Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Syökö karhu, tappaako terroristi?

 • Syökö karhu, tappaako terroristi?
 • Syökö karhu, tappaako terroristi?

Antoiko ulkoministeri Timo Soini väärän todistuksen lähimmäisistään liittyen Isisin terrori-iskuihin Pariisissa – 

mutta mennään ensin pintaa syvemmälle. 

 

*** 

Suomen Kuvalehden taannoisesta jutusta ”Terrori-iskut: Antaako Koraani luvan terroriin?” saa vieläkin hyvää valaistusta siihen, miten suhtautua Pariisin kaltaisten hirvittävien terroritekojen ja islaminuskon väliseen yhteyteen. Juttuun haastateltu Islamin ja arabiankielen professori (Edinburghin yliopistossa, aik. Helsingin yliopisto) Jaakko Hämeen-Anttila on tehnyt pitkän päivätyön islamilaisen maailman tutkijana - hän on tehnyt mm. Koraanin uusimman suomennuksen.

”Tutkijan silmin Koraani on hyvin monitulkintainen – jokaiseen tarkoitukseen löytyy jae, jolla kantaansa voi perustella. Raamattua se ei sentään monitulkintaisuudessaan päihitä. ”Koraanista puuttuvat Raamatun Ilmestyskirjan tapaiset kaikkein ’villeimmät’ eli tulkinnalle avoimimmat kohdat. Mutta kyllä sinnekin tulkinnalle jää sijaa”, Hämeen-Anttila sanoo.”

”Aiemmissa terroritapauksissa, kun terroristit ovat ilmoittautuneet, he usein ovat vedonneet islamiin itse. Länsimaissa on päädytty käyttämään kieltä juuri kuten terroristit haluavat: puhutaan islamilaisesta terrorista. Muslimien ylivoimaisen, maltillisen enemmistön kannalta tämä on väärin. Kannattaisi miettiä, onko terroristien kielenkäyttöä järkevää hyväksyä”, Hämeen-Anttila sanoo.

Aamulehti julkaisi Pariisin iskuihin suoraan liittyvän Jaakko Hämeen-Anttilan tuoreen vetoomuksen ”Koston kierre”. Siinä on lyhyesti tilannekuva Isisin osalta sekä Isisin oletetuista tavoitteista iskun suhteen. Pidempi versio Syyrian nykytilanteesta löytyy vaikkapa Yleltä: ”Faktat haltuun: Mitä Syyriassa tapahtuu juuri nyt?”

 

***

Nykymaailmassa terrorismi tulee median kautta silmille koko ajan, halusimme tai emme.

Jotta ymmärtäisimme missä mennään, on meidän päivitettävä jatkuvasti omaa ajatteluamme. On kuitenkin olemassa joitain pysyvämpiä seikkoja, jotka eivät muutu uutisvirran ja uusien iskujen mukana eikä niihin pure minkään osapuolen propaganda ja disinformaatio – olettaen, että oma maalaisjärkemme on mukana myös.

 • ”Islamismi” on poliittinen ideologia – se ei ole sama asia kuin islam uskontona. Ääri-islamismilla ja siitä mahdollisesti kumpuavalla terrorismilla ei ole lähtökohtaisesti mitään tekemistä islaminuskon oppien kanssa… tai noh, myönnetään että on sillä saman verran kuin minkä tahansa maailman suurten uskontojen risteretkeläisillä (terroristeilla) on kautta maailmanhistorian ollut tekemistä oman uskontonsa pyhien periaatteiden kanssa – ei oikeastaan yhtään mitään!
 • Isisin kaltainen ääri-islamismi on valtaholismia, jossa uskonnon tosiasiallisena tehtävänä on olla pelkkä vallankäytön väline. Luomani universaalit käsitteet ”valtaholismi” (motivoituminen vallan kautta) ja ”väärä kollektiivi” (valtaholistin työkalu) ovat hyvin käyttökelpoisia avaamaan sitä mistä myös ääri-islamismissa on pohjimmiltaan kyse – ääri-islamismissa on otettu käyttöön hyvin tehokkaasti valtaholistin kaikkein tehokkain ase, yksilön pelko kollektiivin edessä.
 • Kyseessä on ihmisen pahuus, ei uskonnon pahuus. Isisiä johtaa ryhmä vallanhimoisia ihmisiä täysin tietoisena, siitä että islaminuskon ”tulkitseminen” omiin tarkoitusperiin sopivaksi on ylivoimaisesti paras keino päästä pätemään poliittisesti. On tietenkin totta, että Lähi-Idän kaoottinen tilanne on paljolti myös länsimaiden aikaansaannosta – alueen ihmiset joutuvat valitsemaan oman pakkopaitansa ja se kaikkein kireinkin malli voi olla houkutteleva vaihtoehto silloin kun se on ainoa, joka vie selkeästi johonkin suuntaan (oletettavasti) pois kaaoksesta.
 • Suomi ja suomalaiset ovat turvassa. Puheenvuoroni otsikointi, ”Syökö karhu, tappaako terroristi?” viittaa tähän seikkaan. Todennäköisyys sille, että suomalainen kuolee terroristin luotiin tai pommiin on matemaattisesti laskien ilmeisesti samaa luokkaa kuin tulla karhun syömäksi Suomessa – sitä mahdollisuutta ei käytännössä ole. Jo yksin liikenne vastaa tuhat kertaa suurempaa uhkaa kuin terrorismi Suomessa asuvalle suomalaiselle. Maailmalla liikkuvalle suomalaiselle uhka on hieman suurempi – mutta edes tämän päivän Pariisissa terrorismin uhka tuskin vastaa edes Pariisin liikenteen vaarallisuutta?

Kokonaan toinen asia on miten kuvottavana pidämme terrorismia ja miten paljon se aiheuttaa henkistä järkytystä ja turvattomuutta ihmisille. On selvää, että meidän on oltava jatkossa valppaina rajoillamme kaiken varalta tulevina viikkoina ja kuukausina, ehkä vuosinakin niin kauan kuin Syyrian sotaa käydään.

 

***

Timo Soini ja perussuomalaiset ei kannata hötkyillä vielä maahamme saapuvien pakolaisten ja terrorismikytkennän suhteen!

Isisin Pariisin iskut houkuttelevat helposti esittämään heppoisia oletuksia asioitten syy ja seuraussuhteista omien sisäpoliittisten ja populististen syiden vuoksi. Mitä tulee terrorismin uhkaan maassamme, meillä on suuri etu sekä kielimuurista että syrjäisestä asemastamme johtuen.

Näyttää siltä, että mm. Pariisin iskussa lähes kaikki iskun tekijät osasivat ranskaa ja olivat pääosin jopa syntyperäisiä ranskalaisia. Suomea koskeva terrorismin uhka, jos se jostain tulee, tulee Isisiin värväytyviltä suomalaissyntyisiltä henkilöiltä ja se taas ei liity mitenkään pakolaiskriisiin. Ei ole mitään todisteita siitä, että nykyinen pakolaisaalto lisäisi terrorismia Euroopassa - ja onhan soluttautuminen Eurooppaan onnistunut ennenkin.

Maalaisjärjellä ajatellen Isisin iskujen syyt liittyvät vain ja ainoastaan eri valtioiden (ml Ranska) operointiin Syyrian sodassa eivätkä pakolaisiin.

Miettikää itse arvoisat Puheenvuoroni lukijat jos olisitte kuvan vasemmalla olevan miehen, Abu Bakr al-Baghdadin eli Isisin nykyisen johtajan ja komentajan asemassa. Rankaisisitteko siitä, että joku maa päästää etulinjasta ja kotirintamalta paenneet viholliset luokseen tarjoten niille turvapaikan – en minäkään!

 

***

Mitä kansainvälisen yhteisön pitäisi seuraavaksi tehdä?

Tämä on sellainen kysymys, että siihen pikavastauksen antaminen tarkoittaisi Isisin alueiden pommittamista maan tasalle etenkin jos siitä päästään sopuun Venäjän ja Yhdysvaltojen kesken – mutta hetkinen, olemmeko oppineet maailmanhistoriasta ja uuden väkivallan sikiämisestä yhtään mitään? Kysymys on niin vaikea, että en itsekään pysty antamaan siihen selkeää omaa kantaa tässä ja nyt.

Wienissä päästiin 14.11.2015 osasopimukseen jonkinlaisesta siirtymäkaudesta Syyriassa – osasopimukseen, jossa ei ollut edustettuna yhtään varsinaista sodan alkuperäistä osapuolta!

Oman lusikkansa soppaan tekee myös se, että voimmeko enää tietää mitä Venäjä ja Putin esikuntineen haluaa perjantain 13.11.2015 jälkeen? Ehkä Putinin hallinto ei koekaan Isisin suunnalta tulevaa terrorismia enää pelkkänä uhkana? Ehkä se on uhka, jonka suurvaltapoliittista tai sisäpoliittista pelimerkkiä Venäjä ei haluakaan kokonaan menettää -

ei Venäjän karhu mikään mesikämmen ole!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

17.11. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas E-liike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa, Perussuomalaiset mukaanlukien.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Huomenta täällä olen enkä muuta voi - yöllä illalla myöhään ja yöllä kirjoitettu blogi (taas) kun ainoa aika milloin on rauhallista tässä osoitteessa.

Siitä pitää huolen lapset 7 v 4 v ja 3 kk. Hassua aikaa tämä elämä juuri nyt -

voi olla niin rikas vaikka on niin köyhä.

Ja toisinpäin?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Blogeja kirjoitellaan joo.. kun Suomessa alkaa presidenttiehdokkaaksi niin se voi näköjään tarkoittaa sitä että kirjoittelee (hetken aikaa) itsekseen vaikka juuri ennen olisi ollut joka kolmas blogi piikkipaikalla...?

KOhtaloni todistaa vaan sitä että kun joku tosissaan yrittää niin ei siitä mitään taputuksia välttämättä tule. Noh, asia kerrallaan. Ihmisten pitää tajuta että olen valmis asioihin ja minulla ei ole mitään hävettävää siinä mitä olen löytänyt miettiessäni asioita.

Suomessa on vahva systemi eikä se ole pelkästään viranomaistoimintaa ja politikointia vaan systeemi on jokaisen suomalaisen päässä kun tiukka paikka tulee - olen puhunut siitä "sadan vuoden sisäisestä pakkopaidasta"

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

***

KUka tahansa jos voi auttaa - No 1. Olisi nyt se että löydän apuja tähän startup juttuun josta toisessa blogissani kirjoitin näin -

"meillä on päässämme kenties maailmanluokan yhteiskunnallinen startup-idea, jota haluamme Suomessa kehittää ja testata. Brändi, ansaintalogiikka, skaalautuvuus jne. jo mietitty ja perustuu Petri Hirvimäen ainutlaatuiseen kokemukseen valtiomonopolin haastavana yrittäjänä sekä yhteiskunnallisena muutoksentekijänä ja siinä kohdattuihin vaikeuksiin.

Etsimme sankareita, jotka haluavat muuttaa maailmaa!

Start-up kuvioon liittyen mietimme löytyykö isänmaastamme rahamiehiä tai -naisia, joilla on rohkeutta haastaa Suomen epäinhimillinen, tehoton ja latistava nykysysteemi. Oikeastaan meillä on jo paperilla kokonaisen yhteiskunnallisen muutoksen avaimet –

olemme alkaneet kutsua ajattelutapaamme ”unitarismiksi”.

Isossa kuvassa etsimme muutoksentekijöiksi suomalaisia sankareita eri alueilta, oli heillä rahaa tai ei, mutta kiihkeä halu muuttaa Suomea paremmaksi kuin se nyt on. Sankarimme voivat olla toisaalta kotoisin mistä vain missä yhteiskunta törmää samankaltaisiin ongelmiin kuin Suomessa – ylipolitisoituminen ja valtaholismi vievät kaiken tilan tarvittavalta yhteiskunnalliselta muutokselta ja innovoinnilta."

petri.hirvimaki@gmail.com

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tämä kuvio "presidenttiehdokas Hirvimäki" oli tietenkin siksi että kun ei ole puoluetta eikä haluaisi millään perustaa koska ajaa ylipolitisoitumista alas niin keksin itselleni #aseman Suomen poliittisessa kentässä"

loogista?!

Mutta herranen aika että mikä kuoliaaksivaikeneminen siitä alkoikaan!

Toisaalta kun ei kylähulluksikaan uskalla haukkua niin kai sen voi pitää orastavana hyvänä merkkinä?

***

Pitää varmaankin tehdä blogi jossa antaa ihmisten kunnolla haukkua minut ensin jotta päästään asioissa eteenpäin..?

Nmittäin se että saan leipää perheelle on se akuutti mutta isossa kuvassa muutos on se mikä on Suomeen saatava. Iso muutos.

Vapaus.

Sitä ei vain yksi mies mitenkään voi tehdä vaikka kuinka olisi agenda kohdillaan.

Etenkään nyky-Suomessa.

Meillähän yksilö ei saa koskaan missään olosuhteissa pitää itseään yhtään minään jos sillä ei ole rahaa, valtaa, asemaa ...

silloin muut kuolaavat ympärillä.

***

Innovatiivisessa yhteiskunnassa agenda on ensin ja sitten muut.

Kysymys kuuluu -

mikä on Soinin, Stubbiin ja Sipilän tai oikeastaan kenen tahansa valtapoliitikon ITSE luoma yhteiskunnallinen muutosagenda eikä mikään ikivanha puolueen liirumlaarum.

Sellaista ei ole olemassakaan.

Minullapa on.

***

Ai niin eihä se ole yhtään mitään.

Petteri Hiienkoski

Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan "Raamattua se [koraani] ei sentään monitulkintaisuudessaan päihitä." Lisäksi hän viittaa Johanneksen ilmestyskirjassa esitettyihin väkivaltaisiin näkyihin.

Olen Hämeen-Anttilan kanssa täysin eri mieltä Raamatusta, kuten ainakin tunnustuksensa mukaiset luterilaiset teologit ja todennäköisesti aika monet Raamattunsa tuntevat kristityt. On olemassa eri kirkko/tunnustuskuntia, jotka perustuvat keskenään erilaiseen uskonkäsitykseen, mutta se ei tee Raamattua monitulkintaiseksi.

Oletan, että Hämeen-Anttilan arvio Koraanin monitulkintaisuudesta pitäisi paikkansa. Ainakin toivon niin.

Hän tuntee joka tapauksessa laajasti paitsi islamilaista kulttuuria ja myös islamin eri suuntauksia.

--
" ”Islamismi” on poliittinen ideologia – se ei ole sama asia kuin islam uskontona. Ääri-islamismilla ja siitä mahdollisesti kumpuavalla terrorismilla ei ole lähtökohtaisesti mitään tekemistä islaminuskon oppien kanssa… tai noh, myönnetään että on sillä saman verran kuin minkä tahansa maailman suurten uskontojen risteretkeläisillä (terroristeilla) on kautta maailmanhistorian ollut tekemistä oman uskontonsa pyhien periaatteiden kanssa – ei oikeastaan yhtään mitään!"

Olen eri mieltä siitä, mitä toteat islamista. En tiedä sellaisia islamintuntijoita, jotka olisivat sitä, että poliittinen ja yhteiskunnallinen ideologia voitaisiin erottaa islamin valtavirrasta ja Koraanista.

Sufismi on ainoa ulkonaisesti islamilaisen tradition piirissä oleva suuntaus, jolla ei tietääkseni ole mainittua yhteyttä politiikkaan ja yhteisskuntaan. Se on uskonnollisen mystiikan traditio, jolla olemuksellisesti on enemmän yhteistä itämaisen ja muiden mystiikan suuntausten kanssa.

Se että islamiin sisältyy sekä Koraanin että syntyhistoriansa ja Muhammedin esikuvan kautta paitsi yhteiskunnallinen myös väkivaltainen ulottuvuus, on asia, jota ei mielestäni pitäisi kieltää eikä väheksyä. Se on syytä ymmärtää ja sen kanssa on elettävä.

Esivallan on pidettävä huolta siitä, ettei millekään islamin väkivaltaisille puolille riippumatta siitä kohdentuvatko ne muihin muslimeihin vai ulkopuolisiin, anneta vähääkään elintilaa.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Petteri -

Kirjoitit omassasi 16.11.2015

"Islam antaa uskonnolliset perusteet, jotka oikeuttavat islamin tavoitteiden ajamiseksi myös aseellisen väkivallan, pyhän sodan (jihad). Kristinusko – jonka moraaliopetus kiistatta perustuu lähimmäisenrakkauteen – ei lähtökohtaisesti synnytä mitään vastaavaa."

---> Mieti nyt itse kristittynä miehenä kristinuskon historia. Verta, väkivaltaa ja suolenpätkiä JA vastuuttomuutta vaatia isossa kuvassa kirkkona yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta esim. natsi-Saksassa tai nyt Venäjällä.

Siis eikö ole synnyttänyt? Fundamentalismi...?

IHMINEN TULKITSEE aina kirjoja loppupeleissä ja ihminen tulkitsijana on vain ihminen. Kun laitetaan joku kollektiivi oheen, seurakunta, uskonnollinen liike jne alkaa aivan sama valtaholistinen touhu kuin puolueissakin.

Tai ainakin joka ikinen kerta on silloin alkanut ja edennyt liian pitkälle kun jotain todella pahaa sattuu.

***

Minua kiinnostaa kovasti käsite "eurooppalainen islam" - uskonnoissa on kyse myös evoluutiosta. Voisimmeko antaa jotain islamille me eurooppalaiset - ensin se on hyväksyttävä eikä pidettävä huonompana kuin joku muu. Sinullahan kristittynä on hieman oma lehmä ojassa Petteri...

Siis uskonto, islam, joka ei ole se paha.

***

Usko tai älä mutta minä olen kovasti miettinyt mikä ratkaisisi uskontojen välisen ristiriida... tai sen että joku kuluttaa itsensä loppuun jossain liikkeessä tai maallisen elämän ja liikkene välimaastossa miettiessään.

Ehkä olen löytänyt jotain.

Asia liittyy paljon kaksoisveljeni sivustaseuraamiseen.

Mutta se on toinen blogi se.

Eikä vain toinen blogi..?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset