Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Paskaloska 2015 – goodbye Tekes!

 • Paskaloska 2015 – goodbye Tekes!
 • Paskaloska 2015 – goodbye Tekes!

Tässä Paskaloska 2015 -blogisarjan toisessa osassa kuvataan pari tärkeää asiaa, joita kukaan muu ei uskalla tai osaa sanoa maassamme ääneen. 

 

*** 

Oman ainutlaatuisen, mutta karvaan etulinjan kokemukseni kautta Ambrosia Professionalsissa en enää pelkää sanoa totuutta – en, vaikka valtamedia tuntuu haluavan vaieta kuoliaaksi jokaisen vakavasti otettavan yhteiskunnallisen muutoksen siemenenkin, joka tulee puoluepolitiikan ulkopuolelta.

Suomi on hölmöläisten ja maailmanluokan poliittisen korruption maa, joka menettää valtavasti kasvuyrittäjyyden potentiaalistaan vain siksi, että täällä ei tajuta tai haluta tajuta markkinatalouden aivan perusasioita.

Koko Euroopasta saa etsiä kissojen ja koirien kanssa Ambrosiaa vastaavaa yrityskonseptia. Ambrosia rakensi maailmanlaajuista kasvuyrittäjyysekosysteemiä omalla ainutlaatuisella tavallaan. Ambrosia Professionals ei ole kuollut, mutta se on nyt telakalla menetettyäni koko pienen omaisuuteni tilanteessa, jossa en saanut mitään tukea systeemiltä omassa isänmaassani, jossa jokainen avattava ovi painoi aivan liikaa.

Saavutin silti suurta menestystä maailmalla monessa mielessä juuri kun raha loppui. Konsepti on testattu ns. proof-of-concept vaiheeseen asti aivan murto-osalla siitä rahasta ja suoranaisesta pullamössöstä mitä vaikkapa kaverikapitalismin sisäpiirin Life Line Venturesin start-upit saavat Tekes-avustusta alkuvaiheen toimintaansa (kts. edellinen blogini).  

 

***  

Tekes alas on uusi Nokia!

Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Kaverikapitalistit puolustelevat, että tarvitsemme "innovaatiorahoituskeskus" Tekesin kaltaisen pömpöösin, koska meillä ei muuta ole – mutta kun Tekes ja julkisrahoitussysteemi ovat juuri se ongelma itsessään! Halutessamme voisimme lakkauttaa Tekesit ja vastaavat yhdessä yössä kaikille sijoittajille ja startupeille tasapuolisen verohelpotuksen avulla. Viimepäivien hallituskriisiin viitaten oikea luku ei ole 18, 15 tai 12 vaan pyöreä 0 –

tarvitsemme nolla Tekesiä!

Virkamiesvetoinen pk-kasvurahoituksemme pohja on läpimätä ja se on suorassa yhteydessä isänmaatamme nakertavaan maailmanluokan poliittiseen korruptioon. Kansantaloutemme menettää miljardeja tai jopa kymmeniä miljardeja euroja vuosittain siksi, että meillä on käytännössä (tukiaisten aiheuttama) valtion ja julkisyhteisöjen monopoli kriittisessä ”ekosysteemityössä”, jonka voisi hyvillä perusteilla väittää olevan kaikkein tärkein ”välittäjäaine” uuden kasvun ja innovaatioiden luomisessa.

Suomalainen systeemi, jossa start-up vaiheen kasvuyrittäjyyden varsinaisessa ekosysteemityössä vain erilaiset kollektiivit ovat hyväksyttyjä, on täysin järjetön!

Tätä järjettömyyttä ylläpitää se, että julkisyhteisöillä on käytännössä rahoitusmonopoli – myös yksityiset sijoitukset seuraavat Suomessa tukirahaa kuinkas muuten. Poliitikoilla, virkamiehillä ja kaverikapitalisteilla on oma kaikkia hyödyttävä symbioosinsa ja se jos mikä nakertaa kansantaloutemme selkärankaa kaiken aikaa. Yksikään taloustieteen Nobelisti ei koskaan pitäisi suomalaista systeemiä tehokkaana tapana jakaa rajallisia resursseja! 

 

***

Kasvuyrittäjyyden keskitysleirin parakki 66:sta on valovuosi matkaa Slushin päälavan hypetykseen.

Viime aikoina kritiikin paineessa julkisyhteisöt ovat alkaneet tehdä yhteistyötä erilaisten non-profit järjestöjen ja yhdistysten tapahtumien kanssa eripuolilla Suomea. Olen Ambrosian kokemukseni kautta saanut viime vuosina tuta sekä Slushin (järjestäjänä Aaltoes eli Aaltoyliopiston yrittäjäyhdistys) että Oulussa järjestettävän Midnight Pitch Festin (järjestäjän Oulun kaupunki) että Jyväskylästä lähteneen Kasvu Openin (järjestäjänä Keski-Suomen kauppakamari) ”ihanuuden” eli täydellisen ylenkatsomisen mitä tulee suhtautumisessa yksityiseen ekosysteeminrakentajaan, jollainen Ambrosia Professionals oli ja on.

 • Yksikään Suomen johtavista PK-sektorin kasvuyritystapahtumien järjestäjistä ei ole yksityinen yritys – koska sellainen ei ole mahdollista nykysysteemissä!
 • Suomalaisessa kasvuyrittäjyyden käsittämättömässä monopoli- ja kollektiiviajattelussa kaikki ovet avataan aina kollektiiveille (ekosysteemityössä), ei suinkaan yrittäjille, jotka osaisivat ajatella isosti ja uudella tavalla.
 • Näitten kollektiivien ympärillä häärää lukematon joukko erilaisia yksityisiä konsultteja ja kasvuyrittäjyysvirkamiehiä, jotka jo ovat tai haluavat osaksi suomalaista sisäpiiriä.
 • Kyseiset tapahtumat lisättynä muine yrittäjyyskollektiiveineen (kuten yliopistojen yrittäjäyhdistykset) ovat Tekes-setien ja tätien ja vastaavien julkiskehittäjien märkiä päiväunia. Niille voi kanavoida veronmaksajien resursseja ja avata sopivasti ovia – näin saadaan parhaiten tapettua kaikki yksityinen ekosysteemiyrittäjyys. Aika hassua, koska sen luulisi olevan prioriteetti numero yksi jos halutaan oikeasti tukea maan kasvua ja yrittäjyyttä – selitys löytyy todellisen poliittisen korruption ilmiselvästä olemassaolosta!   
 • Hyvät uudet ideat varastetaan saman tien jos niistä vain on hyötyä näille kollektiiveille
 • Kenenkään rehellisen ja reilua peliä haluavan yrittäjän ei pidä tuhlata rahaansa enää omien kokemusteni jälkeen. Sisäpiiri on erikseen – sehän ”verkostoituu” ja panee rahan poikimaan…

Edellä luetellut kolme tapahtumaa ovat kieltämättä luoneet omat ekosysteeminsä yhdessä julkisen rahan ja muitten sisäpiirin yksityisten toimijoitten kanssa. Samalla kun tapahtumat ovat Suomessa isoja, on maailman mittaluokassa kyse puuhastelusta – eihän sellaista, jota ei omista oikein kukaan, voi kasvattaa pienessä maassa määräänsä enempää!

Meillä voisi olla Slushimme ja paljon enemmänkin jos maassa sallittaisiin vapaa kilpailu ko. alalla!

 

***

Systeemin muuttaminen on välttämätöntä, jotta kasvuyrittäjyyden rahoitus saadaan vapautettua ja sen kohdentaminen toimimaan. Systeemin muuttaminen on välttämätöntä, jotta yksityiset yritykset voivat alkaa toimia varsinaisina ekosysteeminrakentajina, kasvaa ja innovoida ja hankkia resursseja nykyisen #murutalous puuhastelun sijaan.

Jokaisen meistä on aika toimia – yksilötason häpeä, pelko, kateus ja lamaannus eivät muuta isänmaatamme yhtään paremmaksi. Voit luottaa siihen, että presidenttiehdokas Hirvimäki on paikalla Paskaloskassa. Minun tehtäväni on tuoda ihmiset isossa kuvassa yhteen ja visioida tietä eteenpäin oman kokemukseni pohjalta kaikkeni peliin laittaen –

etulinjassa on hyvin tilaa kaikille!

Porukalla muutos hyvään tapahtuu varmasti ja sen muutoksen voi aloittaa tulemalla Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin eteen torstaina 12.11.2015 ja osallistumalla Paskaloskaan kanssamme – varusteena oikea asenne ja sopivasti vaatetta marssille Tekesiin. Lisätietoja myös Facebookin tapahtumasivuilla ja allekirjoittaneelta.

Tervetuloa Paskaloskaan!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

7.11. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas E-liike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Onpahan sanottu nyt mitä mieltä olen suomalaisesta tavasta järjestää startup tapahtumia. Ei varmasti saisi sanoa mitään negatiivista.

Älytön systeemi sellaisessa asiassa mistä siitä on kaikkein eniten hallaa kansantaloudelle.

Ongelma onse että ihmiset eivät tajua asiaa.

Minullakin meni todella kauan ja vaati tuon Ambrosian kokemuksen. Aikaisemmin laadin kiltisti rahoitusoppaita joskus 90-luvun lopulla kun olin yritysneuvojana.

***

Kyse on siitä että on se oma kokemus. Tähän pitää saada porukka mukaan. Tiedän miten se voi onnistua. Valtapuolueet eivät haasta toinen toisiaan kun niillä on oma korruptiomekanisminsa ja siitä äänetön sopimus...

mutta jos kansa joskus haastaisi!?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"20 viime vuoden aikana ei Suomessa ole perustettu yhtään kansainvälistä huippufirmaa, toteaa BCG. Samaan aikaan konsulttiselvityksen mukaan Ruotsissa on syntynyt 15, Norjassa 13 ja Britanniassa 21 kansainvälistä jättiä." Yle uutiset

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Lauri - Annatko linkin tähän. Tekes hekumoi Supercellilla vielä 20 vuotta eli joskus vuonna 2035 alkaa ehkä selvitystyö muutos tarpeesta

HEH.

Jos Ambrosia Professionals olisi saanut 50 000 ekana 500 000 tokana ja 1 400 000 kolmantena vuotena rahaa niin lupaan että olisi melkoinen juttu.

Siis sellainen joka voisi kasvattaa kansantalouden varallisuutta ihan erilailla kuin pelifirma.

MUTTA HEI,

Eihän Tekes olisi enää ollut kukko tunkiolla ja virkamiehet ja poliitikot maailman parhaita strategeja ja vision ä ä r ej ä - puhumattakaan kukkoilusta erinäisten sisäpiirin yritys ja kasvu tapahtumissa

Millaista elämää se olisi valtion virkamiehelle ja poliitikoille!?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #5

Kiitos Lauri - tsekkaan linkin kun tulen täältä hirsityömaalta.

Sinulla on asennetta. Oletko maisemissa torstaina? Laita minulle sähköpostia jos haluat jutella tarkemmin tai soita.

Minulla voisi olla asiaa;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

SUOMESSA EI OLE OLEMASSA MITÄÄN YKSITYISTÄ RAHAA NIILLÄ TOIMI ALOILLA JOILLA TEKES HÄÄRÄÄ!

Yksityinen raha haluaa riskin alas ja sijoittaa sinne mistä saa tuen. Sekoittaa markkinan ja sijoittajan täysin

Ambrosia Professionalsin osalta järkyttävä totuus on että olisimme saaneet sen kriittisen 100 000 euroa mistä tahansa muualta kuin Suomesta! Todellakin olisimme jopa onnistuneet siinä - olihan Ambrosialla ainutlaatuinen ja testattu tapahtumakonsepti jolla olisimme menneet minne vain.

Itseasiassa olisimme löytäneet jonkun miljardoo r i n maailmalta helpommin kuin saaneet Suomesta enkeli sijoituksen - kaikki se resurssi olisi ollut Suomen käytössä. Meillä oli jo nyt amerikkalaista itä rannikon Venture rahaa California laisen tiimin jäsenen kautta jo 0,5 -10 miljoonan haarukassa

Ei kiinnostanut suomalaisia sijoittajia tämä yhteys!

Ambrosia itse ei tietenkään vielä voinut hakea rahaa kun emme olleet vielä siinä vaiheessa että amerikkalainen investointipankkiiri oolisi VIELÄ aikaamme meihin (sijoituksena) laittanut

Kohtalon ivaa siis!

Mutta konsepti on olemassa ja se ei ole koskaan ollut täysin julkinen. Sattuneesta syystä. Pelkällä suola rahalla sen saa kukoistukseen verrattuna moneen muuhun start up kuvioon.

tietenkin juuri oikeilla sijoittajille on mieletön merkitys ja enemmän roolia meidän tapauksessa.

***
Joku http://Fiban.fi on täydellinen vitsi.SSaavat varmaankin tukea toimintaansa. Yhdistys Kuinkas muuten!

Kyseinen bisnes enkeli järjestö on täydellisen mätä Tekeskuolaja!

Oho - isänpäivä lähti hienosti käyntiin kun tuli sanottua tuokin asia nyt! On ollut jää kylmää kyytiä siltä suunnalta myös

Suomalainen pk-sektorin kasvurahoitussysteemi on sairas ja sillä tapetaan suomalaista kasvu yrittäjyyttä oikein olan takaa!

Hyvää isänpäivää isät!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset