Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Superpowers Dealing with The World in Syria

 • Superpowers Dealing with The World in Syria

Dear President Vladimir Putin, 

Dear President Barack Obama, 

May I first express my deepest concern regarding the situation in general in Syria. I am sure that I share my worry not only with my fellow Finns and Europeans but people around the world. Furthermore United States and Russia are now both operating using military force in Syria.

Syrian Civil War (2011 -) is a human catastrophe.

In a very chaotic war the people of Syria are suffering utmost. There are also many severe secondary consequences. One of them is that Finland among other EU member states is facing the hardest refugee crisis since the World War II. The situation as a whole seems like a puzzle that cannot be solved.

Dear Presidents, let me suggest you something that could help you, Syrian people and other parties to solve the puzzle.

***

 

“SYRIAN GRAND SLAM”

Russian and American existence in Syria can be either a mess or a great victory for all. We have to find the “Syrian Grand Slam” for peace for all parties – a solution based on common interest that could be acceptable for all.

At first glance it might not look like an optimal solution from one player’s point of view but it would be much better as the situation is now. If conducted well the peace process will turn out to be the optimal solution for all parties who commit to the ceasefire in the beginning and the peace agreement later on –

 • Syrian people
 • Syrian government
 • other parties and troops of the war
 • Iraq, Turkey, Iran and other neighboring countries
 • United States
 • Russia
 • UN
 • EU
 • etc.

Dear Presidents, most likely you have the cards in your hands for peace in Syria!

Playing cards well means shared vision that Syria should be on its way to democracy and free elections in the future. It should be a shared vision for all parties. The peace will come if so, if not then using military force is an option. Splitting the country is one possibility also – no option should be rejected from the negotiating table.

Dear Presidents, the very first step for peace in Syria is that you share the same vision!

For years Finland has offered a role of being a middleman between east and west. Big part of our foreign policy is now delegated to the EU. What comes to solving the Syrian crisis the problem is that Russia feels uncomfortable with the EU at the moment because of the situation in Ukraine –

Dear Presidents, let me suggest you former Finnish President and Nobel Peace Prize winner Mr. Martti Ahtisaari and his office as a peacemaker in Syria.

***

 

ONE MORE THING

Apple’s creator Steve Jobs (1955-2011) was half Syrian from his biological father’s side. He always ended his new product launch session using those words “One more thing…”

One more thing on the table could be Finland’s and Sweden’s NATO membership?

President Putin – in June 2015 you said that Russia feels threat if Finland decides to apply for the Nato membership. Why not accepting the fact that Finland inside Nato is still Finland and we will never attack Russia if Russia is not attacking us first? Our interest is nothing else than peace and low tension in the Baltic Sea area. As Nato members Finland and Sweden could play their stabilizing role much better than outside Nato – Nato including Finland and Sweden is better Nato for Russia!

Dear Presidents, I suggest you both to favor the Nato membership of Finland and Sweden – and why not adding the nuclear weapon free Nordics and Baltics in the same package!?

***

 

Do not hesitate to contact me in closer detail (as anyone reading this open letter) – new thinking and innovation are needed in every level to solve the problems we face in the modern world.

I hope you are both well.

8.10. 2015

Jyväskylä, Finland

Yours sincerely,

Petri Hirvimäki

Father, activist & Finnish presidential candidate

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

8.10. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No niin Volgan lautturit ja Missisippin jokilaivurit, mitäs sanotte ja suomalaiset ja usarilaiset puhumattakaan ruotsalaisista...

seuraavaksi parit sähköpostit maailmalle.

***

Sending some E-mails abroad next...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Thank you for contacting the White House" -

sinne meni. Piti vähän lyhennellä. Nyt seuraavaksi Moskova ja Kreml...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sinne meni Putinille... piti vieläkin lyhennellä - jos se on hyvä vaan. Vaikka mukavan neutraalihan tuosta tuli? Sitten...hmmmm. Meidän Mara next!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Martti Ahtisaari sai omansa. Näköjään galluppia pukkaa kotimaassa... ei anneta sen haitata vaan lähdetään Ruotsiin seuraavaksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heja Sverige ja Stefan Löfven saivat omansa - on muuten pikkaisen vaikea nimi kirjoittaa oikein kiireessä. Sosialdemokraterna - olisipa kiva kuulla Löfvenin kanta tuohon -

"Nato including Finland and Sweden is better Nato for Russia!"

Puhumattakaan Putinin kommentista. Tai noh. sen verran tuoretta kamaa että riittää hienosti ihan jonkun usarilaisen kantakin. Mutta noinhan se on jos asian loppuun asti ajattelee!?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Dear Sirs,

Please advise Secretary-General of NATO Jens Stoltenberg to read my open letter to President Obama and President Putin.

It includes new perspectives to Syria and Finland's and Sweden's possible membership that might be of Nato's and Mr. Stoltenberg's interest also.

Yours sincerely,

Petri Hirvimäki

***

Onko joku galluppi ollut jossain, mitä häh kun laskeskelin puheenvuorojen aiheita;-)

***

Lasten kanssa uimaan välillä. Mietitään kotimaisia poliitikkoja vielä josko niillekin, vai...?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Eipä ole hirveä liikenne. Joku on pöllinyt FB tykkäysten määrätkin usarista että voisi edes sillä lohduttautua.

Kyllähän se tervettä miestä vatuttaa, että gallup touhuja kyttää koko Suomi ja kun laitat pari riviä niistä niin porukka innostuu...

Voin luvata teille hyvät Usarin lukijat että mikään ei muutu jos sosiaalidemokraatit pääsevät takaisin valytaan. Suomeksi sanottuna sama paska eri paketissa - voin luvata että isossa kuvassa mikään ei todellakaan muutu.

Suomalainen on aika pihalla.

***

Jos joku tämän blogini lukee niin huomaa että siinä on aika hyviäkin huomioita (vaikka itse sanonkin) mm. onko kukaan sanonut koskaan että Venäjälle olisi hyvä että Suomi olisi Natossa Natouhkan takia?

Se pienentäisi sitä!

Jos joku ilmoittautuu niin keskustellaan lisää.

Miksi minulle joka olen kaikkein epäpoliittisin henkilä kostetaan se että toisen puolueen pärstät ei miellytä. Omituista.

Oikeastaan tiedän jo syynkin. Ei Suomessa saa pelata eri peliä kuin muut tai tulee sanomista.

Se siitä muutoksesta?

***

Mutta kun me välttämättä tarvitsemme uuden pelin ja niitä jotka uskaltavat pelata sitä uutta peliä. Sankareita ovat ne nyt jotka sen tajuavat. Itse olen antanut näyttöni osaamisestani jo moneen kertaan, hyvin moneen.

Tavallaan mitä huonomman blogin teen vanhoilla säännöillä sen enemmän lukijoita. Minulla oli kymmenkunta piikkiblogia kun tein sillä taktiikalla. Osin tarkoituksella osin että porukka tsekkaa mikä mies.

Mutta ei ole tsekannut - niitä uusia ajatuksiani ei tsekata vaan pelkkiä lässytysblogejani.

***

Mikään ei ole ilmaista. Jos joku miettii miten uskallan tehdä sitä mitä teen niin se ei ole mitään ilmaista... noh, se yksityiskohdiltaan on henkilökohtainen juttu vielätoistaiseksi, ylätasollaan ei se mikään salaisuus kuitenkaan ole - olen tajunnut jotain oleellista kokemukseni kautta. Ei sellaista tajua jos ei ole väärä tyyppi Suomeen jo heti kättelyssä. Pakolainen omassa maassaan. Ei suomalainen ollut tälläinen silloin kun geenimme rakkennettiin. Nyt on ja syynkin olen oivaltanut.

Saisinpa joskus hieman enemmän vetoapua jostakin. Vaikka jonkun mahtavan yllärin. Kymmenkertaisesti olen sen jo varmaan ansainnut, vaikka ei sitä toinen tajua helposti. Taas sanoin jotain sellaista mitä Suomessa ei saisi sanoa -

Isänmaan on muututtava -

ja sitä ei vanhan pelin pelaamisella muuteta!

Piste.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2027...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset