olen kurkkua myöten täynnä sitä miten eräät ajavat omaa poliittista agendaansa jonkun "asian nimissä", mutta tosiasiassa enemmänkin vain ihmisiä kusettaen - kyse on valtaholismista. Se koskee tietysti kaikkia puolueita, mutta juuri persut ovat olleet siinä hieman turhan hyviä viime aikoina. Lisää asiastani löydät tämänpäiväisestä omasta puheenvuorostani."

Jaahas, lähti kommentti tarkastettavaksi... seuraavaksi katsoin Hanna-Marilla Zidanin profiilia - "vasemmistoliitto". Asetelma alkoi hyvin nopeasti muuttua alun tunnelmista - 

Hanna-Marilla, jos haluat oikeasti vaikuttaa itse asiaan etkä vain vahvistaa niitä asetelmia, jotka tällä hetkellä ovat olemassa olisi ehdottoman tärkeää sallia vapaa keskustelu itse kunkin. Ja jos sinulla on joku hyvä syy kieltäytyä keskustelusta laita siitäkin blogiisi. Toinen asia on tuo "Vasemmistoliitto" - todellakin. Vie melkoisesti pohjaa pois se, että olet juuri "Vasemmistoliitossa" sattuneesta syystä - eihän siinä sinänsä pahaa ole, mutta luepa oma kirjoituksesi ja kysy itseltäsi oletko itsekin tekemässä "tynkkysiä"? 

Keskustelun salliminen olisi enemmän kuin paikallaan demokratian pelisääntöjen mukaan!

Valitettavasti muuten asiallinen viestisi vesittyi nyt täysin. Tilanne muuttuu jos sallit keskustelun. Ota oma kommenttini pois jos keskustelu ei ole vapaata. Nyt en nähnyt sitä lainkaan "viimeiset omat kommentit" osiossa omissani. 

Puheenvuorosi on nyt Usarin piikkipaikalla, uutisissa, poiminnoissa ja 1000 Facebookjakoa. Vastaveto sosiaalisessa mediassa siis ilmeisen onnistunut - mutta menikö kaikki sittenkään ihan putkeen? Jos taktiikka oli tarkoituksellinen, kannattaa muistaa että "sitä saa mitä tilaa" toimii tässäkin. Ylipolitisoituminen eli se, että "kaikki" menee puolueitten kautta ei ole kovinkaan kova juttu isänmaallemme - working on it!

Tervetuloa Usariin jokatapauksessa!

 

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

Napit löytyvät alhaalta!

13.8.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ihmettelinkin, että ko. blogissa ei ole kommentin kommenttia. Usein uusilla kirjoittajilla on jokin asetus päällä, jolloin kommentit menevät ensin hyväksyttäväksi. Katellaan olisiko näin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toivottavasti siis epäilykseni on väärä että tarkoituksella... en itse muista, että olisi ollut noin että estetty kun aloitin itse?

Ei taida olla...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Muistelin esimerkkiä uusista blogisteista, joilla on ollut väärä asetus aloittaessa. Tässä kommentissa blogisti kertoo asiasta. Zidanilla voi tietysti olla tarkoituksellakin, emme tiedä.

http://pasimalmi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123503-...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #6

Voisin kuvitella että tänne joku ilmoittaa asiasta miten on. Harkittua se on, uskoisin. Jos ei olisi niin omassa blogissa olisi maininta asiasta. Aika kukkanen jos sittenon "vahinko"...

ja monestihan "vahingot" huomataan vasta "jälkikäteen"...

Ziisus!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ja mitä tekee Usari tämän blogin kanssa - panokset pöytään - kaikkiin mahdollisiin härveleihin meni tuo Zidanin blogi jo... ja vassut jakaa minkä kerkiää.

Mullahan ei ole puoluetta - ajattelin pärjätä ilman.

En sano yhtään mitään.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Minäkin halusin kysyä, että milloin nämä "säkkeihin" verhotut naiset itse kommentoivat asiaa, eikä aina joku vasemmistoliiton tai vihreiden edustaja.

Aika turha puhua asiasta elleivät he itse ole mukana keskustelussa riittävän laajasti...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Näin on. Mua ei nappaa yhtään tää politiikka tässä välissä... ei todellakaan. Ei millään puolella rintamaa.

Puoluetuet menee tarpeeseen ilmeisesti?

Tai sitten joo...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Sebastian Tynkkysen julkisessa Facebook-profiilissa on useampi niqabia käyttävä musliminainen kertonut näkemyksensä. Musliminaisilla on myös suunnitteilla jonkinlainen mielenilmaus asian tiimoilta ja tänään Ylen radio-ohjelmassa naiset jo kertoivatkin musliminaisen kauneusihanteista (en tiedä onko jälkeen päin kuunneltavissa jostain). Minusta ääni todellakin kuuluu musliminaisille itselleen, sillä liian pitkään Suomessa julkisessa keskustelussa suomalainen ei-muslimi mies (joskin toki ei-muslimi nainenkin toisinaan) on kertonut millaista on olla musliminainen.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

"Puheen Iltapäivä
Musliminaisten vaatekaapeista löytyy swägää ja hipsteristailia" http://areena.yle.fi/1-2966293

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hmmmm.... kiitos Hannelle - luvallasi... salli minun sanoa omana näkemyksenäni että maassa on kyllä ihan oikeita isojakin ongelmia eikä vain tekemällä tehtyjä. Energiat menee nyt kyllä pahasti pieleen.

Suomimedia.

Puolueet.

prkl.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #39

On toki, tosi isoja. Mutta yksilötasolla se yksi isoimmista voi olla se, ettei uskalla kadulla kulkea sen pelossa, että tulee solvatuksi, pilkatuksi ja jopa fyysisesti satututetuksi. Tiedän tämän olevan monen musliminaisen arkea.

Esa Niemi

Hannele:
"Minusta ääni todellakin kuuluu musliminaisille itselleen, sillä liian pitkään Suomessa julkisessa keskustelussa suomalainen ei-muslimi mies (joskin toki ei-muslimi nainenkin toisinaan) on kertonut millaista on olla musliminainen."

Onko niin, että vain muslimiyhteisöt voivat luotettavasti ja puolueettomasti arvioida länsimaisia ihmisoikeuksia tai näiden toteutumista?

Pukki on huono kaalimaan vartija etenkin kun islamissa ei ole vapaaehtoisuutta ja ovat irtautuneet YK:n yleismaailmallisista ihmisoikeusarvoista korvaten ne sharia lakiin perustuvilla Kairon ihmisoikeusarvoilla.

Muslimeilla ei ole edes mahdollisuutta luopua islamista julkisesti ilman vaaraa hengelle ja terveydelle, joten ideologia toimii sosiaalisen pakon ja uhan voimalla. Vapaaehtoisuus on yhtä todellista kuin Pohjois-Koreassa, Neuvostoliitossa tai natsi-Saksassa, jossa oli pakko uida valtavirran mukana tai tulee ongelmia. Naisen asema islamissa on tunnetun heikko ja tämän kiistäminen syö vain sinun tai Petrin uskottavuutta jatkokeskusteluja silmälläpitäen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Naisen asema islamissa on tunnetun heikko ja tämän kiistäminen syö vain sinun tai Petrin uskottavuutta jatkokeskusteluja silmälläpitäen."

En oikein usko tuohon yksisilmäiseen totuuteen. Kyllä nainen osaa paikkansa ottaa, olipa järjestelmä mikä tahansa. Miehet ovat ne jotka päättävät asioista, mutta naiset on niitä jotka kääntävät sitä miehen päätä, juuri sinne minne nainen haluaa.

Riippuu tietenki miehestä ja naisesta millaiseksi suhde muodostuu, mutta eiköhän biologia näyttele näissä asioissa suurempaa roolia kuin kulttuuri ja tavat.

Islamilaisen naisen asemaa yhteiskunnassa ei suinkaan paranna sen että uskonnon ulkopuolisetkin vielä lähtevät määräilemään hänen asuvalintojaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #61

Arto:
"Islamilaisen naisen asemaa yhteiskunnassa ei suinkaan paranna sen että uskonnon ulkopuolisetkin vielä lähtevät määräilemään hänen asuvalintojaan."

Mikä sitten parantaa, hyssyttely ja silmien ummistaminen ihmisoikeusogelmilta? Arto, et voi olla tosissasi! Ihmisoikeusongelmista pitää juuri puhua, jotta asema parantuu.

Ihmisoikeustyötä tehdään maailmalla valtavasti lukuisten organisaatioiden taholta ja julkisen keskustelun myötä. Ongelmia nostetaan esiin juuri, jotta ongelmat tulevat käsitellyksi.

Jos puhumme perheväkivallasta, niin onko paras tapa parantaa naisen asemaa olla puhumatta koko aiheesta?

Islam saattaa olla sinulle niin mahtava juttu, että se on mielestäsi keskustelun yläpuolella, mutta se ei ole realistinen suhtautumistapa. Jos keskustelun myötä naisen asema parantuu, niin me kaikki voitamme ja islamin imago paranee sitä kautta eikä säikähtämällä aina kun naisen heikkoa asemaa islamissa otetaan esiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

"Islam saattaa olla sinulle niin mahtava juttu, että se on mielestäsi keskustelun yläpuolella, mutta se ei ole realistinen suhtautumistapa."

No, minä olen elämäni aikana pyrkinyt tutustumaan kaikenlaisiin asioihiin, myös islamiin. Nyt täytyy tunnustaa ettei islam kyllä kolahtanut yhtään. Samalla tavoin kun jätän sellaisen klassikkokirjan jota en yhtään ymmärrä, olen joutunut luopumaan myös islamin opiskelusta, ei innosta, ei sitten yhtään.

Raamatun olen sentään jaksanut pariin kertaan läpi lukea, mutta siinä minua on kiinnostanut sen historiallinen ja filosofinen puoli ja myös eräänlaisena foklorena se vetoaa, mutta uskontona ei sen enempää kuin islamkaan.

"Mikä sitten parantaa, hyssyttely ja silmien ummistaminen ihmisoikeusogelmilta? Arto, et voi olla tosissasi! Ihmisoikeusongelmista pitää juuri puhua, jotta asema parantuu."

Ei pidä hyssytellä eikä ummistaa silmiä, ja pitää puhua ongelmista, ihan kuten sanot. Mutta jos pukeutuminen on jonkun mielestä ongelma, niin se joku on kyllä ihan väärässä asiassa. Pitäisi siis keskittyä niihin ongelmiin, eikä pukeutumiseen.

"Jos puhumme perheväkivallasta, niin onko paras tapa parantaa naisen asemaa olla puhumatta koko aiheesta?"

Perheväkivallasta pitää puhua, samoin häpeämurhista, ympärileikkauksista ja sen sellaisista asioista, mutta pukeutuminen ei kuulu siihen kategoriaan.

Meillä länsimaissa pukeutumiskoodi on hyvin vapaa ja niin pitää olla, olisi kummallista jos itämainen pukeutumistyyli ei sitten sopisikaan, eikä sille anneta samaa vapautta kuin muullekin pukeutumiselle.

Ihmisen pukeutumisen vapauden rajoittaminen on läntisten arvojen vastaista toimintaa.

"Jos keskustelun myötä naisen asema parantuu, niin me kaikki voitamme ja islamin imago paranee sitä kautta eikä säikähtämällä aina kun naisen heikkoa asemaa islamissa otetaan esiin."

Tämä on totta, mutta pukeutumisesta keskustelu ei kuulu tähän kategoriaan. Pukeutumisesta voi keskustella muotilehdissä ja naistenlehdissä ja miksei missä tahansa, muuten vaan. Silloin kun puhutaan vapaudesta, ihmisarvosta ja naisten tasa-arvosta, keskustelu pukeutumisesta ei kuulu tähän keskusteluun.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen Vastaus kommenttiin #59

Niin että suut tukkoon te alistetut naiset, minä suomalainen ei-muslimimies tiedän paremmin vai mitenkä?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #72

Hannele, tuo on varsin epäpätevä vasta-argumentti, jolla pyrit ohittamaan sinulle esitetyn kysymyksen, johon et selvästikään löydä vastausta.

Suomalainen, ei-muslimimies voi ottaa kantaa musliminaisten ihmisoikeuksien toteutumiseen siinä missä muidenkin maiden kansalaiset, uskontoon tai sukupuoleen katsomatta, vai mikä yhtälössäsi tekee tämän mahdottomaksi, se ei kirjoituksestasi selviä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tai sanon yhden asian ja se on aika mielenkiintoinen - jos täällä on 1000+ FB jakoa muutamassa tunnissa tuossa Zidanin "no comments" blogissa niin Hirvimäkinen vastakysymys luonnollisesti on -

uskooko joku etteikö mukamas Vasemmistoliiton urut ole aika massiivisesti tuossa takana?

Voi, voi, voi..!

"Ei näin!"

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mie kysyn nyt maailman tyhmimmän kysymyksen...oon miettiny tuota hunnuttamista jo pitkän aikaa ja alkanu pohtimaan tätä Suomessa työn teon kannalta. Miten ja missä tämä kuvan nainen voi Suomessa tehdä töitä, olipa hunnuttaminen oma tai toisten valinta? Koulussa, kirjastossa, sairaalassa???? Miten integraatio, josta täälläkin usarissa paljon puhutaan voi tämän naisen kohdalla koskaan edes tapahtua?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Outi - tää on helppo - jos joku asu estää vaikkapa työnteon TAI se on työnantajan mielestä epäsopiva niin silloin ei pidetä sitä.

Rajatapauksissa käräjöidään - mutta ei varmaankaan joka päivä kun rajaton vedetty.

Maassa maan tavalla ja yrittäjällä pitää olla oikeuksia näissä.

Kotona niin kuin kotona - ja vapaa ajalla toisen oikeutta loukkaamatta.

Olisko paketti tossa?

(EDIT - unohdin kokonaan olevani mies kun vastasin, oikeasti!)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olen tavannut viime aikoina monen monissa ammateissa " hunnutettuja" naisia.
Pikemminkin voi kysyä,missä ammatissa siitä ei ole itse asiassa hyötyä.
Ja samalla: eivätkö piukka minihame tai ylikireät farkut haittaa useimpien töiden tekemistä?

Mitä omaan valintaan tulee: naisten pukeutuminen on tuskin missään ikinä ollut aidosti kokonaan oma valinta.
Mutta monet kokevat huivin tapaisen normin helpottavan ja yksinkertaistavan elämää ja vähentävän ulkonäköpainetta.
( Itse olen siis kristitty,joten en puhu omasta puolestani.)

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ja missä asiassa tai mielipiteessä on puhdasta omaa valintaa? Emmekö aina elä vuorovaikutuksessa ja ympäröivän maailman normien ehdoilla? Ehkä niin on parempi, kun ehdot täällä Suomessa ovat kuitenkin niin kovin väljät

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Helena - tuo edellinen vastaukseni #15 omasta puolestani pätee kaikille. Naisille ja miehille vieläpä!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kolleegani joka pukeutuu niqabiin vaihtaa asun sisävaatteisiin toimistoon tultaessa.

Nyr meillä on sitten hallituspuolue jobka vara-pj hiippailee kuvaamassa naisia kadulla. Ja sitten kirjoittaa heistä loukkaavia tekstejä someen. Jep ...

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Nyt kyllä tuli aika kova väite, joten tarkenna ystävällisesti mitä tarkoitat "sisävaatetuksella"?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #19

Hän riisuu abayan ja huivin/niqabin ja laittaa sitten jonkun kauniin sisähuivin. Hän käyttää tuota abayaa tavallaan ulkotakkina ja alla sitten sisävaatteet. Hänen ei ainakaan tarvitse stressata bad hair daylla :D

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #22

Juu, juu, siis kolleega ei tässä tapauksessa suinkaan tarkoita työtoveria, eihän? Hän on siis yksinyrittäjä tms? Eihän tuo muuten voi olla mitenkään edes mahdollista tai sitten vähintään tosi absurdia. Miksi sitten ylipäätänsä sonnustautua niqabiin ulkona liikkueessaan, mutta sisällä, missä mahdollisesti myös vieraat miehet liikkuvat, pelkkä huivi/hijab riittää?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #24

Hän on ihan normaalissa toimistotyössä. Työpaikalla käyttää huivia, kaupungilla niqabia.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Bodil - onhan se kin kovin mielenkiintoista... noita someteinejä tuntuu politiikassa piisaavan... noh ymmärrys lisääntyy koko ajan syistä, seurauksista ja ilmiöistä.

"Teinit" politiikassa mulle 48 v. on sellaisia alle kolmekymppisiä - ne ei tiedä omakohtaisesti kuka on Kekkonen, loikkari, kylmäsota jne. se on hyvä asia ja näköjään myös huono...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Kyseinen nainen on yrittäjä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Analytiikka 25-35 kävijää koko ajan... normaalisti olisi ollut jo noilla tunnin topissa mitä mulla noita toppiblogeja itselläni ollut...

Kesälomat ohi tai laskurit jumissa Usarilla;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ainakin yleisissä saunoissa oli naisia pesijöinä enkä kenenkään nähnyt käyttävän huntua, mutta tuskimpa musliminaiset tällaiseen ammattiin hakeutuvaisivatkaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Good old times! Oliskohan hunnut tarvittu siihen hierontaan miehille siinä vaiheessa kun olivat selällään;-)

Sinä taidat tietää paremmin nämä hommat..?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Itse pidin tuon lyhyen mutta tiivistä asiaa olevan blogin parhaana kohtana tätä.

"Suomessa nostetaan keskusteluun tasa-arvo-ongelmat Lähi-idässä lähinnä perusteluna muukalaisvihalle täällä."

Se lause tiivistää koko ongelman juuri niin kuin olen itsekin asian ajatellut.
Kun vihalle pitää keksiä syy, niin syyksi kelpaa vaatetus.
Jos vihan syy ei olisi vaatetus, niin syyksi keksittäisiin joku muu.

Hyvä että täällä voi asiasta keskustella, mutta tykkäyksiä tuo blogi näyttää keränneen mukavasti, vaikka persut eivät luultavasti tykkää ja heitähän täällä kirjaoittelijoista enemmistö varmasti on.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Arto - oli hyvää tekstiä siinä en kiellä. Juuri sellaista mistä pitäisi keskustella mutta miksi ihmeessä tehdä se mahdottomaksi?

ASioita ei voi muuttaa kuin etulinjassa.

Nyt kävi niin että asia ok, mutta samalla vassut mokasivat pahemman kerran - puoluepolitisoineet koko jutun - miten persuja voi haastaa kunnolla jos puolue oikeasti haisee koko ajan argumentoinnissa. Hittolainen kuka tässä vie ja kuka vikisee loppujen lopuksi - meidän täytyy ottaa ohjia...

Arto tsekkaa kommentti #37 - kohta on äijät kadulla mekin, vai mitä?

Töitä isänmaassa piisaa...

Pysy kuulolla.

Esa Niemi

Arto, kommentistasi ei selviä mille vihalle? Islamissa naisen tai muslimin asema on tunnetun heikko eivätkä voi esim. luopua islamista julkisesti näin halutessaan.

Islam on kommunismin tai natsismin kaltainen ideologia, jossa myös uskonnollista aspektia joka rikkoo YK:n yleismaailmallisia ihmisoikeusarvoja sekä ihmisten perusoikeuksia. EIT on myös tämän todennut. Muslimimaat ovat irtisanoutuneet YK:n yleismaailmallisista ihmisoikeusarvoista ja pidättäytyvät sharia lakiin perustuvassa Kairon ihmisoikeusjulistuksessa.

Miksi sinusta keskustelu ihmisoikeuksista tai näiden toteutumisesta on ongelmallista? Kumpia ihmisoikeusarvoja sinä pidä parempina; Shariaan perustuvia Kairon ihmisoikeusarvoja vai YK:n yleismaailmallisia ihmisarvoja?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Hupsista. Pöyristyin ensin Hanna-Marillan blogissa, vahingossa, kun piti pöyristyä täällä.
Mikä siinä on väärin kun sitä jaetaan ja kirjoittajalla on kiireitä?
Itsekin käytän joskus huivia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"itsekin käytän joskus huivia."

Eikös tuo burgha näytä vähän Darth Waderin asusteelta.
Ei se ole ihme jos on vähän pelottava. :)

Huivi oli ennen muijien vakio-asuste körttialueella, silloin kun olin pikkupoika. Niin ja tukat oli tiiviisti nutturalla, ainakin vanhemmilla naisilla. Flikat sai kyllä pyntätä ja meikata, kun riiustelivat, että saisivat jonku miehen satimeen.

Tuli vielä mieleen että silloiset körtti- maallikkosaarnaajat kuulosti aika paljon nykypäivän kiihko-islamilaisilta, mitä nyt vähän muistan siitä puhetyylistä ja huitomisesta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Antti - "sitoutumaton" mutta haaa... parta paljastaa;-)

Joo ei mistään mitään. Nää jututhan on korkeintaan Seiskan tasoa (siis se lehti) vakavuudeltaan aikuisten oikeasti, mutta laitetaan päälle työttömyyttä, sosiaalisia ongelmat ja muutakin (alkoholismia, huumeita) ja pannaan puoluepoliittiseen tehosekoittimeen niin kyllä sinne kadulle ihan säpinää saadaan!

Odotas vaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin minäkin käytän huivia päässä, mutta en kasvojen edessä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nyt siellä on kommentointi auki -

uskon että siksi koska huomasivat mm. blogini takia että ei kovin vakuuttavaa puoluepropagandaa - ei ole vielä maestroa itseään näkynyt.

"Housut kintuissa" miten se meni (vai burkha kintuissa) - ei siellä mitään kirjoittajan kommentteja ole ollut... hassu lukea vanhoja kommnetteja, joissa ei mitään loogisuutta toisiinsa, siis keskusteluketjuja.

Meriselityksiä odotellessa jos vaivaantuisit Hanna-Marilla kiireiltäsi tännekin jossain välissä?

http://hanna-marillazidan.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Jaakko Häkkinen

"Ylipolitisoituminen eli se, että "kaikki" menee puolueitten kautta ei ole kovinkaan kova juttu isänmaallemme"
-- Siihen nähden on erikoista, että itse nostit esille Zidanin puolueen. Minusta tuo kirjoitus oli sisällöltään asiallinen ja neutraali, eikä minua häirinnyt yhtään se, että kirjoittaja oli vasemmistoliittolainen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaakko tarkoitin sitä että hyvin selkeästi juttu masinoitu Vasemmistoliiton puolue toimistosta. perusteet on käytännössä aukottomat

---> Ei mitenkään aja alas sitä että persut, vapausrintamat huutaa kuorossa takaisin ja ihan oikeaan osoitteeseen

poliittisen vallankäytön instrumentteja joissa isänmaan todellinen etu ei paina mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka tuo kirjoitus olisi ollut vasemmistoliiton mainostoimistolla teetättämä juttu propagandatarkoituksissa, niin siitä huolimatta se oli oikein hyvä ja naulan kantaan osuva juttu.

Tietenkin, jos näin olisi, se olisi taktiikkana epämoraalista ja US toimituksen pitäisi reagoida jotenkin.

Itse jutussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, se vain osoittaa täsmällisesti sen mitä vikaa on tämän persujen napamiehen ajattelutavoissa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #53

Juuri näin Arto. Kuitenkin koska kytkös puolueeseen on niin ilmeinen se alleviivaa tuota persujen punavihreä haastamis asetelmaa.

Mieti jos se olisi vain persujen omaa höpinää... olisi hetki ja maa nauraisi kuorossa.

Nythän tämä näin tehtynä OIKEIN YLLÄPITÄÄ Immos-agendaa!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Jos tuo kyseinen juttu on jostain masinoitu niin mitä ilmeisimmin, samalla logiikalla, tämä juttu on masinoitu Perussuomalaisten puoluetoimistosta ja on tuskin edes Petri Hirvimäen itse kirjoittama.
Rautaista päättelyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Rautaista päättelyä."

Ei tämä mitään päättelyä ole, eikä tässä mitään ole väitetty.
Kerrotaan vain miltä asiat näyttävät ja miten asiat voitaisiin selittää, niin ettei tarvitsisi laittaa kysymysmerkkejä joka väliin.

Petri Hirvimäen tekstit eivät vaikuta sellaisilta että ne olisi kirjoitettu ammattimaisella otteella jotain tiettyä tarkoitusta varten, ne täyttävät kaikki hyvän ja asiallisen mielipidekirjoituksen kriteerit, mutta ei niitä voisi yhdistää esim. mainostoimistomaiseen ammattilaisuuteen. Sen sijaan tämä Hanna Marillan juttu voisi kyllä olla sellainen, näin vaikka pidänkin siitä jutusta tosi paljon.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #56

Kiitos Arto. Omilla mennään meni syteen tai saveen. Jos mun juttuja tarkastelee kokonaisuudessaan niin idioo t t iKin huomaa tuon asian

Oikeastaan riittää jo se että lukee nuo eiliset blogini. Miksi näin? Siksi että en haasta ensisijaisesti puolueita vaan sellaista mikä ajaa isänmaata aivan väärään suuntaan - haastan koko politiikan joka on tehnyt maastamme nykyisen inhodemokratian.

Samalla tietysti ehdotan uutta eli en vain nosta epäkohtia - siksi annan itselleni luvan myös osoitella välillä - jopa hyvinkin painavasti e m. syystä. mutta syyllisten löytäminen ei ole mikään itsetarkoitus todellakaan

"Valtaholismi" on ainut syyllinen ja "vääräkollektiivi" antaa sille hyvän mullan ja ravinnon.

Politiikassa turhan monelle se syyllisten etsiminen ilman ymmärrystä tuntuu olevan se juttu. innovoinnin tasolla ei niin väliä.

Ei Tapani lähestyä asioita mikään helppo ole jolla pääsee läpi joka paikassa vielä tässä vaiheessa (päinvastoin) mutta se on näköala paikka oppia mistä kana piissaa

Parhaat ja itsenäisimmät ajattelijat ovat jo siirtymässä samaan veneeseen. Myös niitä jotka luottavat intuitio o n sa tulee lisää koko ajan...

muutos on meidän tehtävä. sitä ei tehdä meille.

Lähtö oletukseni ovat olleet aivan oikeita agenda 12/2014 http://e-liike.net nyt lisätään ymmärrystä ja sitten taas väännetään rautalankaa Niin että idio o t t i kin tajuaa - sitten muutos on jo melkein tapahtunut.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #68

Petri, en lue kirjoituksiasi koska tyrkytät niitä joka käänteessä. Saattaa niissä olla ajatusta, mutta innokkuutesi vie niistä mielenkiinnon.
Nyt sitten uusi kirjoittaja täräytti kerralla aiheeseen, ja hyvin. Jutusta tuli hitti. Sinun reaktiosi ja selityksesi voidan katsoa kateudesta johtuvaksi, anteeksi vain. Se että joku kirjoittaa hyvin (tosin oli siellä yksi yhdyssanavirhe) ei osoita nähdäkseni suinkaan mitään "masinointia" vaan terävää ajattelua ja osaamista. Onko se niin vaikea kohdata - puoluetaustasta riippumatta?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #70

Antti - kiitos. kaikella kunnioituksella mutta minulle on alkanut olla aivan paskan hailea jos joku pitää innokkaana tms. Eikä ole asiaan tutustunut ollenkaan.

En ole kateellinen. Miksi olisin? Turhautunut voin olla siitä että tekemällä tehdyistä asioista nuoriso tekee asioita joilla ei ole yhtään mitään tekemistä isänmaan ison asian kannalta.

Pullamössövaltaeliitti hakkaa käsiään, media antaa kaiken tulivoimansa status quon ylläpitoon

Revi siitä.

Kaikella kunnioituksella myös tämän nuoren naisen asialle - tapa miten sen puolueen kautta tuo ei edistä sitä lainkaan, päin vastoin. Suomessa on paljon enemmän vasemmistoa kuin noita Facebook jakoja tulee olemaan. ikävä kyllä

Tuo minulle tämän nuorison omat agendat niin verrataan!

omani on täällä http://e-liike.net ja sieltä agenda.

ei siitä kummene. siitä vaan lainaamaan kokonaisuuden hoitaa joku muu kuin nykyinen valtaeliitti

tai jos hoitaa en pistä pahaksi!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #71

Puolue, puolue ja puolue.
Hanna-Marillan leipätekstissä ei lue yhtään mitään puolueesta, hänen puoluekannastaan. Hän kirjoittaa feministinä. Niin hän sanoo.
Vasemmistoliitto on Petri Hirvimäellä junttautunut selkäydinjatkokseen - kun profiilissa luki. Et kykene lukemaan tekstiä tekstinä, yksinkertaisesti. Luet jonkin saakelin puolueen edustajia saunan lautellakin. Kun siellä tulee naama punaiseksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #73

Oli tässä selvä yhteys sinne Vasemmistoliiton puoluetoimistoon. Olikohan neiti myös töissä siellä. nyt en voi tarkistaa. Facebookjakojen määrä paljastaa että "kampanja" tässä on takana.

Saahan sitä tehdä miten lystää mutta ei noin asiaa voiteta vaan vahvistetaan vastapuolta.

Politiikkaa ja en anna pisteitä tässä siitä että Immosen agendaa vahvistetaan - asian voisi tehdä ilman puoluepolitiikkaa

Ehdottomasti pitäisi.

Esa Niemi

Elämme jänniä aikoja kun islamilaisen lain kannattajat ovat näin fanaattisia ja pyrkivät estämään keskustelua ihmisoikeusarvoista ja näiden toteutumisesta.

Islamin täytyy olla todella mahtava juttu, jotta musliminaisten asemaa vähätellään näin kovasti ja YK:n yleismaailmallisten ihmisoikeusarvojen puolesta puhuminen ja arviointi saa näin voimakkaita tunteita aikaiseksi.

Näitä kommentteja lukiessa tunnustan etten osaa hävetä, vaikka ehkä pitäisi, että pidän länsimaisia arvoja kuten demokratiaa, universaaleja ihmisoikeuksia tai oikeuskäsitystä islamilaista parempana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näitä kommentteja lukiessa tunnustan etten osaa hävetä, vaikka ehkä pitäisi, että pidän länsimaisia arvoja kuten demokratiaa, universaaleja ihmisoikeuksia tai oikeuskäsitystä islamilaista parempana."

Juu, ne ovat kyllä hyviä arvoja, mutta harrastamasi muiden kulttuurien aliarvioiminen, halventaminen ja suorastaan pakkotoimien vaatiminen niiden kitkemiseksi, eivät ole länsimaisten arvojen mukaista toimintaa.

Yksi länsimaisten arvojen peruspilareista on nimittäin vapaus, vapaus harrastaa omaa kulttuuriaan, tai mitä kulttuuria itse haluaa, voimassa olevien lakien puitteissa. Tästä vapaudesta en minä ainakaan halua tinkiä, mutta se edellyttää kyllä sitä että myös minä sallin muille vastaavan vapauden minkä itse haluan itselleni.

Esa Niemi

Arto, miksi laitat sanoja suuhuni? Se osoittaa lähinnä sivistymättömyyttä ja on hyvän keskustelutavan vastaista.

Kiva kuulla jos länsimaiset arvot saavat arvostusta sinun arvomaailmassasi, mutta esitetyt ongelmat ovat todellisia ongelmia. Onko kaikki ihmisoikeustyö käsitettävissä siis aliarvioimiseksi tai halventavaksi? Et voi olla tosissasi.

Länsimainen vapaus ei kata vapautta pakottaa toista pukeutumaan sosiaalisen, ideologisen tai uskonnollisen paineen perusteella, tiedät fiksuna ihmisenä varmasti sen. Muslimeilla ei ole käytännössä oikeutta edes luopua islamista näin tahtoessaan ja muslimimaailma on virallisesti irtisanoutunut länsimaisesta ihmisoikeuskäsityksestä, joten vapaus ei kata sitä, että vapautta voi käyttää pakottamiseen, uhkaamiseen tai painostamiseen. Muslimit ovat ihmisiä siinä missä muutkin, mutta ongelma on lähinnä islmin opit, jotka ovat ristiriidassa ihmisten perusoikeuksien ja oikeusturvan suhteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Länsimainen vapaus ei kata vapautta pakottaa toista pukeutumaan sosiaalisen, ideologisen tai uskonnollisen paineen perusteella, tiedät fiksuna ihmisenä varmasti sen."

Miksi sitten haluat harrastaa juuri sellaista pakottamista? Haluat riisua naisilta burkhat ja huivit. Jos naiset haluavat ne riisua, he riisuvat ne itse.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #67

Arto, Esa - laitoin tuonne toiseen islamin evoluutiosta

Suomi ja Suomen Islam ja Iran ja Iranin Islam ovat kaksi eri asiaa

ja jos eivät Suomessa joissain tapauksissa ole (ihmisoikeudet) meillä on lainsäädäntö aika valmis tässä mielessä

kylmä ja pohjoinen maa

missä se iso ongelma siis on tässä asiassa

ei missään mutta joku tekee politiikkaa - puolin ja toisin ikävä kyllä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #69

Petri, vältä itsekyhäiltyjä epämääräisiä termejä kuten "Suomen islam" jos et kerro mitä se tarkoittaa ja miten tätä tulee tarkastella islamin auktoriteettien suhteen.

Suomen lainsäädännöllä ei ole paljoa painoarvoa kun vastassa on jumalan sanaa ja profeetan esimerkit vastassa. Islam ei voi mukautua paikallisen lainsäädännön alaisuuteen, vaan muslimit pysyvät islamin opeissa.

Muslimit ovat ihmisiä siinä missä me muutkin, mutta islamin opit ovat suuri onnettomuus ihmiskunnalle aivan kuten natsismi tai kommunismi. Kumpi on sitten parempi elämänkatsomus kun muslimit näkevät muiden tavoittelevan islamilaisia arvoja kun taas me länsimaalaiset näemme muslimeillekin paremmaksi tavoitella länsimaisia arvoja ihmisoikeuksineen, demokratioineen tai oikeuskäytäntöineen. Kommunismissa tai natsismissakin nämä ideologiat nähtiin muita parempina, joita tulisi tavoitella, mutta me sanoimme näille ei koska nämä rikkoivat meidän arvomaailmaa ja elämänkatsomusta. Elämänkatsomuksia on erilaisia, mutta tämä näkökulma unohtuu helposti länsimaisessa ajattelussa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #67

Arto, musliminaisilla ei ole halutessaan oikeutta riisua muslimiyhteisön edellyttämiä vaatteita. Jos riisuu, niin siitä voi aiheutua vakavaa uhkaa hengelle ja terveydelle. Muslimeillä ei ole oikeutta edes luopua islamista näin halutessaan ja se on suuri loukkaus islamia kohtaan, mutta pakottaminen on suuri loukkaus lain takaamia perusoikeuksia ja länsimaisia ihmisoikeuksia kohtaan.

Burqan kieltäminen ei ole pakottamista, vaan heikossa asemassa olevien suojelua sekä ihmisten perusoikeuksista kiinnipitäistä.

Muista, että islamin valkopesu pakkosäkittämisessä törmää nopeasti kaksoisstandardeihin eikä se lisää uskottavuuttasi silloin kun muslimit vaativat pakkopukemisen hyväksymistä esim. työpaikoilla vetoamalla islamin velvoitteeseen eikä tämä sisällä vapaaehtoisuutta. Ranskan burqakieltoa vastustettiin sillä perusteella, että musliminaiset eivät pääse kodeistaan ulos koska islam määrää naiset peitettäväsi. Islamin valkopesu ei ole helpoin duuni tässä maailmassa, tiedän sen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset