Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Putin ja Erdogan Pietarissa – despootit ”Pahan valtakuntaa” rakentamassa

Kun on katsonut omassa elämässään ruohonjuuritason valtaholismia silmästä silmään tarpeeksi monta kertaa ja jäänyt jyrän alle, oppii. 

Luomassani uudessa yhteiskunnallisessa ajattelutavassa, Unitarismissa (politiikassa), on kyse sen ymmärtämisestä, että vain ja ainoastaan vapaasti yhteiskunnallisesti innovoimalla voimme saavuttaa tilan, jossa politiikka ja systeemi eivät ole enää se, joka vie ja yksilö vikisee vaan tilanne kääntyy täysin päinvastaiseksi.

Maksimoidaksemme yhteiskunnallisen menestyksemme ja suomalaisten kokonaisonnellisuuden meidän on kyettävä haastamaan politiikka itsessään.

Kyse on ensin valtaholismi -käsitteen syvällisestä ymmärryksestä ja sitten sen haastamisesta, koska juuri valtaholismi ruokkii pahiten systeemin ylivaltaa yksilön kustannuksella. Valtaholismi politiikassa tarkoittaa sitä, että poliitikko saa motivaationsa täysin tai lähes täysin vallantunteen kautta. Sen vastakohta on visionäärinen ja vapaasti innovoiva asiajohtajuus, jota itse edustan Unitas kansanliikkeen ja #petripresidenttiehdokas kuvion kautta… ja kuka tietää pian myös Peliitta-puolueen kautta?

Mekanismit ja vaikuttimet ovat valtaholismissa aina aivan samoja oli kyseessä mikä taso yhteiskunnassa tahansa.

Paradoksaalisesti valtaholismin nujertaaksemme tarvitsemme valistuneita (itse)valtiaita, joille kansa delegoi valtaansa. Jos lainaan ihailemani edesmenneen suuren teollisuusgurun Steve Jobsin ajattelutapaa – hän ei ymmärtänyt miksi edes tehdä mitään markkinatutkimuksia yritystoiminnassa (vrt. galluppeja) koska eihän kuluttaja mitään innovoi vaan se on entreprenöörin tehtävä. Kuluttaja tehtävänä on valita paras.

Myös politiikkaan ja yhteiskuntaan on luotava tilanne, jossa on myös parasta tarjolla Suomen tai minkä tahansa demokraattisen valtion kokonaishyvinvointi huomioiden – sitten on kansan tehtävä luottaa ja antaa tukeaan niille, jotka sitä aidosti ajavat.

Tarvitsemme kokonaan uuden pelin.

 

***

Mutta mennään Pietariin tänään 9.8.2016 Putinin ja Erdoganin tapaamiseen. Mennään sitten Ankaraan, mennään Syyriaan ja Assadin Damaskokseen… mennään vielä muutamaan muuhun Keski-Aasian tasavaltaan ja mennään sitten lopuksi Pekingiin – uuden ”Pahan valtakunnan” paketti alkaa olla kasassa.

Jokainen maan johtaja noissa maissa on yhteiskunnalliselta asemaltaan korkeimmalla mahdollisella tasolla olevan valtaholistin perikuva.

Hän on joko täydellinen despootti tai sitten enemmistödiktatuurin kautta valtaansa salakavalasti kasvattava pelimies tyyliin Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdoğan. Suurin yhteinen nimittäjä heillä on valtaholismin jälkeen uskonnon ja valtion välinen suhde, joka on läheinen (pl. Kiina, joka on oma lukunsa), mutta vain sopivan läheinen – uskonto on tärkeä, mutta se ei suinkaan ole itseisarvo vaan yksi valtaholistin parhaita pelimerkkejä. Liian vaikutusvaltaisiksi pyrkivät hengelliset ajattelijat pysyköön lestissään kuten olemme nähneet tapaus Fethullah Gülenin osoittavan. Taitava valtaholisti osaa tämän pelin kuin vettä vaan.

Nyt tapahtuvaa kehityskulkua tukevat kaiken lisäksi monet muut samanaikaiset yhteiskunnalliset kehityskulut myös länsimaissa.

Brexit tai huono ajoitus Donald Trumpin kaltaisen uuden poliitikkotyypin ilmestymiselle juuri nyt – se tuskin on sattumaa Vladimir Putinin shakkipöydällä vaan täydellinen ajoitus Putinilta käyttää tilanne hyväkseen. Itse en usko Trumpin kytköksiin suoraan Putiniin enemmänkin siihen, että Vladimir Putin osaa ottaa tilanteet tilanteina. KGB opettaa siinä missä Siperiakin.

 

***

Kun asioita pystyy ajattelemaan oikeasta vinkkelistä omaa logiikkaansa ei tarvitse rakentaa pelkästään maailman tapahtumien otsikointeja seuraamalla.

Vihjeet riittävät. Kun Erdogan pyyteli anteeksi taannoista venäläiskoneen alasampumista aloin jo kovasti ihmetellä asioita. Sitten kun ”vallankaappausyritys” pari viikkoa sitten tapahtui sen jälkeisine puhdistuksineen, oli kaikki minulle täysin selvää. Olisin hyvin voinut kirjoittaa tämän blogin jo kaksi viikkoa sitten, mutta perhekiireiden vuoksi se tulee vasta nyt.

Kun herrat Putin ja Erdogan pian astelevat televisiokameroiden eteen, he ilmoittavat neuvotelleensa turismista, kaasuputkista, ydinvoimalan rakentamisesta, viisumivapauksista ja sen sellaisesta ”tärkeästä”. Todellisuudessa he neuvottelevat kulissien takana vielä paljon suuremmista asioista -

Turkin lähtölaskenta sekä Natosta että EU-projektista on alkanut.

Tuon lähtölaskennan tilaavat Putin ja Erdogan yhdessä sulassa sovussa keskenään miettien kuumeisesti mikä on paras tapa tuoda asiat ihmisten tietoisuuteen. ”Pahan valtakunnan” rakentaminen on täydessä vauhdissa – systeemin, jossa yksilön arvo mitataan vain yksilön arvona systeemille. Systeemin, jossa kaveria ei jätetä, siis toista despoottia toisessa diktatuurissa.

Ongelma on se, että maailmassa ei ole tällähetkellä olemassa mitään kunnon vastavoimaa, ”Hyvän valtakuntaa” joka pystyisi lähes rajattomilla resursseilla ja ydinpelotteella operoivia "pahan valtakunnan" rakentajia pysäyttämään. Vaikkakin on olemassa huomattavasti parempi maailma kuin mihin herrat Putin, Erdogan, Assad ja kumppanit tähtäävät on länsimainen demokratia sekin luisumassa koko ajan entistä pahempaan kriisiin -

"yllätys, yllätys" – valtaholismin voittokulkua kaikki tyynni.

 

***

Tervetuloa myös peliittamedia.netiin omia ”Kapinakirjeitäsi” kirjoittamaan!

9.8. 2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

Unitas kansanliike

peliittamedia.net

petrihirvimaki.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Leikitäänkö kissaa ja vielä isompaa kissaa ja kumpi on kumpi?

Oikea kysymys on tälläisten uutisten kohdalla mm. se että voiko EU myöntää Turkille viisumivapautta kun tällä menolla Turkista itsestään alkaa virrata pakolaisia EU:n alueelle.

Turkkilaisia pakolaisia.

http://yle.fi/uutiset/turkki_pakolaissopimuksen_no...

(Kommentteja Putinin ja Erdoganin tapaamisesta odotellessa, mutta eiköhän peliä viedä eri tasoillaan koko ajan Moskovassa ja Ankarassa)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Joo-o. Tässä onkin katsottava mielenkiinnolla kuinka EU toimii Turkin kanssa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Daniel. Se on mielenkiintoista. Myös miten Nato toimii Turkin kanssa. Samalla se on EU:lle sekä Natolle mitä ilmeisemmin äärimmäisen turhauttavaa.

Nimittäin tällä kertaa Putinilla ja Erdoganilla, siis maailmanluokan valtaholisteilla Putin ja Erdogan on avaimet käsissään viedä sekä Natoa että EU:ta kuin pässiä narussa.

Sanotaan että Assad on ongelma. Menee kuukausi ja Assad ei ole enää mikään ongelma. Kyllä koijarit toisensa löytävät.

Joku väittää heti että että hei onhan EU ja Amerikka jne myös paskoja ja byrokraattisia (ainakin EU) jne... tässä kohtaa pitää olla aina tarkkana.

Minun testi noille heitoille on se että pitäkääpäs Putinin hallintoa vastustava puhe Moskovan torilla tai Erdoganin hallintoa vastustava puhe Istanbulin torilla vs. Obamaa vastustava puhe Washingtonissa... tai vastaavasti EU maassa ja sen pääkaupungissa. On Lauantai ilta. Sitten baariin ja sellainen keskiraskas ilta kavereiden kanssa ko. kaupungissa ja jonkun tuntemattomankin kanssa vähän politiikkaa jne. Kello on 03:35 ja palailet yksin kämpillesi torigrillin ja parin autiomman kadun kautta oikaisemalla...

kysymys kuuluu... missä maassa haluaisit sen palopuheesi pitää?

Että sellainen pikatesti niin ei mene aika kaikesta turhasta lässyttämiseen.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Pohdittavaksi: Mikä takaa, että Turkki noudattaa EU:n kanssa solmimaansa pakolaissopimusta, vaikka turkkilaisille viisumivapaus EU-alueelle myönnettäisiin? Toiseksi: Lisääntyisikö turkkilaisten matkailu EU-maissa, vaikka he viisumivapauden saisivatkin? Pakolaisuus Turkista saattaisi lisääntyä, mutta lisääntyy se kohta muutenkin, kun Turkki muuttuu yhä vaarallisemmaksi asuinmaaksi.

Näillä tiedoilla, mitä minulla nyt on, kannatan viisumivapautta. Siten turkkilaiset pääsisivät helpommin näkemään, miten Euroopassa eletään. Siinä saattaa käydä niinkin, että Turkki ryhtyy itse säätelemään kansalaistensa matkustelua, kun he voivat matkoillaan saada vääriä vaikutteita.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Viljo. Pohditaanpa hieman esittämääsi.

1) Ei mikään jos Erdoganin kaltainen kaveri on vallassa joka ei ole kokoava voima vaan hajoittava. Kun soppaan laitetaan vielä Kurdien itsenäisyystaistelu ja pakolaiskriisi ja Syyria... "vallankaappauksen" lisäksi olisi täyttä idiotismia olla luottavainen yhtään mihinkään.

Erdoganin Turkki = kuin Putinin Venäjä = kuin Assadin Syyria oli ennen sotaa.

Jossain vaiheessa poksahtaa ellei sitten tule samettivallankumouksia - riippuu kansan paineesta kun aika on kypsä. Joko tai on vain ajan kysymys.

2) Viisumivapaus - niin-in... tekisi mielisanoa että annetaan se siksi että sillä voi laittaa vastavoimaa Erdoganille. Mutta toisaalta ei anneta jos ei tietyt ehdot täyty. Ei kai Turkki mikään vapaamatkustaja voi olla.

---> Määräaikainen viisumivapaus (!?) ja ehdoksi että täyttää EU:n ehdot määräajan umpeutuessa. En noista EU:n ehdoista aivan ole perillä mutta jotain niillä lienee tekemistä EU:n perusperiaatteiden kanssa mm. kansalaisoikeuksista jne.?

Olisikohan hyvä veto tässä vaiheessa?

Tilanne on jo täydellinen sekamelska joka on aina hyödyksi Erodoganin ja Putinin kaltaisille pelureille.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Tässä on mielenkiintoinen toinen näkökulma Turkin tilanteeseen:

http://nyt.fi/a1470711417487

"Muilta osin eurooppalaisessa ja yhdysvaltalaisessa keskustelussa yleistynyt käsitys Turkin vallankaappauksen taustoista on kuitenkin kyseenalainen. Ensinnäkin on virheellistä pitää Fethullah Güleniä maltillisena ajattelijana. Tosiasiassa Gülen edustaa kovan linjan konservatiivista ja paikoin jopa räikeän rasistista poliittista sekä uskonnollista linjaa.

Güleniltä löytyy esimerkiksi antisemitistisiä kirjoituksia, joissa hän on puhunut juutalaisista inhimillisen kehityksen esteinä. Gülen on myös muun muassa puhunut myönteisesti perheväkivallasta.

Toiseksi Gülenin varsin avoimena tavoitteena on ollut saada omia kannattajiaan valtionhallinnon huippuvirkoihin. Tämä onkin onnistunut, sillä Turkissa on osoitettu jo vuosia sitten gülenistien pystyneen hankkimaan virantäytössä käytettävien pääsykokeiden kysymyksiä etukäteen."

Erdogan ja Gulen olivat ilmeisesti jonkin aikaa yhteistyössä mutta nyt välit ovat poikki. Kumpikin on islamistisen ideologian vanki. Suo siellä vetelä täällä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pekka -

En ole sanonut olevani mikään Gûlen fani. Itseasiassa en tiedäö mikä on totuus ihan tarkasti. Oma intuitioni sanoo että "vallankaappausyrityksen" takana olivat Natoa kannattavat upseerit... venäläiskoneen alasampuminen meni heidän piikkiinsä ja Erdogan hermostui.

Erdogan tietää että jos meinaa olla despootti niin ei voi olla itseään paremmassa seurassa.

Gûlenilla ei siis taida olla oikeasti mitään tekemistä koko asian kanssa mutta keppihevonen puhdistuksiin hän on silti. Tosiasiassa putsattiin samalla myös liian innokasta Nato-siipeä mm. kenraalikunnasta.

Odotellaan ja katsotaan kun isot pojat heittelee hiekkaa omassa "leikissään".

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kirjoitat täysin länsimaisesti ajattelevan ajatuksia.
Kummankin maan johtajat ovat suosittuja ja kansan valitsemia.
Länsimaista ajattelua ei noin vain saada, se näkyy vahingoksemme Irakissa ja Afganistanissa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Keijo - "Kirjoitat täysin länsimaisesti ajattelevan ajatuksia..."

Missä sitten sinulla on tullut vastaan: "valtaholismi", "Unitarismi" "väärä kollektiivi" jne.

Kyllä mun arvopohja on voinut tulla jostain muualta kuin nyky Venäjältä tai Turkista mutta en taida ihan perinteinen tapaus ollakaan;-)

Hitlerkin oli tosi suosittu jos mietit historiaa. Valtavalla propagandalla oppositio on ahtaalla. Ei demokratia noin toimi - joskin oma käsitykseni on että sen eipitäisi toimia niinkään kuin nyt "toimii" mm Suomessa - eli ei oikeasti toimi.

Yritän oman elämänkokemukseni pohjalta jalostaa länsimaista demokratiakäsitystä. Taritsemme täysin uutta ajattelua. Voit lukea lisää täältä ja oleyhteydessä jos nappaa enemmän -

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Länsimaisittain minäkin ajattelen kun en ole muussa elänyt.
Irakin demokratisointi asein on aiheuttanut pakolaisaallon Suomeen asti oppimaan kun eivät tyhmät paikan päällä opi länsimaista demokratiaa.
USA jossa eri kansallisuudet ja kulttuurit elävät pienissä ryhmissä pitkin maata on eri asia kuin Venäjä jossa muslimit elävät kansakuntina demokraattisesti hallittavina.
Jos Venäjä hajoaisi pieniin valtioihin tulisiko silloin rauha maahan?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #10

Kiitos Keijo - sori myöhäinen vastaus.

Neuvostoliittohan on jo hajonnut - siis "pieniin valtioihin". Kaikkiin Euroopan puoleisiin ex- Neuvostoliiton tasavaltoihin ja nykyisiin itsenäisiin valtioihin jotka ovat Natossa on rauha tullut maahan.

Kyse on demokratiasta ja ihmisoikeuksista mikrotasollaan. Sama logiikka toimisi ihan hienosti myös Venäjän alueella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jossain kirjoitettiin aikanaan että Putinin suosio perustuu siihen että hän toi kansalle vapauden.
Demokratian tavoitteesta yhtä laajasti kansan keskuudessa Venäjällä en ole kuullut.
Venäjä on suuri maa ja mm Ville Haapasalon haastattelemat kaukaiset kansalaiset tietävät Moskovan olemassa olon ja että Moskova elää omaa elämäänsä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Putinin etu on se että vanha kansa vertaa häntä johonkin Staliniin ja Brezneviin ja sitten Jeltsinin iso ongelma oli alkoholi.

Maa oli ihan hyvällä uralla joskus 1995-2005 mutta sen jälkeen kehitys on ollut takaisin täyteen totalitarismiin.

Suomalaisten pitäisi ymmärtää mitä se mun nakkikioskivertaus (kommentti #3) oikein tarkoittaa kaikessa tragikoomisuudessaan - suomalaisten pitäisi arvottaa asioita perusoikeuksien toteutumisen kautta joista sananvapaus on nro. 1.

VAsta kun noi on jollain tolalla voidaan alkaa neuvotella asioista - koska Suomi EI OLE Natossa meidän on ikäänkuin neuvoteltava koko ajan vaikka vastassa on täydellinen despootti ja totalitarismi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"suomalaisten pitäisi arvottaa asioita perusoikeuksien toteutumisen kautta joista sananvapaus on nro. 1."
Kyllä minäkin mutta en kuulu kirkkoon enkä siten uskonnon levittäjiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset