Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Minähän olen rasisti!?

”Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen” (Wikipedia).

Em. rasismin wikimääritelmän kohtien ”ihmisten rodun” tai ”biologisten eroavaisuuksien” tai "fyysisten tai henkisten ominaisuuksien" vuoksi presidenttiehdokas Hirvimäestä ei saa rasistia vaikka kuinka yrittäisi – entäpä ”etninen tausta?”

”Etnisellä ryhmällä tarkoitetaan ihmisjoukkoa, jonka katsotaan muodostavan erillisen ryhmän, joka perustuu sen jäsenten yhteiseen kulttuuriperintöön, uskontoon, kieleen, alkuperämaahan tai ulkonäköön.” (Wikipedia).

Uskonto, kieli, alkuperämaa tai ulkonäkö eivät rimmaa mitä minuun tulee – mitähän on ”jäsenten yhteinen kulttuuriperintö?”

”…siihen kuuluu kaikki ne ympäristön ominaisuudet, jotka johtuvat ihmisten ja paikkojen historiallisesta vuorovaikutuksesta. Kulttuuriperintöä voivat olla esimerkiksi esineet, rakennukset, muokatut ja muovautuneet maisemat, tarinat, laulut, tavat, jne (Wikipedia)

Oma rasismini on sitä että vastustan ja suorastaan vihaan suomalaista ”poliittista kulttuuriperintöä” ja sen harjoittajien ajatusmaailmaa!

 

***

Suomipolitiikassa asiat eivät useinkaan ole sitä miltä ne näyttävät.

Kirjoitin viime puheenvuorossani ”Suomalaisen syvä inho” havainnostani ajan saatossa, että lähtökohtaisesti suomalainen ei inhoa turvapaikanhakijoita, EU:ta, Natoa, Venäjää, Euroa, markkaa jne. läheskään niin paljoa kuin toista suomalaista! Kirjoitin blogissani ilmiön syistä ja seurauksista, jotka tulevat pintaan vuoden 2015 isänmaassamme koko ajan kiihtyvällä tahdilla - melkein kuin olisimme luisumassa kohti uutta sisällissotaa Kansalaissotamme (1918) satavuotisjuhlien ”kunniaksi”..?

Kaikkein suurimpana syynä kehitykseen olen pitänyt jo jonkin aikaa, koko yhteiskunnallisen heräämiseni ajan, suomalaisen pullamössöeliitin (kaikki eliitti ole pullamössöä) harjoittamaa nollasummakakunjakoa ja inhodemokratiaa. Pullamössö on jotain sellaista yhteiskunnassa, joka on saatu toisten kustannuksella –

pullamössöä on joka puolella täysin riippumatta jäsenkirjan väreistä!

Omasta isänmaastani on tullut väärien kollektiivien, poliitikkojen ja virkamiesten paratiisi, jossa vuosikymmeniä harjoitettu kaverisosiaalikapitalismi ja maailmanluokan poliittinen korruptio ovat saaneet maamme suoritustilaan. Suomi on yhteiskunta, jossa ei pärjää yksilönä ellei osaa hirvityksen sääntöjä kunnolla. Aivan liian kauan jo jatkuttuaan ”väärä peli” on aiheuttanut itse itseään ruokkivan noidankehän, jossa kansa itsekin on jo alkanut ylläpitää latistusta huomaamattaan –

suomalaista puristaa sadan vuoden pakkopaita.

 

***

Kun katselin eilen eduskunnan kyselytuntia vai pitäisikö sanoa ”kuppaustuntia” tajusin taas kuinka inhoankaan suomalaisen pullamössöeliitin kehittämää ajatusmallia jostain pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta samalla kun sen toteutus on monille silkkaa pahoinvointia. Olen sanonut joka käänteessä viime aikoina, että se sama asia mikä oli suurta yhteiskunnallista innovointia sata vuotta sitten ja vielä toimi kohtuudella muutama vuosikymmen sitten on vuoden 2015 maailmassa ja Suomessa enää vain suurta latistusta.

Eilisellä kuppaustunnilla sosiologian maisteri Riitta Myller (SPD) huomautti miten TEKES nimisen suomalaisen PK-kasvuyrittäjyyden verenimijäorganisaation määrärahoja on alennettu Sipilän hallituksen toimesta. Jo aikaisemmin pistin merkille että SDP on huomautellut asiasta mm. Timo Harakan suulla ja varjobudjetissaan.

Sosiologi Myller ei tiedä yrittäjyydestä yhtään mitään, mutta vaatii silti aivan pokkana lisää määrärahoja pk-yrittäjyytemme apartheidjärjestelmän ylläpitoon! 

Tosiasiallinen syy demareille tekesnaukumiseen ei ole yrittäjyyden edistäminen. Yksi syy on se, että sillä pääsee hieman näpäyttämään hallitusta – joka on kompensaationa kupannut miljardin kärkihankkeisiinsa eli sosialistisiin viisivuotissuunnitelmiinsa ja suomalaiseen navettatalouteen. Syy on ennen kaikkea se, että poliittisessa valtapelissä jokainen iso puolue osaa kyllä ottaa pelikortit itselleen kun niitä on jaossa! Yksikään valtapuolue ei haasta kuppaustalkoissa toista tosissaan vaikka se politiikan teatteria katsoessa saattaa siltä näyttääkin –

muutenhan lähtisi omakin hiekkalapio pian kädestä.

Kuolan miltei valuessa suusta poliittisen kentän toiselta laidalta kuului ääniä monen kansanedustajan ja ministerin (mm. Olli Rehn) suusta miten nyt Pariisin ilmastosopimuksen tultua todeksi on Tekesit, Finnfundit, Sitrat jne virkamiesorganisaatiot valjastettava suureen isänmaalliseen tehtävään viemään suomalainen cleantech ja ympäristöosaaminen rytinällä maailmalle –

jos kuitenkin pysyisitte vain mahdollisimman kaukana!

 

***

Tekes ja kasvurahoitussysteemimme on vain yksi esimerki siitä miten Suomi on täysin ylipolitisoitunut. Pullamössöeliittiämme vaivaava vakava valtaholismi – eli pelkästä vallasta motivoituminen ja siksi mm. täydellinen visiottomuus – valuu alas kaikkialle suomalaiseen yhteiskuntaan pikku stalinien ja stalinittarien toimesta.

Tarvitsemme nykyistä poliittista pullamössöeliittiämme vain pysähdyksen ylläpitoon.

On hämmentävää ajatella että inhodemokratiamme kaikkialle valuneesta kuonasta huolimatta meitä vie noin yksi (1) promille kansasta ja yhdeksänsataayhdeksänkymmentäyhdeksän (999) promillea kansasta vain vikisee. Sinäkin hyvä lukijani olet aivan varmasti yksi vikisijöistä jos et ole vielä kokonaisuutta ehtinyt syvällisesti miettiä riittävän kaukana kaikesta –

itselläni meni asioitten tajuamiseen 48 vuotta.

Olitpa natsi, anarkisti, juppi, hippi tai punkkari tai muuten vaan suomalainen älä huoli. Olen kehittänyt omassa painekattilassani jotain minkä toteuttaminen porukalla voisi voimaannuttaa meidät ja päästää meidät toistemme inhoamisen taakasta ja monet myös aineellisen puutteen ahdingosta, joka niin montaa suomalaista koskettaa.

Unitas on latinaa ja tarkoittaa ”yhtenäisyyttä”. 

Käy ihmeessä tutustumassa kesällä 2014 perustamani Unitas kansanliikkeen sivuihin ja toteamassa Unitaksen agendan voima ja ajassaolo. Voit helposti jättää myös yhteystietosi jos kiinnostaa tulla mukaan enemmänkin - etulinjassa on aina tilaa.

Vain sinusta kaikki on loppujen lopuksi kiinni suomalainen!

Ja siksi sinun on tajuttava, että tarvittavaa suurta muutosta ei voi mitenkään tehdä valtapuolueiden kautta ja vanhoilla menetelmillä vaikka haastammekin valtapuolueita kaikin keinoin muuttamaan ajatteluaan. Kyse on kokonaisuudesta. Jos uusi tapa haastaa puoluepolitiikan ulkopuolelta ei auta on puolueprojektikin myöhemmin mahdollinen. Siihen asti edustamme Suomen ylivoimaisesti suurinta ”puoluetta” eli sitoutumattomia, nukkuvia ja systeemistä tarpeekseen saaneita sekä uudistusmielisiä ajattelijoita nykyisissä eduskuntapuolueissa.

 

***

”Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen" -

tarkemmin ajatellen olisivatkohan ne sittenkin rouva Myller ja herrat Rehn, Stubb ja kumppanit itse niitä rasisteja meitä erilaisia suomalaisia kohtaan? Me kaikki muut kun kuulumme siihen 999 promilleen kansasta –

oikein umpirasisteja?

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

18.12. 2015

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

  • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
  • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
  • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
  • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
  • Julkkikset ja taiteilijat – Jari Tervo sinut on taas haastettu!
  • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
  • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
  • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
  • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)E-liike.net

***

kansalaisaloite.fi - Käy tutustumassa uuteen Nato-kansalaisaloitteeseen! Allekirjoittamisen ja some-jakamisen lisäksi jos haluat aktiivisemmin osallistua Nato-asian edistämiseen liity myös Unitaksen sähköpostilistalle!

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Simo Lampinen

Kiitos taas, Petri is back.

oon huutanu fesessä tänään jo niin monta tuntia typeryksille etten jaksa enempää, aivoja särkee ja silmät voivat pahoin. jatketaan taas uusin voimin huomenna!

Hyvä teksti!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Simo - olipa suorastaan huikea avaus tässä kommenteissa tällä kertaa!

***

Hirvimäestä uhkasi tulla oikein kolminkertainen rasisti kun lisäämäni kuva oli miten päin sattuu facebookissa (tekee aina sen joskus jos alkuperäinen on väärinpäin vaikka muutettu kuvankäsittelyssä) - tein kolme versiota tänne USariin. Viimeisessä eli tässä sitä kuvaa ei ole.

Usarille kunniaksi että nykyään ilmeisesti päivittä automaattisesti aina uusimpaan versioon kun ei näkynyt kolmea samaan aikaan tuolla "tuoreimmissa". Hyvä niin.

Kyllä tämä tästä;-)

***

Sitten takaisin taas pullamössörasistiksi...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sallinet presidenttiainesmiehenä, koska jokainen voi olla filosofi:

Joskus on luettu ns. toisinajattelijoiden (Havel, Kundera) teksteistä kulttuurin sivistystasoa voitavan arvioida sillä perusteella miten ihmisarvo näyttää tavallisten ihmisten silmissä toteutuvan yhteiskunnan vaikuttajayksilöiden kohdalla.

Minä en ainakaan haluaisi tänä päivänä olla Alexander Stubb'n saappaissa miljoonavelat päällä kouluikäisten holhoojana. Enkä muutenkaan yllytyshulluna.

Reijo Tossavainen, "toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä," kuten hän US-blogissaan kuvailee itseään, asuu talvet Espanjassa mistä käsin moukaroi maahanmuuttajia ja Putinia.

Tuon virallisen toisinajattelijan kainalon alta voi nähdä Dianapuiston naapuruston ketunhännän pilkottavan. Näen hänessä yllytyshulluuden - vähän käytetty suomenkielen mitä mainioi n sana! -vaikutuksia yleisemminkin ns. persulaisuudessa.

Tätä havaintoa pitää kyllä työstää, sillä olen lähtöisin samoilta seuduilta Ylä-Savosta kuin Tossavainen. Toisen Timo Soinin avustajan, Matti Putkosen kanssa meni nuoruudessa poliittiset hiihtelyt (sd.) hetken samaan suuntaan. Sittemmin olen ollut työssä mm. Roomassa pari vuotta. Eiköhän siitä löydy yllyttäjille aihetta ihan tarpeeksi?

Hyviä kysymyksiä Suuri kaalihuijaus- hallitusohjelmasta. Sen toimeenpanon alkumetreillä esitettiin hallituksen joukkoitsemurhaa kuvaillut yöllinen sote-näytelmä Hätä on tarpeen, jonka jatkoksi luvattiin tuuletuskokous. Sitä odotetaan, jotta nähtäisiin kuka mitäkin sai tungettua taskuihinsa.

Yöllisen näytelmän jälkeen pääministeri sai istua vessanpytyllä ambulanssikoneessa Ouluun. Huumorimiehillä mielessä.

"Suuri kaalihuijaus" ja "Hätä on tarpeen" ovat HS:lle koulitun yhtiöfilosofi Tommi Uschanovin kirjojen nimiä.

Googlettamalla löytyy Image-lehden ihan hauska juttu ehkä noin vuoden takaa jossa kerrotaan Matti Apusen ja Otavan kirjallisuustoimittaja Antti Arnkilin sparranneen Uschanovia lukuisissa istunnoissa.

Joensuusta lähtöisin oleva kielitieteilijä Uschanov on jossakin haastattelussa kiistänyt osaavansa sanaakaan venäjää saati astuneensa kertaakaan jalallaan itärajan taakse. Olemme länttä, siksi ruotsi, ruotsi, ruotsi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki kiitos - sinulla on hienoja filosofisia kommentteja kun niitä joutuu mielessään pohtimaan kun eivät ole niin ilmiselviä.

(Voinhan se minä olla niin tyhmäkin että menee hieman aikaa...)

Erityisesti lämmittää se että sinunkin taustallasi (siis kenen tahansa politiikkaa harrastaneen ja työkseenkin tehneen suomalaisen) kanssa alkaa päästä jo juttuun.

Selkeästi sinullakin kokonaisuus mielessäsi ja valmista kauraa siinä positiivisessa mielessä;-) ?

***

Mitä tulee yllätyshulluuteen niin olen onneksi ajoissa päättänyt että sellaista ei minusta saa tulla - siis sitä että joku juttu olisi hyvä veto kannatuksen kannalta mutta ei oikein sovi periaatteisiin...

Alkaa mennä hyvin nopeasti yksi yhteen perinteiseen suomipolitiikan tekoon jos noin tekee vaikka houkutus voi joskus olla... paha vaatia mitään muutosta jos pelaa samaa peliä kuin muutkin. Rehellisyys on se suurin vahvuus ja sen suomalainen arvostaa kaikkein korkeimmalle jos sen kuvan voi antaa omasta touhustaan.

Onneksi Unitaksen agenda on niin naurettavan simppeli että siitä saa helpolla ajatuksen mitentoimia jos jotain uutta tulee vastaan. Agenda päivitetään asap ja avataan sitä oikein kunnolla kun taitaa olla sen aika tässä pikkuhiljaa...

muun muuassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ilmiselvältä vaikuttaa, että pienen ihmisen Pasi Sillanpään blogissa 16.12. esittämä piilotoive Stubb'n lomatarpeesta on kuultu, sillä 18.12. hallituksen kaikki miesministerit on määrätty kuntoisuuslomalle vuodenvaihteessa.

Toive oli sama kuin minun kommenttini yllä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Mutta Heikki - armeijassa sai kuntSarin kun kymmenestä laukauksesta osui napakymppiin muutama ja loput ysejä -

suomipolitiikassa suoritus katsotaan ilmeisesti onnistuneeksi jos on oletettavasti kuulunut noin kymmenen laukausta?

Politiikan kuntoisuusloma!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #16

Kenties pienen ihmisen toivomus ministerin lomasta olikin luettu itäsuomalaisen dosentti-pappi Arto Luukkasen US-blogista, koska kaikki miespuoliset ministerit, ei yksin alle kaksivuotiaat, määrättiin kerättäväksi joulun jälkeen lomalle?

Savolaisen puhuessa vastuun sanotaankin siirtyvän kuulijalle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #17

Yrittihän presidenttiehdokas "Rocky" Hirvimäkin peräti kolmen blogin voimalla saada uutta ryhtiä Alexin uralle ja jopa kiihdytyskaistaa tässä viimeisessä -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2077...

***

ps. toi "Rocky" - muistatko sen Stallonen leffan "vaikeuksien kautta voittoon" ;-)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Maahanmuuttokysymyksen liittyvä rasismikeskustelu on käsitteellisesti sikäli hankalaa, että maahanmuuton vastustaminen koetaan rasismiksi, vaikka vastustus kohdistuisi vain hallitsemattomaan maahanmuuttoon ilmiönä siitä riippumatta, minkä rotuisia tulijat ovat. Jos vastustaa vain tiettyihin etnisiin ryhmiin kuuluvia tulijoita, syyllistyy rasismiiin.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pekka - toi on totta hyvin pitkälti. Vastapuolen leimakirves on otsassa hyvin pikaiseen. Asia nähdään hyvin mustavalkoisena kun se on poliittisesti tarkoituksenmukaista...

Joko tai?

Ei joko tai vaan maahanmuutto sis. työperäisen maahanmuuton ja myös pakolaisten tulemisen on hyvin monitahoinen ongelma. Siinä jos missä ei pidä olla yllätyshullu.

Mutta periaatteellinen voi olla - miten olisi

1) JOs jokainen johonkin etniseen ryhmään kuuluva ei yksilönä täytä kriteereitä niin silloin tuo menee noin kuin sanot. MUTTA on ko koskaan niin... ellei rikollisia pidetä etnisenä ryhmänä? Islam ei ole itselleni tälläinen etninen ryhmä. Ei todellakaan. Islamin usko ei saa olla peruste luokitella joku - puhun nyt Islamin uskosta en fundamentalismi Islamismista joka on ihan eri juttu.

"Ei muslimeita Suomeen" on silkaa rasismia - "ei fundamentalisti islamisteja" Suomeen ei ole rasismia.

Kysymys kuuluu kuinka moni populistipoliitikko osaa retoriikassaan pitää eron näissä asioissa? Tai mikä osa Suomen kansasta erottaa tuon pienen suureneron kun poliitikot tarkoituksella yleistävät?

2) Maamme turvallisuus on ensisijaista. Mutta se ei ole maailman ainoa asia edes suomalaiselle - kyse on arvoistamme, kyse on toimimisestamme kansainvälisessä yhteistyössä. Ja jos olisi niin suomalaisilla menee todella huonosti jos tulee tarpeita joskus lähteä itse karkuun...

Olen tuonut esille että mitä tulee nykyiseen pakolaiskriisiin niin tavallaan Suomi on eräänlainen "Sveitsi" verrattuna Keski-Eurooppaan. Tänne ei tule aktiivisia ISIS terroristeja koska iskut jonnekin Pariisiin on aivan toista luokkaa näyttävyydeltään, kielimuuri jne.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2066...

3) Niin... jossakin on ihan oikea sota käynnissä. Muutama kuva kertoo ainakin minulle joskus enemmän kuin miljoona sanaa -

https://www.google.fi/search?q=syyrian+sota&biw=10...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mitä tulee omaan hieman huumorimielellä kirjoitettuun blogiini on oleellinen kysymys se ovatko vaikkapa kaikki 200 kansanedustajaa pullamössöeliitiä jota siis Unitas kansanliike haluaa ajaa alas?

Hmmm... miksi se huumorimieli ei välttämättä ole niin huumoria on se että onko kukaan Suomessa tosissaan haastanut suomipolitiikkaa itsessään -

voiko siis pitää syyllisenä niitäkin pienpuolueiden kansanedustajia jotka aivät sitä tee ja ajatella että koko porukka on niitä "rikollisia"?

Persuilla oli mahdollisuutensa mutta teot eivät ole millään tasolla puhuneet puolestaan. Päinvastoin persut ovat ottaneet käyttöönsä valtaholistin kaikkein tehokkaimman aseen eli pelon.

Persut pelaavat siis aivan sen vanhan pömpöösin säännöillä ja vain syventävät niitä.

Ei ole ihme kun meillä on tälläisiä poliittisia toimijoita (en takoita vain perussuomalaisia) että alkaa puistattamaan tämä maan jakautuminen.

Oleellista on tajuta että vuonna 2015 kyse ei ole valita puoltaan vaan löytää uusi kokonaan uusi tie.

Tie joka ei menekään keskeltä vaan on oikeasti ihan uusi tie. Olen jo hieman aloitellut -

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Jukka Mäkinen

Kun nyt nuo määritelmät nostit esiin, niin sen mukaan etnisyyteen perustuva syrjintä on rasismia. Etnisen ryhmän taas muodostaa muun muassa kielen perusteella erottuva ryhmä.

Eli kun suomenkielisiä jatkuvasti syrjitään ruotsinkielisten eduksi ja taholta, niin se on rasismia.

Ruotsinkielisten ja suomenkielisten pitäminen erillään päiväkodeissa, kouluissa, yliopistoissa, asutuksessa jne, se taas on apartheid-politiikkaa. Johon tietenkin kuuluu esikuvien mukaan pienen hallitsevan vähemmistökielen(afrikaans/ruotsi) pakottaminen suurelle enemmistölle, ja sen hallitseminen on ainoa läpi yhteiskunnan menevä edellytys julkisen viran saamiseen.

Jos Etelä-Afrikka olisi ollut taloudelliselta ja poliittiselta voimaltaan yhtä mitätön kuin Suomi, niin apartheid olisi sielläkin edelleen voimassa. Ulkoinen paainostus lopulta kaatoi sen, mutta kukaan ei maailmalla oikeasti välitä mitä Suomessa tapahtuu, varsinkin kun kielimuurin vuoksi ovat pääasiassa suomibuurien tiedotuksen varassa. Paikalliset ugrineekerit taas ovat tarpeeksi hyvin syötettyjä ja juotettuja noustakseen kapinaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Ruotsinkielisten ja suomenkielisten pitäminen erillään päiväkodeissa, kouluissa, yliopistoissa, asutuksessa jne, se taas on apartheid-politiikkaa."

Tuo on huomionarvoinen havainto. Meillä on pidetty itsestään selvänä, että ruotsinkielinen vähemmistö saa suojella etujaan. Heidän perustelunsa on se, että esim. yhdistettäessä suomen- ja ruotsinkielisiä yliopistoja tai kouluja, vähemmistö lopulta sulautuu enemmistöön.

Mutta miksi tässä yhteydessä ei hyväksytä sitä viime aikoina niin usein kuultua ajatusta, että meidän on vain sopeuduttava muutoksiin?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jukka kiitos - tämä kielikysymys on mielenkiintoinen.

Meillä on "liberaalipuolue" RKP siinä etujaan ajamassa. Hyvin onkin etujaan ajanut aivan liian hyvin. Miksikö? Siksi että iso raha on isoa rahaa jäsenkirjan väreistä välittämättä ja suomipolitiikassa iso raha herättää kunnioitusta kaikkialla.

Siis sen vanhan pelin säännöillä.

Miten olisi tässäkin uusi peli ja "politiikka by maalaisjärki"? Ei ole mitenkään tavattoman vaikeaa vai onko -

Sovitaan vain että lain mukaan VAIN ruotsinkielisissä ja kaksikielisissä kunnissa on lasten opeteltava kouluissa ruotsia ja virkamiesten osattava myös ruotsia, ei muualla.

Luulisi kelpaavan?

Suomipolittiikka on tuhlannut energiaansa tähän juttuun järkyttävän paljon saamatta mitään asiassa aikaan.

btw. onkohan joku tehnyt asiasta kansalaisaloitetta - jos vaikka porukalla tehtäsiiin?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Poistin erään kommentin jossa tarjottiin "valtakunnan pellen" roolia.

Melkein kaikki käy omassa blogissani jos on hyvät perusteet. Sattumoisin ei ollut perusteita lainkaan

***

Erityisesti olisin halunnut väittää vastaan että en ole ihan tavallinen Pelle kuitenkaan jos Suomipoliitikkoihin vertaa -

tarkoittikohan kommentoija "Pelle Peloton"? ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

On kieliä ja omistajankieli. Eräs maakuntajohtaja on syksyn mittaan ottamiensa laulutuntien valmistamana laulelemassa Sibeliuksen hymnejä hallinnon moninaisissa seminaareissa. Perille seminaarilaiset löytävät hämäläisen tienristyksen koristukseksi asetetun käytöstä poistetun armeijan panssarivaunun piipun viittomana. Ettei maan historia unohtuisi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Lainaus Petriltä;"Vain sinusta kaikki on loppujen lopuksi kiinni suomalainen!

Ja siksi sinun on tajuttava, että tarvittavaa suurta muutosta ei voi mitenkään tehdä valtapuolueiden kautta ja vanhoilla menetelmillä vaikka haastammekin valtapuolueita kaikin keinoin muuttamaan ajatteluaan. Kyse on kokonaisuudesta. Jos uusi tapa haastaa puoluepolitiikan ulkopuolelta ei auta on puolueprojektikin myöhemmin mahdollinen. Siihen asti edustamme Suomen ylivoimaisesti suurinta ”puoluetta” eli sitoutumattomia, nukkuvia ja systeemistä tarpeekseen saaneita sekä uudistusmielisiä ajattelijoita nykyisissä eduskuntapuolueissa."

Olen täysin samaa mieltä kanssasi mitä juttuusi tulee!
Sen vuoksi en tiedä itkeäkö vai nauraa kun luen galluppien sanomaa SDP;n noususta! Olet ehkä itsekin, politiikkaa seuranneena, kuulut PerusS jo vuosia hokeman; "vanhojen puolueiden pysähtyneisyydestä ja hyväveliverkostosta joka merkitsee, niin kuin itse yllä tuot julki, "mikään ei muutu" valtapuolueiden kautta!
Ne ovat niin hitsautuneet vallankahvaan, että vain esittäjät teatterissa vaihtuvat! Ohjelma pysyy samana! Aina!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Markku - tervetuloa Unitakseen!

Jos 999/1000 osasta Suomen (aikuiset) kansaa edes viidesosa alkaa ajatella kokonaisuutta sillä tavalla mitä uusi vuosituhat edellyttää niin iso muutos tapahtuu varmasti.

Jo se pakottaisi puolueet muuttamaan.

Oleellista on tajuta tilanne ja myös se että latu on jo auki. Nyt on vain mobilisoittava ihmiset pois sohvalta murehtimasta.

Olen miettinyt jo "kunnianimen" niille jotka lähtevät yhdessä etulinjaan muutamaan Suomea Unitaksen avulla. Se on kunniakas tehtävä ja nimi on sen mukainen.

Aika näyttää onko se sitten myös uuden puolueen nimi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin?

Teen blogin aiheesta pian.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset