Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

JAMK ja kaverisosiaalikapitalismin korkea veisu – osa I/II

 • JAMK ja kaverisosiaalikapitalismin korkea veisu – osa I/II
 • JAMK ja kaverisosiaalikapitalismin korkea veisu – osa I/II
 • JAMK ja kaverisosiaalikapitalismin korkea veisu – osa I/II

Tämä on tarina suomalaisesta 2010-luvun yhteiskunnallisesta idiotismista. 

Tarinan pääosissa ovat itseni lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK), tarkemmin sanottuna sen yrittäjyyskehitys sekä Silicon Valley niminen laakso Amerikan Yhdysvalloissa. Tarina kertoo siitä miten Suomi-parka menee jatkuvasti perse edellä puuhun vaikka aika on jo aivan toinen kuin se joskus on ollut.

Tämä on tarina suomalaisesta kaverisosiaalikapitalismista.

Inhimillisestä kannalta tämä on tarina systeemistä, joka otti 150 000 euroa viisihenkiseltä perheeltä ja ajoi heidät taloudelliseen ahdinkoon omassa isänmaassaan. Näin tehdessään sama systeemi otti todennäköisesti miljoonia kansantaloutemme lisäarvosta, yrittäjien toimintaedellytyksistä, innovointikyvystä ja reilusta pelistä, kuka tietää paljon enemmänkin? ”Ryöstönsä” eteen systeemin ei tarvinnut tehdä oikeastaan yhtään mitään –

sen pelkkä olemassaolokin oli jo aivan liikaa.

 

***

Suomalainen kaverisosiaalikapitalismi yhdistetään yleensä sisäpiirin isoihin poikiin ja tyttöihin, yrittäjiin ja sijoittajiin, jotka tietämättämme jakavat veronmaksajien rahoilla valeltuja miljoonia toistensa taskuihin ja suosivat kaveripohjalta toisiaan poliitikkojen ja virkamiesten erinomaisen hyvässä suojeluksessa. Kaverisosiaalikapitalismia puhtaimmillaan ovat vaikkapa pääministerimiljonääri Juha Sipilän, liikenneministerimiljonääri Anne Bernerin tai Supercell-miljonääri Ilkka Paanasen monet tekemiset talouselämän ja politiikan saralla.

Piiri pieni pyörii, Tekes-rahat siinä hyörii…

Nykyisin minuakin kiinnostaa vaikkapa em. kolmikon menestys todella paljon – se kiinnostaa tasan niin paljon kuin se on suoraan pois toisten suomalaisten mahdollisuuksista omalla sarallaan ml. omat mahdollisuuteni suomalaisen PK-kasvuyrittäjyyden uudenlaisen yrittäjävetoisen ekosysteemiajattelun uranuurtajana.

Yhteiskunnallisessa mielessä kyse on siitä, mitä Suomessa vaadittavat ”yrittäjäominaisuudet” huippumenestyksen saavuttamisen kannalta ovat? Kyse on siitä ovatko nuo vaadittavat yrittäjäominaisuudet asioita, jotka korreloivat kansakuntamme kokonaistehokkuuden, innovoinnin tason ja onnellisuutemme kanssa?

JAMK:n kautta voimme mainiosti tarkastella suomalaisen kaveri(sosiaali)kapitalismin sosiaalisen puuhastelun ulottuvuutta!

Tuo itse keksimäni sana, #kaverisosiaalikapitalismi, on monikäyttöinen. Yksi ainoa sana kuvaa kokonaisuutta suomalaisen sisäpiirin härskistä vallankäytöstä ja siitä syntyvästä ihanuudesta paremmin kuin kenties mikään muu. Kaverisosiaalikapitalismin piikkiin voi sisäpiirin yrittäjien, sijoittajien, poliitikkojen ja virkamiesten lisäksi laittaa myös AY-liikkeen touhut ja erinäiset monopolitoimijat tai vaikkapa suomalaisen ”puolueettoman” poliittisen median –

avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!”

 

***

Peilaan tässä kaksiosaisessa tarinassa seuraavaa lehtijuttua tosielämässä tapahtuneisiin kokemuksiini: ”Piilaakson ajatusmallia Jyväskylän seudulle” (Suur-Jyväskylän lehti 13.1.2016 s. 14) Kyseisiin tosielämän kokemuksiini liittyy eräs toinen lehtijuttu: ”Sitkeä kuin piharatamo” (Keskisuomalainen 23.3.2014) ajalta jolloin Ambrosia Professionals yrityksemme järjesti ”SLOPEBOOST® Finland 2014” kasvuyrittäjyystapahtumaa Jyväskylän seudulla.

Ambrosia Professionals oli luomassa jotain ainutlaatuista tähän maailmaan.

Maailmanlaajuinen BOOSTEVENTS®-tapahtumakonsepti oli vain yksi osa kokonaisuutta. Tapahtumilla edettiin koska se oli kokonaisuuden kannalta järkevää vaikka tapahtumien järjestäminen ulkomailla on kallista. Riski oli tietoinen. Emme halunneet nykertää. Tuo kyseinen maaliskuussa 2014 Muuramen Riihivuoressa järjestetty tapahtuma jäi käytännössä viimeiseksi yrittäjyystapahtumaksemme syistä joihin myös JAMK on kantanut vähemmän ansiokkaan kortensa kekoon –

tai jättänyt kantamatta, määrittelykysymys.

Useiden BOOSTEVENTS®-tapahtumien joukossa Ambrosia Professionals järjesti myöskin ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen) ”BEACHBOOST® California” tapahtuman marraskuussa 2013 Santa Cruzissa ihan siinä Piilaakson vieressä – Usarin profiilikuvani on otettu Santa Cruzin satamalaiturin päässä taustallaan Tyynessä valtameressä köllöttelevä parvi merileijonia.

Valitettavasti en voi antaa linkkiä enää tämänkään tapahtuman kotisivuille, sillä nykyisin minulla ei ole varaa enää maksaa edes parinsadan euron vuosittaisia palvelinkuluja BEACHBOOST® ja SLOPEBOOST® tapahtumakonseptien kotisivuista. Kalpean aavistuksen siitä mitä tapahtumissamme teimme saa vielä Facebookin kautta.

Emme koskaan saaneet minkäänlaista tukea suomisysteemiltä, aivan päinvastoin.

Suurista vaikeuksista huolimatta onnistuimme toteuttamaan ns. proof-of-concept tapahtuman hieman aiemmin syksyllä 2013 Marbellassa Espanjassa vain vuosi ensimmäisen tapahtuman jälkeen. Tiesin jo ennen sitä että konsepti toimii. En koskaan ole paljastanut Ambrosian konseptia kokonaisuutena oikeastaan kenellekään. Miksi antaisin Tekesin ja yritystukien pullamössöä syöville sisäpiirin ihmisille jotain aivan ilmaiseksi tilanteessa, jossa kukaan heistä ei ole kiinnostunut minua auttamaan?

 

***

Kesällä 2014 lähdin muuttamaan Suomea oman kokemukseni kautta.

Suomalainen kaverisosiaalikapitalismi tuottaa käyttäytymistä, joka on kokonaisuuden kannalta aivan järjetöntä. Siitä kertoo tämäkin kaksiosainen blogini. Tiedän nyt aivan varmasti että törmäämiseni suomisysteemin seinään ei ole oma syyni. Tarkemmin ottaen sellaista ei saisi missään nimessä kenellekään tapahtua olosuhteissa, joissa se silti tapahtui.

”Kokoomus on kapitalismin sossu!”

Nykyisin Sipilän ollessa vallankahvassa tietenkin myös Keskusta on kapitalismin sossu mitä suurimmassa määrin – mutta kun kapitalismi ei tarvitse omaa sossua!

Toisen ihmisen on ilman omaa kokemusta ja kaiken poliittisen sumutuksen keskellä joskus hyvin vaikea tajuta asioita kunnolla. Olen siksi ottanut argumentiksi myös sen, että olen valmis milloin tahansa haastamaan Sipilän, Bernerin, Paanasen, Stubbin tai kenet tahansa systeemin sisäpiiristä tässä Suomen talouden todellisessa kohtalonkysymyksessä – asiassa, josta pullamössöeliittimme ei omassa valtaholismissaan halua puhua sanallakaan. Veisin heidät vain torille ja esittäisin yhden ainoan kysymyksen: ”Näyttäkää minulle se taloustieteen Nobelisti, joka vilpittömästi suosittelee nykyistä suomisysteemiä!”

Se keskustelu olisi siinä.

 

***

Olet lukenut tarinani ensimmäisen osan. Kerron II/II osassa mitä täsmällisesti ottaen tapahtui liittyen JAMK:iin ja ehkä pariin muuhunkin toimijaan. Tarinani idiootin saa sen jälkeen jokainen päätellä itse, voin kai se olla minäkin? Se ei kuitenkaan taida olla kovin oleellista vaan se, mitä sinä itse aiot seuraavaksi?    

Minä menen nyt Helsinkiin!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

19.1. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – teidät on haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)gmail.com

 

***

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Toivottavasti joku tajuaa mitä se vaatii mitä teen - joku muukin kuin oma perheeni?

Ja myöskin sen, että olen hyväksynyt sen, että jotkut ovet eivät tule koskaan enää minulle aukeamaan... jos nykysysteemi isänmaassani säilyy.

Se voi jopa vahvistua kun ääriliikkeet melskaavat kadulla ja valtaeliitti tulee ja "rauhoittaa tilanteen"?

***

Mutta Unitas menee myös kadulle. Me teemme sen.

Isänmaa on jotain aivan liian arvokasta antaa mennä väärään suuntaan silloin kun tuntee sydämessään että asioihin, ainakin siihen mitä on agendalla, pystyy vaikuttamaan.

Oli hinta sitten melkein miten kova tahansa...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pienet copypastet Facebookista:

"Minä uskon TEKESISTÄ mitä tahansa, se taitaa olla varsinainen rikollisjärjestö."

"Tekes touhu on aivan NAURETTAVAA millä tahansa kansantalouden lastentarhakurssillakin jo mitaten... Uskomatonta että meillä on jotain tuollaista vuoden 2016 Suomessa! Tekes voitelee yliopistoja ja AMK nykyisin minkä kerkiää ja poliitikot juoksevat koulutuskuntayhtymissä... vielä joku ihmettelee että meillä on verot tapissa ja moraali nollassa!"

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Huomenta ihmiset.

Bussissa matkalla Helsinkiin näkemään ihmisiä jotka haluavat osallistua Suomen asian ajamiseen Unitas kansanliikeen avulla.

Jos joku haluaa tulla paikalle niin tervetuloa. Erittäin epävirallinen tapaaminen tämä ensimmäinen. Mietitään jatkoa ilman varsinaista esityslistaa. Ainahan mulla jotain on mielessä -

http://us9.campaign-archive2.com/?u=3522fb59d59973...

Päivän teemaan sopii hyvin yöllä päähäni tullut blogin aihe tai vaikka slogan:

"Puolue - mikä ihana tekosyy!"

Eikö olekin - siinä haastetta kun Suomea pelastamaan porukalla aletaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset