Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Valhe, emävalhe… SLUSH!?

Tulen oman presidentinvaalikampanjani #petripresidenttiehdokas aikana tekemään kaikkeni, että isänmaamme edun nimissä tämäkin esilletuomani ongelma – josta Slush on yksi ilmenemismuoto – otetaan Suomen agendalle kriittiseen tarkasteluun ja laitetaan sitten kuntoon.

Miten ihmeessä ”kaikkien” asiaa harrastavien ja monen muunkin ylistämä ja parhaillaan menossa oleva Slush kasvuyrittäjyystapahtuma voi olla agendallani tuollaisessa sävyssä? Onko se Hirvimäki aivan seonnut? Nykyisin yksi maailman suurimmista alan tapahtumistahan kerää lähes jokaisen suomalaisen start-up toimijan ja myös ison liudan ulkomaisia start-uppeja ja suurempia yrityksiä sekä sijoittajia ja muuta kasvuyrittäjyysporukkaa vuosittain Helsinkiin?

Haastoin suomisysteemin julkisvetoisine startup-yritysrahoituksineen oikein kunnolla aloittamani Ambrosia Professionals yritykseni kautta 2011 – 2014. Se avasi lopullisesti silmäni. Se avasi silmäni aivan toisella tavalla kuin sellaisella, joka ei ole koskaan tehnyt tuollaista Ambrosian kaltaista reissua syvälle suomalaisen kasvuyrittäjyysekosysteemin ongelmiin ja samalla maailmalle.

Hyvin monella muulla (ei enää itselläni) on puntissaan myös suoranainen pelko menettää taloudellista resurssia. Rahan ja sijoitusten menettämisen pelko on iso motivaattori olla mitenkään kritisoimatta nykyistä suomisysteemiä. Mitä Slushiin tulee, siellä hypitään vaikka puoliväkisin yhdessä muitten mukana… tiedän yhteydenotoista minuun, että pinnan alla se ei olekaan ihan niin… 

”Valhetta nimeltään Slush” voimme lähestyä kahdella tavalla.

Ensimmäinen niistä on kansantaloudellisen tason fakta. Toinen, yksilötason tarkastelu, on osin omaa spekulaatiotani, mutta pahasti pelkään, etten ole siinäkään väärässä? Tarkastellaan näitä kahta asiaa seuraavassa lähemmin.

 

***

Kuten Dosentin haastattelussa AlfaTV:llä hiljattain totesin, maailmasta ei löydy ensimmäistäkään Nobel-tason taloustieteilijää saati talousteoriaa, jonka mukaan veronmaksajilta varastettu lahjaraha (TEKES, ELY jne.), joka virkamiesten toimesta annetaan toisille yrityksille ja toisille ei, olisi jotenkin hyvä juttu yritysten elinvoimaisuuden kannalta koko kansantalouden tasolla.

”Tekes alas on uusi Nokia!”

Virkamies: ”Ole hyvä, toteuta sinä unelmasi ja mene sinne maailmalle, hei sinä siinä, älä tee sitä juttua, en auta sinua… joudut kasvuyrittäjien keskitysleirille ja ikuiseen velkavankeuteen… (minä kyllä tiedän mikä toimii ja mikä ei… hah hah hah!!!) ”

Tekes ja vastaavat virkamiesorganisaatiot – eli suomeksi sanottuna politiikka siellä minne se ei kuulu – on täysin kannettua vettä kaivossa eikä suinkaan ongelmienratkaisija vaan ongelma itsessään. Tekes on maailmanluokan suomalaista poliittista korruptiota. Vastapalvelu palveluksesta vaikka pienellä viiveellä ja niin ettei jää kiinni – miten jäisikään kun tällainen touhu on lakiin kirjoitettu? Hääräämässä ovat ennen muuta ”kasvuyrittäjyyspuolue Kokoomus”, mutta Juha Sipilän myötä yhä enemmän myös Keskusta ja tuntuu, että jokaisella isolla puolueella on omat Tekes-uskovaisensa –

miten idioottimaista, miten härskiä, miten tuhoisaa Suomen kansantaloudelle ja demokratialle!

Tekes voitaisiin lakkauttaa (siirtymävaiheen ajaksi) vaikka yhdessä yössä kaikille enkeli- ja myöhemmän vaiheen sijoittajille myönnettävällä tasapuolisella veroedulla. Silloin kansantalouden kannalta kriittiset sijoituspäätökset tehtäisiin oikeilla perusteilla ja oikeilla riskeillä.

Mitä tulee juuri Slushiin, niin koko tapahtuma on uitettu suomalaisilta veronmaksajilta varastetulla TEKES lahjarahalla – niin yritysten saamien sijoitusten tasolla Tekes-tukiaisina, pääsylippujen Tekes-maksatuksissa ja matkakuluissa, sijoittajien riskinpoistajana, ”sponsorilennoissa”, joilla tuodaan ulkomailta bisnesmatkailijoita Suomeen pitämään pari päivää hauskaa jne.

Nyt moni sanoo, mutta Petri hyvä, tehdäänhän siellä Slushissa hyviä asioita ja sopimuksia ja yritykset saavat rahaa sijoittajilta jne. – eihän sellainen ole huono asia ja miten tuo on Slushin vika tuo edellinen…? Siten se on Slushin vika, että vaihtoehtoiskustannus sille (menetetyn hyödyn periaate) on karmea koko kansantalouden näkökulmasta verrattuna siihen, että meillä olisi toinen systeemi – se on jopa kymmeniä miljardeja Euroja vuodessa! Annettaisiin kapitalismin toimia siinä missä se on maailman paras, siis ohjata taloudellisia resursseja. Slush voisi olla (erilaisena) olemassa siinäkin maailmassa, mutta se ei tappaisi muuta ekosysteemiyrittäjyyttä ympäriltään tai sallisi niille vain murut.

Slush on suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin korkea veisu!

Taloutemme rajallisia kasvuresursseja ohjaa suomalainen kaverisosiaalikapitalismi – juhlittu Slush seurannaisilmiöineen ilman mitään kritiikkiä kuin alleviivaa isänmaamme matkaa kohti ”Suomi-oligargiaa”, jossa taloutemme resurssit annetaan härskillä poliittisella tarkoituksenmukaisuudella (ja myös idiotismilla) kultalautasella vain harvojen ja valittujen käsiin.

 

***

Tarina siitä, miten Slush on ollut kansakuntamme parhaiden yrittäjävisionäärien täysin pyyteetön projekti yhteisen hyvän eteen, ei välttämättä kestä sekään tarkempaa läpivalaisua?

Nimittäin minusta on alkanut enemmän ja enemmän tuntua siltä kuin koko 2008 käynnistynyt Slush projekti olisi suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin ytimessä olevan pienen porukan – kasvuyrittäjiä, poliitikkoja ja virkamiehiä – juttu varmistaa hunajapurkin äärellä olemassaolonsa jatkossakin? Eikä vain varmistaa vaan tehdä lisää hunajaa suomisysteemiä ja ilmaistyövoimana olevien kauppatieteiden, tekniikan, tietotekniikan jne. opiskelijoiden ainakin osittaista tietämättömyyttä hyväksikäyttäen.

Onko nollasta lähtenyt hurjiin mittoihin ja liikevaihtoihin kasvanut Slush todellakin pyyteetön juttu Suomen pelastamiseksi vai onko se jotain ihan muuta, kuten esimerkiksi maailmanluokan järjestely aitoon suomityyliin, jolla joku tekee isoa tiliä koko ajan toisten tehdessä työt – ja selvähän se, että kansa maksaa?

Kerron epäilystäni enemmän heti kun ensimmäinen tutkivaa journalismia harjoittava toimittaja ottaa minuun yhteyttä, taskussaan parikymmentä euroa.

 

***

1.12.2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki  

petrihirvimaki.com

Unitas kansanliike

peliittamedia.net

 

***

”Presidenttiblogini”:

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Heh, toi kuva menee Facebookissa hassusti 90 astetta väärinpäin, mutta olkoon... sehän vaan sopii tähän teemaan!

(Edit - otin koko kuvan pois kun se ei näköjään edes näy Facessa jos sitä jakaa eteenpäin... tietotekniikka on ihmeellistä)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mitäs mieltä Petri olet Karjalan palauttamisesta? Eikö palautus poistaisi maidemme välisen syvän epäluulon?
77 vuotta sitten minun kotini tuhottiin ja sukulaisiani tapettiin ja karjalaiset ajettiin evakkoon. Stalinin puna-armeija sen teki mutta Putin pitää hallussaan tätä ryöstösaalista vaikka ei tee sillä mitään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Leo - olen sitä mieltä (ps. älä kerro kenellekään, presidenttiehdokas Hirvimäki;-)) että Karjala on osa Suomea.

Siitä seuraa se että minun agendalla on Karjalan palauttaminen niin kauan kuin se on palauttamatta.

Asia pitää viestiä eteenpäin. Asia voidaan hoitaa ihan tyylikkäästikin - Putinin hallinnon kanssa se ei ole mahdollista, mutta sillekin se pitää uskaltaa kertoa.

Yksi (pieni) päänsärky putinisteille lisää ja edesauttamaan hieman vallankumousta Venäjällä... sitten se on mahdollinen.

Neuvottelukysymys enää siinä vaiheessa!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"vaikka yhdessä yössä kaikille enkeli- ja myöhemmän vaiheen sijoittajille myönnettävällä tasapuolisella veroedulla."

Yllättävää..etuoikeuksia aletaan jakamaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Vellu - ei se tuokaan ongelmaton ole sillä sitten kysymys kuuluu mikä on sellainen sijoitus ja yritys, että siihen saisi verohelpotuksen?

Mutta yhdessä ainoassa yössä ja TEKES olisi nurin ja sijoittaja täysin suvereeni päättämään minne rahan sijoittaa.

AvoT! Samalla sekunnilla peli olisi avoin ja rehellinen. Koska kuitenkin jää tuo ylläoleva ongelma niin siksi puhun siirtymä vaiheesta.

Kaikki yritykset samalle viivalle, aivan kaikki, kaikki sijoitukset samalle viivalle, aivan kaikki!

Sitten homma ja "kapitalismin näkymätön" käsi toimii!

Tehokasta, yksinkertaista, luovaa, tasa-arvoista. #reilupeli

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kaveri laittoi äsken Facebookissa live päivityksen Slushin päätösillan bileistä. Hienolta näytti disco ja taisi olla darude mikä siellä veti lavalla.

Aivan sama harha kuin jos näkee menestyvän paljon tekes rahaa saaneen yrityksen maailmalla.

Life is good Tekes is good?

Samalla kun kukaan ei piikkilanka aidan takaa uskalla paljoa näyttäytyä - josko pääsisi joskus pois noiden menestyjien joukkoon?

Kirveellä on töitä.

Tämä asia pitää selittää kansalle ja kansa sen saa ajettua alas parhaiten.

Eivät yrittäjät jotka pelkäävät. Silti uneksin vieläkin EDES YHDESTÄ ROHKEASTA MILJONÄÄRISTÄ joka ei välitä paskaakaan vaan lähtee etulinjaan!

#hyvävallankumous

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Saat ilmaiseksi vihjeen mistä osoitteesta sinun kannattaisi hankkia kampanjatoimistollesi tilat:

Perheyrittäjät pitivät toimistoaan Ostrobotnian (Bottan) naapurissa Matti Vanhasen ollessa heillä toimitusjohtajana ja epäilemättä Urhon Pubi on tuttu myös Paavo Väyryselle ja muille ns.presidenttiainesmiehille heidän suunnitellessaan ehdokasasetelmia. Ja järjestiväthän persut suuren Jytky-juhlansa Bottalla!

Sitten vaan alat haukkumaan tv-studioihin pesiytyneitä asiantuntijoita ja Dianapuiston seteliselkärankaisia niin loppu sujuu kuin Trumpettia soitellen!

PS.

"Moni oli kysellyt miten Kalervon elämä järjestyi niiden nuoruusvuosien jälkeen, joista saatiin lukea kirjasta “Ole se muutos jota etsit”. Siinä hän oli kertonut muuttaneensa työn ja koulutuksen perässä Helsinkiin 16-vuotiaana Sonkajärveltä vuonna 1966.
Moukan tuurilla hän oli päässyt juoksupojaksi valtiovarainministeriön sivuvirastoon Ostrobotnian ylimmässä kerroksessa. Sinne kiivetäkseen hän oli tosin joutunut polkemaan hintoja, koska ei tiennyt missä pää­posti tai valtioneuvoston linna sijaitsivat. Mutta ilmeisesti hänen parastaan oli siellä jossakin vielä ylempänä ajateltu; vieressä näet sijaitsivat eduskunta ja kansallismuseo; vaihtoehtona kun nuorisotyön­välitys olisi voinut osoittaa työtä vain satamassa. Elämän alustava välitilinpäätös näytti siis suotuisalta. Eikä onnenpotkuista tuntunut tulevan loppua: varo niitä, jotka tyrkyttävät maalais­pojille paukkuja, he haluavat päästä naureskelemaan kun ”poika pörrää”, hänelle oli sanottu." (ote kirjastani Rooma opettaa)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Haa - nyt kun tuollaisia juttuja ja hyviä kielikuvia viljelet niin huomioi seuraavaa -

Aika uskomaton yhteensattuma että sitten juuri tuolla Bottan talossa ravintola Manala on ollut mun tukikohta aina kun on tullut jotain toimitettua Helsingissä.

Suorastaan kantapaikka 2013 kun vielä meni Ambrosia Professionals maailmalla ja oli kämppä vuokralla siinä vieressä

Manalan paistettu maksa!!!

http://www.manala.fi/ruokalista/paaruokia/

Toihan on samaa kohtalonyhteyttä kuin että nimeni "Petri" jo lukee valmiiksi sanassa "presidentti" -

Omituista, Heikki, omituista... kannattaako niiden alkaa Manalassa jo nimetä tota maksa herkkua uudestaan..? ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Historiallisia polkuja talloin minäkin kymmenen vuotta sitten Temppelikadun remonttityömaalta useamman kerran lounaalle Manalaan, ohitse Merkkimiesten talon jonka rappusille aktivisti Ernst Tandefeldt oli ampunut sisäministeri Heikki Ritavuoren 1922. Nykyisin talon asukkaisiin kuuluu mm. Paavo Lipponen perheineen.

En ottanut koskaan listalta kalliimpia sörsseleitä, vaan tyydyin päivän hyviin lounaisiin. Prseidentinmaksa kuulostaisi OK.

Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa, ilkkui Timo Soini sdp:lle joka oli myynyt oman talonsa Hakniemessä ja muuttanut vuokralle Ympyrätaloon.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

Kiitos historiatiedoista ei Jyväskylän mies voi kaikkea tietää.

Pitää ihan testata -

"PRESIDENTINMAKSA * 19€
paistettua maksaa, karamellisoitua sipulia, puolukkaa ja perunamuusia"

Mun puolesta oikein hyvä noin! ;-)

ps. Hintaa ei sitten saa nostaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Copypastella Facebookista vastaukseni erääseen kommenttiin - sisältää kaiken oleellisen:

"Jep Xxxxxx - ja jos Slushin avulla ylläpidetään järjestelmää jossa toiset yritykset saa keskitysleirikomennon ja toiset veronmaksajilta varastettua pullamössöä se sietää ajaa alas. Sen jälkeen mitä jää Slushista jäljelle on ok. Nyt se on täyttä sikailua kokonaisuuden kustannuksella vaikka olisi miten kauniisti kuorrutettu. #kaverisosiaalikapitalismi "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset