Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Puolue – mikä ihana tekosyy!

Eija-Riitta Korhola – sinut on haastettu! 

Kokoomuksen ex-varapuheenjohtaja ja ex-eurokansanedustaja Eija-Riitta Korhola kirjoitti 20.1.2016 Puheenvuorossaan ”Kyllä Siperia lopettaa” ansiokkaasti tuulivoimatukien vääristävästä vaikutuksesta Suomen energiataloudelle, teollisuudelle ja kuluttajille.

Korholan blogin sparraamana meinasin alkuun otsikoida tämänkertaisen pläjäykseni nimellä ”Kyllä Suomi lopettaa!” Kyseinen otsikko olisi ollut aivan kelvollinen huomioiden sen, mitä olen aikuiselämässäni saanut tuta suomalaista kaverisosiaalikapitalismia, enkä suinkaan ole ainoa. Jostain aivojeni sopukoista tuli mieleeni kuitenkin vielä piirun verran parempi veto otsikoksi eli juuri se mistä tämänkertaisessa Puheenvuorossani on kyse:

”Puolue – mikä ihana tekosyy!”

 

***

Kävin toissapäivänä kirjoittamassa Korholan blogiin seuraavan kommentin: Eija-Riitta kiitos. Kun sinulla on näin hyvä logiikka tässä asiassa niin ala ihmeessä aktiiviksi eräässä toisessa asiassa, jossa myös on kirveelle töitä nimittäin suomalaisessa "elygarkiassa". Sehän on merkitykseltään elämän ja kuoleman kysymys Suomelle kaiken lisäksi! Tuskin maltan odottaa miten innoissaan Alexkin tulee olemaan kun asiasta hänelle vain vihjaiset – vai miten ajattelit?”

Onneksi olkoon Eija-Riitta Korhola et tuottanut minulle pettymystä!

Nimittäin et vastannut lainkaan kommenttiini – ei tullut pettymystä siinä, ettenkö olisi jo oppinut arvioimaan miten tunnettu poliitikko silloin toimii kun tulee jotain vähän liian jännää oman puolueen politiikkaa kohtaan ja haastaja ei olekaan aivan kilpailijapuolueen puheenjohtaja.

Kuoliaaksivaikeneminen on vallanpitäjien keinoista yksi parhaista.

Kuoliaaksivaikeneminen tässä nimenomaisessa asiassa ei kuitenkaan auta Suomen kansaa ja sen hyvinvointia ja onnellisuutta millään tavalla, päinvastoin. Eija-Riitta Korhola ei enää tekosyitä, Kokoomus ei enää tekosyitä, valtapuolueet ei enää tekosyitä - Suomen kansa ei enää tekosyitä!

 

***

”Tekes alas on uusi Nokia!”

Suomalaisen pk-sektorin kasvurahoituksen täydellisessä virkamiesvedossa Tekes-tukiaisineen ei ole mitään järkeä. Tuulivoimatariffeihin verrattuna kyse ei ole edes arvovalinnoista vaan aivan puhtaasta poliittisesta korruptiosta. Tästä kaikesta seuraa pullamössöä toisille ja keskitysleiriä toisille kasvuhaluisille yrittäjille ja maan talouselämän kannalta valtava menetys potentiaalissa luoda uusia innovaatioita ja menestyvää kasvuyrittäjyyttä.

Valtion häärääminen pk-sektorin kasvurahoituksessa virkamiesbyrokratioidensa (Tekes, Ely, Sitra, jne.) kautta kantamassa vettä kaivoon on seikka, joka myöskin tappaa kaiken yrittäjävetoisen ekosysteemityön hyvin tehokkaasti. Tässä asiassa voi käyttää aivan samaa logiikkaa kuin tuulivoimatuissa, mutta sen kansantaloudelliset vaikutukset ovat vielä paljon suuremmat.

”Kokoomus on kapitalismin sossu!”

Olen kirjoittanut Tekes-asiasta paljon ja syvennystä asiaan saa hyvin myös edellisestä blogistani, jossa aloitin kaksiosaisen sarjani siitä mitä suomisysteemi tosielämässä niille keskitysleirikomennon saaneille yrittäjille merkitsee – asia, josta uskaltaa puhua noin yksi (ex)kasvuyrittäjä tuhannesta (jos sitäkään) sattuneesta syystä. Ne yrittäjät ja sijoittajat, jotka ovat ilmaiset rahansa saaneet pitävät tietenkin turpansa kiinni…

 

***

Maallikolle asia voi olla vaikea käsittää? 

Voisimme halutessamme antaa (siirtymäkauden ajan vielä) tukea kasvuyrittäjyyteen, mutta ei missään nimessä virkamiesten kautta kaverisosiaalikapitalismin säännöillä - he eivät ole sijoittajia, he ovat valtion virkamiehiä! Tuki voitaisiin antaa kaikille start-up sijoittajille suunnatulla automaattisella verohelpotuksella eli se tehtäisiin kaikille tasapuolisesti ja ennen kaikkea täysin yksityisten sijoittajien preferenssien mukaan. Nyt menee päinvastoin, ellei kyseessä ole kaveripiirin "elygarkki-sijoittaja".

Kirjoitin edellisessä blogissani seuraavasti: "Toisen ihmisen on ilman omaa kokemusta ja kaiken poliittisen sumutuksen keskellä joskus hyvin vaikea tajuta asioita kunnolla. Olen siksi ottanut argumentiksi myös sen, että olen valmis milloin tahansa haastamaan Sipilän, Bernerin, Paanasen, Stubbin tai kenet tahansa systeemin sisäpiiristä tässä Suomen talouden todellisessa kohtalonkysymyksessä – asiassa, josta pullamössöeliittimme ei omassa valtaholismissaan halua puhua sanallakaan. Veisin heidät vain torille ja esittäisin yhden ainoan kysymyksen: ”Näyttäkää minulle se taloustieteen nobelisti, joka vilpittömästi suosittelee nykyistä suomisysteemiä!”

Se keskustelu olisi siinä.”

 

***

Mutta tämän keskustelun ei suinkaan tarvitse olla tässä ja torillakin on nyt turhan kylmä – 

nobelistia kehiin Eija-Riitta!

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

22.1. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

  • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
  • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
  • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
  • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
  • Julkkikset ja taiteilijat – teidät on haastettu!
  • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
  • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
  • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
  • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)gmail.com

 

***

Visio

(Huom! "Immonen style")

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jos kyseisessä asiassa joku epäilee mitä mieltä Kokoomus on Tekeseistä ja suomisysteemistä pk-rahoituksessa niin ei tarvitse epäillä enää sen jälkeen kun katsoo oheisen videon.

Nimittäin halusin kysyä asiaa suoraan Alexander Stubbilta itseltään ja viime kevätalvena siihen tarjoutui hyvä tilaisuus...

https://www.youtube.com/watch?v=UUcAFpCst6I

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Edellinen ei tietenkään tarkoita automaattisesti, että Eija-Riitta Korhola olisi samaa mieltä kuin puolueensa puheenjohtaja?

Mutta älkää naurattako ja väittäkö, etteikö hän sitä ole - muistikuva on että aiemmin kommentoi pro-tekes.

Noh, jos joku kertoo hänelle että käy itse kommentoimassa asiaa.

Suomalaisten pitäisi pikkuhiljaa tajuta se järkyttävä kaksinaismoralismi millä meitä viedään kuin pässiä narussa tässä maassa!

TUOHUSSA EI OLE MITÄÄN JÄRKEÄ!

Eniten minua nyrppii että jotkut Korholat laittaa blogejaan ja sitten faktat muualla ei kestä mitään tarkastelua...

***

Taitavia poliitikkoja jotka kertovat vain osatotuuden - tyhmiä kansalaisia jotka läpyttävät käsiään ilman tietoa kokonaisuudesta?

Media postaa, ihmiset postaa, kaikki postaa!

Milloinkahan aletaan sitä totuutta postaamaan, sellaista joka ei ole niin mediaseksikästä kuin joku suvakki-rasisti akseli, mutta jolla on sata kertaa enemmän vaikutusta maamme hyvinvointiin!?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

BTW. En tieda olisiko rakentavaa jos joku rohkeasti paljastaa sen että kannattaa TEKES touhua. En purematta niele ketään mutta miten minulla on sellainen olo että porukka ei tajua näitä asioita kunnolla?

Ja siksi ei vaadi juttuja kuntoon kun ei oikein tajua niitä - silloin valta on varmasti niillä jotka näppärästi käyttävät systeemiä omassa valtaholismissaan.

Joku Teksti TV ilmoitus: "Tekes saa 200 Meur lisärahoitusta suommalaisen start-up yrittäjyyden edistämiseksi"

Mitä siihen voi maallikko sanoa? Meneekö se liian hyvin perille ihmisille..?

Etenkin kun jokainen tajuaa että tuo StartUp porukka on tärkeä Suomelle

***

Valaiskaa hieman Hirvimäkeä kiitos...

MIKSI ASIAA EI SAADA KUNTOON siten että ihmiset tajuaa vaatia järjettömyyttä kokonaisuuden kannalta järkeväksi?

Eli Suomeksi onko asia liian vaikea tajuta?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei ole näkynyt Korholaa... eipä ole muutakaan keskustelua.

Asiat ovat siis hyvin ja Hirvimäki aivan väärässä?

***

Se siitä - ei se siitä - pitää tajuta että ollaan Suomessa ja systeemi on syvässä.

Sisäistä suomettumista - Suomalainen ei tarvitse Moskovaa eikä edes Brysseliä sen jälkeen kun on ensin otettu luuloja pois 70-100 vuotta laskutavasta riippuen. Joku väitti että oikeastaan paljon pidimpään.

Silti minä uskon siihen 40 asteen pakkasessa pärjäävään metsäsissiin joka meillä on geeneissämme. Se pitää vain herättää ja isoja asioita alkaa tapahtua.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Laitan copypastet kommentistani Pasi Sillanpään blogiin tähän. (Jos joku ihmettelee että heittelen tänne ajatuksiani niin mieti asiaa siltä kannalta että tämä on prosessi ja hyvä se on laittaa yläs jos tulee asioita mieleen vaikka joskus ihan itsekseenkin - US blogi on siihen oiva paikka!)

Pasin blogi täällä http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210445...

***

Kiitos Pasi - ihan hyvä kirjoitus, mutta ihan hyvät kirjoitukset eivät riitä yhtään mihinkään jos oikeasti halutaan muuttaa isänmaatamme.

Nykyaikana, some aikakaudella, etenkään ihan hyvät kirjoitukset eivät riitä yhtään mihinkään! Kerrot vain osatotuuden. Ei siinä mitään väärin ole. Totuus on se että meillä on kyllä porukkaa joka nostelee "ihan hyvissä kirjoituksissa" asioita esille ja saa siitä meriittiä.

Riittääkö se mihinkään?

Voi riittää ko. kirjoittajan statuksen nousuun yhteiskunnassa ja ovien aukeamiseen moneen paikkaan ja asemaan jonkinasteisena systeemin kriitikkona... mutta se tapahtuu täysin pullamössöeliitin ehdoilla!

Nimitän sitä "hovinarri-ilmiöksi".

Yhteiskunnalliselta kannalta ja asioitten muuttamisen kannalta siitä ei ole mitään hyötyä.

***

Muutos tapahtuu vain sillä että ensin tajutaan pohjamutia myöten miksi maa on siinä tilassa kuin se on. Olet ymmärtänyt paljon siitä. Sen sijaan sitä et ole vielä ymmärtänyt miten JUURI SINÄ PASI, lahjakkaana ihmisenä voisit oikeasti alkaa tehdä muutosta eikä vain puhua ja kirjoitella siitä.

On päivänselvää että meidän on tehtävä yhteistyötä jos muutoksen haluamme. On päivänselvää että systeemin ehdoilla tapahtuva kirjoittelu ei auta pelkästään, kriittinenkin. Asioitten pitää linkittyä loppuun asti.

Pitää olla visio mitä kohti mennään.

Väitän että minulla se on Unitas kansanliikkeen perustajana ja presidenttiehdokkaana oman äärikokemukseni kautta. Väitän että se voisi olla sinunkin visiosi Pasi kunhan vain hyväksyt asian että kyse on koko pelin muuttamisesta ei vain kosmetiikasta. #hyvävallankumous ja sitä ei todellakaan pidä kenenkään lähteä karkuun. Se on jokaisen suomalaisen visio. Puoluetouhu keksii pyörän kyllä uudelleen kun ensin 20 vuotta tappelee voiman ja vastavoiman lakien mukaan niin kuin aina -

mutta katsokaa mitä ympärillämme tapahtuu!

Suomalainen inhoaa toista suomalaista ei kyse ole mamuista tai matuista kyse on suomalaisen satavuotisesta pakkopaidasta ja ylipolitisoitumisen ja historian tekijöiden aikaansaamasta inhosta. Se paine on alkanut purkaantua eri tavoilla saadessaan oivaa sytykettä nyt. Meillä on aikaa ehkä vain pari vuotta ja maa on täydellisessä kaaoksessa tai se muuttuu poliisivatioksi ja pullamössöeliitti on vain vahvempi kuin koskaan.

Muutos on kuitenkin mahdollinen koska pyörää tarvitse keksiä kun se on jo keksitty!

http://www.ambrosia.fi/images/eliikeagenda2015.pdf

***

Nykyinen puoluetouhu on sitä mitä se on. Sen on muututtava kokonaisuudessaan. Puoluetouhu on syy siihen miksi mikään hyvä muutos ei ole mahdollinen vuoden 2016 Suomessa - kyllä, syy on juuri puolueissa ja heidän vallankäytössään ja valtaholismissa, kirjoitat ja ymmärrät sen itsekin.

HUOM! silti uskon siihen että oikeat voimat yhdessä pystyvät ajamaan nimenomaan puolueet muutokseen ja niiden uudistusmieliset jokaisessa valtapuolueessa - päivänselvää että se ei voi tapahtua ilman ulkoista voimaa - siksi mm. Unitas kansanliike.

***

Kyse on siitä what next - minä toimin jo kaikilla rintamilla ja pyydän sinua ja kaltaisiasi, jokaista rohkeaa ja omillaan ajattelevaa suomalaista mukaan, Pasi tässä ja nyt, tervetuloa. Olisit mies paikallasi muutenkin kuin vain hyvien juttujen kirjoittajana.

"Mukahaastaminen" saa riittää sillä maa on täynnä sellaista!

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2104...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kiitos paljon, kirjoituksessa tuli jo liikaakin tietoa, ja yli minun ymmärryskyvyn.
Siitä olen samaa mieltä ettei poliitikot saa sekaantua teknisten asioiden kehitykseen näillä kilpailua vääristävillä tukipaketeilla.

Tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto, se on fakta. Tämän ovat minua viisaammat asiantuntijat jo vuosia sitten todenneet, ja mitä enemmän sitä rakennetaan niin sen kalliimmaksi se yhteiskunnalle tulee.

Paljon terveellisempää on edistää puolueettomasti tuotekehitys- ja tutkimustoimintaa, kuin korvamerkitä subventiot esim. tuulivoimaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Eipä kestä ja sama itsellesi tuossa tuulivoima-asiassa.

Seuraan jatkossa sitä enemmän ja myös joitain väittelyjä jos sellaisia syntyy.

Kävin jo kommentoimassa että tässä Tekes ja tuulivoima-asiassa on myös paljon samaa - molemmat ovat maallikon vaikeita hahmottaa ja voi mennä mutu pahasti pieleen.

Jokatapausekssa molemmissa on poliittista korruptiota mukana se on varma!

***

"Paljon terveellisempää on edistää puolueettomasti tuotekehitys- ja tutkimustoimintaa, kuin korvamerkitä subventiot esim. tuulivoimaan."

Tästäkin täsmälleen samaa mieltä ja on juuri noin sekä Tekes että tuulivoima kuviossa. Sama peli kaikille kiitos!

ps jos kiinnostaa Unitas kansanliike ja miten voidaan ehkä ottaa agendalle asioita niin jätä ihmeessä yhteystietosi -

http://e-liike.us9.list-manage.com/subscribe?u=352...

Käyttäjän MaunoVoutilainen kuva
Mauno Voutilainen

Terve vaan Petri! Hyvä on Jyväskylästäkin käsin yrittää. Hallitus laskee säästämällä ja leikkaamalla tulevan uutta nousua, kun oikeampi strategia olisi yrittää lisää tuottamalla ja rahaa enemmän saamalla.
Tekesillä on ollut huonompiakin avustettavia, mutta näinhän se aina on, sekaan mahtuu tarkoituksella höttöäkin, kun kehiteltävistä iduista koetetaan jalostaa uutta duunia.
Eija-Riitta Korhola sanoo asian sinänsä oikein, Kataisen hallitusajat oli mitä oli, eteenpäin kaatumista, ei saatu päätöksiä, mutta eipäs tehty sentään oikein huonoja päätöksiä, eli pienennetty meidän kituliaitten Kelarahoja ja soppalan avustuksia.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Laitoin facebookiin myös kaveripyynnön... olen sen varmaankin yrittänyt tehdä sen jo keväällä, mutta olitkohan edes Facessa vielä silloin?

ja toivottavasti seura kelpaa..? ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mauno mukava nähdä sinua täällä!

Juttelin juuri Kalervonkadun naapurin kanssa eilen, että painopiste jatkossa sekä Helsinki että Jyväskylä. Helsingissä ollemmekin jo palaveeranneet.

Hittolainen Mauno sinut pitää saada "peliittojen" joukkoon eli Unitaksen etulinjaan!

Itseasiassa meillä molemmilla olisi hauskaa ja systeemillä ei niinkään jos völjyyn lähdet. Siitä voidaan tehdä heti kunnon pressi ja eihän ne voi Mervolat sen jälken enää Keskisuomalaisessakaan mitään kun vyörytetään kunnolla;-)

http://e-liike.us9.list-manage.com/subscribe?u=352...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kampanjasi saisi uutta potkua jos kehittelisit taustajoukkojesi kanssa visiota suomenkielisen kansan tulevaisuususkon hiljattaisesta nuutumisesta. Voisi jopa alkaa kyselemään suunnitellaanko sille klubeilla vähän samanlaista häipymistä maailmankartalta kuin tunnetaan eräitten vähemmistöjen ja kansanryhmien kohtalona keskeisessä Euroopassa viime vuosisadalla.

Rohkeutta peliin.

Peliitta- kampanjallesi voisin ideoida symbolin: oranssikahvainen puukko ja kirves "sirppi ja vasara" asetelmana, yksin oranssikahvaiset saksetkin ajaisivat saman asian, ehkä lapio tai lumikola taustalla; ilmentäen raudan karaisua teräkseksi Hankenilla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - ei tässä varmaankaan tarvita suomenkielinen vs. ruotsinkielinen tai thaikielinen jne. jakoa mutta yksi jako tarvitaan ja se sota on sitten voitettava.

Systeemi-ihmiset vs. vapautta haluavat.

***

Äläkä sinä Heikki usko noihin demareittan ja nyt myös Väyrysen "liberalismi" väittämiin sillä tämä maa ei ole Chydeniusta nähnytkään. Neuvostoliittoa Suomi on vielä hirvittävän paljon.

"Sisäinen suomettuminen"

Rohkeasti mukaan vaan ja logoa suunnitelemaan jos siltä tuntuu -

http://e-liike.us9.list-manage.com/subscribe?u=352...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hanken on tuottanut politiikkaan systeemihenkilöinä Wahlroosin, Bernerin, Ehrnrootheja ja Brunilan, suomenkielinen Kauppis kadun toisella puolella Suvi - Anne Siimeksen ja Juha Sipilän serkku Heikki Niskakankaan sekä mediahenkilö Sarasvuon.

Sotakommunismia se on. Ja kielipeliä, Sarasvuon he kuulevat "Siilasvuona" koska tukevat toista jalkaansa viime sodan juoksuhautoihin.

Kampanjasi symboliksi on tarjolla myös Absurdistania. Se tulee ruotsalaisen journalistin ällistyksestä jouduttuaan suomenruotsalaisten viestihyökkäyksen kohteeksi ihmeteltyään espoolaisen nuorten lätkämaailmanmestarin ruotsinkielen taitoa. Eikö Ruotsissa tiedetä mikä kieli myös on Suomessa voittajan kieli!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Heikki olen sekä Wahlroosin että Sarasvuon jo haastanut tässä sekatyömiehen hommassani ja toistaiseksi tulos on ollut odotetunlainen...

Mutta vielä näytetään närhenpallit noillekin herroille ja ne pitää saada etulinjaan.

Mukahaastaminen on tämän maan suurin syöpä!

***

Hmmm... yritän että se kieli ei ainakaan olisi venäjän kieli...

Uutta blogia pukka pian - stay tuned, Heikki!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset