Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suomipolitiikan suuri illusioni ja pienet Titanicit

 • Suomipolitiikan suuri illusioni ja pienet Titanicit
 • Suomipolitiikan suuri illusioni ja pienet Titanicit

Mika Waltarin 1928 kirjoittama läpimurtoromaani ”Suuri illusioni” olkoon aasinsiltani herrojen Harakka, Stubb, Soini ja Sipilä viimeaikaisiin edesottamuksiin neljässä suurimmassa puolueessamme.  

Huono asiantuntemukseni Waltarin tuotannon osalta ei riitä selittämään sitä miksi teoksen nimessä on vain yksi u-kirjain? Onko se italiaa niin kuin Google väittää vai 1920-luvun lopun suomalaisen sivistyneistön brassailua, vai jotain muuta? Mutta sen tiedän, että suomipolitiikka on suurta illuusiota ilman, että valtapuolueet oikeasti haastaisivat toisiaan saati itseään kokonaisuuden kautta!

Suomipolitiikka vuonna 2015 on näpertelyä ja vanhan kuorrutusta!

Hyvät herrat Harakka, Stubb, Soini ja Sipilä – asiantuntemukseni viime vuosisadan alun kansainvälisestä kauppamerenkulusta ei sekään riitä kovin pitkälle. Mutta suomipolitiikassa asiantuntemukseni riittää hyvin teidän vertaamiseenne Titanic nimisen ”uppoamattoman” valtamerialuksen eräisiin keskeisiin miehistön jäseniin – tähystäjään, sähköttäjään, perämieheen ja kippariin, jotka sinetöivät tekemisillään laivansa tuhon ja matkustajiensa kohtalon.

Miten olisi neljät pikku ”jäävuoret” - jokaiselle valtapuolueelle omansa?

 

***

 • "Tähystäjä" Timo Harakka, SDP – gallupit nousussa, mutta älkää demarit erehtykö luulemaan, että se on teidän hyvyyttänne! Sosiaalidemokraattien ryhmäpuheenvuorossa täysistuntokeskustelussa 7.10.2015 sanoit hallituksen kärkihankkeista: ”…nämä kärkihankkeet edustavat vuositasolla yhtä promillea kansantuotteesta. Siis prosentin kymmenesosaa” Hyvä Timo, demarina sinua ei siis haittaa mitenkään jos valtio hääräilee vähän siellä ja enemmän täällä? Kyllä se hääräilee ja se ei ole vain demareitten yksinoikeus - jos noilla kärkihankkeilla varastetaan jatkossa puoli miljardia kansakunnan arvonlisästä älä unohda myöskään Tekesejä, Teollisuussijoituksia, Sitroja, Team Finlandeja, maataloustukiaisia, telakkatukiaisia, yleissitovuuksia, byrokratiaa jne. Kun aikasi ynnäilet alat päästä jo ihan oikeisiin prosentteihin. ”Pienilläkin” summilla vääriin paikkoihin markkinamekanismi saadaan kerrannaisvaikutuksineen täysin sekaisin – silloin prosentit ovat jo kymmeniä prosentteja! Suomalainen ”kaverisosiaalikapitalismi” toimii Sipilän Suomessa paremmin kuin koskaan ja nämä prosentit ja kymmenet prosentit eivät ole mitään hyviä prosentteja vaan alamäkeä ja kansantaloutemme menetettyä potentiaalia!
 • "Sähköttäjä" Alexander Stubb, Kokoomus  voi Alex minkä teit kun lähdit Suomen kamreeriksi etkä ulkoministeriksi! Ai niin, Timo Soini taisi päästä vetämään ministerikortin ennen sinua? Olisit aivan erinomainen ulkoministeri! Olen kirjoitellut sinusta jo ennen Usarin blogeja. Tasan vuosi sitten yksi blogeistani oli kaikkein luetuimpia Suomen LinkedIn:ssä ”Dear Alex - Kill Tekes!” Alex, sinun ”jäävuoresi” on sama kuin Juha Sipilänkin - olet kasvuyrittäjyyspuolue Kokoomuksen puheenjohtaja, puolueen, jolle kokemukseni perusteella voisi antaa uuden sloganin: ”Kokoomus on kapitalismin sossu!” Älä huoli myös kolmen edellisen herran puolueille on kyllä jokaiselle omansa - mutta siitä toisella kerralla. ”Team Finland” konsepti, jolla lennätetään vuorineuvoksia ilmaiseksi bisnesluokassa Kiinaan, on sinun aikaansaannoksiasi. Kerron sinulle kyllä omat kokemukseni Team Finlandista kun seuraavan kerran moikataan, jos vain haluat!? Hyvä Alex, sinun jäävuoresi ei sula ennen kuin Kokoomus irtisanoutuu teoissaan suomalaisesta kaverisosiaalikapitalismista ja on puheittensa tasalla luomassa mahdollisuuksien tasa-arvoa maahamme. Nyt Suomen stevejobseista hyvin moni on katutrubaduureina eikä kansakuntamme varallisuutta ja hyvinvointia kerryttämässä!
 • "Perämies" Timo Soini, Perussuomalaiset – voi Timo, minkä teit kun menit hallitukseen ja näemme tekosi siellä! Olet vienyt suomalaisen valtaholismin kokonaan uudelle tasolle osoittamalla, että asioilla ei todellakaan ole väliä, vaan sillä, että saa vaaleissa ääniä ja pääsee ministeriksi ministerin paikalle! Sanoit Ykkösen aamussa, että nyt on otettava opiksi sunnuntailisistä ja sen sellaisista. Miten minusta tuntuu, että Suomen kansa ei anna anteeksi sitä, että tuollaisia asioita ei tajua ilman moista kalabaliikkia..? Sinäkin tajusit kun näit viimeiset gallup-tulokset! Yksi hyvä puoli tässä syksyssä kuitenkin on, nimittäin se, että suomalainen ei olekaan rasisti niin paljon kuin eräät toiset valtaholistit puolueessasi ovat laskeskelleet? Timo hyvä, minkä teit itsellesi ja puolueellesi – sinulla oli kaikki avaimet käsissäsi olla erilainen ja muuttaa suomalaista poliittista kulttuuria, mutta onnistuit entisestään vahvistamaan suomalaista inhodemokratiaa ja nollasummakakunjakoa! Et välttämättä tule koskaan saamaan valtaholistipopulistin ”anteeksipyyntöösi” kansalta haluamaasi vastausta - ”kyllä kansa tietää!”
 • "Kippari" Juha Sipilä, Keskusta – olen kirjoitellut sinusta paljon viimeaikoina, Juha. Olen alkanut pikkuhiljaa vakuuttua siitä, että olet susi lampaan vaatteissa… vai onko se sittenkin aasi? Millä ihmeellä selität sen, että haluat tuoda sosialistisen suunnitelmatalouden Suomeen kärkihankkeineen? Eikö sitä ole jo kokeiltu aikoinaan Neuvostoliitossa ihan liian kanssa? Et systeemin sisäpiiriläisenä ja menestyjänä voi ilmeisesti mitenkään olla tietoinen siitä, että maassamme on täysin toimimaton ja epätasa-arvoinen virkamiesvetoinen PK-sektorin kasvuyrittäjyysrahoitus – sinulle kun systeemi on aina ollut kultamuna. No nyt senkin tiedät, tee jotain! Kotiinpäinvetämisestä ja kaverikapitalismista ollaan nyt tekemässä oikein hyvettä johdollasi. Ja luulitko että todellakin saadaan ay-liike kuriin tuolla sata vuotta vanhalla reseptillä mitä olet ajanut – Juha Sipilä tulet tällä menolla kasvattamaan suomalaista luokkatietoisuutta ja vastakkainasettelua sekä ay-liikkeen valtaa uusiin sfääreihin! Ei kai sen näin pitänyt mennä vai Hirvimäkikö se tässä aasi onkin?

 

***

Lopuksi hyvät jäävuoriherrat ja -rouvat sekä kaikki puheenvuoroni lukijat, jotka kannatatte jotain valtapuoluetta – ennekuin ajattelette, että mikä mies se kaikkia vastaan on, Hirvimäki, voin kertoa, että en ole ketään vastaan vaan Suomen puolesta. Kyse on sen yksinkertaisen logiikan ymmärtämisestä, että systeemin hyötyjä ei itse kykene systeemiä muuttamaan vaikka se vuonna 2015 olisi hyväksi jo sille itselleenkin!

Yksi Titanicin "neljästä savupiipusta" oli oikeasti ilmanvaihtokanava... 

En koskaan ole väittänyt, että isot puolueet ovat pelkkää mätää täynnä, on niissä hyvääkin. Kyse on siitä, että te isoissa puolueissa ette ole vuosikymmenien aikana kyenneet muuttamaan omaa käyttäytymistänne ja sitä kautta yhteistä peliämme vaikka kansakunnan edun ja yksilön nimissä se olisi aivan välttämätöntä! 

Ottakaa tämä siis konsultointina ja tehkää Hirvimäestä Suomen presidentti!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

15.10. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Telkkarissa alkaa kohta 21.05 "Kansalaispalkka kaikille" - keskustelu. Liittyy suoraan aiheeseen ja ajatteluni keskiöön. Ainakin lupaava nimi illan A-studio Talkilla siis "kansalaispalkka" eikä mikään "perustulo"...

http://e-liike.net/kansalaispalkka

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Eipä ehtinyt montaa hetkeä A-Studion keskustelua lasten iltatoimilta seurata. Sen huomasin että ideologiat edellä mentiin ja varmaan mennään jatkossakin. Kyse on siitä miten kansalaispalkka toteutetaan. Omassa ajattelussani se on vain yksi osa kokonaisuutta - tosin keskeinen koska sen avulla voidaan saada muita elintärkeitä uudistuksia.

uudistuksia = korjauksia noihin suomipolitiikan universaaleihin nollasummakakunjako ongelmiin - puolueet ovat kehittäneet vuosikymmenten aikana omia poliittisia korruptiomekanismejaan - mitä tässäkin blogissa tuon esille.

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaahas - yksinpuhelua. Siitäkin aiheesta saa hyvän blogin kun joudan, syistä miksi se on mennyt tähän... Oikein hyvän. Latistavaa että Usarissa ei menesty mitä tulee lukijoissa jos kertoo koko totuuden (kaikki valtapuolueetovat pohjimmiltaan samanlaisia) eikä vain haasta yhtä puoluetta.

Noh, Timo Harakalle ja demareille ajattelin räätälöidä omansa ja sen luulisi kiinostavan porukkaa?

Ihan hyvällä mutta ei näitä hommia silkkihanskoilla voi tehdä.

***

Hassua miten dissausta (sen jälkeen kun olin pitkään kaikkein suosituimpia täällä) saa ihminen joka on rehellinen eikä ajattele ääniään ja yrittää uudistaa poliittista kenttää niin että koordinaatit on valmiina eikä oelkkää valitusta. Kertooko se enemmän minusta vai muista, siis suomalaisesta systeemistä ja yhteiskunnallisesta päätöksenteosta?

Ilmeisen hyvä kysymys... ja hyvä blogin aihe sekin jatkossa. Linkissä ajatuksiani asiasta viime talvelta -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1882...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset