Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

”Joukkoinnovoimalla” uusi ratkaisu pakolaiskriisiin?

 • ”Joukkoinnovoimalla” uusi ratkaisu pakolaiskriisiin?

Mitä jos lähestymme yhdessä Eurooppaa ravisuttavaa pakolaiskriisiä käyttämällä hyväksi ”crowdsourcing” eli ”joukkoistaminen” menetelmää?

Heitän alla lyhyesti idean, joka minulle on tullut mieleen ongelmaa pohtiessani. Kehitetään ja koetellaan esittämääni ideaa porukalla ja katsotaan mitä tapahtuu!

Koko maailmaa ei ole tarkoitus kerralla parantaa. Haettava uusi ratkaisu pyrkii "ainoastaan" löytämään keinon suurille massoille siirtyä lähtömaasta kohdemaahan hallitusti kaikin puolin. Tässä yhteydessä ei siis mietitä pakolaiskriisin syitä ja lähtökohtaproblematiikkaa ennen matkaa eikä myöskään kotouttamista matkan jälkeen.

Ei ole olemassa oikeita tai vääriä ideoita tai väärää sparrausta!

Ainoastaan toivon, että mitään ongelmanmäärittelyn ”nuivaamista” ei tässä yhteydessä tarvita. Ideoinnissa kannattaa myös ”unohtaa miten aina on tehty”, jos sen tarkasti tietää, itse en edes tiedä - on jarru päällä muuten. Vastaan tulee alatason uusia ongelmia, mutta niihinkin löytyy ratkaisu, käytäntö on sitten kun on käytännön vuoro. Pipo ei saa olla liian kireällä nyt - lait, asetukset, pykälät ja viranomaismääräykset ovat luovuuden kahleita ahtaasti tulkittuina, vain taivas pitää olla rajana tässä vaiheessa.

***

LÄHTÖKOHTA

 • Maailmassa on turvattomia maita, jotka eivät ole millään inhimillisellä mittarilla paikkoja, jossa kenenkään pitäisi tahtomattaan joutua asumaan tai oleskelemaan.
 • Eurooppaa koetteleva ennennäkemätön pakolaisvyöry on seuraus asioitten menemisestä pahasti pieleen lähtömaassa ja -alueella esimerkkinä mm. Isisin vaikutus lähi-idässä.

ONGELMA:

 • Pakolaiskriisiin liittyy paljon vakavia lieveilmiöitä kuten ihmissalakuljetusta, hengenvaarallisia pakomatkoja ja toisaalta myös tilanteen hyväksikäyttöä lähteä (elintaso)pakolaiseksi väärillä perusteilla jne.
 • Euroopan ja sen valtioiden taakka on tällä hetkellä aivan liian suuri ja tilanne kaoottinen monessa mielessä sekä EU:n alueella kokonaisuudessaan että yksittäisten valtioiden sisällä ja rajoilla ml. Suomi.
 • Vakava pakolaisongelma sekä lähtömaiden että kohdemaiden osalta jatkuu hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa ja saattaa entisestään paheta.   

RATKAISU:

 • YK:n pitää julistaa tietyt alueet (kuten esimerkiksi Syyria nyt) yhdessä sovittavilla perusteilla evakuointialueiksi. ”Evakuointistatus” maalle annetaan vain tiettyjen ääriolosuhteiden täyttyessä esim. sota ei automaattisesti takaa sitä – vrt. Ukraina.  ”Evakuointistatus” tarkoittaisi, että jokainen ko. maasta lähtemään haluava henkilö, jolla ei ole rikollista taustaa eikä (jatkossa) osallistu sotaan millään tavalla, on oikeutettu saamaan automaattisesti turvapaikan.
 • Muista kuin evakuointialueilta tulevat henkilöt tsekataan tarkemmin mm. elintasopakolaisuuden vuoksi ja heidän käsittelyaikansa voi siksi olla pidempi – jos tulevat samaa reittiä.
 • Taakanjako – Eurooppa ei selviä nykyisessä tilanteessa mitenkään yksin. Liian paljon ja liian nopeasti. Taakanjaon on oltava maailmanlaajuinen. Kaikki rikkaat demokraattiset teollisuusmaat mukaan vapaaehtoisuuden pohjalta – mm. USA, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Japani, Etelä-Korea jne. Euroopan lisäksi.
 • Evakuointi toteutetaan aina kun mahdollista siirtämällä evakuointiin osallistuvien maiden matkustajalaivoja lähimpiin turvallisiin satamiin kriisialueen lähelle. Kapasiteetin pitää olla riittävä käsittelemään jatkuvasti pakolaisia niin, että odotusaika on vain max. muutaman viikon.
 • Laivoissa on sairaanhoitohenkilökuntaa, laivat hoitavat tarvikkeita leireille ja turvapaikka-anomukset käsitellään paikan päällä.
 • Alussa vaikka Siljan paatti virkakäyttöön. Se voisi ottaa heittämällä 10 000 pakolaista per matka – vanhemmat laivat myös oikein hyviä - luksusta ei todellakaan tarvitse olla, kunhan ovat merikelpoisia ja logistiikka pelaa. Myöhemmin YK voisi alkaa perustaa omaa jatkuvassa valmiudessa olevaa pakolaislaivastoaan tarpeen mukaan.
 • Yksityiset toteuttavat palvelun ja valtiot, EU ja YK kilpailuttavat ja ostavat palvelun. Yksityisille yrityksille ”virkakäyttö” korvataan 100 %
 • Laivat vievät jatkuvasti pakolaisia kohdemaihin sitä mukaa kun ne täyttyvät ja voivat tuoda turvapaikkahakemuksen hylkäyksen saaneita takaisin paluumatkoilla.
 • jne.

***

Anti mennä, katsotaan mihin päästään! Jos lopputulema on hyvä, pannaan sitten postia vaikka EU:n Jean-Claude Junckerille ja YK:n Ban Ki-moonille!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

24.9.2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Bienvenido a bordo" sanoi Kolumbus eli tervetuloa laivaan! Kuka avaa pelin..? Ja ihan fiilistelyjäkin olisi kiva kuulla niiltä jotka jutun lukevat...

Käyttäjän TeemuLehtinen kuva
Teemu Lehtinen

Muuten hyvä ajatus, mutta matkustajalaivoille ei voi sijoittaa määräänsä enempää ihmisiä turvallisuussyistä.

Sitä paitsi Kreikan valtio on jo asialla. Eilen keskiviikkona Lesvokselta saapui Pireukseen (Ateena) kolmessa laivassa, joista kaksi Kreikan valtion charttaamaa ja yksi vuoroalus, yli 5000 pakolaista. Tosi suuria matkustaja-aluksia ei esimerkiksi Kreikan saarten satamien infran vuoksi voi edes ajaa laituriin. Ja niitäkään ei voi jättää kellumaan kovin pitkäksi aikaa ilman satamaan menoa huollon ja siivouksen vuoksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Teemu - ei olisi tarkoitus pitää pakolaisleiriä laivoilla, ei lähtömaassa eikä kohdemaassa. Tai voihan se olla alussa jonkin aikaa niinkin logistiikan ja turvallisuuden rajoissa...

Matka kohdemaahan parissa kolmessa viikossa siitä kun käyty laivalla ilmoittautumassa. Perillä purku ja takaisin. Huom! JOku Siljahan voisi liikennöidä monen maan satamaan.

Kehitystyötä vaan!

***

Ihmissalakuljetus - tuli mieleen että sotaa saatetaan rahoittaa tuon rahan voimalla. Tavallaan miljardien tulonsiirto menossa hyviltä kansalaisilta, jotka haluaa rauhaa pahoille, jotka haluaa sotaa ja rikollisuutta - tämä on tapahtumassa jossain Syyriassa parhaillaan?

YK:n "evakuointistatus" tai sen uhka jollekin maalle voisi olla melkoinen ase nujertaa pimeitä voimia ja ainakin vetää bisnekseltä maton alta. Miten se vaikuttaisi isossa kuvassa kriisin kärjistymistä ehkäisten?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nyt vaan tarinaa kehiin ja ajatusta... myös siitä mitä mieltä on tästä ideasta. Vaikea tietää jos ei saa palautetta. Otantaa kehiin. Saa olal nuivakin mitä itse ehdotukseen tulee ja sen toimimiseen / toimimattomuuteen ongelman ratkaisijana.

VAi luuleeko suomalainen että ei itse pitäisi muuta kuin toivoa parasta?

Sekö strategiaksi?

Rajat kiinni...?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Facebookissa tullut hyvää palautetta ajatuksesta.

"Aivan paras ratkaisu. Loppuis ihmis-salakuljetus ja laivamatkalla aikaa tehdä esitutkintaa ja järjestelyjä. Jos tämä pakolaisongelma tosissaan halutaan eliitin mielestä edes ratkaista. Vai halutaanko vain Eurooppaan sekasorto jostain syystä."

Täällä Usarissa olen huomannut että teflonia hieman pinnassa minulla viime aikoina jostain syystä - jos ei kukaan nuivaile niin juttu on ilmeisen putkessa... ja vaikka nuivaileekin niin onko se vieläkin parempi?

Älkää ihmiset välittäkö mistää presidenttiehdokas jutuista. Sama ihminen ja se presidenttihomma on vain suuri on vain mahdollisuus.

Agenda ja visio edellä mennään. Jos ne ei pala tulessakaan niin eihän tässä ole mitään hätää...

Havuja prkl...

***

Ps . ja tämä presidenttiehdokas ei käy väain rykäisemässä ja häivy johonkin. En ymmärrä sitä tapaa ollenkaan "keskustella."

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hyviä pohdintoja. Itse näen myös raakaöljyn riipuvuden väheneminen vaikuttavan paljon tilanteeseen, kun rahoitusta taistelulle ei tulisi silloin Saudi-Arabian,Qatarin ja välillisesti USA:n ja Venäjän (vastineena raakaöljy) kautta . Eli pitää panostaa kunnolla vaihtoehtoisiin energialähteisiin. Jos länsimaailma ei ole riippuvainen Lähi-Idän luonnonvaroista voidaan puhua oikeasta ratkaisupolitiikassa, koska silloin lobbauksen osuus olisi pienempi.

Silloin vasta voidaan ajatella sellasita maailmanpoliittista ohjelmaa, joka tukee uutta demograafista kansanjakauma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset