Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe

 • Puolustusvoimain itsenäisyyspäivän paraati Jyväskylässä
  Puolustusvoimain itsenäisyyspäivän paraati Jyväskylässä
 • Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe
 • Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe

Reisjärven mies pyysi blogissaan itsenäisyyspäivän puhetta - tässä sellainen aitoon Hirvimäki tyyliin. 

Ensin kuitenkin muutama tärkeä asia liittyen Unitas kansanliikkeeseen: 

 1. Aloitimme nimellä E-liike.net (per. 06/2014) ja sitten olimme hetken Unitas E-liike ja nyt nimemme on (lopullisesti) Unitas kansanliike tai pelkkä "Unitas". Mikään ei ole ollut sattumaa, ei myöskään mitä nimiin tulee.
 2. "Unitas" on latinaa ja se tarkoittaa suomeksi yhtenäisyyttä. Missiomme on yhdistää Suomen kansa ja vapauttaa sen voimavarat sadan vuoden pakkopaidastaan. Tämä tehdään rakentamalla "uusi peli" isänmaallemme. Se on poliittisen päätöksenteon alusta, joka ajaa hyvin tehokkaasti alas suomalaista ylipolitisoitumista ja valtaholismia.  
 3. Unitas on täysin politiikan ulkopuolella syntynyt kansanliike, jolla on aivan oma agendansa. Moni sen lukenut pitää sitä hyvin innovatiivisena. Suomi ja suomalainen voi mennä uuteen aikaan vain tajuamalla sen, että näpertely ei enää riitä vaan tarvitsemme kokonaisen "hyvän vallankumouksen" 
 4. Hyvän vallankumouksen "Kymmenen askelta vapauteen" ovat ylätasollaan yhtä kuin a) kansalaispalkka esim. 800/400 €/kk (aikuiset/lapset) käteen jokaiselle kansalaiselle eli taloudellisen perusturvallisuuden takaminen kaikissa olosuhteissa, kehdosta hautaan ja täysin automaattisesti b) "valtaholistien" putsaaminen isänmaamme ohjaksista ja korvaaminen parhailla visionääreillä ja innovaattoreilla c) asioitten tehokas yksinkertaistaminen ja kaiken poliittisen korruption kitkeminen sekä edellisistä automaattisesti seuraava d) todellinen yksilönvapaus ensimmäistä kertaa kansakuntamme historiassa.
 5. Unitas kansanliike ei ole puolue. Rakennamme hyvää vallankumousta muuta kautta. Juuri sinulle on erittäin paljon mielekästä tekemistä, haltuunottamista ja kehittämistä ei vähiten siksi, että Unitas etenee kaikilla mahdollisilla rintamilla - joista oma presidenttiehdokkuuteni on vain yksi.
 6. Oikeastaan kyse on kokonaisesta uudesta yhteiskunnallisesta ajattelutavasta - unitarismista!
 7. Katso tarkemmin alla ja huomioi että Unitas tarvitsee kokonaisen tiimin toteuttamaan ja johtamaan eri osa-alueita - haltuunottamista ja mielekästä tekemistä todellakin riittää kaikille, joilla uskallusta ja intohimoa lähteä mukaan. Yksi Hirvimäki ei vielä kesää tee, mutta yhdessä meitä ei pysäytä mikään. Yhteydet suoraan minuun petri.hirvimaki(at)gmail.com 

Tervetuloa mukaan Unitakseen!

 

***

Ai niin, se puhe -

olkoon "itsenäisyyspäivän puheeni" (kolmen pienen lapsen isänä, joka haluaa viettää itsenäisyyspäivän iltaa vielä myös perheensä kanssa) seuraava eilinen somepäivitykseni. Se on kommentti eräälle Unitaksen ja omien ajatusteni uudelle kannattajalle ja siinä on joitain oleellisia asioista, mistä tekemisessämme ja hengessämme on kyse.

 

*** 

"Olet xxxx oivaltanut jotain hyvin oleellista! Onneksi olkoon se on juuri noin. Tervetuloa etulinjaan tähän "sotaan". Se on sellainen paikka, jossa ei lasketa montako ihmistä siellä on, vaikka olisit yksin. Se on paikka, jossa kunnia tulee siitä, että sanoo miten asiat ovat, vaikka olisit alussa yksin. Se on paikka, jossa totuus joutuu kohtaamaan ylivoimaiselta tuntuvan vihollisen - suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin ja inhodemokratian, systeemin, jota monet luulevat (heille syötettyjen valheiden kautta) jotenkin ainutlaatuisen hienoksi. 

Se on kunnian paikka, jossa tunnet kun toinen tulee vierellesi. 

Se on kunnian paikka, jolla maksamme satavuotisen velkamme isoisillemme ja -äideillemme siitä, että meiltä puuttui rohkeus viedä oma isänmaamme uuteen aikaan vaan päinvastoin pidimme kansakuntamme syvimmät haavat jatkuvasti aukirevittyinä uskotellen kansalle, että se on "politiikkaa". 

Se on kunnian paikka, jossa mikään ei koskaan voita ymmärrystä siitä, että kyse ei ole lähtökohtaisesti väärästä politiikasta vaan siitä, että meillä on väärä peli, joka tuottaa koko ajan väärää politiikkaa!

Me rakennamme uuden pelin omalle isänmaallemme, koska me tiedämme, että sen pelin suuri voittaja on Suomen kansa. Sitten olemme velkamme vasta maksaneet. Se tie on kaikkein vaikein, mutta se tie on ainoa tie, jonka me haluamme yhdessä kulkea vaikeuksista piittaamatta - se tie on suuren kunnian tie. Kiitos.

 

***

Hyvää itsenäisyyspäivää!

6.12. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Linnnan juhlat alkaa - ei tästä mihinkään kadota vaan käyn kommentoimassa jos tarvetta. Kun lapset nukkumassa niin vaikka aamuun asti;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Edelliseen... juuri niin (aamuun asti) jos löytyy porukkaa jotka antaa tukeaan ja haluaa tulla mukaan tekemään asioita erilailla.

Pieni salaisuus - on se puolueprojektikin olemassa tarvittaessa, mutta se on vasta sitten jos valtapuolueissa ei tapahdu mitään.

Miksi perustaa puolue juuri nyt kun suomalaiset ei niin rakasta puolueita. Yritämme ensin istuttaa muutoksen suomalaiseen ajatteluun aivan muuta kautta, toivottavasti joku antaa pisteet rehellisyydestä tässä mielessä...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Linnan juhlat - siinä sitä on pysähdyksen miehille ja naisille oiva työkalu pitää kaikki ennallaan.

Sirkushuvi osasto on hoidettu!

Samaan aikaan anarkistisit tekevät omaa vallankumoustaan ilman että kenelläkään on yhtään ajatusta siitä mikä se mahdollisesti olisi.

Ja media kuolaa jonkun Suvi Auvisen perässä - voisiko joku käskeä niitä tänne Kalervonkadulle joku kerta?

***

Suomi on jännä maa -

alan jo tietää täydellisesti miten se toimii

tai siis miksi se ei toimi...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sain ahaa-elämyksen; isä-Hirvimäki on tehnyt veistoksen presidentti Rytin kunniaksi, ja nyt poika tavoittelee samaista valtionpäämiehen virkaa!

Googlaus ja pettymys; Ryti-monumentin tekijä onkin Veikko Myller, ja Hirvimäen teos lähistöllä liittyy Mika Waltariin.

No, tämä nyt oli tällainen ajatuksenpuolikas.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Tuomo - toi oli hyvä!

Mutta pettymys pois. Mieti kyseisen Waltarin yhtä ainoaa ajatusta, joka on patsaan, "Kuningasajatuksen", takana -

"Ihmisessä itsessään piilevät pisimmät matkat."

***

Mitään muuta ei tarvita Tuomo. Se on siinä -

voima sinussa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Minun Rytini on pappa Emil Hirvimäki (Sandelin) - Rytin aikalainen. Saat aavistuksen mitä tarkoitan sillä kunniavelalla lukemalla lopun tästä linkistä. Pitäisi kirjoittaa kokonainen blogi vain siitä kun vain ehdin) -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2027...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muinoin meillä oli pankki SYP-Unitas, jonka jäämistöstä nousi Merita (ital. ansio). Postipankista tuli Leonia, jonka nimistä paikkaa Italo Calvino kuvaa kirjassaan Näkymättömät kaupungit. Leonian kulutushullut asukkaat ostivat kaupoista kaiken niihin tulevan uuden tavaran kasaten vanhat kaupugin viereiselle kaatopaikalle joka lopulta romahti päälle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - jep tiedän tuon. Tosin oli hyvin lyhyen aikaa. Nythän meillä on hyvä logiikka kun E-liike oli ensin ensin ja nyt Unitas.

Unitas on varmasti hyvä nimi latinan sana ja se on ollut historian saatossa käytössä muutamissa jutuissa Suomessa. Unitas on Urheilumiehille ja -naisillekin kuin tehty ;-)

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sportklubben_Unitas

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eipä toimi Unitas-juppien -90 luvulla ideoima Kansanpörssi, josta piti tulla oikean Pörssin pikkusisar Hakaniemeen. Sen sijaan apulaiskaupunginjohtaja tohtori Pekka Korpinen sai toteutettua ilman turhia turpakäräjiä Kampin kappelin rakkauden kansanpuolueen (rkp) toimiston ikkunan alle Narinkkatorille. Siellä voi pikavippien raskauttama käydä hiljentymässä hetken jotta jaksaa taas etsiä mainoslehtiä jaettavaksi. Kaikkihan on maksettava eikös juu.

Nuoremmat kuulema haluaisivat perustuslakiin ensimmäiseksi pykäläksi jokaiselle oikeuden rahapeleihin. Kokeneemmat ovat tavanneet pelihimon raunioittamia nuoria.

Peliriippuvuden vammojen tapaisia haittoja syntyy nuorisossa myös ns. kielen pakkosyötöstä. Toisaalta joku ylempiensä hyväksyntää hakeva voi perustaa yksityisen nuorisokodin esim. Keminmaalle noita vaurioituneita hoitamaan.

Jos minut pantaisiin tänään perustamaan yksityistä nuorisokotia ongelmanuorille Länsirajan tuntumaan, mieleen tulisi lähinnä omaa hautaansa kaivamaan pantujen juutalaisten kohtalo natsien kynsissä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

En ihan saanut kaikesta kiinni mutta tulen esittämään että saadaan unitas.fi domain myös kansanliikkeelle.

Unitas on latinaa "yhtenäisyys" ja noin 3000 vuotta vanha sana joten ei anneta 90 luvun ju ppi en paljoa häiritä menoa.

Se on menoa nyt Heikki.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #10

Rumien naisten hallitsema vähemmistöjen paratiisi. Siinä nimi kampanjallesi eikä paljon tarvitsis nykymenoa muuttaa. Muuan ranskalainen 1700-luvun valistusfilosofi piti sellaista kaikkein pahimpana kuviteltavissa olevista yhteiskuntamalleista, jossa palkitaan pikemmin halujen kuin kykyjen mukaan.

Minulle riittäisi: Jokainen on elämänkokemuksensa perusteella filosofi.

Tästä voi löytyä narua jolla sinua on työnnetty e-liikkeelle:

http://ronkko.blogspot.fi/2014/09/terveisia-italia...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

Kiitos - kyllä sinne mahtuu kauniit, rumat ja rohkeat jos vaan on kykyä ja oman alan visio. ENNENKAIKKEA Unitasksen Suomessa ei poliitikot juhli vaan ihmiset jotka motivoitunut aivan muulla kuin vallalla - valtaholistit.

Suosittelen sinua lukemaan agendan nyt ja sitten voit uudestaan miettiä tarvitaanko niitä rumia myös jos vaan sydän on kultaa;-)

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #12

En ala ollenkaan keskustelemaan kanssasi, jos yrität vääntää, että minä olisin poistamassa rumia jostakin, päinvastoin, koska meidän luojamme, millä nimellä kukin häntä kutsuukin, näyttää suuren voimansa synnyttämällä meidät keskenämme niin kovin erilaisiksi, että aina löytyy sellaisia jotka eivät kirkkaimmankaan keinoälyn asettamiin muotteihin sovi, niin heitä varten perustettiin Solovetski ja Vorkuta nimisiä opetuslaitoksia.

Enkä ala muutenkaan, koska sinua lienee höynäytetty kuvittelemaan, että voisimme ottaa vauhtia -30 luvulta, vaikka Björn Wahlroos kuulema on kirjoittanut että kaiken tarkoitus on omaisuusarvojen kasvattaminen mitä enemmistöjen tyrannia uhkaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Kaikkein suurin ansioni on että minua ei todellakaan ole höynäyttanyt kuin suomisysteemi johon yritin sitkeästi uskoa loppuun asti.

Sitten tuli stoppi

Lue se agenda äläkä laita päähäsi asiastani ja Unitas liikkeestä mitään uskomuksia ennen sitä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #14

Korjaan: Ei sinua ole höynäytetty koska se tarkoittaisi että hankkeesi olisi kaput, vaan sinua käytetään yllytyshulluna hankkeessa johon liittyviä riskejä toiset eivät halua itse ottaa, mutta odottavat sen mahdollisesti menestyvän.

Pitää löytää kansan perinteisestä kielestä kuvaava sana. Kaikkea on ollut ennenkin. Juha Sipilä on yllytyshullu joka uskoo näkymättömään käteen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Jos viittaat Sipilään uskovana miehenä "näkymätön käsi" niin ok, ymmärrän vertauksen.

Mutta jos viittaat Sipilään jonain markkinatalouden edelläkävijänä (markkinatalouden näkymätön käsi resurssien ohjaajana) niin lue tämä ensin -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1967...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #16

Kirjoitat kyllä kiintoisasti, joskaan en kaataisi Sipilän niskaan kokoroskaa ja säästäisi perheyrittäjiä (Ehrnrooth, Ahlström, Herlin, Fazer, Finlayson etc.) kaikkien aikojen valtiokapitalismin sisäpiirikritiikiltä. Heille ei näet riitä omistaa maita ja mantuja vaan haluavat omistaa myös suomalaisten päiden sisuskalut.

Adam Smith saa osan umpisuomalaisesta tietämättömyydestä nimensä tultua tahrituksi lähes syyttä markkinatalouden näkymätömän käden isäksi sillä hänen mittavassa tekstiaineistossaan on "invisible hand" tiettävästi mainittu vain muutaman kerran eikä silloinkaan samassa merkityksessä kuin täkäläisten hokema.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #17

Kiitos Heikki - sinullakin on ansiosi omassa krittisyydessäsi. Kaikkein tärkeintä on AINA antaa mahdollisuus. Olen jo haastanut myös tuota porukkaa ja tulen tekemään sen jatkossakin.

Noilla resursseilla saisi vaikka mitä aikaan.

Hovinarri-ilmiö on kukkinut tähän asti mm. Björn Wahlrooosin touhussa mutta kyllä Nallekin tulee saamaan uusia mahdollisuuksia -

btw. ei sinulle olisi Nallen puhelinnumeroa? ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #18

Älä anna periksi vaikka galluppi ei vielä kohahtanut, mutta niinpä Havelkin valittiin pressaksi suoraan vankilasta. Meillä toisinajattelijan titteli on tosin varattu ilmeisen virallisesti persujen Reijo Tossavaiselle, mutta jutelkaa Unitaksessa hänen ja Nallen kanssa strategioista, ehkä hän eläkeläisenä kävisi tittelistä kauppaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #19

Joo heti kun Tossavainen luopuu mun bannista niin toisinajatellaan porukalla.

Reijo meni halpaan ja panikoi kun olin kesällä aktiivisempi persujen suuntaan blogeissani.

Ei kannata keskittyä välttämättä vain siihen mistä olen erimieltä vaan niihin asioihin joista olen samaa mieltä. Saattaa olla myös huomattavaa laajennusta jonkun puolueen ajatteluun?

Mutta kyllä se Reijokin vielä tuon asian tajuaa - No hard feelings.

Puolueiden ulkopuolellakin on elämää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset