Leikkirahaa Elina Lepomäki!?

”Velkatragedia-näytelmän traagiset tapahtumat käynnistyvät, kun yrittäjää velkovien firmojen ja viranomaiskoneiston ihmiset yhdistävät voimansa, heistä tulee yhdessä oivallinen sakinhivutusryhmä. Viranomaiset vaihtelevat sujuvasti velallisesta tietoja keskenään, samoin tekevät muut velkojat. Yhteissuunnitelmien jälkeen yrittäjän teurastus voi sitten alkaa, jossa yrittäjän firman ja usein myös hänen yksityinen omaisuus lyödään lihoiksi, tämä kyltymätön ja ahnas sakki tarvitsee kaiken, myös ne viimeisetkin siemenperunat. Saalis jaetaan sitten sopuhintaan velkojien kesken. Näiden sakinhivuttajaryhmien hinnoitellessa itselleen sopiviksi hinnoiksi velallisen omaisuuden ja vakuudet, muodostuu hintataso niin matalaksi, etteivät ne taatusti riitä velallisen velkoja kuittaamaan. Varsinaiset yrittäjänpeijaiset siis. Eiväthän nämä sakinhivuttajat täysin sydämettömiäkään ole, ihan hyvän hyvyyttään jättävät toki yrittäjällekin jotakin, hän saa pitää edelleen velkansa.” (Sari Laine Velallisten tukiryhmä)

 

***

Kirjoitin ensimmäisessä Lepomäki-blogissani siitä miten kokoomuslainen kansankapitalisti Elina Lepomäki pesee presidenttiehdokas ja (aloitteleva) mediakeisari Petri Hirvimäen 100–0 mitä tulee kykyyn verkostoitua suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin ytimeen.

Toisessa Lepomäki-blogissani asetelma sentään hieman muuttui.

Äänin 5–0 kyseessä on ”järkyttävä sisäpiirin porsastelu” – itseni lisäksi siis monet muutkaan eivät pidä siitä, että joku Elina Lepomäen kaltainen valtapoliitikko saa suuren määrän veronmaksajilta kupattua lahjarahaa sijoitustoimintansa edistämiseen samalla kun itsensä likoon laittava perheellinen yrittäjä heitetään tylysti velkahelvettiin.

Kokoomuslaista ”mahdollisuuksien tasa-arvoa?”

Koska kyseessä on nouseva uusi poliitikko, Elina Lepomäki, jota pidetään jotenkin fressinä Liberoineen on tekojen ja toiminnan väliseen epäsuhtaan syytä todellakin kiinnittää huomiota – "älkää tehkö niin kuin minä teen, tehkää niin kuin minä opetan!"

Toisaalta Elina Lepomäen sijassa voisi olla vaikkapa pääministerimme Keskustan Juha Sipilä tai sitten vaikkapa demareiden ”startup-guruna” häärivä Mikael Jungner – maassa maan tavalla karvoihin ja puolueeseen katsomatta. Veronmaksajien rahoilla loisivat sisäpiirin kaverisosiaalikapitalistisijoittajat ajattelevat mitä ilmeisimmin, että otetaan ensin löysät pois nykysysteemistä ilman että kukaan edes huomaa ja parannetaan maailma vasta sitten sankarin viitta yllä – ehtiihän ne Tekesit lakkauttaa myöhemminkin…?

Ptyiiiiii s*****a!

 

***

Eräs blogisti ansaitsee papukaijamerkin osuvasta ilmaisustaan kommentissaan: #leikkiraha! Siihen heitin takaisin:

”Älä muuta sano – ja kun se kokonaisuudessaan oli 4 200 000 EUR se leikkiraha noille kolmelle yritykselle niin Elina Lepomäen leikkiraha on hänen prosenttiosuutensa noitten firmojen osakkeista.

Olisiko 5 % eli 5*42 000 = 210 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

Olisiko 10 % eli 10*42 000 = 420 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

Olisiko 20 % eli 20*42 000 = 840 000 EUR veronmaksajilta otettua leikkirahaa?

Hei Elina – missä se meidän perheen leikkiraha oikein on?

”Ministerimme ja poliitikkomme välttelevät systemaattisesti koskemasta tikullakaan 1990-luvulta alkaneeseen yrittäjien velkaantumisaiheeseen ja siitä seuranneeseen velkaantuneiden itsemurha-aalto-aiheeseen. Näiden 14 500 itsemurhalla itsensä velkahelveteistä vapauttaneiden omaiset, kuten vihtiläisvaimokin ovat saaneet surra yksinään.” (Sari Laine Velallisten tukiryhmä)

Hei Elina – oliko se Vihdin 71 017,47 euroa leikkirahaa?

 

***

PS. Olen mukana (ex)yrittäjille suunnatussa ”Velallisten tuki-ryhmässä” – jos sinä jotenkin tunnet kuuluvasi joukkoon tule ihmeessä mukaan! Myös peliittamedia.net kannattaa tsekata!

20.6.2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

peliittamedia.net

petrihirvimaki.com

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu