Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Hyödylliset idiootit putinismin asialla

Moni saattaisi luulla, että tämä legendaarista Erkki Toivasta nimellään kunnioittava blogini olisi Ilja Janitskinista ja kumppaneista – ei, jotain oikeasti vakavaa, tämä on blogi suomalaisista ”Nato-änkyröistä”. Tämä on blogi siitä miten näiden Nato-änkyröiden touhu pelaa suoraan Vladimir Putinin valtaklikin pussiin aivan päinvastoin kuin nämä hyödylliset idiootit itse kuvittelevat.

Meillä on viidenlaisia Nato-änkyröitä.

Ensinnäkin on valtakunnantason ”poliitikko Nato-änkyröitä” johtavassa puolueessa nimeltään Kokoomus. Toisekseen on ”media Nato-änkyröitä” koko suomalainen valtamedia täynnä. Sitten on ”asiantuntija Nato-änkyröitä”, ”some Nato-änkyröitä” ja ”hybridi Nato-änkyröitä” eli samainen henkilö hääräämässä useammassa roolissa samanaikaisesti. Nämä itseään vapaan maailman puolustajiksi kutsuvat Nato-änkyrät vievät suomalaista Nato-keskustelua kuin pässiä narussa –

juuri siihen suuntaan mihin Putinin Venäjä haluaakin.

 

***

Olen puolueisiin sitoutumaton kokonaisuudesta ja uudenlaisesta ajattelusta lähtevä poliittinen toimija #petripresidenttiehdokas ja saan siksi jatkuvasti tuta suomalaisen inhodemokratian ihanuutta korkojen kera. Etulinjassa toisaalta myös oppii parhaiten. Suomeksi sanottuna tässä hommassa näkee ja kokee senkin, mitä muut eivät välttämättä näe ja koe.

Teen parhaani, että iso pyörä kääntyisi oikeaan suuntaan Nato-asiassa – oikea suunta olisi ”Koko kansan Nato” ja sitä ajatusta edistettäisiin kaikkein parhaiten neuvoa-antavan kansanäänestyksen kautta. Tässä olen samaa mieltä istuvan presidentin, Sauli Niinistön kanssa.

Mutta toisaalta mikä on Niinistön Nato-kanta, tietääkö joku?

Parlamentarismin ja suomipolitiikan kirjoittamattomat pelisäännöt huomioiden suomalaisten hiljainen enemmistö on se, joka ratkaisee liitymmekö Natoon vai jatkammeko ajopuuna ja virranvietävänä parasta toivoen, pahinta peläten. Ilman suomalaisten tukea voimme hyvästellä maailman parhaan turvallisuusratkaisun. Neuvoa-antava Nato-kansanäänestys on vain osa jäsenyysprosessia, mutta se ei voi mitenkään puuttua prosessista. Kansanäänestys toisi parhaiten kansan Naton taakse ja samalla saataisiin myös kunnon Nato-keskustelu käyntiin. Nyt vallitsevassa tilanteessa sellainen ei ole mahdollista.

Naton puolestapuhujien pitäisi jo viimeinkin tajuta se, että oleellista ei ole se, että a) keskitytään vain Putinin Venäjällä pelotteluun tai Naton antamaan turvaan sitä vastaan – vieläpä vuodesta toiseen lähes samalle rajoittuneelle yleisölle. Tätäkin tarvitaan, tietysti, mutta ennen kaikkea b) energiat pitäisi laittaa siihen prosessiin, millä Natoon päästäisiin. Prosessin pitäisi olla mahdollisimman hapekas, avoin ja luova, sen pitäisi lopputulemana arkipäiväistää Nato, ottaa se pois joltain kokoomuseliitiltä – nyt Nato on kaikkea muuta.

Surkuhupaisaa asiassa on, että yhä vielä vuosikausien (rajoitetun) Nato-keskustelun jälkeen myös tuossa ym. kohdassa a) on vakavia puutteita siinä miten surkeasti Nato-asia on Nato-eliittimme poliittisen tarkoituksenmukaisuuden vuoksi epäonnistuttu vääntämään sellaiseksi rautalangaksi, joka uppoaisi kansaan. Allekirjoittaneellakin voisi olla paljon annettavaa jos asiaansa (edes Naton osalta) ei tarvitsisi jatkuvasti jostain marginaalista pihistä? Rohkeasti vain yhteyksiä minuun jos siltä tuntuu, keksitään yhdessä uusia juttuja joilla saadaan Nato suomalaisten asiaksi.

 

***

Korjaavia toimenpiteitä varten on jokaisen julkisuudessa esiintyvän Nato-kannattajan oleellista ensin tunnistaa oma mahdollinen Nato-änkyryytensä ja sen haitta-aste eli vaikutus omaan tekemiseen. Käyn seuraavassa lyhyesti läpi tämän oireyhtymän eri ilmenemismuodot.

”Poliitikko Nato-änkyrät” ovat niitä kokoomuspoliitikkoja, jotka ovat puolueensa edun nimissä varastaneet Naton itselleen. Ei mitään kansanäänestyksiä. Nato ja Suomen turvallisuus on niin iso kysymys, että sillä kortilla pelaamalla tienaa aina väliin jopa pääministeripuolueen aseman. Tämä on valtaeliittimme porsastelua, jossa kyse on ylimmän poliittisen tason ”valtaholismista” ja ”väärästä kollektiivista” nimeltään Kokoomuspuolue (tässä asiassa).

”Media Nato-änkyröistä” saa parhaiten kuvan oman tapaukseni kautta. Heinäkuussa 2015 tein asiallisen ja perusteellisen Nato-kansalaisaloitteen, jossa ehdotin neuvoa antavaa kansanäänestystä Suomelle Nato-asiassa. Laitoin asiasta tietoa medialle – tulos tasan nolla asiasta kirjoitettua riviä suomalaisessa valtamediassa. Korni tulos kun aivan samaan aikaan Paavo Väyrysen aloittama euroeroa vaatima kansalaisaloite sai kilometrikaupalla palstatilaa myös suomalaisessa Nato-mediassa YLE, HS, IL, IS AL, TS KSML, US…

Herätys median Nato-änkyrät – voisiko Hirvimäen ottaa pikkuhiljaa pois päätoimittajien mustalta listalta niin että edettäisiin asioissa? Ai, eikö itse asialla olekaan niin väliä? Väärä kollektiivi nimeltään suomalaisen valtamedian päätoimittajien seurapiirikerho, jonka perimmäisenä tarkoituksena on betonoida nykyisten vallanpitäjien asemat ja siinä sivussa harrastaa Nato-näennäiskeskustelua, joka ei johda yhtään mihinkään?

”Asiantuntija Nato-änkyrän” titteli lankeaa niille erittäin ansioituneillekin Nato-asiantuntijoille, jotka päivästä toiseen, kuukaudesta toiseen, vuodesta toiseen uurastavat katsauksia siitä missä mennään. Oleellinen kysymys kuitenkin: onko asiantuntijuudellasi ollut jotain vaikutusta Natoon pääsemiseksi? Teetkö juttuja itsellesi, Naton innokkaimmille kannattajille, paatuneimmille vastustajille vai kenelle..? Kannattaisiko joskus miettiä onko sillä vaikutusta itse asialle – siis Suomen pääsemiselle Naton jäseneksi hiljaisen enemmistön ensin tavoittaen? Emme voi pienessä piirissä ikuisesti vain peukutella toinen toisillemme – varsinainen työ Naton eteen on paljolti aivan muualla.

”Some Nato-änkyröitä” ovat erilaisten sosiaalisen median Nato-ryhmien kaikkein innokkaimmat postaajat. Heille vastapuoli saa pistää kaikkein parastaan vaikka olisi kaikki maailman Venäjä-trollit rivissä. Copypastepäivityksiä lähtee puolen tunnin välein 24/7 silmät kiinni ja suu auki. Taas kerran – voisiko ajan käyttää jotenkin fiksumminkin, ainakin välillä? Onko tekemiselläsi mitään vaikutusta suomalaisten hiljaisen enemmistön mielipiteeseen, saati että suuri osa postauksistasi voisi olla törkyä, joka vain vesittää Nato-asiaa ja pelaa suoraan Kremlin valtaklikin pussiin?

Toinen puoli putinismia tukevista hyödyllisistä somen Nato-idiooteista ovat erilaisten some-ryhmien moderaattorit. He pitävät huolen siitä, että porukan (Kokoomus) kunkkupoliitikkojen varpaille ei astuta liian erilaisilla mielipiteillä. Jos niin pääsee käymään, löytyy aina hyvä tekosyy millä kyseisestä keskustelijasta pääsee eroon. Ei tuo koske kaikkia moderaattoreita, mutta välinpitämättömyys tuntuu koskevan. Kouluesimerkki somessa esiintyvästä valtaholismista ja vääränlaisesta some-kollektiivista.

Viimeisenä listassa ”Hybridi Nato-änkyrät” ovat myös Kremlin hyödyllisiä idiootteja. He ovat Nato-sisäpiiriläisiä samaan aikaan useammassa yllämainitussa roolissa. He ovat oman viiteryhmänsä tärkeimpiä mielipidevaikuttajia, mutta eivät (mahdollisen) pahan ylimielisyytensä vuoksi näe lainkaan sivuilleen. Jokainen Nato-poliitikko haluaa olla heidän ystävänsä ja suomimedia suorastaan kuolaa heidän peräänsä – esimerkiksi käy Nato-miehiä flirttaava Jessikka Aro. Pääpalkintona on somekaveruus kyseisen staran kanssa, ehkä peukku joskus jostain päivityksestä. On vain ajan kysymys milloin Aro ilmoittautuu (otetaan) Nato-änkyräksi Kokoomukseen.

”Mutta mitä sellainen systeemin, puolueiden, Helsingin ja melkein kaiken mahdollisen ulkopuolelta tullut viisikymppinen, Hirvimäki, elänyt joskus Berliinin muurin ja Kekkosen aikana – mitä sellainen (meidän) ”vapaasta maailmasta” mitään ymmärtää..?”

On aika tehdä ”suomen trumpit”?

 

***

28.11.2016

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki  

petrihirvimaki.com

Unitas kansanliike

peliittamedia.net

 

***

”Presidenttiblogini”:

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oleelista, ennen kuin kukaan lynkkaa tulevaa presidenttiä ;-) , on ymmärtää, että en tietenkään tarkoita, että jokainen noissa kategorioissa on "Nato-änkyrä"... yritin laittaa sen tekstiin - noh, ehkä suomimediassa ainakin oman kokemukseni mukaan näin on.

Jotkut ovat valitettavasti 100% lukinneet ajatuksensa millä Natoon päästään, osa vähemmän. Oleellista olisi keskustella ja löytää uusia tapoja, kuten kirjoitin.

Siis jos se itse asia - Natoon pääseminen täysjäseneksi - on se juttu eikä sillä elämöiminen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Joku vihjaili Facebookin puolella että Jessikka Aro ei kuulu tuohon ryhmään... Hirvimäki on oppinut sen, että jos ei viikossa tule kaveripyyntöön hyväksyntää niin joku yhtälössä mättää. Asiaa alleviivaa myös se että erään toisen Nato-leidin FB kaveripyyntö odottaa...

...ikuisesti otaksun?

Kun saa paljon paskaa silmilleen niin tulee hyvin sensitiiviseksi asioille.

On muuten järkyttävä analogia bisnespuolelle, jossa masiina on Linkedin - sana on #kaverisosiaalikapitalismi jos joku ei sitä tiedä, suomalainen Nato-keskustelun todellisuus on elimellinen osa suomisysteemiä.

Kaikki liittyy kaikkeen.

(Edit - ja tutkivaa some-journalismia siihen päälle myös hieman niin varmistuu mistä on kyse - joillekin se Natokin on leikin asia ja kevyttä seurapiiritouhua, minulle ei isänmaamme turvallisuus ole leikin asia)

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kirjoitustasi voitaisiin myös kutsua ryssäfobiseksi. Tai keskustelun rajoittamiseksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Olli-Pekka - ei, en ole russofobinen vaan ihan pelkästään putinofobinen.

KEskustelun rajoittamiseksi - hetkinen, luitko blogin, ketäköhän tässä on rajoitettu? Taitaa olla juuri päinvastoin peräänkuulutan keskustelun laajentamista!

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Joo, kyllä luin vähän huonosti kirjoituksen. Luin vähän paremmin kirjoituksesti ja en ymmärrä miksi meidän tarvitsi tulla kansakuntana yhtään Nato myönteimmäksi ... Joidenkin keskieuroppaan valtioiden Nato palvelee organsaationa jolle maan puolustus on ulkoistettu osittain ilman että siitä tarvitsee asiaa vaivata.

Nato ei ydinase-sateenvarjoa lukuunottamatta ratkaise meidän suurinta turvallisuus ongelmaa eli maantieteellistä asemaa ja paikkaa.

Kuten jostakin luin jostakin, Natolla ei ole mitää puhelinta minkä turvin saataisiin automaagisesti 20 prikaatia turvaamaan suomen aluetta sitä suurinta uhkaa eli Venäjää vastaan, noin oletusarvoisesti. Kaikki nämä on alistettu jonkun kansallisvaltion käyttöön, toki niitä voidaan suomellekin antaa mutta se ei tapahdu kovin nopeasti.

Mielestäni Putin ja venäjä yleensä on vielä saanut elämää suuremman mörön aseman suomalaisissa tiedoitusvälineissä mikä palvelee tietenkin joidenkin etuja ja tarkoitusperiä.

edit, sinänsä tuo lista asiantuntija tyypeistä on varmaankin hyvä ja ajankohtainen. Kuitenkin oliko siitä unohdettu ammattilaiset eli upseeristo ?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

Kiitos Olli-Pekka - ihan asiaakin oli kommentissasi, mutta ei se isokaan pelote mitään haittaisi jos Natossa oltaisiin.

Nyt en jouda paljoa kun alkaa ohjelma jossa esiinnyn AlfaTV

täällä tietoa - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2270...

Huom! siellä olijotain ihan mielenkiintoista tähänkin teemaan liittyen!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ilmeisesti vain emeritusajattelija voi kansankielellä oivaltaa Suomen puolustusvoimien väen osallistumisessa ensi vuonna 84:een kansainväliseen harjoitukseen olevan enemmän kysymys ihmisen halusta nähdä maailmaa "rikkomalla omia rajojaan ja suunnittelemalla uusia maailmoja" kuin isänmaan puolustamisesta perinteisessä mielessä.

"Sammoo mualiman näkemisen näläkee" palvelee emerituskomentajien nimittäminen suurimpien vientiyhtiöiden hallituksiin.

Mutta eikö olekin vain inhimillistä vetäistä herne nenäänsä lukiessaan muutakin kuin Senaatintoria kiertäneen savolaisen ymmärtävän kyseessä olevan läntisen ihmisluonteen, meidän mielestämme kaikkein kehittyneimmän, paljastumisesta? Kukapa nykyisin haluaisi olla turpeeseen sidottu?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - onhan se läntinen ihmisluonne nyt sentään johonkin kehittynyt. Väliin on kieltämättä tarvittu "pienet holokaustit" siihen prosessiin... ihmisluonne on mikä on. Sitähän sanotaan että ihminen on susi toiselle ihmiselle, olikohan se niin?

Siksi pitää olla alustat kunnossa. Nato on se turvallisuus alusta ulkoisiin uhkiin (ja "unitarismi" olisi se reilun pelin alusta sisäisiin uhkiin.)

Suomen kokemaan (akuuttiin) turvallisuusuhkaan putinistien toimesta ei pidä suhtaantua savolaisen lupsakkaasti kiemurrellen, tai saa mikäs siinä, jos sen saa jotenkin palvelemaan itse asiaa (?) -

savolaisella tyylilläkö se Nato pitää suomalaisille myydä - ei muuta kuin panet vaan pakettiin, Heikki! ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos jotakin vähän ymmärrän putinismilla tarkoitettavan, niin pitäisi ehkä mennä sitä testaamaan keskellä päivää itäsuomalaiseen Teboilin baariin; pyytää siellä käteen tv:n kaukosäädin; sulkea silmät ja näppäillä säätimen numeroista näppituntumalla keskimmäinen jolloin ilma tulvahtaa täyteen vieraskielistä puhetta, jonka paikalla oleva kyläparlamentti arvelee ruotsinkieleksi, joten se ei ole ainakaan putinismia!

Eikös putinismiksi sanota hänen lupaustaan suojella venäjänkielisiä myös Venäjän rajojen ulkopuolella?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - kyllä putinismiin liittyy tuo viimeinen ihan varmasti.

Putinismin määritelmiä on varmaankin saman verran kuin määrittelijöitä? En tiedä mitä mm. wikipedia sanoo - en kurkkaa - vaan itse sanon että se on keskusjohtoisen totalitarismin yksi sovellus á la Vladimir Putin. Oleellista on ymmärtää että kaikki ne asiat, ihan kaikki, millä voi Putinin valtaa kuvitella ylläpidettävän on käytössä -

Venäjän kansaa pidetään vallassa pelon avulla - aivopesu kuuluu asiaan. Kun riittävän kauan ihminen pelkää hän antaa lopulta periksi ja alkaa itsekin vallan ylläpitäjäksi - diktaattorien peruskauraa.

Rahat ja resurssit onhan Putin miljardööri - kansalta varastettua omaisuutta, suora komentoketju ison virkamiesarmeijan ja FSB:n (aik. KGB NL aikoihin) Siperian perukoille asti, urkkkijoineen ja ilmiantajineen. Putinismia on se että KAIKKI ON VALJASTETTU PUTININ VALLAN YLLÄPITÄMISEKSI.

RAkennelma on rakennettu niin että ne jotka ylläpitävät Putinin valtaa hyötyvät - ne jotka eivät ylläpidä, pysyköön lestissään tai...

Miksi valta on niin tärkeä Vladimir Vladimirovitsille on sama kysymys pohjiltaan kuin miksi Suomen pitää mennä Natoon - siksi että Putinin valtaklikki pelkää henkensä puolesta... ja ihan aiheesta.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1882...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kenties uskonkiihkosi lientyy kampanjasi edetessä, muuten edessäsi on katastrofi. Lue oma otsikkosi!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hmmm.... ymmärsinköhän oikein sun kommentin...?

Siis kyllä putinismista saa ja pitää sanoa tiukka sana aina välillä mutta ei sen pidä olla ainoa asia agendalla. Silloin mennään perse edellä puuhun. Olisin helposti voinut suoltaa anti-putin blogeja vaikka sata muutaman sijaan tässä viimeisen vuoden parin aikana.

Olisikohan maailma siitä tullut paremmaksi?

Samalla olisin varmaankin voinut mennä Kokoomukseen ja omaksua muutakin oleellista systeemin hyväksikäyttöön liittyvää eli Kokoomuksen osuus suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin ylläpidosta ja alkaa liputtaa niitä juttuja? Laput silmillä tyhmänä muiden mukana - peukkuja tulisi ja kaikki olisi helvetin hyvin?

Yäk, jos jotain uutta Suomi tarvitsee!?

(Esimerkiski sen että olisi ihmisarvoinen elämä omassa isänmaassaan - ei vain minulle vaan jokaiselle suomalaiselle... täysin riippumatta siitä osaako (HALUAAKO) hyväksikäyttää suomisysteemiä vai ei)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset