Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suurin yhteinen nimittäjä

 • Suurin yhteinen nimittäjä
 • Suurin yhteinen nimittäjä

Minulla on suuri ilo ja kunnia kertoa koko maailmalle löytäneeni blogistiystäväni, Heikki Rönkkö, kanssa suurimman yhteisen nimittäjän ajatuksenjuoksullemme! 

Oheissa kuvassa näkyy Twitteriin ensimmäisen kerran jo reilu vuosi sitten kirjoitamani twiitti. Luettuani tänään ensin Heikki Rönkön kirjan Rooma opettaa (2015) insertin kajautin saman twiitin eetteriin uudestaan. Nuo 160 merkkiä pitävät sisällään kenties yhden 49-vuotisen elämäni suurimmista yhteiskunnallista oivalluksistani: 

"Tietyn pisteen jälkeen maan innovaatiokyky (on enää) KÄÄNTÄEN verrannollinen verkostoitumisen tärkeyteen!"

Maa on arvatenkin nimeltään Suomi Finland. Tuon asian omakohtaisessa ymmärryksestä hieman eri kantilta on kyse myös mitä  tulee "suurimpaan yhteiseen nimittäjään" minun ja Heikin välillä - näin omien yhteiskunnallisten tavotteitteni valossa ainakin.

Ainakin Heikki Rönkön kirjan alkuosa lupaa (sopivan kuivalla) savolaisella huumorilla höystettyä aikalaiskuvausta ajalta jolloin Suomesta tehtiin ensin Pohjoismainen hyvinvointivaltio ja sitten kuinkas kävikään... haluan ehdottomasti tietää miten kävi! 

Suonet anteeksi Heikki, että kerron oman tuntemukseni konsultoimatta sinua ensin, mutta minkäs teen kun moisen ahaa elämyksen dasiassa sain? Ei se "SYN" voi mitenkään olla (ex?) demariutesi tai virkamiesurasi valtionhallinnossa, sillä ne eivät ole minuun kiinnittyneet missään vaiheessa. Toisaalta ei se taida olla yli 20 vuoden yrittäjäkokemukseni ja kouluttajan uranikaan mitä sinuun Heik... öööh siis "Kalervo" tulee..? Kuitenkin savolaisuus - itselläni sitä lienee noin 50% laskutavasta riippuen - ja myös 1990-luvulla koettu työttömyys meitä yhdistää kyvykkään yhteiskunnallisen ajattelun ohella -

"Tämä on yhden Kalervon tarina suomenkielisenä Suomessa ja Euroopassa. Se on kirjoitettu Suomen sotahistoriaa uhkuvien Espoon kirjastojen hyllyjen välissä, iltakoulukaveri Tainan rohkaisemana Tapiolan baarin tiskillä, Haukilahden pystybaarissa Haikaranpesän vahtimestarin innostamana, Moskovan ja Rooman kahviloissa vastauksena kysymykseen miksi jotkut sivistyneet länsieurooppalaiset kutsuvat Suomea läntisen ajattelun umpiperäksi."​  (Rooma opettaa, Heikki Rönkkö 2015)

 

***

Heik... siis Kalervo ja kaltaisensa suuret ajattelijat on verraton!

Hän on juuri oikean ikäinen eli suurten ikäluokkien aikaan syntynyt maaltamuuttaja. Hän on toisaalta stadilainen, mutta ei hänestä koskaan oikein stadilaista tullutkaan? Heik... anteeksi, siis Kalervo on systeemin mies ajalta jolloin systeemi kasvoi kuin pullataikina, mutta ei hänestä koskaan oikein tainnut systeemin miestä tullakaan... tulikohan hänestä loppujen lopuksi edes demaria?

Jotain hänestä(kin) vielä tulee!

Ja Kalervonkatu kuittaa;-)

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

7.1. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – teidät on haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)gmail.com

 

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pienellä varauksella siis Heik... ööh, Kalervo jos sallit;-)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ajatuksesi lähellä tätä:

OECD:n käänteinen U-käyrä sanoo, että jossain vaiheessa julkista tukea lisättäessä hyödyt kääntyvät negatiivisiksi. Rohkenen epäillä, että se on lähempänä tuota 10 % kuin Tekesin esittämää 25 %.

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21120-tuotek...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Lauri - "tietty piste" lakipiste. Tekes on oleellinen osa tätä kuviota.

"Aidolle byrokraateille jaettavan rahan määrä on ainoa tulos, ei se mitä sillä saadaan aikaiseksi."

Pullamössö ja poliittinen korruptio ja kaverisosiaalikapitalismi siinäpä se.

Mitään ei opita. Maalaisjärkeä ei käytetä. Ei systeemin (esim juuri Tekes) vuoksi vaan siitä huolimatta suomalainen yrittäjä innovoi. Tavallaan se on kauheaa kun se pitää naurettavaa systeemiä pystyssä -

suomalaista 2000 luvun sisua - huh, huh...

JOskus olisi hyvä kun joku vain katkaisisi sähköt viikoksi keskellä parasta Siperian pakkasaaltoa. Saattaisi suomalainen alkaa taas ymmärtää asioita?

***

Pakko lukea tuo Heikki Rönkön kirja ja nautiskella elämän sietämättömästä keveydestä edes hetki joskus...

Tälläinen presidenttiehdokaankin retale.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiitoksia kovasti. Eräs tunnettu nimi minulta on näköjään kirjassani unohtunut: Metson vuorineuvos Jorma Eloranta oli kauppa-ja teollisuusministeri Eero Rantalan poliittisena demarisihteerinä ollessani siellä pikkuvirassa. Siihen aikaan minua saatettiin pitää lupaavana demarinousukkaana, joskin perusteettomasti. Eloranta oli samanlainen valtakunnantason ylioppilaspoliitikko kuin kepulainen Jorma Ollila.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Siihen aikaan minua saatettiin pitää lupaavana demarinousukkaana, joskin perusteettomasti."

Heikki varmistelee ettei perästä kuulu tässä;-) Älä pelkää kirjaa vilkaisemalla saa kyllä oikean käsityksen.

Sain minäkin maistiaisia tuosta ajasta jolloin kaikki oli politiikkaa. Urheilussa TUL ja Svul kommarit vastaan porvarit. Jyväskylässä Jyp (svul) vastaan Lohi (tul) isät ja äidit katsomossa kun me pojat pelasimme.

Ikää noin kymmenen vee meillä ja katsomosta kuuluu...

"Tapa se" "Porvaria/kommaria turpaan!" Numero muistiin...

Oi niitä aikoja.

Mutta oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Suomalainen inhoaa yhä toista suomalaista. Teen uutta blogia tästäkin pian. Tässä vanha -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2082...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vastaus kommenttiin 4#

Heikki, hyvä jos tavara tarkastettu ja leimattu;-)

Sinulla on atomitason kokemusta jostain hyvin tärkeästä... kun osaat suhtaantua asioihin niin poisoppiminen tälle maalle on jopa mahdollista kun alamme laajemmaltikin ymmärtää mitä oikein tapahtui ja saadaan porukka mukaan.

Erilaisia kokemuksia joitten kautta ymmärrys siitä että maan on muututtava ja toisaalta miten syvässä poterossa ja eri puolilla yhteiskuntaa suomalainen kaverisosiaalikapitalismi onkaan.

Sitä ei voi muuttaa se on heitettävä porukalla kaatopaikalle!

***

Kiitos itsellesi. Minulla ei ole tuota kokemusta vaikka muuta kokemusta onkin.

Olet ollut ytimessä ja siltikään et ole antanut loppujen lopuksi systeemin poispilata itseäsi;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Olen muuten itse järkyttävä esimerkki tuosta omasta havainnostani -

en kiusaa nyt ketään väittämällä jotain itsestäni vaan sanotaan että oletetaan että jollain henkilöllä X joka ei ole sisäpiiriä on maailman paras idea "oikeasti" ja henkilökohtaista sisua ja kykyä toteuttaa se yllin kyllin

1) Bisnespuolella jos X sattuu toimimaan alalla jossa julkinen sektori häärää minkä haluaa (vaikka se olisi jopa tuhoisaa maan elinkeinoelämälle) tämä samainen "suomenstevejobs" kuolee alkoholisoituneena ja tuntemattomana katutrubaduurina eikä suinkaan minään bisnesnerona. Hän eiu saa julkista rahaa jutulleen eikä yksityistä koska yksityinen siemenraha seuraa maassamme julkista pullamössörahaa.

2) Yhteiskunnallisella puolella - heh, miten voi ihminen mennä mihinkään vaikuttajapuolueeseen jos ideat haastavat istuvan puheenjohtajan 6-0 tai eivät sovi agendaan?

---> Silkkihanskat nurkaan, kaverisosiaalikapitalismi roskiin ja "kolmas tie" suunnannäyttäjäksi tälle kansakunnalle. Tilausta on nyt muutenkin niin kuin jokainen asioita seuraava tietää.

Poliisivaltio jossa pullamössöeliitti ja taantumus on entistä syvemmässä poterossa on nykytapahtumien valossa se toinen vaihtoehto näillä jännitteillä, mitä maassamme alkaa jo kovasti olla -

yhteyttä minuun "peliitat"!

http://e-liike.us9.list-manage.com/subscribe?u=352...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tarvitsemme "sata rohkeaa Peliittaa, jotka muuttavat tämän maan."

Minulla on kunnia olla kutsumassa tätä porukkaa koolle. Se on sellainen joukko, jota ei ole koskaan ollut olemassa.

Aivan kuin tässä blogissa kuvasin erilaisen taustan omaavilla ihmisillä voi vuonna 2016 olla todella iso suurin yhteinen nimittäjä.

Siis vuonna 2016 eikä vuonna 1975!

***

Unitas kansanliike on kaikille niille joilla on yhteinen unelma uudenlaisesta Suomesta.

Silti voimme hyvin mennä ajassa taaksepäin. Kun mennään niin mennään kunnolla. Meillä on kunniavelka maksamatta sukupolville, veljille ja siskoille, jotka toisiaan joutuivat sata vuotta sitten henkensä edestä tappamaan.

Se velka on ollut piikissä vuodesta 1918.

Emil pappani oli Vilppulan junassa yhtenä muista nuorista miehistä. Se mies, vaikka vapaussoturina haudattiin kun olin kahdeksan vanha, ei ollut koskaan elämässään vapaa.

Olemmeko me edes itse olleet oikeasti vapaita?

***

Pitäisi kirjoittaa oma blogi aiheesta mutta maistiaisia "presidenttiblogini" alaosassa -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2027...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Isänmaallisuuttako se on sitten tämäkin?

http://yle.fi/uutiset/aari-isanmaallisia_katuparti...

Kirjoitin joskus loppukesästä blogin siitä että sanaa isänmaa ja isänmaallisuus. Niitä ei pitäisi antaa koskaan vääriin käsiin.

Ja mediakin voisi yrittää etsiä peiliä jostakin tuossa asiassa...

Suomi parka.

Mutta blogia pukkaa tuosta asiasta uudesta näkökulmasta kun keretään.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Olet pahasti harhassa. Jos tuosta luvusta karsitaan pois yhteiskunnalle välttämättömät palvelut kuten koulutus, sairaanhoito, vanhustenhoito, poliisi, palokunta ... jää jäljelle alle 200000 henkeä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Lauri tarkoitat siis 200 000 henkilöä yli tuon tarpeen...?

***

On se hassua. Opin lapsena siihen että kaupunkibussit on julkisia juttuja. Jyväskylän Liikenne, Turussa oli sitten opiskeluaikana jo toinen, yksityinen yritys ja se oli kuin joku kummajainen.

Nyt kun näen bussin jossa lukee Jyväskylä Liikenne niin se tuntuu jo oudolta.

Poisoppimiseen on mennnyt minullakin yli 20 vuotta ja se kannattaa ottaa huomioon niitten jotka pitävät mielipiteitäni joissain asioissa "vahvoina". Ei ne ole ihan hetken mielijohteita...

Joskus vuonna 1996 laadin Loimaan seutukunnalla opasta julkisista rahoituspalveluista ja ajattelin että onpa Suomessa hieno systeemi yrittäjälle... oikeastaan ehkä vielä 1996 noin oli hyväkin ajatella sen ajan systeemien valossa vielä.

Oleellista on tajuta että 2016 Suomi ja maailma on täysin eri paikka kuin 1996 jolloin Internet alkoi tehdä maailmanvalloitustaan.

Tässä maailmassa pitää olla oikea peli oikeilla säännöilllä tähän maailmaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ja noista "tarpeettomista" 200000 hengestä on osa välttämätöntä infrastruktuuria ... Elämme YHTEISKUNNASSA.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #17

Jep Lauri - minä en ole koskaan missään väittänyt että yhteiskuntaa tai julkista sektoria ei tarvita.

Sitä tarvitaan (vain) juuri sopivasti!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #25

Toikka ..?

Jotain jäi arvailujen varaan;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sitra - Tekes liikelahja:
Opetusministerin näköinen puunukke, sisällä nalle ukkeli, kaveria ei jätetä, en gång kamrat alltid kamrat.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hesarille on kaivettu syksyn arkistoista esiin Matti Vanhasen kehut Aleksis Kivelle modernin ajattelun isänä.

"pää huono oli”, arveltiin , ”mut sydän paikallaan. Sven Tuuva

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hittolainen Heikki - oikein hävettää tunnustaa että oma Aleksis Kiveni on niin kaukainen kuin on aikaa jostain lukioiästä...

Onneksi sitä silloin tankattiin ainakin Seitsämää Veljestä.

Ehkä se sitten meni munaskuihin asti;-)

***

Mutta mennäänpäs asiaan... miten hyvin tunnet sen demari Lasse Lehtisen?

Mitä julkisuudesta tiedän niin ainakin historia on hallussa ja ilmeisen isänmaallinen mies..? Lehtinen taisi olla jossain vaiheessa kiinnostunut itsekin demarien presidenttiehdokkuudesta.

Lopulta mies Ahtisaaren takana?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #29

En millään tavalla tunne Lasse Lehtistä jonka luulen yhä liikkuvan toinen jalka viime sotien juoksuhaudoissa, mutta sellaisena hän voisi sopia presidentintekijäksesi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #35

Tuli vaan Lasse mieleen - jos näet häntä siellä pääkaupungissa niin pyydä pirauttelemaan;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki usko pois vaan sinussa on potentiaalia muuttaa tätä maata!

Se että sinulla on kokemuksesi on hieno juttu. Ja huomioi en minä olisi sinulle näitä kirjoitellut 70/80 luvulla etkä sinä itsekään otaksun.

Se oli eri Suomi se ja eri maailma se.

Nyt on nyt ja siksi nousemme barrikaadeille vaatimaan muutosta!

Minä tiedän miten se tehdään tasan tarkasti. Todellakaan en kuvittele tekeväni sen yksin vaan yhdessä 99 muun "peliitan" kanssa. Rekrytointi on alkanut sillä sekunnilla kun aloin tehdä näitä hommia - oli muuten sama päivä kun Alexander Stubbista tuli pääministeri, ihan vahingossa.

Täällä siitä todistusaineistoa ja siitä voi tyhmempikin päätellä jotain visiosta jo ihan alussa. Ongelmat on samoja. Suomi on Eurooppaa. Suomi on maailmaa.

https://www.youtube.com/watch?v=Z72mMTr0fTs

***

Oleellista on tajuta että oikein ja laajalti tarkasteltuna käyrä on ollut koko ajan exponentiaalinen vaikka sitä ei yleisö vielä tajua. Atomitaso on se tärkein tässäkin ja ymmärrys mikä on ongema atomitasolla ja mihin muutos rakentuu atomitasolla.

JOku viisas sanoi joskus että jos et alussa kohtaa jatkuvasti suuria vaikeuksia et voi olla oikeasti tekemässä mitään todella uutta ja merkittävää.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

S-käyrä on kaukana expotentiaalisesta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #32

En ole näissä käyräasioissa maailman paras mutta tarkoitan seuraavaa -

se mitä teen on valtavan iso työmaa. Ja on siinä on kaksi toisistaan selvästi erillistä juttua.

Substanssi ja näkyvyys ulospäin.

Substanssin osalta on menty koko ajan isosti eteenpäin. Se ei varmaankaan ole expotentiaalinen käyrä varsinaisesti, mutta ajattelu on oppimisen kautta kehittynyt jatkuvasti - ei lähtötasokaan mikään surkea ollut 48 vuoden oppimisen jälkeen vaikka suomipolitiikasta (miten se toimii tarkemmin) en tiennyt oikeastaan mitään.

Oppiminen vaatii oikeat olosuhteet. Oppimista on paljon vielä jäljellä ja pitää tajuta että kaikkea ei voi eikä pidä oppia väärästä systeemistä vaan jossain vaiheessa systeemiä pitää muuttaa... vaatii tietenkin paljon oppimista miten se voisi tapahtua.

Näkyvyys ulospäin. Kun aloittaa pohjasta ja pitää päästä pintaan jossa on jääpeite... se vaatii hyvin paljon energiaa... pinnalla oleva tarkastelija ei vielä näe yhtään mitään tuossa vaiheessa.

Odotan (puikkoontunutta) kevätjäätä ja kirkasta auringonpaistetta ja sinistä taivasta - tietäen että sitä energiaa tarvitaan ja se ei voi määräänsä enempää tulla vain yhdestä ihmisestä - liittyen etenkin näkyvyyteen ulospäin, toki yhteiskunnalliseen innovointiinkin.

***

Ongelmat ovat pitkälti käytännölllisiä tämän vaiheen 1/10 000 aineellisillla ja ajallisilla resursseilla vielä johonkin puolueeseen tms. verrattuna. Sitä ihmiset eivät tajua myöskään.

Hyvä jos jóku tajuaa ja alkaa kiinnittää huomion mitä siellä jään alla tapahtuu (substanssi)...

Moni onkin sen jo tehnyt ja antaa tukeaan. Silti ongelma on jutun henkilöityminen vielä liikaa minuun. 99 peliitalle on paikka nyt. Iso paikka...

http://e-liike.us9.list-manage.com/subscribe?u=352...

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #34

Tavoitteesi eivät oikein avaudu ja sotkeutuvat keinoihin.

Ensinnäkin, mikä on yhteiskunnallinen visiosi?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #37

Lauri lue tämä ja suoraan sivulle 25 jos taustoihin ei aika tai into riitä -

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

Voi sen vision näinkin ilmaista kuten insertissä

http://unitaskansanliike.net

"Kuvittele mielessäsi itsenäinen ja kansainvälinen Suomi Finland, isänmaa, 1) joka nojaa voimallisiin arvoihin 2) jossa kukoistaa "uusi onnellinen kapitalismi" 3) melkein ilman poliitikkoja 4) jossa on vain hyviä virkamiehiä 5) jossa kukaan ei ole enää työtön 6) jossa kukaan muu ei päätä sinun asioistasi 7) jossa yksinkertainen on kaunista 8) jossa verotus toimii ja kannustaa 9) jossa "jokainen on jo yrittäjä" ilman pakkoa ja 10) jossa kaverilta ei enää oteta!"

***

Äläkä sitten ainakaan sano että pelkkää sanahelinää lukematta ensimmäistä linkkiä ja noita sivuja alkaen 25 - ... ;-)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #38

Ei tuolla ole mitään tekemistä vision kanssa. Korjausliikkeitä ja poliittista retoriikkaa vain. Suolaa ja sokeria, mutta ateria puuttuu.

Visiota ei ylipäätänsä synny tuollaisilla yleisluontoisilla positiivisilla adjektiiveillä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #40

Lauri - arvasin että ei olisi pitänyt laittaa noita juuri sinulle;-)

Pyysin lukemaan agendan sivut. Lue ne niin tiedät mistä kana piisaa.

Tuo visio on hyvin helppo.

"Onnellinen Suomi Finland. Maa, jossa on maailman paras yhteiskunnallinen käyttöjärjestelmä jokaiselle suomalaiselle. Yhteiskunta, jossa on kaikki tarpeellinen mutta ei mitään ylimääräistä."

Olikohan siinä;-)

Kannattaa ehdottomasti lukea toteutuspuoli niin ymmärtää että visio ja toteutus ovat paljon samoja asioita tietyssä mielessä. Molemmat rakentavat toinen toistaan minun ajattelussa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #43

Toteutus hyödytöntä, bkuffia, jos visio ja tavoitteet puuttuvat, ei tiedetä mihin menossa. Tyypillistä politiikalle yleensäkin

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #46

Olen samaa mieltä.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa ei puutu visio eikä tavoitteet.

Sitä vaan aina välillä mietin että onko politiikan alasajo politiikkaa?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #49

Saat pitää mielipiteesi.

Visio on riippuvainen myös siitä kenen kannalta sitä tarkastelee.

"Uusi alusta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, jossa valtaholistin työkalut on otettu pois. Tilalle tulee oman vision omasta alastaan omaavia asioilla motivoituvia entreprenööripoliitikkoja."

Tuossa on osa tuosta isosta visiosta toisesta näkökulmasta.

Tavoitteet on myös hyvin selkeät. Kyllä ne siellä on jos linkin luet. visio. tavoitteet. toimenpiteet.

Kaikki on siellä ja jos joku tyyli seikka ei ole kunnossa niin se ei ole murhe näillä resursseilla.

Näytä Lauri minulle vaikkapa SSS-miesten omat suomipolitiikan grand slamit!

Ei heillä ole sellaisia.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #51

Tuolla ei todellakaan ole yhtikäs mitään vision kanssa ja tämä on fakta.

Tekstisi on jonkinlainen toimintasuunnitelma vailla tavoitteita ja perusteluja.

Samanlaista sekavaa tekstiä, joita byrokraatitkin kirjoittelevat mikä ei johda mihinkään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #53

Lue nyt vaan teksti Lauri ensin.

On sen verran uskomatonta että väität että ei ole tavoitteita ja perusteluja.

Koko agenda on rakennuttu täysin loogisesti lähtökohtana se tärkeä yhteiskunnallinen havainto että meillä on täysin väärillä asioilla motivoitunut porukka päättämässä.

Mitä tehdään?

Muutetaan alusta sellaiseksi että tuo porukka ei ole enää päättämässä!

Kansalaispalkka öljynä prosessissa ja kansanliike työkaluna.

Askeleet 1. 2... 10 jne

Suonet anteeksi että innovointia tehdään myös lennosta lähinnä keinoihin liittyen. Kaikki liittyy kaikkeen.

En yritä saada sinua mukaan kun se taitaa olla mahdotonta mutta hieman ihmettelen haltuunottoasi tässä.

Ja sitä että ajat vertaamaan minua poliitikkoihin jotka tulevat valtapuolueiden kautta.

Minussa ei mitään samaa heidän kanssaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #54

Typpillistä populistusta puuhastelua. Kin keinot ja tavoitteet sotkeutuvat mennään metsään. Niin kommunismissa ja fasismissakin kävi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #55

Lauri saat pitää mielipiteesi.

Epäilen erittäin vahvasti että et ollenkaan lukenut koko agendaa.

Sinä pelaat täysin systeemin pussiin saivartelemalla nyt pahemman kerran.

Näytä vain minulle se SSS miesten tai Antti Rinteen tekemä muutosagenda.

Tai näytä omasi!

***

ja jos haluat vääntää lisää niin yksilöi jotain asiaa että siihen pääsee käsiksi.

Poliitikoista puhuit...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #53

Enkä ole enää onneksi yksin.

käytännön resurssi ongelmaa jos ei olisi niin asiat tapahtuivat paljon nopeammin.

Olen täysin varma että ne tapahtuvat.

siis tuo agenda toteutuu. ehkä se luku jossa poliittista systeemiä muutetaan jää lainsäädännon tasolla muuttumatta -

JOS POLITIIKKA OSAA KORJATA ITSE ITSEÄÄN kun sille laitetaan painetta kansan taholta.

Silloin tavallaan ei tarvitse kajota lainsäädäntö puoleen.

Mutta epäilen sitäkin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ikea:n kahvilassa kiinalaista kännykkää näppäilessä keksii vaikka mitä, kuten pohtia ajateltiinko minusta vuorineuvosta Jorma Elorannan ja Jorma Ollilan seuraan koska minusta lätkäistiin kuva valtakunnallisen Demarin etusivulle yo-päivänä - 72?

Oli siinä maalaispojalla nieleskelemistä, iltakoulun rehtori pyöri ihmeissään, sinua Heikki pyritään häpäisemään!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Arvatenkin rehtori ei ollut demareita itse?

Mutta mitä isänmaa menettikään kun vuorineuvos Rönkkö ei koskaan saanut arvoaan!?

(Vai oltiinko sittenkin saamapuolella?;-))

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vai oliko 1972 kyse jostain aivan tulipunaisesta tuon ajan yo - painoksessa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

telkkarin hiihtokisojen äärellä pelimies arvelee sinua Petri käytettävän sähköjäniksenä pressapelin karsintalähdössä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - eihän sitä saa kukaan koskaan kiinni! ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset