Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suuri (epä)reiluus-gallup – kaikki mukaan!

  • Suuri (epä)reiluus-gallup – kaikki mukaan!

Ensin pieni alustus aiheeseen ja sitten pääset ”äänestämään”. 

MOT Pankkivangit ohjelma 13.6.2016 kertoi tarinan kahdesta suomalaisen pankin ylikävelemästä ex-yrittäjästä. Ohjelma oli hyvin seikkaperäinen ja sopivasti rautalangasta väännetty. Osa meistä järkyttyi näkemästään ja kuulemastaan – vihaakin nostatti moinen epäreiluus? Ylivoimainen enemmistö ohjelman katsojista todennäköisesti kuitenkin ajattelee, että ”kaikennäköistä”, eikä mieti asiaa sen enempää.

Olisikohan syytä miettiä?

Tapaukseni ja galluppimme liittyy aivan samaan problematiikkaan – siihen onko rehellisten, uuterien ja itsensä täysillä likoonlaittavien yrittäjien asema jotenkin tasapuolinen ja reilu maassamme – ja kyllä, verrattuna myös eräisiin toisiin yrittäjiin!

Olen kolmen pienen lapsen isänä ulosotossa ja tilanteessa, jossa minulta on viety kansalaisoikeudet.

42 000 EUR ulosottovelkani on tullut yritykseni Ambrosia Professionalsin myötä. Ambrosia oli hyvin kunnianhimoinen ja samalla systeemille epäsopiva projekti. Olen velkaa sinänsä aika vähän, josta ylivoimaisesti suurin osa Finnveralle eli tavallaan systeemille itselleen. Kuitenkin minulta ja perheeltäni on viety kaikki eli tuo 42 000 EUR ei enää tässä tilanteessa ole ”vain” – ja se kasvaa nopeasti koko ajan epäinhimillisten viivästyskorkojen myötä.

Kokoomuksen kansanedustaja ja ex-puheenjohtajaehdokas sekä Liberan hallituksen puheenjohtaja Elina Lepomäki on ”enkelisijoittaja” kolmessa suomalaisessa Start-up yrityksessä.

Ulosotossa oleva velkani 42 000 euroa on NOIN SADASOSA(!) siitä mitä ne kolme start-up yritystä, joihin Elina Lepomäki on sijoittanut – Transfluent Oy, Enevo Oy, Xemet Oy – ovat saaneet VERONMAKSAJIEN SELKÄNAHASTA OTETTUA SUORAA YRITYSTUKEA ELI LAHJARAHAA jo pelkästään TEKES:n kautta.

Kyseiset yritykset ovat aivan vastaavia kuin Ambrosia Professionals oli ja vieläpä raskaasti tappiollisia. Minä en saanut koskaan euroakaan. Mikä pahinta, kyse ei ole vain siitä, ettet saisi ”ilmaista innovaatiorahaa” (siis tukiaisia) – suomisysteemin vuoksi myös yksityinen suomalainen enkeliraha juoksee karkuun kaikkia niitä, jotka eivät ole systeemiin sopivia!

 

***

GALLUPKYSYMYS -

  • "Onko oikein että suomisysteemin sisäpiiriläinen saa omalle enkelisijoitukselleen ”satakertaisen valtiontuen” (eli siirtää riskit veronmaksajille) ja se joka oikeasti innovoi ja luo uutta joutuu ulosottoon ja velkahelvettiin? 

OHJEET -

  • "Äänestäminen" tapahtuu klikkaamalla "suosittele" nappia haluamasi vastausvaihtoehdon kohdalla (eli kommentin 1-3 kts. alla) - Jos kommentit eivät näy klikkaa "Näytä kommentit". ("Suosittele" nappi on siinä kommentin oikeassa yläreunassa.)
  • ​Voit halutessasi antaa lyhyen perustelun asialle klikkaamalla "vastaa" ja kirjoittamalla perustelusi kyseiseen kommenttiin jota "kannatit". 

TULOKSET -

  • Gallupin "tilanne" täällä. Tilanne päivittyy koko ajan sen mukaan montako suositusta kukin vastausvaihtoehto saa. Luku siinä sydämen vieressä on vaihtoehdon saama "äänimäärä". 

Kiitos osallistumisestasi - alhaalta kommenteissa vastaamaan!

 

***

PS. Olen mukana (ex)yrittäjille suunnatussa ”Velallisten tuki-ryhmässä” – jos sinä jotenkin tunnet kuuluvasi joukkoon tule ihmeessä mukaan! Myös peliittamedia.net kannattaa tsekata!

18.6.2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

peliittamedia.net

petrihirvimaki.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

1) ”JÄRKYTTÄVÄÄ SISÄPIIRIN PORSASTELUA”

"Kyseessä on kaverisosiaalikapitalismin sisäpiirin porsastelu suomalaisen hyvinvoinnin kustannuksella. Suomessa ei ole toimivaa markkinataloutta asiassa, joka on kenties kaikkein tärkein maamme innovaatiokyvyn kannalta. Nykysysteemissä parhaat yrittäjät eivät voita vaan ne, joilla on parhaat kaverit sisäpiirissä.

Tällaiset mekanismit on ajettava alas välittömästi ja saatava reilu ja avoin peli kaikille sekä kasvurahoitus toimimaan ilman mitään virkamiehiä. Suomisysteemi TEKESeineen on täysin kannettua vettä kaivossa – TEKES itsessään on se ongelma eikä suinkaan ratkaisu ongelmiin niin kuin sisäpiiri härskisti väittää. Tekes alas on uusi Nokia!

Kyseessä on suomalainen poliittinen korruptio ja kansakunnan kuppaus puhtaimmillaan – ilmaista resurssia saaneet yritykset, (onnistuessaan kasvussaan) rahoittavat jatkossa vastavuoroisesti systeemiä ja puolueita molemminpuolisen ”edun” nimissä."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oma perusteeni em. lisäksi - koska kyseessä on nouseva uusi poliitikko, Elina Lepomäki, jota pidetään jotenkin fressinä kaikkine Liberoineen jne. ON TEKOJEN JA TOIMINNAN VÄLINEN EPÄSUHTA ERITYISEN TUOMITTAVAA.

"Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä opetan!"

Näyttää kovasti siltä että Lepomäki ajattelee että otetaan ensin löysät pois ITSELLE mitä systeemillä on annettavana... ja parannetaan sitten maailma sankarin viitta yllä.

Voi tsiisus näitä meidän valtapoliitikkoja ikään ja karvoihin katsomatta!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

2) ”LEPOMÄKI ON SANKARI”

"Tarvitsemme Elina Lepomäen kaltaisia enkelisijoittajia. Asioita ei pidä sekoittaa keskenään. On hyvä että Elina Lepomäki on sijoittanut rahaa noihin kolmeen suomalaiseen start-uppiin – olisiko parempi jos hän ei olisi koskaan sijoittanut? TEKESiä ja yritystukia tarvitaan, koska ei Suomessa ole toimivaa riskirahoitusta. Toiset ovat aina voittajia ja toiset häviäjiä se on valitettava totuus."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

3) ”EOS”

"Näillä tiedoilla en osaa sanoa suomisysteemistä (kasvuyrittäjyysrahoitus) juuta enkä jaata."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

GALLUPIN VIIMEISIN TULOSPÄIVITYS:

"Onko oikein että suomisysteemin sisäpiiriläinen saa omalle enkelisijoitukselleen ”satakertaisen valtiontuen” (eli siirtää riskit veronmaksajille) ja se joka oikeasti innovoi ja luo uutta joutuu ulosottoon ja velkahelvettiin?"

***

TILANNE 19.6.2016 klo 11:28

1) ”JÄRKYTTÄVÄÄ SISÄPIIRIN PORSASTELUA” - 5

2) ”LEPOMÄKI ON SANKARI” - 0

3) ”EOS” - 0

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lamavelallisten myynti velkaorjiksi Norjaan - mitä vastaavat Paavo Lipponen, Suvi-Anne Siimes ja Sauli Niinistö:

http://ilkkakakko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84064-l...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Lauri - toi oli hyvä linkki. Itse teen tästä "90-lukulaisten valuutavelkayrittäjien" kohtalosta blogin pikapuoliin. On päässä muhinut. Hirvimäkiseen tapaan yritän tuoda aiheeseen jotain uutta näkökulmaa.

On mulla siihen hauska sen ajan pikku tarinakin "puoli tuntia" ennen kellutusta.

Itse aloin matkailuyrittäjäksi onneksi(?) vasta 1993.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vihdin tapaus pistää hiljaiseksi ja miettimään - kuka vainosi ja ketä ja kenen syy alunperin?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061821753912_u...

Kyllä katkeruus ja suoranainen viha systeemiä kohtaan nostavat päätään kun olosuhteet ovat oikeat... kenellä tahansa.

***

Copypastella facesta oma kommenttini -

"aivan mutta OLEELLINEN KYSYMYS on se että miten joku onnistuu taloudellisesti ja joku ei... en näe itseäni sen huonompana bisnesnerona kuin joku Lepomäki tai vaikka Sipilä - saatan olla jossain mielessä heitä valovuoden edellä juuri niissä asioissa mitä Suomi tarvitsisi - liiketoimintainnovaatioita eikä pelkkää insinöörikamaa ml. peliteollisuus. Hauska yksityiskohta - Steve Jobsin kanssa aikoinaan töitä tehnyt kaveri on (oli) mun Ambrosian tiimissä Mati Otsmaa (syntynyt San Fransiscossa kun sen vanhemmat lähti Stalinia karkuun) https://www.linkedin.com/in/otsmaa1 ja kyllä sanoo että Petri on ihan kova jätkä ("Linkedin suositukset").... ja miten olen pystynyt nollasta verkostoitumaan mm. Matin kanssa - MITEN HELVETISSÄ sitten mun perhe on sossun varassa nyt köyhyysrajan alapuolella? Maailmalla pystyn tekemään juttuja mutta Suomi on täysin oksettavaa sisäpiiri kamaa joka ei ole parasta luovuutta ja tehokkuutta nähnytkään ja jossa moni asia on "kielletty". "Taloudellisesti onnistuneille" jos sen määrittelisi reilu peli ja markkinatalous niin asioit olisivat hyvin. Nyt se ei mene ollenkaan niin!!!"

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ja mikä v**tun järki että verovelasta peritään aivan kohtuutotnta korkoa? Ja miksi joku espanjalainen perintäfirma saa rohmuta 500% korkoa jostain 40 euron myöhästymismaksusta? Ja miksei verottajan monissa virastoissa tieto kulje?

Jos velallisella yrittäjällä on 1000 euron alvi 3 päivää myöhässä niin hän saa soittaa työaikana ensin omaan verotoimistoonsa, sitten Etelä-Suomen (läntiseen) veronkantoyksikköön, sitten Raaseporiin, sitten Hämeenlinnaan...sitten todetaan; maksettu on voit repiä laskun...

V***tuiluako?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Älä muuta sano - ja kyllä on härskiä moni muukin juttu mitä pienyrittäjille tehdään noissa asioissa. Kun omalle kohdalla tuli maksuvaikeuksia alkoi puhelinfirma periä 15 Euron muistutuskulua(!!!!) 45 euron laskuista. Todelinen vuosikorkohan on tuolloin tuhansia prosentteja.

Jätin maksamatta ko. raipat muutaman kerran ja homma toimi (maksoin siis kaikki puhelinmaksuni joista olin velkaa). Sitten yksi maksu myöhästyi. Maksoin senkin ilman tuiota 15 euron älytöntä raippaa.

Huom - korkokulut maksoin jotka jotain 0,75 eur per lasku.

300 euroa kiitos etumaksua pyysivät!!!

Ei ollut mistä kaivaa - tylysti vaan vuodesta 1995-2015 eli kaksikymmentä vuotta mulla ollut puhelinnumero pois ja silleen...

ENKÄ OLLUT AIKUISTEN OIKEASTI LATIN LATIA PUHELIMENI KÄYTÖSTÄ VELKAA.

Ainoastaan halusin että minua ei ryöstettäisi kun se ei ollut niin kivaa tuossa taloustilanteessa.

Että sellainen laki tuli voimnaan ilmeisesti 2015 alusta salli tämänkin 15 eurosen pienyrittäjälle per lasku ryöstää.

Huh, huh, huh

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

42 000, "leikkirahaa" "kultalusikka" porukalle, mutta sinulle 20 vuoden velkavankeus!

Tässä maassa työtätekeviä vainotaan ja vapaamatkustajia paapotaan...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Älä muuta sano - ja kun se kokonaisuudessaan oli 4 200 000 se leikkiraha noille kolmelle yritykselle niin Elina Lepomäen leikkiraha on hänen prosenttiosuutensa noitten firmojen osakkeista.

Olisiko 5% eli 5*42 000 = 210 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

Olisiko 10% eli 10*42 000 = 420 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

Olisiko 20% eli 20*42 000 = 840 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

***

HEI ELINA - MISSÄ SE MINUN LEIKKIRAHA ON?

Itseni lisäksi kysyvät myös emäntä ja lapset 1, 5 ja 7 vee????!!!!

Vastaus - OLET VELKAA 42 000 mitäs omaisuutta sinulla vielä sattuisi jossain nurkissa mahdollisesti olemaan. Tullaan hakemaan pois tai laitetaan linnaan jos et ole yhteistyökykyinen!!!

Eläköön isänmaa vuonna 2016!!!!

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Petri Hirvimäki ja moni muu "sosialisti Suomessa" asuva, TSEMPPIÄ!

Poliitikkojen kandeis tutustua vaikka vuoden -14 lehtiarkistoon, jo siellä eliitin ahneus alko työtätekevää v**tuttamaan!

Sitäkö te "nerot" haluatte että kansa alkaa riidellä keskenään?

Jos ette muuhun pysty niin tunnustakaa edes tosiasiat ja myöntäkää joidenkin ansiot!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Timo - erittäin kannustavaa saada rohkaisua juuri nyt!

Tuo käsite #leikkiraha on aivan loistava!!! - sinulle kuuluu kunnia siitä jos vaikka vähän brändättäis sitä;-)

Minulle on ollut itsestään selvää että isänmaamme ansaitsee uuden eliitin - ei nykyisenkaltaista valtaholismiin sairastunutta(!) pullamössöeliittiä vaan uuden visionäärisen ja asiat ja kansan kokonaisetu ja etenkin yksilö edellä menevän porukan.

Sellaisen joille on kiva delegoida asioita - jokaisen suomalaisen.

On vain paradoksi että maamme ylipolitisoitumisen alasajo on kovaa työtä - sitä ei voi tahdä silkkihanskat käsissä. SE ON TEHTÄVÄ YHDESSÄ - minulle tyylipisteet ovat toissijaisia kunhan se asia vain tapahtuu. Olen jo aloitellut...

Siitä nykytilanteesta maamme pullamössövaltaeliitin suhteen -

http://e-liike.net/unitas/valtaeliitti

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Jos laiminlyötte maanviljelijät ja mikroyrittäjät sekä 400 000 velallista niin tulette näkemään mitä se aiheuttaa!

Saatte turvautua armeijaan, sitäkö haluatte?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kovaa puhetta Timo, mutta niin on minullakin - meillä on sama ajatus tässä. Kansa ei kestä määräänsä enempää sitä että osaa porukasta potkitaan päähän kuin vierasta sikaa.

Mitä tulee maanviljelijöihin - minä ajattelen että koko Suomi voi olla asuttu. Itseasiassa Unitaksen visiossa maaseudun kyky luoda uutta nousee aivan uudelle tasolle. Miten se tehdään - kansalaispalkka on kova juttu suomalaiselal maaseudulla.

Siinä ei tarvita maataloustukiaisia latistamaan sen päälle kuin korkeintaan ylimenokauden aikana.

HUOM! - minun ajattelussa kyse ei ole mistään "perustulosta" (latistava "systeemitermi" tuollainen perustulo) jolla eliitti ostaa lisää aikaa kaikki mahdolliset polliittisen korruption mekanismit säilyttääkseen... minun visiossani KANSALAISPALKKA on jokaisen oikeus kehdosta hautaan jokaiselle suomalaiselle...

ja samalla räjäytämme koko vanhan systeemin eli KAIKKI KORRUPTIOMEKANISMIT AJETAAN ALAS mitä valtapuolueilla on.

Sitten koittaa vapaus suomalaiselle ja reilu peli - siinä on viety kaikki valta väärältä eliitiltä ja ajettu ylipolitisoituminen alas!

KAIKKI TÄMÄ VOIDAAN TEHDÄ TÄYSIN DEMOKRAATTISESTI PORUKALLA!

Aletaan ensialkuun puhua asioista niitten oikeilla nimillä

#HYVÄVALLANKUMOUS - sellaisen maamme totisesti tarvitsee!

Sellainen isänmaa - onnellinen Suomi Finland!

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset