Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen!

 • Urho Kekkonen, presidentti 1956-1981
  Urho Kekkonen, presidentti 1956-1981

Kyllä presidenttiehdokas presidenttiehdokkaan tuntee! 

Onneksi olkoon Paavo Väyrynen – viimeisesi oli oiva veto huhtikuun 2018 presidentinvaalia silmälläpitäen! En ole niin lueskellut uutisen kommentointia, mutta olen 100 % vakuuttunut, että vetosi liittyy tuleviin presidentinvaaleihin, eikö niin Paavo? Ei yllättänyt minua millään tavalla ilmoituksesi ottaa etäisyyttä Keskustaan, seinäthän siellä tulivat sinua vastaan.

 

***

Olen alkanut arvostaa sinua poliitikkona.

Tavat millä olemme tulleet politiikkaan eroavat kuin yö ja päivä toisistaan. Olen myös täysin erimieltä kanssasi monesta keskeisestä asiasta. Arvostan silti suuresti sitä, että sinulla on uskallusta haastaa puoluettasi ja sanoa asiasi. Samalla kun haastat puolueesi ja sen puheenjohtaja Juha Sipilän, haastat myös suomisysteemin. Olet mielestäni myös yksi oivaltavimpia poliitikkojamme, luova ihminen suorastaan, asia joka on kovin hakusessa kun 2010-luvun suomipolitiikasta puhutaan.

”Olemassa olevien rakenteiden kautta minun on mahdotonta vaikuttaa Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen.” (Paavo Väyrynen 25.1.2016)

Tuo on juuri sitä mitä itsekin teen isänmaani asian eteen haastamalla kaikkia valtapuolueita, oikeastaan koko politiikan itsessään. Jostain äärikokemuksesta kumpuaa myös ajatus asioitten skaalautuvuudesta… Paavo, sinussa ja minussa taitaa olla samaa hinkua ja uskallusta yrittää vaikuttaa asioihin, saada aikaan iso muutos millaisena sen sitten näemmekin? Ja meni syteen tai saveen ja vaikka se olisi valtavirtaa vastaankin.

Uskallus voi tulla nähdäkseni vain siitä, että sinäkin olet asiat päässäsi miettinyt omalla tavallasi moneen kertaan – sinullakin on oma vahva visio Suomesta. Olen aina pitänyt siitä perusteellisuudesta, jolla olet poliitikon työtäsi tehnyt, suoranaisesta intohimosta. En usko sen lainkaan tulevan pelkästä vallanhimosta kohdallasi kuten moni väittää.

 

***

Sinulle on aina oltu kateellisia.

Sinua on pidetty suomipolitiikan ”virallisena sylkykuppina” ainakin siitä asti kun Kekkosen aika loppui. Välillä on ollut suorastaan huvittavaa seurata Väyrys-keskustelun tasoa eräissä yhteyksissä.

Myös minulle on oltu kateellisia sen lyhyen ajan mitä olen ollut poliittisesti olemassa oman elämänkokemukseni tuomana. Tuo kateus – vai onko se peräti pullamössöeliittimme suoranaista pelkoa niin kuin jotkut kannattajani minulle ovat sanoneet – on ilmennyt mediassa yrityksenä kuoliaaksivaieta kesäkuussa 2014 perustamani Unitas kansanliikkeen ajama asia mahdollisimman tehokkaasti.

”Suomipolitiikan Grand Slam” on muutosagenda Suomelle, joka hakee vertaistaan suomipolitiikassa monessakin mielessä, vaikka itse sanonkin – ja miksen sanoisi jos haluan näyttää esimerkkiä uudesta poliittisesta kulttuurista, jossa meillä on rohkeita kokonaisuuden kautta ajattelevia yksilöitä mukana politiikassa, yksilöitä, joita puoluekurit ei kahlitse?

En väitä olevani sen älykkäämpi kuin muutkaan.

Tulen vain sata kertaa otollisemmasta paikasta innovoinnin kannalta kuin vallassa oleva pullamössöeliittimme. Sellaisesta, jossa tuntee omakohtaisesti nahoissaan suomisysteemin heikkoudet. Silloin on varaa olla vaikka kymmenen kertaa tyhmempi ja vieläkin jälki on priimaa jos muutosagendoja Suomelle rakennellaan – sitä paitsi on hyvä kysyä, onko kukaan poliittisesta valtaeliitistämme niitä koskaan itse rakennellut Sipilä, Stubb, Soini tai Rinne?

 

***

Paavo, tuskin olet vielä kuullut minusta aiemmin?

Et, jos et ole lueskellut Uuden Suomen blogejani. Tai ehkä avustajasi Joonas Könttä on jotain minusta vihjaissut 2015 eduskuntavaaleihin liittyen kun näimme? Tai sitten viime kesänä omaa kansalaisaloitettasi rakentaessasi törmäsit samaan aikaan minun aloitteeseeni?

Yhtäkaikki vaikka olemme olleet aktiivisia maalla merellä ja ilmassa, Internetistä puhumattakaan, tehneet laadukasta uudenlaista työtä Suomen eteen ilman mitään korvausta – kaikesta tästä huolimatta suomimedia ei ole onnistunut kirjoittamaan Unitas kansanliikkeestä tai Hirvimäestä vielä oikeastaan riviäkään. Suorastaan häpeällistä touhua vuonna 2016 omassa isänmaassani, jonka eteen on myös Hirvimäen suku tehnyt ison osansa.

Suomisysteemi portinvartijoineen vie ja suomalainen vikisee, ellei suomalainen mene systeemin kautta systeemin säännöillä!

Tavallaan omat koirat purevat sillä aivan varmasti moni maamme ykkösmedian päätoimittaja tai uutispäällikkö ajattelee asioista kuten minä. Tajuaa myös, että olen vienyt yhteiskunnallista innovointia ehkä paljon pidemmälle kuin kukaan muu tässä maassa viime aikoina – mutta se ei ole se pointti saada vetoapua edes minimit ”omiltaan” niin hassulta ja käsittämättömältä kuin se tuntuukin!

Suomi on ”yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa!”

Suomipolitiikka vuonna 2016 on monessa suhteessa sairasta ja median touhu sen mukaista valtaeliitin portinvartijana. Median osalta innovoinnilla ei ole mitään merkitystä vaan sillä, että media haluaa pitää kulloistenkin vallanpitäjien puolta ja tehdä kaikkensa auttaakseen heitä pysymään vallassa.

Odotan toki että laiva kääntyy vielä ennen kuin Hirvimäki saadaan lopullisesti kanveesiin ja burn outtiin. Raskasta tämä on ollut, mutta oppimalla kantapään kautta (tämänkin) tiedän miksi suomisysteemi ei toimi ehkä paremmin kuin kukaan toinen ihminen maailmassa. Suomen kansa on haastettava räjäyttämään suomalainen inhodemokratia ja kaverisosiaalikapitalismi taivaan tuuliin!

Fiksuna miehenä Paavo anna hälytyskellojesi soida nyt

kahdessa vuodessa maa on joko kaaoksessa tai sitten Suomi on muuttunut poliisivaltioksi, joka on entistä syvemmässä suossa väärän eliitin kahleessa. Mutta onneksi meillä on kolmaskin tie ja se on kokonaisuudesta ja yksilöstä lähtevän innovoinnin tie ja ”lautakuntasuomen” täydellinen kyseenalaistaminen.

 

***

Miksi kerron tästä kaikesta sinulle, Paavo Väyrynen?

Sinulle, joka olet ollut vallan keskiössä silloin kun tämän nykyisen pahoinvointimme perusteita on rakennettu..? Kerron sen siksi, että minä uskon, että aika on kypsä kohdallasi. Oikein isossa kuvassa eivät paina eriävät mielipiteet Natosta, markasta, eurosta, EU:sta, pakolaisista jne. tässä painaa sen tajuaminen, että suomalaista ahdistaa satavuotinen henkinen pakkopaita, vakava ylipolitisoituminen, josta meidän tulee itse kyetä itsemme riisumaan.

Sinä Paavo voisit veteraanipoliitikkona olla etulinjassa haastamassa suomalaista tähän uuteen aikaan? Sinulla on huikea kokemus suomipolitiikasta – ainoa mitä tarvitaan, on täydellinen rehellisyys tuolle tehtävälle.

En voi varmasti tietää onko sinusta kyseiseen tehtävään, mutta haastan sinut silti!

”Systeemistressi” ja sen kuona valuu kaikkialle ihmisten arkeen ja se näkyy aivan muissa kuin Pisa tilastoissa. Pakkopaidasta vapautumisen me voimme tehdä vain itse, Suomen kansa – valtapoliitikkomme eivät sitä meille tee, olkoon miten liberaaleja kaksinaismoralisteja tahansa.

Suomipolitiikan suuri pysähdys eivät suinkaan ole kaltaisesi konservatiivit, joitten touhussa kaksinaismoralismi ei kuki koskaan niin myrkyllisesti kuin tämän pullamössöliberaalieliitin kaverisosiaalikapitalismissa. Liberaali voi olla liberaali vain olemalla oikeasti liberaali kaikin puolin ja luopumalla samalla omasta valtaholismistaan – missä sellaiset johtavat suomalaispoliitikot oikein ovat?

Suomi tarvitsee ”uuden pelin” selviytyäkseen.

Unitaksen agendassa on hyvää tavaraa luettavaksi myös ”konservatiivi” Väyryselle ”liberaali” Hirvimäeltä. Oikeastaan sinun kannattaa huomioida se, että ei täällä oikeasti mitään liberalismia ole koskaan Suomessa edes ollut. Onko se mitä teen sitten liberalismia täsmällisesti vai muutamaa juttua sopivasti sekaisin ja osaltaan jotain aivan uutta, en tiedä, mutta ainakin se on ”unitarismia” sen tiedän, koska olen sellaista aatetta itse tähän maailmaan synnyttämässä...

 

***

Olit kymmenen kun Urho Kekkosesta tuli Suomen presidentti.

Minä olin kymmenen kun Paavo Väyrysestä tuli Suomen ulkoministeri Urho Kekkosen Suomessa. Meillä on tasan kaksikymmentä vuotta ikäeroa. Sinulla voisi olla hieno rooli tehdä jotain vähemmän konservatiivista olemalla eturintamassa suoran kansanvallan edistäjänä Suomessa? Olet jo aloitellut asiassa, niin kuin minäkin.

Siinä meille suurinta yhteistä nimittäjää!?

Ja mitä tulee niihin kevään 2018 presidentinvaaleihin millainen titaanien taistelu se olisikaan jos viimeisellä kierroksella olisi Väyrynen vastaan Hirvimäki ja kansa saisi päättää millaisen Suomen se haluaa – kaikki kortit avoimesti pöytään ja maailmanluokan keskustelut päälle. Erilainen se Suomi olisi jos meitä kahta vertaa, mutta tuossa tilanteessa voittaja olisi jo Suomen kansa ja kansanvalta jos se meidät olisi sinne viimeiselle kierrokselle buukannut –

sillä eihän se presidenttiys ole sinullekaan se varsinainen juttu –

eihän, Paavo Väyrynen?

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

26.1. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

 • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
 • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
 • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
 • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
 • Julkkikset ja taiteilijat – teidät on haastettu!
 • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
 • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
 • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
 • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)gmail.com

 

***

Visio

(Huom. "Immonen style")

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No niin... jos joku kommentoi sitä onko tämä Väyrysen "hyvin mahdollinen" presidenttivaalikuvio ollut kommentoinneissa esillä tähän asti?

Jos ei ole niin nyt on..!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vastaan itse itselleni - ei ollut Väyrysen blogin 150 kommentin joukossa kuin yksi kommentti tähän suuntaan. Ihan relevanttia siis ottaa asia esille.

Onpa jännä että ei porukka yhdistele asioita.

Minä tiedän jo lopputulemankin;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kyllä siinä leuat loksahtelisivat vaalikojuilla kun Hirvimäki haastaisi Väyrysen "minä olen filosofi" imagon "jokainen on elämänkokemuksensa perusteella filosofi" teemallaan!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Älä muuta sano - nyt vaan esikuntaa koolle koska ei tässä yksi Hirvimäki kesää tee kun alkaa tilanne tiivistymään. Media joka nyt kalmankankea väijyy putket pitkällään josko se perkele lipsauttaa jotain...

Pitää soljua repliikit ja smalltalkit kuin vettä vaan siinä vaiheessa.

Luotan sinuun kuin vuoreen Heikki! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kalmankankea media julisti aamusta iltaan Zarkus Poutun kuolemaa, silti uudestisyntymisestään ilmoittanut Väyrynen ei jäänyt varjoon.

Ollessani Roomassa YK:n virassa suomalainen mediaväki tulvahti kymmenpäisenä joukkona tutustumaan ikuiseen kaupunkiin ja sen suureen ihmeeseen, Suomen valtion poikaan, jonka nenän eteen Yle:n toimittaja Risto Nurmi työnsi pizzaravintolassa mikrofonin kysyen mitä ajattelet OPEC:n tilanteesta. Hätäpäissäni vastasin jotakin yleistä hölynpölyä, mutta "haastatteluni" olikin lähetetty eetteriin Yle:n päivänpeilin osana. Tuntui samalta häpeältä kuin yo-keväänä -72 Demarien lehden lätkäistyä omin luvin kuvani etusivulleen.
Y
Vuorta enemmän luotan omien aistieni välittämiin havaintoihin. Usko, toivo ja rakkaus. Suurin niistä on rakkaus, jopa suurempi kuin ruotsinkieli. Siksi minulla ei ole virkaa.

On tämä varsinainen törkykasa, Ja joku vielä haluaa sen kukkulan kuninkaaksi. Kirjassani "Rooma opettaa" käytän tästä systeemistä ilmaisua "Johtokuntatason kommunismia".

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

Älähän nyt Heikki -

ajattelet että se törkykasa on kuin vanha kaatopaikka. Maisemoidaan ja laitetaan mullat päälle. Sitten se muuttuu niin hedelmälliseksi maaksi kuin olla voi... tietenkin ongelmajätettä siellä voi olla seassa mutta pitää olla tarkkana ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin että ei tule isompaa vahinkoa.

Kuten aina olen sanonut ei muutosprosessia voi ihan silkkihanskoilla tehdä -

mutta jonkun se on tehtävä!

Se joku ei ole Hirvimäki muuta kuin avittajana se joku on Suomen kansa. Se muutos on ansaittava ja se muutos on jokaisen korvien välissä ja katsoo jokaista kun kurkkaa peiliin uudella tavalla...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #11

Kirjassani kerron Italo Calvinon 1960-luvulla julkaisemasta romaanista Näkymättömät kaupungit, jossa seikkaillaan mm Leonia-nimisessä kaupungissa.
Sen kulutushullujen asukkaiden kasaama jätevuori lopulta romahtaa heidän päälle. Suomeksi siis Törkylä, ruots. Unitas.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Älähän nyt Heikki - ei hyvä nimi kansanliikettä pahenna.

Sitä paitsi:

"Olisi vain yksinkertainen, tehokas, kannustava ja läpinäkyvä tasa-arvoinen systeemi, jonka kautta erilaiset asiat olisivat mahdollisia. Olla työelämässä, jäädä kotiin, mennä takaisin palkkatyöhön, opiskella, jäädä eläkkeelle silloin kuin haluaa, toimia järjestöissä, kokeilla miltä tuntuu olla yrittäjä, urheilla, matkustella jne. tai vaan olla. Kukaan ei syyllistä eikä kukaan ihmettele! Tee sitä mitä haluat niin kuin haluat – olet vapautesi ansainnut!

Unitas haluaa kannustaa kansalaisia ymmärtämään, että kiireellä ja menestyksellä on myös hintansa - onnellisuus ei riipu pelkästään rahasta! Meidän on tulevaisuudessa alettava uudella tavalla ymmärtää erilaisissa tilanteissa olevia kanssasisariamme ja -veljiämme ilman nollasummakakunjaon luomaa syyllistämistä - kansalaispalkka antaa tähän huikean mahdollisuuden!

Olemme kaikki samassa veneessä rakentamassa isänmaastamme maailman parasta ja onnellisinta maata! Ymmärrys vapauttaa energiaamme ja mahdollistaa asioitten kokonaisvaltaisen kehittämisen aivan uudessa valossa! Ymmärrys lisää onnellisuuttamme!"

http://e-liike.net/unitas/palkansaaja

***

Kyllä se on ex-demari Rönkönkin tajuttava tosiasiat eli ennenkaikkea se että Unitas ja Hirvimäki ovat jotain oikeasti uutta.

Track record ei valehtele nyt.

Kyse on siitä että saadaan erilaiset elämänkokemukset yhteen ja haastetaan kunnolla suomalainen "mukaliberalismi" joka eiole koskaan liberalismia nähnytkään. Eikä meidän tarvitse mennä edes mikään liberalismi edellä (en edes tiedä tarkasti sen täsmällistä olomuotoa) kun onhan tässä jo enemmän kuin tarpeeksi raaka-aineita omaan uuteen aattesseen - "unitarismi".

Käsijarru ja pakkopaita päältä ja menox sanoi Annie Lennox!

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Siis itse haluaisin mennä johonkin puoluetoimintaan , missä kartellisidonnaisuudet ja vaalitukien kiitollisuudenvelka eivät ylene. Sielä, missä voidaan edes kutsua ammattilaisia ja asiantuntijoitakin kuuneltavaksi eikä lähipiirin jeejee-miehiä. Olisin valmis toimimaan maahanmuutto- ja kotouttamistoimessa, mikä onkin erikoisalueeni.

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Sibil - ongelma vain on siinä että sellaista puoluetoimintaa ei ole olemassakaan tässä maassa ainakaan vielä. Puolue on sellainen valtahierarkia että onkohan oikein kunnolla koskaan.

Unitas kansanliike tekee jotain ihan uutta. Ajatus on kansanliikkeen kautta vaikuttaa puolueisiin... samalla säilytämme vapautemme. Keksitään kaikkea pakkaa sekoittavaa matkan varrella muuta kuin puoletta varsinaisesti -

- Unitas kansanliike ja sen tapahtumat, someryhmät jne kun vauhtiin päästään
- tämä presidenttiehdokaskuvio
- ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
- Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
- Julkkikset ja taiteilijat, musiikki
- Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
- Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
- jne

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2098...

JA kaiken varalta nykyisille valtapuolueille muistutus kuolevaisuudesta eli "uhka" perustaa oma "Peliitta" niminen puolue jos ei tahti muutu kevään 2019 eduskuntavaaleja varten

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2093...

---> Kyllä noista saa jo ihan kivan paketin ja mielenkiintoista tekemistä vaikka koko Suomelle;-)

***

EDIT - HUOM! Ei ole mitenkään kiellettyä se jos toimii sekä Unitas aktiivina että jossain puolueessa, päinvastoin jos vaan hyvältä tuntuu! Ajatushan on että puolueisiin ja niitten uudistusmielisiin painetta. Silloin voi käyttää vaikka unitaristi-kokoomuslainen jne nimitystä itsestään;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vasta poistuttuani Bembölen (suom. Hölmölä) kahvituvalta - kirjoitin em. kommenttini siellä kännykällä - oivalsin lukeneeni siinä kahvipöydässä kännykästä uusia historiallisia tulkintoja sisältävän Erkki Tuomiojan bloggauksen koskien Olof Enckellin elämästä julkaistua teosta.

Huomasin siellä myös HBL:ssa mainoksen runomatineasta Claes Anderssonin kuvalla höystettynä. Minulle oli ollut aikaisemmin melkoinen yllätys oivaltaa Anderssonin myöntäneen saaneen voimakkaita nuoruuden vaikutteita avoimesti natseja ihannoineelta merikapteeni-isältään.

Tuomioja sivuaa samaa ilmiötä kulttuuriälykön voidessa olla sekä vasemmistohumanisti että natseja sympatiseeraava. Kunhan pitää etäisyyttä kansan syviin riveihin???

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Kyllä voivat olla hyvinkin poliittisia kulttuuriälyköt ja jopa taiteilijatkin... ja sitten voi olla myös täysin ryytynyt koko politiikkaan ja olemalla täysin erossa siitä.

Täällä yksi sellainen isäni Veikko Hirvimäki ja syy oli aikoinaan se kun Harri Holkeri (kaup. hall. pj. silloin?) kertoi että tuollaisia patsaita ei sitten Helsinkiin pystytellä Waltari kohun aikaan 1980 luvulla -

omat koirat purivat miten hölmöä populismin nimissä -

https://www.google.fi/search?q=veikko+hirvim%C3%A4...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vielä Sibil -

Olen huomannut että olet aktiivinen - Unitas kansanliikkeen agenda on tarkoitus päivittää ihan pian koska se on jo yli vuoden ollut päivittämättä.

Nimenomaan pakolaiskriisi ja kotouttaminen on integroitava sinne.

Olisin erittäin kiinostunut kuulemaan mikä on ajatuksesi tiivistettynä - agendaan etsitää eri asiantuntijoita ja tuo osio on sellainen missä voi olla mukana, mikä tahansa on sellainen agendasta.

Mikä on sinun perusajatus a) pakolaiskriisistä ja b) kotouttamisesta.

Katsotaan ollaanko yhtään lähellä toisiamme.

Voit laittaa petri.hirvimaki@gmail.com myös jos et tähän halua.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tsekkasin tuota linkkiä hieman ja on mielenkiintoista, perusteellista ja myös omakohtaista. Hienoa Sibil!

Mutta miten ottaisit vastaan pakolaisia ja miten kotouttaisit?

Onko sinulla tähän joku A4 valmiina jo jossain?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Palaan asiaan pian tällä viikolla. Lähetän varmaan sähköpostitse aiesuunitelman ja tänne tiivistetty osio.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #10

Hienoa Sibil jään odottamaan. Minua kiinnostaa erittäin paljon tämä "pakolaiskriisi" joka on enemmän kenties kriisi siksi että meillä on systeemi ja ajattelu mikä on kuin että on sota jossain...?

Sotia on aina jossain.

Taisit jo kommentoida sitä mun "laiva-blogia" jossa asiaa lähestyin uudelta kantilta? Kotouttamista olen myös miettinyt ja se on todella mielenkiintoista.

Mietin omalla tavallani eli en vanhan systeemin lähtökohdista, innovoinnissa pitää olla vain taivas rajana, uutta ei kannata rakentaa lahojen perustusten päälle - huomasin kyllä että sinäkin olit huomannut, hyvä.

Jatketaan pian ja sparraillaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset