Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suomalaisen syvä inho

Yhteiskunnallisessa keskustelussa turvapaikanhakijoista, eurosta, markasta, EU:sta, Natosta tai Venäjästä, siis asioista joista suomipolitiikassa väännetään, ei useinkaan ole kyse varsinaisesti ko. asiasta – 

ennemminkin kyse on suomalaisen inhosta toista suomalaista kohtaan.

Ennen itsenäistymistämme joulukuussa 1917 olimme olleet yli sata vuotta tsaari-Venäjän ikeessä. Sitä seurasi veljessotamme 1918, jossa tapoimme ja murhasimme toinen toisiamme yli 30 000 suomalaisen edestä hyvin sekavissa ja traumaattisissa olosuhteissa. Sitten oli Talvisota 1939 – 1940 ja Jatkosota 1941 – 1944 Neuvostoliittoa vastaan. Suursotia seurasi vielä pienempi kahakka saksalaisten kanssa, Lapinsota 1945.

Pian hotelli Tornin ylimmässä kerroksessa majaili valvontakomissio.

"Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Tosiasioita vastaan asettuminen on turhaa ponnistelua eikä voi viedä menestykselliseen tulokseen."

Näin sanoi presidentti J. K. Paasikivi itsenäisyyspäivän puheessaan 1944. Hänen seuraajansa Urho Kekkonen muistutti suomalaisia usein näistä sanoista omalla presidenttikaudellaan. Kekkosen ja Moskovan lanseeraama Paasikiven-Kekkosen linja korosti maantieteellisen asemamme edellyttämiä (pakollisia) hyviä suhteita Neuvostoliiton kanssa.

Uuden vuosituhannen taitteessa seurasi hetken Suomelle ja suomalaiselle hyvää ja turvallista aikaa Neuvostoliiton hajottua. Nyt joulukuussa vuonna 2015 meillä on naapurinamme taas arvaamaton Venäjä. Suomi on myös Euroopan Unionin jäsenmaa ja ei siitäkään ole ollut viime vuosina pelkkää auvoa kuten jokainen asioita seuraava tietää.

Yllämme on sadan vuoden henkinen pakkopaita.

Olemme sekä ulkoisten että sisäisten tekijöiden rakentaman yhteiskunnallisen todellisuutemme vankeja. Olemme historian koettelemusten (ulkoiset tekijät) että valtaholistipoliitikkojemme ja muiden pullamössöeliittimme toimijoiden harjoittaman kaverisosiaalikapitalismin ja nollasummakakunjaon vankeja (sisäiset tekijät).

Olemme ajan saatossa oppineet inhoamaan toisia, erilaisia, suomalaisia kuin itse olemme etenkin siinä yhteydessä kun puhutaan yhteiskunnallisista asioista. Inho ei useinkaan ole julkista kuten täällä Usarin keskusteluissa vaan se tapahtuu kaikessa hiljaisuudessa, äänestyskopissa tai salakavalasti arjessa toimiessamme.

 

***

Kokoomuslainen presidentti Juho Kusti Paasikivi vaati suomalaisilta realismia uuden sodanjälkeisen ulkopolitiikan rakennusaineeksi. Minä, sitoutumaton presidenttiehdokas Hirvimäki, vaadin realismia yhteiskunnallisen päätöksentekomme ja tuomiseksi uudelle vuosituhannelle –

kyse on vapaudestamme.

Suomalainen kantaa ymmärtämättään yhteiskunnallista taakkaa, joka aiheuttaa hänelle tai häntä kohtaan arjessaan joka päivä aivan turhaa häpeää, kateutta, ylimielisyyttä, väärää ahneutta ja katkeruutta, kyynisyyttä, pelkoa ja vihaa – siis inhoa eri muodoissaan toisia suomalaisia kohtaan.

Suomi on ylipolitisoitunut raskasmielinen suorittajakansa. Isänmaamme ei ole vapaa, luova ja innovatiivinen, sellainen, jota kykenisimme parhaiten rakentamaan kokonaisuuden kautta. Nykysysteemi ylläpitää hyvin tehokkaasti luokkayhteiskuntaa ja vastakkainasettelua vielä 2000-luvun Suomessa.

Olemme oman inhodemokratiamme vankeja.

Suomi on täynnä ”vääriä kollektiiveja” (aloittaen valtapuolueista), joiden politiikan keskiössä on inho eri muodoissaan porukalla kollektiivina toisia suomalaisia kohtaan. Inhon kohde, siis erilaiset suomalaiset, ovat hekin omissa porukoissaan, jotta voivat paremmin vastata inhoon omalla inhollaan...

inho on energiaa – mutta väärää energiaa jos se ei suuntaudu asioihin!

Joku sanoo tätä itse itsellemme luomaa hirvitystä konsensukseksi eli suomalaiseksi tavaksi rakentaa yhteiskuntaa. Ja joku aina mainitsee myös miten hienosti pärjäämme joissain kilpailukykyä mittaavissa tilastoissa –

 • Hirvimäki sanoo, että katsokaa millainen painekattila isänmaamme vuoden 2015 joulukuussa onkaan ja etsikää käsiinne ne oikeat tilastot itsemurhista, alkoholismista, masennuksesta, perheväkivallasta…
 • Se että suuri osa suomalaisista ei ole lainkaan kiinnostunut politiikasta ei suinkaan tarkoita sitä että he pääsisivät karkuun politiikkaa ja valtaholismia! Kuona valuu lukemattomien pikku stalinien ja stalinittarien toimesta jokaisen suomalaisen arkeen, toisille enemmän, toisille vähemmän, aivan kaikkialle.
 • Tämän yhteiskunnallisen syvälle juurtuneen inhomekanismin vuoksi meillä on jatkuvasti korvatulpat ja silmälaput yllämme omissa poteroissamme. Emme siksi kykene rakentavaan vuoropuheluun keskustelemaan asioista asioina saati innovoimaan uutta kokonaisuuden kautta – kuinka monesti asioista ollaankaan puolueissa eri mieltä vain koska kuuluu olla eri mieltä!
 • Ensisijaisesti tästä tragediasta on vastuussa noin promille eli tuhannesosa suomalaisista – pullamössöeliittimme terävin kärki. Pullamössöeliitti pelaa omilla säännöillään kansaa vastaan jäsenkirjan väreistä täysin riippumatta ja omaa valtaholismiaan ruokkien (kaikki eliittimme ei kuitenkaan ole syönyt pullamössöä.)

 

***

Suomessa systeemi on kaikki kaikessa eikä yksilö ei ole yhtään mitään, ellei hän ala itse käyttää systeemiä hyväkseen. Osasta meistä tulee vääjäämättä systeemin kirjanoppineita ja tosiuskovaisia. Osa meistä haluaa päästä itsekin hyötymään kansalta varastamisesta, jota pullamössöeliittimme tekee almuja jakaessaan ja eripuraa kylväessään.

Suurin osa meistä suomalaisista yrittää kuitenkin vain urheasti sopeutua systeemin pelisääntöihin vaihtelevalla menestyksellä ja energiaansa tuhlaten – itsekin tein sitä ensimmäiset 48 vuotta elämästäni. Moni löytääkin oman rakosensa, mutta kaikille ei käy yhtä ”hyvin” –

moni suomalainen on systeemin edessä täysin lainsuojaton!

Inhodemokratiamme alasajon suurin este on se, että inhodemokratian säännöillä pelattaessa jokainen löytää aina hyvän syyn inhota eri tavalla ajattelevia suomalaisia. Tämä oikeutus kestää niin kauan kuin Suomi on sellainen inhodemokratia kuin se nykyisellään on. Kyse on voimasta ja vastavoimasta, kyse on suomipolitiikan sata vuotta vanhan pelin järjettömyydestä!

Suomalaisen inho toista suomalaista kohtaan on vuonna 2015 täysin turhaa jos oikeasti annamme mahdollisuuden yhteiskunnalliselle innovoinnille, joka ei lähde perinteisen puoluepolitiikan asetelmasta vaan kokonaisuudesta, rohkeudesta ja luovuudesta.

Ei suomalainen ole oikeasti syvältä sielussaan sellainen inhoaja ja epäoleelliseen keskittyvä kuin miltä väärän pelin olosuhteissa näyttää – muuten meitä ei olisi olemassakaan täällä kylmässä Pohjolassa! Meillä on mahdollisuus kansakuntana päästä eteenpäin aivan uudelle tasolle jos osaamme käyttää tuon mahdollisuuden ymmärtämällä tilanteemme ensin kunnolla.

Unitas kansanliikkeessä rakennamme uutta peliä jo täyttä häkää!

Vapautuminen toistemme inhoamisesta alkaa samalla sekunnilla kun tajuamme, että oikeasti meidän on inhottava vain itse itsellemme rakentamaamme epäinhimillistä systeemiä, joka on syrjäyttänyt vapaan yksilön. Meidän on vaadittava muutosta ja tehtävä kaikkemme sen eteen, oltava rohkeita paremman tulevaisuuden eteen. Sitten annamme toisillemme anteeksi, lähdemme puhtaalta pöydältä vain oleelliseen keskittyen.

"Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

Minä uskon suomalaiseen. Minä uskon suomalaisen kykyyn muuttaa ajatteluaan ja lähteä itse tekemään suurta yhteiskunnallista muutosta isänmaassamme kun häntä ensin hieman rohkaistaan. Minä uskon suomalaisen kykyyn löytää uudestaan kadoksissa ollut intohimonsa ja luovuutensa, rohkeutensa. Minä uskon jokaisen suomalaisen kykyyn yltää parhaimpaansa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa, reilun pelin hengessä vahvemmat heikompiaan auttaen.

Tervetuloa Unitakseen!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

10.12. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Toi sun "täyttähäkää" linkki johtaa sun C:asemaan.. Tai johonkin muualle josta ei mitää fiksua löytynyt.

http://c/Backup/Petri/Documents/AMBROSIA%20FINLAND...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Eikä Nato ole mikään kynnyskysymys Unitaksessa - se on että tahtoo vain parasta isänmaamme turvallisuudelle.

Siitähän voi olla erilaisia käsityksiä.

Tuo valtaholismin, väärien kollektiivien, inhodemokratian, nollasummakakunjaon jne sisäistäminen ja kansanvallan #hyvävallankumous ovat niitä keskeisiä juttuja.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Riku kiitos - ja erinomaista! Vaikka meillä on joskus pientä vääntöä niin sinuthan voisi melkein palkata tietoturvallisuusasiantuntijaksi presidentin esikuntaan 2018 -

olettaen että saatu se Nato keissi ekana alta pois;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Porukka jakaa Facessa hyvä ja keskustelee siellä... pientä keskustelun tynkää odotellessa myös tällä Usarissa.

Luulisis jotain ajatusta moisesta blogista irtoavan - oli melkoisen hankala blogi kirjoittaa ettei viesti välity täysin väärin. Luulen että onnistuin ainakin kohtalaisesti, vai..?

Juha Hämäläinen

Vielä kerran Petri. Vähemmän on enemmän!

Jos haluan lukea kirjan en avaa tietokonetta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Hämis - arvostan suuresti mielipidettäsi. Samalla joudun miettimään miten ilmaisen asioita.

Joskus pidempi "presidenttiblogi" on paikallaan - johon voi sitten aina palata. Toi alkuperäinen 16.9. blogi oli sellainen ja tämä myös osin.

Mutta lyhyitä iskuja tarvitaan myös.

***

Suurimmat ongelmat tällä hetkellä -

suomimedia, suomimedia, suomimedia!

Siis on uskomatonta miten voi media olla väärä kollektiivi ja portinvartija tässä maassa. Onhan niillä haasteensa mutta pientä rajaa kiitos.

Heh, saavatko ne orgasmin siitä että lukevat jonkun hätäisen Facebook päivityksen ja sitten tekevät siitä uutisen (en tarkoita tässä nyt Olli Immosta)?

vs.

Tämä minkä olen itse aloittanut, ollut perusteellinen ja tullut niin rehellisesti kuin voi ihminen tulla - suomisysteemistä tarpeeksisaaneena 48 vuoden jälkeen - ja sitten median osalta kaikki tähän liittyvä kuoliaaksivaikeneminen?

***

Turha tulla minulle median selittämään että ei taso riitä. Joudun vain koko ajan nipistelemään että pelkäävätkö ne todellakin noin paljon että joku suuttuu jos kansanliike on joskus jossain mainittu?

En ole millään jaksanut uskoa.

Mutta ei tässä ole enää vaihtoehtoja.

Voi luoja mitä touhua!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaisten inhoksi kutsumasi keskinäinen kateus saa nyt historiallista helpotusta tavisten tottuessa maahanmuuttujiin.

Viehätysvoima on sitä että osaa kuulla myönteisen vastauksen, vaikka ei olisi esittänyt selvää kysymystäkään (Camus). Jokainen tarvitsee rakkautta. Voittava kulttuuri ei olekaan ylhäältä valmiina annettu, vaan muotoutuu yksilöiden omien aistien välittämien havaintojen mukana.

Mies tulee räkänokastakin, mutta ei tyhjän puhujasta. Se pätee. Kaikki virtaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kaiken edellisen allekirjoitan mutta toi viimeinen voi olla hankala jos se tyhjänpuhuja sattuukin olemaan ainoa mies koko porukasta?

Oliko se alkuperäinen sanonta "...tyhjän naurajasta"?

Niitä meillä on Suomessa nykyisin paljon enemmän?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Politiikan kieltä, etenkin keskustalaisten, myös tohtori Tuomioja hallitsee koukeroiden kirjoittamisen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kuten yllä mainitsin tämä oli hankala blogi kirjoittaa, tein sen silti riskeistä huoimatta.

Kiitos Facebookissa kommnetoinneissa että sain ajatuksen täsmentää yhtä kohtaa blogissani. Nyt se on tuolla -

"inho on energiaa – mutta väärää energiaa jos se ei suuntaudu asioihin!"

***

Jonkun puolueen inhoaminen tai edes ideologian saati ihmisen laittaa meille laput silmille ja tulpat korville aivan liian helposti -

sitähän suomipolitiikka on ollut sata vuotta.

SIIS vuonna 2015 otetaan asiat asioina ja aletaan kehitellä uusia ajatuksia ja toteuttaa niitä. Unitaksen agenda on siinä mielessä uskomaton että sen pystyy mielestäni allekirjoittamaan sekä markkinataloutta kannattava kovan linjan kapitalisti kuin nykykommunistikin.

"Unitas" - yhtenäisyys.

Tutustukaa asiaan jos ette usko.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Copypastet Tauno Tiusasen aamuisesta blogista (kommentistani siihen) -

"Kiitos Tauno - ehkei se isossa kuvassa sentään enää ihan noin ole TIETOISUUDEN tasolla enää -

"Suomessa ajattelu on edelleen jumiutunut mustavalkoisuuteen. Stalin ja kommunismi hyvä. Hitler ja natsismi huono."

Mutta saataisiinko niitä värejä lisää kun sohaistaan - nimittäin se miten vahvana Stalinin perintö vieläkin vaikuttaa Suomessa TIEDOSTAMATTAMME on se maamme kohtalonkysymys.

Tutustupa ajatuksiini ja on siellä parit linkitkin. JOs kiinnostaa olisi kiva kuulla sinusta"

(linkki tähän blogiin)

Taunon blogi täällä - http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2082...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos kaikille osallistuneille täällä ja Facebookissa ja jakaneille -

tämä oli pitkään mielessä ollut asiaa ja vaikea blogi kirjoittaa. Nyt se on tehty ja voi palata aina kun tarvis.

Jari Talvio

Terve Petri,

ainoan asian, joka minua kirjoituksessasi häiritsi, korjasitkin tuossa yllä juuri oikein. Inho kun on tosiaan negatiivista ja positiivisuuden sekä tietoisuuden ilolla on ehkä uskomattomin voima.
Satavuotinen eripura ei myöskään ihan istu, mutta provosoimalla ja liioittelemalla tietysti asiaan kuin asiaan saa väriä.
Kopioin tähän kommenttini fb:stä, joka on suoraan mielipide Uudessa Suomessa Pasi Sorjosen ihmettelyyn; "Suomalainen maksaa eniten" - ekonomistin tapa yrittää selittää asia:

Kääntäisin tuon siten, että "suomalainen pitää kiinni omistaan".
Tuolloin BKT:n lähtiessä eriteille, suurin osa ymmärsi jo, että säännöt eivät ole kaikille samat. Luin myös edellisen jakosi Euro & Talous - katsauksesta ja myös siihen parin päivän aikana tulleet kommentit. Siellä oli erittäin hyvää keskustelua ja valmiit ratkaisut poimittaviksi ja Suomi - laivan kääntämiseksi oikeaan suuntaan. Itseasiassa olen vahvasti sitä mieltä, että käänne on jo tapahtunut smilehymiö, mutta hallitus EK:n käsikassarana jarruttaa ja yrittää rahastaa vielä "viimetipassa". Porvarihallitukset EK:n perustamisesta lähtien ovat toteuttaneet toiveet. Jos kaikki aidosti osallistuisivat suunnan kääntämiseen; se tapahtuisi huomattavasti nopeammin ja "jyrkemmin". Nykymenoa jatkettaessa kaikki kaivautuvat poteroihinsa; pitävät kiinni omistaan ja ajattelevat, että pääasia on, kun minun etupiirini pärjää. Tämä on täysin väärä asenne, huono lähtökohta ja mahdoton yhteistyötä ajatellen. Paikallinen sopiminen toimii, mikäli se on aitoa. Kun luottamusta työnantajatahoon ei ole, paikallinen sopiminen on iso riski kurjistaa tilannetta entisestään hyvin lyhytnäköisesti vain suurempaa voittoa tavoitellen....Uskon kuitenkin, että puupäisemmillekin kuitenkin valkenee pian, että nykymeno on mahdoton ja aito, läpinäkyvä yhteistyöasenne on otettava käyttöön :).
SE,jos mikä olisi meidän kaikkien etu!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jari kiitos - sori en huomannut kommenttiasi ja siksi vastaan vasta nyt.

Se on oma kokemukseni - joku on väittänyt että se inho voi alkaa jo siitä vuonna yksi ja kaksi kun ruotsalainen tuli meitä kristinuskoon käännyttämään ja eripuraa rakentamaan.

Suomalainen jos kuka kärsii valtaholismista. Suomalainen jos kuka menettää sielunsa jos ei voi olla oma itsensä.

Tsemppiä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset