Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Älä mene farmiin, Teemu Selänne!

  • Älä mene farmiin, Teemu Selänne!

”Aaaand he scooores…!” 

Kaikki jääkiekkoa seuraavat muistavat ikimuistoisen debyyttivuotesi NHL:ssä 1992–1993 ja ne uutispätkät, joissa teit maaleja ja sitten taas maaleja ja lopulta passitit Mike Bossyn tulokaskauden maaliennätyksen historiaan reilulla marginaalilla. Se tuuletus oli jotain elämää suurempaa paitsi sinulle itsellesi myös monelle suomalaisille aikana, jolloin maailmanmestaruus jääkiekkoilussa oli vielä saavuttamaton unelma Suomelle.

 

***

Olen seurannut sinua koko urasi vaikka en itse mikään varsinainen lätkäjätkä olekaan ollut aikuisiälläni.

Lapsena kaksoisveljeni(!) Jounin kanssa olimme talvisin enemmän luistimet jalassa kuin kengät jalassa. Junnulätkän Jyväskylän Jypissä ja Hippoksen lumituiskussa (ei ollut hallia silloin) lopetin jo nuoremmissa C-junnuissa 1980 – kun sinä taisit olla E-junnuikäinen? Hirvimäen veljesten ”itikkaketju” kun ei enää oikein pärjännyt laitakahinoissa pahimmillaan meitä 40 cm pidempien ja 40 kg painavampien vastustajien kanssa. Oulun Kärpissä oli kaveri, jonka lempinimi oli ”iso”…

pitkäkiekkosääntö oli silloin erilainen;-)

Jos olisin malttanut (ja valmentaja myös) vielä pari vuotta, niin ei olisi kovin yläviistoon tarvinnut kaveria enää 178 sentin korkeudelta katsoa kaukalossa. Noh, urheilua on tullut intohimolla harrastettua koko elämä monia lajeja sen jälkeenkin: juoksemista, tennistä, pujottelua, purjelautailua, kaukalopalloa, lumilautailua, salibandyä, kuntosalia… ja nyt viime talvesta taas ”höntsälätkää” pienten lasteni kanssa ulkojäillä ja ihan hallissakin varusteet päällä. Voi sitä luistelun riemua, sitä tunnetta kun sain oikean (puisen) lätkämailan käteen reilun kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen ja syötön vauhdista suoraan lapaan…

 

***

Älä mene farmiin, Teemu!

Olet aktivoitunut yhteiskunnallisissa asioissa viime aikoina.

Kaltaisesi urheilulegenda todennäköisesti lähinnä inhoaa ajatusta siitä, että ihmiset alkavat antaa neuvoja kaikesta siitä mitä tehdä uran jälkeen? Teen sen silti koska uskon asiaani ja motiivini kestävät kyllä vertailun. Etkä toisaalta myöskään ole (ainakaan minulle) mitään formaliinissa olevaa ”kansallisomaisuutta” eli kaveri, joka on tehnyt urheilun saralla jotain huikeaa ja se oli siinä sitten.

Huikeita juttuja ei tehdä farmiliigassa!

Tarkemmin ottaen huikeita juttuja ei tehdä nykyisessä suomipolitiikassa sen nykyisillä säännöillä. Koko suomipolitiikka on yhtä farmiliigaa vuonna 2016. Jos haluat tehdä jotain mikä yhtään vertaantuu tekoihisi jääkiekkoilijana ja on oikeasti yhteiskunnallisesti vaikuttavaa niin pysy poissa farmiliigasta tai sitten pakota se muuttumaan hyvään suuntaan oman isänmaasi edun nimissä!

 

***

Pitää olla vahva visio mitä kohti mennään.

Oma 49 vuoden hyvin monipuolinen oppimisprosessini suomisysteemistä ja luovana ja rohkeana ihmisenä tietty lainsuojattomuus on avannut silmäni sille, millainen ”kaverisosiaalikapitalismi” ja ”inhodemokratia” Suomi onkaan. Vuoden 2016 Suomi on yhteiskunta, joka pärjää maailmalla kohtuullisesti ei suinkaan nykyisen ”nollasummakakunjakosysteemin” vuoksi vaan täysin siitä huolimatta”!

Perustamani Unitas kansanliike haluaa rakentaa yksinkertaisen yhteiskunnallisen ”alustan”, joka mahdollistaa ”hyvien kapitalistien” ja ”onnellisten köyhien” rinnakkaiselon ilman turhaa katkeruutta, vihaa, kateutta jne. toisiamme kohtaan. Kyllä siellä keskiluokkakin on välissä, mutta ei enää sellainen saavutettujen etujen keskiluokka kuin mihin on totuttu – maailma on täysin muuttunut ja meidän ei pidä taistella tutkainta vastaan toisiamme inhoamalla.

Moni suomalainen tietää nahoissaan mistä puhun, vai pitäisikö sanoa päässään ja mahassaan!

Meillä on päällämme sadan vuoden henkinen pakkopaita. Kyse on yksilöstä, uuden ajan ymmärtämisestä ja kokonaisuudesta lähtevästä innovoinnista ilman mitään ”politiikka on politiikkaa” rajoitteita ajattelussa, se on innovointia ilman valtaholismia. Voisimme oikeasti olla onnellinen ja vapaa kansakunta.  Suomi voisi tehdä jotain yhteiskunnallisesti ainutlaatuista, mutta sitä ei tehdä nykyisessä poliittisessa farmiliigassa! Se tehdään ensin oivaltamalla kokemuksen kautta mistä on kyse, rakentamalla visio, jonka toteutumista ei voi lopulta mikään estää, haastamalla suomalaiset mukaan!

 

***

Tässä tilanteessa vuonna 2016 on jo leikki hyvin kaukana.

Rohkeimpien on näytettävä esimerkkiä ja alettava jo nyt pelata ”uutta peliä”. Meillä on aikaa ehkä vain pari vuotta ennen kuin maa ajautuu kaaokseen tai poliisivaltioksi. Kyse ei ole ”mamuista tai matuista”, kyse on meistä suomalaisista ja siitä pärjäämmekö me toistemme kanssa nykyisen pelin säännöillä enää kovinkaan kauaa –

meidän on avattava ”Suomipolitiikan kolmas rintama!”

Luon jatkuvasti uutta käsitteistöä omaa polkua tallatessani. Minun on pitkään jo pitänyt kirjoittaa blogi, jonka otsikko olisi suunnilleen: ”Löytyykö Suomesta ensimmäistäkään isänmaallista miljonääriä?” Minun isänmaallisuuteni on sellaista jossa ko. henkilö lähtee muutoksen ajuriksi ymmärtäen oman roolinsa. Siinä ”ei lasketa ääniä tulevissa vaaleissa”, siinä ainoa motivaatio on tehdä hyvä muutos maassamme, muutos joka on hyvä aivan kaikille.

Se ei ole pelkureiden isänmaallisuutta.

Olisinko kiinnostunut myös siitä taloudellisesta resurssista mitä tälläisellä ihmisellä olisi - totta helvetissä olisin! Pieni sijoitus voi tulla moninkertaisena takaisin yhteiskunnallisessa mielessä. Myös rahallisesti, koska ennen muuta se liittyy perustettavaan startuppiin, jonka on tarkoitus olla keskeinen ajuri muutoksessa. Sellainen ihminen joka tajuaa, että tässä tapauksessa logiikka menee täysin päinvastoin kuin Suomessa yleensä ajatellaan eli se menee juuri näin.

 

***

Teemu, 

Puolentoista vuoden yhteiskunnallisen aktivoitumiseni aikana olen tajunnut koko ajan enemmän ja enemmän sen, että olen myös itse oman tekemiseni kautta yksi parhaita esimerkkejä ja todisteita siitä, että vuoden 2016 Suomessa on jotain todella pahasti pielessä. Jos vertaan itseäni yhteiskunnallisena vaikuttajana sinun debyyttikauteesi NHL:ssä niin ei välttämättä ole kovin kaukaa haettua sanoa, että minun debyyttini suomipolitiikassa valtapuolueitten ulkopuolisena haastajana vuonna 2015 olisi verrannollinen siihen jos sinulla olisi ollut tylsät luistimet jalassa joka matsissa silloin 1992-1993 koska tulokkaiden luistimia ei saisi lainkaan teroittaa!

Meillä on väärä peli Suomessa!

Älä siis ihmettele miksi et vielä tiedä minusta mitään vaikka olen kokemukseni kautta rakentanut muutosagendan, joka hakee vertaistaan suomipolitiikassa "Suomipolitiikan Grand Slam". Suomi on systeemisuomi, jossa ”väärät kollektiivit” (valtapuolueet, monet julkisyhteisöt, EU-projektit, tukiaishässäkät, monopolitoimijat, ”puolueettomat” mediatalot jne. jne) kävelevät mennen tullen yksilön ylitse, ellei yksilö ala itse käyttää väärää kollektiivia hyväkseen ja ala toimia sen säännöillä ja ehdoilla.

Kyse on atomitason valtaholismista – kyse on vakavasta ylipolitisoitumisesta – kyse on sen tajuamisesta, että systeemi ei koskaan korjaa itse itseään vaan se on suomalaisen itse tehtävä ja se alkaa jokaisesta meistä peiliin katsomalla ja menemällä vaatimaan muutosta itse kukin taholleen ja yhteen Unitas kansanliikkeen (ja vastaavien) kautta.

Unitas on latinaa ja se suomeksi tarkoittaa ”yhtenäisyyttä”.

 

***

Lopuksi Teemu, 

Syy miksi lähestyn sinua tällä Puheenvuorollani, on paitsi oma lehmäni ojassa eli Suomen tuominen 2000-luvulle ja parempi huomen lapsillemme, mutta myös se, että tiedän, että kaltaisellesi ihmiselle ei riitä kovin kauaa se, että aamulla peilistä itseään katsoessaan muistaa liian hyvin sen mitä on joskus aiemmin tehnyt.

Toisaalta huomaan, että olet enemmän kuin jo aloitellut tuossa mielessä ja ei sinulla ole mitään hätää jatkossakaan vaikka tiemme eivät koskaan kohtaisikaan – mutta miksi eivät kohtaisi?

“If you don’t shoot you can’t score!” – Wayne Gretzky

 

***

Napit ja koordinaatit löytyvät alhaalta!

28.1. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

 

***

Presidenttiehdokas Hirvimäki kutsuu sinut mukaan!

  • Suomalaiset ”leipäjonoista Silicon Valleyhin” nyt mennään!
  • Ihmiset tasavallan huipulla teidät on haastettu!
  • ”Principles of Unitarism in Politics” – akateemikot missä olette?
  • Yritysmaailmalle kutsu tulla mukaan perustamaan uusi yhteiskunnallinen start-up!
  • Julkkikset ja taiteilijat – teidät on haastettu!
  • Media, päätoimittajat, kustantajat, lehtikeisarit – hep, hep!
  • Suomalaiset sankarimainostoimistot täällä ollaan!
  • Puoluetoimistot ja puolueaktiivit herätys, pienpuolueet!
  • jne. yhteys allekirjoittaneeseen: petri.hirvimaki(at)gmail.com

 

***

"Visio"

(Huom! revitelty versio "Immonen style" kansanedustaja Olli Immosen, ps. innoittamana)

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta, avoimesta ja innovatiivisesta isänmaasta Suomi Finland, joka ensin tunnistaa ja sitten yhdessä voittaa painajaisen nimeltään valtaholismi. Tämä ruma kupla, joka vahingoittaa meitä kaikkia, on pian hajoava miljooniksi pieniksi palasiksi. Se ei tarkoita ääntenlaskentaa tai silkkihanskoja kaiken aikaa vaan todellista sisäistä yrittäjyyttä isänmaamme eteen, ja jotain sellaista, mihin ei mikään toinen kansakunta ole koskaan pystynyt.

Nämä päivät tulevat jättämään jälkensä loppuelämäksemme kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on täysi luottamus ystävieni ja tulevien ystävieni tukeen niin Suomessa kuin muuallakin ja kaikissa puolueissa.

"Ihmisessä itsessään ovat pisimmät matkat" kuten Mika Waltari kirjoitti. Taistelemme isänmaamme puolesta loppuun asti niin, että voimme olla ylpeitä itsestämme muitten kansakuntien joukossa Euroopassa ja kaikilla mantereilla. Ihmiskunnan evoluutio ei tunne rajoja. Pelko pois ja tilalle visio, sitoutumista ja toimintaa. Voitto on meidän."

Petri Hirvimäki

(in english see here)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ylläpidolle kysymys siitä miksi ei enää mene kuva tuosta blogista ollenkaan Facebookiin?

Sama oli edellisessä blogissani.

En halua omaa päätäni koko ajan blogeihin etenkään jos tulee blogeja pari kolme viikossa - tässä Teemun kuva jakokuvana olisi ollut hyvä?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nyt ne veti herneen nenään osa kun täällä pyydän apuja finanssimielessä mm. Selänteeltä?

1) Oikea kysymys olisi se että laittaisinko 10 000 jos olisi. En sekuntiakaan miettisi. (Systeemi pölli 150 000 kuten olen jo kertonut aikaisemmin)

2) Toinen oikea kysymys on se että miksi en kysyisi - jos on tarjota tilalle jotain aika ainutlaatuista SEKÄ yhteiskunnallisesti että potentiaalinen start-up sijoitus joka liittyy muutosprosessiin erittäin olleellisesti.

3) Kolmas hyvä kysymys on nautinko minä hirvittävästi kun joudun esittämään näin asiaa.

4) Miettikää itse - olen yrittänyt sanoa että ei tässä kaverisosiaalikapitalismissa kaikilla ole niitä kavereita, jotka auttaa ja se ei useinkaan ole niitten jotkujen heikkoutta vaan systeemin järjettömyyttä. Joku voi olla jopa systeemin ulkopuolellakin kun ei ole enää kiroiluaan osannut pidättää...

SE EI SUINKAAN TEE HÄNESTÄ HUONOA YHTEISKUNNALLISTA INNOVOIJAA VAAN PALJON PAREMMAN!

5) hmmmmmm.... tavallaan tietyt jutut on varattu vain sisäpiirille ja toisille ei. Ambrosia Professionals yritykseni oli sellainen, että olin väärä ihminen saamaan apuja siihen VAIKKA OLISIN maailman innovatiivisin ihminen tekemään sitä. Sama tässä Unitas touhussa mitä ilmeisemmin. Syrjintää jos asiaa miettii.

6) Syrjintää jos ei ole puolueessa, syrjintää jos ei ajettele tietyllä tavalla, syrjintää jos uskaltaa puhua ääneen joistain asioista, syrjintää jos on liian luovaja haluaa kehittää asioita -

aivan sairasta, innovatiivisyyttä vastustavaa touhua, ei mitään järkeä!

Bloggaan varmaankin seuraavaksi että Suomi luhistuu muutamassa vuodessa tällä paskamoraalilla mitä yhteiskunnassa on NYT KUN TALOUS EI ENÄÄ KASVA. Suomi ei enää nousekaan kanveesista....

"Lakkaa olemasta yhteiskunta" ja kehää ei pysäytä mikään.

SE EI LIITY MAMUIHIN se tulee suomalaisesta itsestään - mamut on sytykettä suomalaisten keskinäiseen inhoon ja tappeluun.

***

Meillä ei vaan ole niitä isänmaallisia miljonäärejä, vai onko... meillä on vain porukkaa joka lukee tämän ja juoksee kovaa karkuun..?

Ei voi olla sellainen maa oma isänmaa!?

***

Mikä maksaa kun paperi on tehty mitä pitää tehdä seuraavaksi - ei se tuosta kummene vaikka valtapuolueet miettisivät (tappelisivat) satavuotta mitä pitäisi tehdä seuraavaksi -

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Uskokaa minua ja antakaa anteeksi ja ymmärtäkää että Hirvimäkeä ei paljoa naurata. On se V:lläkin alkava sana joka kuvaa tätä tilannetta henkilökohtaisesti ja myös TURHAUTUMISEN kannalta.

***

Vaikka pullamössöeliitti saisi minut pelattua kuoliaakisvaikenemisellaan pois niin se ei muuta sitä tosiasiaa että Suomi sakkaa ja pahasti jo ei tuota paperia aleta lukea ja toimia tilanteen edellyttämällä tavalla.

***

Voi Teemu kun tajuaisit... toivottavasti saan yhteyden sinuun, todellakin!

Esa Ketola

rahoitu, ja yrita sanoa / kiteyttaa sanomsai lyhyesti

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Esa - ymmärrät varmasti että tuossa 2. kommentissa ei ollut tarkoitus rauhoittua. Se oli mm. turhautumisen aikaansaamaan suoranaista V:llä alkavaa.

Tämä homma ei ole kaikkein mukavimpia välillä.

Lohdutan itseäni sillä että jonkun sitäkin on tehtävä.

Blogi oli kyllä ihan kiteytetty ja hyvää kieltä jne. vaikka onkin pidempi kuin suurin osa Usariblogeista.

Pieni erilaisuus ei kai haittaa sinua;-) ?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Immonen-style visio oli hänelle syötetty kopio Suomen pakkovenäläistämisen vastustamisen ajalta yli sadan vuoden takaa.

Siihen aktivistikampanjaan liittyvät nimet Eugen Schauman, Ernst Tandefeldt ja Lennart Hohenthal, siis Suomen historian tunnetuimmat poliittiset murhamiehet.

Jos lainaamasi "visio" olikin siinä ajassa käypää valuuttaa, niin ei lainkaan nyt kun elämme täysin erilaisessa ajassa jossa haetaan modernin maailman ratkaisuja. T

Me tämän päivän suomalaiset olemme luku- ja kirjoitustaitoisia miltei jokainen, vaikka se oudolta väitteltä tuntuukin esim. sdp:n kohdalla, koska heille näyttää riittävän että yksi tohtori Tuomioja hallitsee molemmat taidot.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki huomenta ja kiitos - nyt en ymmärrä lainkaan logiikkaasi?

Siis olen hieman kansanedustaja revitellyt Olli Immosen vision kautta omassa visiossani.

Kyllä siinä asiat on vaikka ns. revittelyversio onkin.

Eikä siinä kyllä mitään murhamiehiä ole, päinvastoin.

Noh, laitan pienen korjauksen ja lisäselityksen sinne selitysosioon kun kesästä 2015 on jo aikaa ja moni maallikko ei osaa asiaa yhdistää niin helposti...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kansanmies Immosta käytettiin yllytyshulluna höynäyttämällä ottamaan omiin nimiinsä likipitäen suora käännös ehkä itsensä Eugen Schaumanin käyttämästä tekstistä.

Et kai ihan tosissasi usko että turvavartijana toiminut Olli olisi itse pystynyt noin sofistikoituneeseen englanninkieleen. Ennen kuin häneltä ehdittiin kysellä, hänet lähetettiin muutaman viikon lomalle kaukomaille!

Wikipediasta löytyy tietenkin paljon materiaaalia em. suomenruotsalaisista aktivisteista. Kuka muuten rehvastelikaan sinikeltainen kravatti kaulassaan Ukrainan kriisin tiimellyksissä? Mihin henki olisi hävinnyt, mutta miksi eivät ota omiin nimiinsä?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #7

kiitos Heikki - tämä selvensi... kun kirjoitit "Immonen Style" niin siitä tajusin että tarkoitit nimenomaan MINUN visiotani.

MUTTA ET TARKOITTANUT MINUN VISIOTANI.

Hyvä. Onneksi sain hernettä nenään ja kyselemään. Kiitos, kyllä helpotti;-)

***

Tuo mitä esität voi todellakin olla myös noin eli Olli Immonen oli välikäsi, mistä sen tietää. Ei mitenkään mahdotonta?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heikki onko nyt parempi -

"Visio"

(Huom! revitelty versio "Immonen style" kansanedustaja, ps. innoittamana)"

***

Mutta asiassa en anna periksi se on juuri noin -

"valtaholismi on juuri se että maan asiat menevät kuin menevät... ja sen hyväksyminen... politiikka on politiikkaa... ja siihen mukaan lähteminen suomalaisilla kansalaisilla pääasiassa tiedostamattaan viimekädessä.

Hirvimäen tehtävä on tuoda asia tietoiseksi - asia jota "liberaali" media kaikessa puolueettomuudessaan niin järkyttävän kovasti haluaa vastustaa.

Kuoliaaksivaikeneminen on vallankäytön keino siinä missä likasankokin.

Itseasiassa minua vastaan on asiaperusteilla hyvin vaikea likasankoa heittää.

Ja sehän panee pelkoa kavarisosiaalikapitalistin punttiin joka köllöttelee hieman toisenlaisissa olosuhteissa kuin Hirvimäki isänmaan vuonna 2016.

***

Hävettää jo Emil pappani puolesta joka oli siellä "Vilppulan junassa" talvella 1918... puhumattakaan toisella puolella olevien puolesta.

Suomalainen vuoden 2016 pullamössöeliitti todellakin on pullamössöeliittiä!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Petrille

Kyberturvallisuuskeskus on käynyt läpi Matti Vanhasen uuden kirjan. Minun kirjaani ei, vaikka ymmärtäisin sellaisen olevan tarpeen kaikille presidenttiaineshenkilöiksi arvioiduille. Sinähän meinasit käyttää suhteitasi kirjani uudelleen kirjoittamiseen?

Ovatkohan tässä maassa kaikki ihan täyspäisiä? Facebookissa on Espoon seurakuntapastori Seppo Särkiniemen kommenteissa alettu nostattaa kapinaa Uusisuomi.fi vastaan, on kuulema huolestuttavan vapaamielistä sanailua. Lestadiolainen ex-kansanedustaja Särkiniemi kehuskeli aikoinaan avoimesti nostaneensa ensimmäisenä julkiseen keskusteluun sekä Vanhasen että Kiviniemen nimet ehdolle keskustan puheenjohtajaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset