Isänmaa-gallup – kaikki mukaan!

"Isänmaa" on sana, joka leimaa käyttäjänsä?" 

Täysin politiikan ulkopuolelta tulleena – ainakin mitä tulee pelin kirjoittamattomien sääntöjen tuntemukseen – minua on alkanut askarruttaa tiettyjen sanojen merkitys suomen kielessä yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä.

Voiko joku tietty sana olla niin voimakas ja sisältää arvolatauksen, että sen käyttö on käytännössä mahdotonta "nykysäännöillä" jos meinaa saada sanomansa läpi? Leima asian esittäjästä on lukijan tai kuulijan alitajunnassa jo pelkän yhden sanan perusteella, puhumattakaan, että ko. sana olisi enemmänkin viljeltynä esittäjän retoriikassa?

Tämä on mielenkiintoista ja haluan nyt kysyä mielipidettäsi hyvä Usarin lukija!

Mitään ongelmaahan ei ole jos jokainen tietää pelin säännöt, eikä yritäkään "tehdä niitä vastaan" saati muuttaa niitä, vai onko? Itselleni juuri sana "isänmaa" on sellainen, joka vahvasti viestii siitä mikä minulle on tärkeää, mutta olen alkanut tajuta, että joku voi ymmärtää silti sanomani aivan väärin! Esimerkiksi se miten nimesin eilisen blogini "Isänmaan uusi peli – osa I/II" voi olla punainen vaate jo otsikkotasolla monelle olla lukematta kyseistä puheenvuoroani?

Siis pelkästään yhden sanan vuoksi?

Muitakin syitä varmasti on, mutta ei mennä nyt niihin. "Isänmaa" – samaan aikaan kirjoitin ko. blogissani, että olen syvästi huolissani (isän)maani kaupunkien slummiutumisesta, ihmisten hädästä ja lähdössä lauantaina Helsinkiin suurmielenosoitukseen! Ymmärrätte tässä mitä tarkoitan – otsikoinko siis oman blogini aivan pieleen jos halusin saada viestiäni myös niille, jotka suurelta osin ovat ilmeisen vasemmistolaisia?

***

Mennään itse asiaan eli "isänmaa-galluppiin!" 

Aluksi nollaa täysin se, mitä kirjoitin edellä omista ajatuksistani ja ajattele vain omillasi. Vastatessasi älä ajattele sitä mitä haluaisit sanan "isänmaa" yleisessä kielenkäytössä merkitsevän. Vastaa vain sen pohjalta mitä "isänmaa" sinulle juuri nyt omasta mielestäsi merkitsee kielikuvana yhteiskunnallisessa keskustelussa vasemmisto-oikeisto akselilla –

vääriä vastausia ei ole, mielikuvasi on oikea vastaus!

***

KYSYMYS –

  • "Isänmaa" on sana, joka leimaa käyttäjänsä?"

OHJEET –

  • "Äänestäminen" tapahtuu klikkaamalla "suosittele" nappia JOKAISEN haluamasi vastausvaihtoehdon kohdalla (eli kommentin 1-6 kts. alla) – VOIT ANTAA USEAMMAN VAIHTOEHDON. Jos kommentit eivät näy klikkaa "Näytä kommentit". ("Suosittele" nappi on siinä kommentin oikeassa yläreunassa.) 
  • Kommentin (vastausvaihtoehdon) järjestysnumero on kommentin vasemmassa alareunassa. Voit korjata helposti jos tuli huti painamalla suosittele toisen kerran.
  • Voit halutessasi antaa lyhyen perustelun asialle klikkaamalla "vastaa" ja kirjoittamalla perustelusi kyseiseen kommentiin jota "kannatit". 

TULOKSET –

  • Tulokset päivittyvät koko ajan sen mukaan montako suositusta kukin vastausvaihtoehto saa. Luku siinä sydämen vieressä on vaihtoehdon saama "äänimäärä". HUOM! Suositukset vain noihin alkuperäisiin lasketaan mukaan varsinaiseen galluppiin. Toki voit muitakin kommentteja vapaasti suositella.

Kiitos osallistumisestasi – alhaalta kommenteissa vastaamaan!

 

***

kansalaisaloite.fi – Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

Napit löytyvät alhaalta!

20.8.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu