Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Onko Steve Jobs suurempi profeetta kuin Jeesus Nasaretilainen?

 • Steve Jobs (1955-2011)
  Steve Jobs (1955-2011)

Monelle 2000-luvun suomalaiselle bisnesmaailman vallankumouksellisen, Applen perustajan Steve Jobsin (1955-2011), tarkempi tuntemus voisi olla paljon parempaa ihmisyyden kehittämistä kuin Jeesuksen tekojen tutkiminen konsanaan -

olettaen tietysti, että luterilaisen etiikan perusasiat ja moraalisäännöt ovat ensin hallussa!?

 

***

Jeesus oli aikansa suuri uudistaja.  

Hän oli esimerkillinen ihmisenä ja rohkea "uuden pelin" luoja, jonka vaikutus näkyy vielä tänäkin päivänä kaikkialla. Kristinusko pitää Jeesusta Jumalan ainoana poikana.

Jeesuksessa ja Jobsissa oli paljon samaa. 

He olivat molemmat karismaattisia uudistajia ja oman tiensä kulkijoita. Heillä oli suuri visio, jota kohti he kulkivat. He johtivat ja innostivat ihmisiä omalla esimerkillään. He eivät päästäneet itseään helpolla eivätkä tehneet kompromisseja.

Steve Jobsin profeetallisuus itselleni ei suinkaan ole hänen suuruudessaan ihmisenä, päinvastoin. Mies joka hylkäsi ensimmäisen lapsensa, sai itkupotkuraivareita parkkipaikoilla vaikeitten bisnesneuvotteluitten jälkeen ja joskus jopa niiden aikana, tai mies, joka saattoi parkkeerata kiireessä joskus invalidipaikalle, ei vastaa kenenkään kuvaa täydellisestä ihmisestä.

Steve Jobs antoi maailmalle suurta rakkautta omalla tavallaan!

Tunnen "oman Steve Jobsini". Minulla on amerikkalaistuttu, joka teki töitä vuosia suoraan Jobsin alaisuudessa Applen alkuaikoina ja olemme jutelleet paljon aiheesta. Ymmärrän Jobsin kaltaisia "syntymähumalaisia" ihmisiä johtuen myös omasta lapsuuden kokemuksestani ja isästäni kuvanveistäjä Veikko Hirvimäestä, joka on myös "syntymähumalainen" omassa tekemisessään taiteilijana. Vaikka isäni ei tietenkään ole yhtä tunnettu kuin Jobs on hän silti luova nero, joka ei mieti sekuntiakaan sitä mitä muut haluavat hänen taiteeltaan -

"voivat sitten valita."

 

***

Mitä tulee yhteiskuntamme kehittämiseen meidän suomalaisten olisi opittava ymmärtämään, että mikään suuri nerous ei tule ilman uhrauksia jollain muulla elämänalueella. Kateus on täysin turhaa. Meidän on myös opittava antamaan anteeksi. Mutta ovatko omat "stevejobsimme" yhteiskuntaamme rakentamassa vai ovatko he alkoholisoituneita katutrubaduureja, joista emme ole koskaan kuulleetkaan?

Meidän on opittava erottamaan aito feikistä. 

Maailma on täynnä niitä, joilla ei ole omaa oikeaa visiota luoda jotain suurenmoista vaan heidän tavoitteenaan on ainostaan päästä valtaan. Olen kirjoittanut paljon valtaholismista. Suomalainen "pullamössöeliitti" on täynnä sellaisia ihmisiä ja myös meissä suomalaisissa on jostain syystä hirvittävä taipumus mennä mukaan tuohon väärään peliin, jota he pelaavat isänmaamme hyvinvoinnin kustannuksella. 

Kokonaisuuden näkeminen avaa silmät sille, että Suomi tarvitsee uuden pelin.

Kokonaisuuden näkee parhaiten jos vaikkapa Steve Jobsin oivalluksen "olemme jo alastomia" avulla lakkaat pelkäämästä jotain aivan turhaa kuten sitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Kokonaisuuden näkeminen alkaa meistä jokaisesta itsestämme ja vaatii kollektiivin paineessa rohkeutta ajatella itsenäisesti.

 

***

Asioitten tärkeyden määrittäjä pitää olla itse asia eikä mikään muu.

Olemme Unitas E-liikkeen kautta luomassa uutta suomalaiseen yhteiskuntaan ja laajemaltikin monella eri tasolla. Unitas on syntynyt poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kansanliikkeellä on ainutlaatuinen visio Suomelle "Onnellinen Suomi Finland", joka on rakennettu paljolti juuri Steve Jobsin opeilla - yksinkertainen on kaunista ja tehokasta. Meidän on itse tehtävä muutos pois ylipolitisoituneesta Suomesta, kukaan ei tee sitä puolestamme: ”Haluatko viettää loppuelämäsi juomalla poliitikkojen sokerivettä vai haluatko saada tilaisuuden muuttaa maailmaa? (Steve Jobsia mukaillen)”

"The Journey is The Reward!"

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

19.10. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

E-liike.net

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Muistan lukeneeni yhden ex applelaisen jutun jossa hän totesi Steve Jobsin olleen luova hullu jota oli vaikea miellyttää ja vielä vaikeampi pitää tyytyväisenä.

Monikaan ei pitänyt hänestä mutta moni piti hänen midaksen kosketuksestaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Tuomas - niin se hulluus... omassa lähestymistavassani Steve Jobsiin on toivottavasti tarpeeksi hapekkuutta sillä totisesti sitä tarvitaan jotta miehestä saa sen parhaan irti.

Ei pelkästään itselleen vaan suomalaisille, koko ihmiskunnalle.

***

Blogin aihe on siinä miksi juuri suomalaisten pitäisi oppia oma Jobsinsa. Kyse on ennenmuuta siitä että keskitytään itse asiaan. Onko visio, toimitaanko sen eteen. Onko se visio joka tuottaa hyvää?

Väitän että yhdelläkään johtavalla suomalaisella yhteiskunnallisella päätöksentekijällä ei ole omaa visiota!!!

Suomi on yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa (ja paljon sitä bisnespuolellakin) ja valtaholistipuuhastelijoitten paratiisi. 2000-luvun Suomi on maa jossa, Steve Jobs ei olisi koskaan pystynyt olemaan yhtään mitään.

Ensimmäinen raivari väärässä paikassa ja tarina olisi ollut suunilleen siinä. Mies on nähty.

***

Suomalainen keskittyy pelaajien toissijaisiin ominaisuuksiin ymmärtämättä niitä kun pitäisi kysyä onko meillä väärä peli!!!!!?

***

Suomalainen insinööritaito, kapitaali ja virkamiestyön ennustettavuus ja tasalaatuisuus ovat rakentaneet Suomen hyvinvoinnin ja niillä on ollut sijansa MUTTA niihin luottaminen on tuhon tie yrittää nostaa Suomi siitä suosta missä se nyt on.

"Maailma muuttuu Eskoseni"

Hyvä uutinen on se että olen vakuuttunut että jokaisessa suomalaissessa asuu pieni stevejobs jossain sielun sopukoissa - olemme menettäneet sen monen asian summana viimeisen sadan vuoden aikana. Mitenkään muuten ei 40 asteen pakkasessa olisi ihminen selviytynyt tuhansia vuosia ilman noita ominaisuuksia... luovuutta ja rohkeutta.

Oikeastaan juuri siksi, että meissä on tuo voimavara itsessämme, mutta (väärän pelin vuoksi) kahlittuna, aiheuttaa meille suunnattomasti tuskaa - itsemurhia, alkoholismia, kiusaamista, masennusta... suomalainen on siksi niin sekaisin ja sinnittelee, inhoaa toista suomalaista kollektiivina toisten suomalaisten kanssa, on kateellinen tuntee turhaa häpeää - 2000-luvun suomalainen ei ole vapaa oikeasti!

***

En minä paasaisi näistä asioista jos en tuntisi sitä osin myös velvollisuudekseni omalla elämänkokemuksellani. Otti 48 vuotta ymmärtää mistä on kyse ja 48 vuotta toisenlaista elämää (helpompaa, "menestystä") niin minä olisin muitten mukana kertomassa miten tässä yhteiskunnassa pärjää... eli kantamassa vettä kaivoon yksilön kustannuksella.

Ansaitsemme maailman parhaan isänmaan, jokainen suomalainen. Sen eteen on tehtävä töitä ja oltava rohkea. Kaikki lähtee siitä että meillä on isossa kuvassa sama visio. Kyse on siitä että samaan kaikille hyvään visioon voidaan todellakin päästä parhaalla yhteiskunnallisella innovoinnilla.

***

Kaiken keskiössä olet juuri sinä.

Minun tehtäväni on sanoa että jokainen voi vapauttaa omat voimavaransa samalla sekunnilla kun ymmärtää kokonaisuuden - silloin ymmärtää omaa ahdistustaankin. Minun tehtäväni on sanoa, että jos liitymme yhteen isänmaamme muuttuu aivan varmasti.

"Onnellinen Suomi Finland" - jos joku haluaa tulla mukaan päivittämään agendan tänä syksynä niin yhteyttä päämajaan vaan;-)

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sanon tämän oman "Steve Jobsini" avulla - Usari ja Huusko jos minulta kysytään niin tässä teille "Toimituksen poiminnat" blogi!

Ja toivottavasti minulta edes joskus kysytään...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kommentti profeettavertailuun. Jeesus ennusti oman kuolemansa, Jerusalemin temppelin hävityksen ja maailmanlopun. Ennustuksista kaksi on jo toteutunut. Steve ennusti lähitulevaisuuden bisnesmahdollisuudet ja trendit, mutta luuli itseään kuolemattomaksi, eli oletti että syöpä paranee yrteillä. Steve taisi puhua myös jotain maailmanlopusta.

Käyttäjän EsaKivivuori kuva
Esa Kivivuori

Liene vaikea levittää omaa agendaansa jos valitsee juttuihinsa käsittämättömän typerän otsikon. Lukija lähestyy sen vuoksi hyvää(kin) asiaa sangen kriittisesti.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Esa - pientä revittelyä juhlan kunniaksi. Ja toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset