Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kaverisosiaalikapitalismia vasta-alkajille - suomalainen "bisnesenkeli"

 • Kaverisosiaalikapitalismia vasta-alkajille - suomalainen "bisnesenkeli"

Teen jatkossa aina välillä omaan kokemukseeni perustuvia välipalablogeja suomalaisen ”kaverisosiaalikapitalismin” sankarillisista uroteoista. 

Jos joku kanssablogisti konseptistani innostuu, luovutan kernaasti oikeudet käyttää otsikointia ja myös näitä alla olevia selityksiä omassaan… hmmm… samalla voisit tietenkin ilmoittautua päämajaan muutenkin liittyen #petripresidenttiehdokas ja Unitas kansanliike kuvioihin? Toinen vaihtoehto on laittaa oma keissi minulle valmiina lyhyenä tekstinä niin julkaisen jos vain kuvaa kyseistä ilmiötä nasevasti ilman yksityishenkilöiden nimiä jne. Hieman käsitteitä ennen varsinaista tarinaa.

”Kaverisosiaalikapitalismi” on keksimäni termi kuvaamaan yhteiskunnallista todellisuuttamme (piikkilanka) aidan väärältä puolen tarkastellen 2010-luvun Suomessa:

 • suomisysteemi = kaverisosiaalikapitalismi
 • sosiaalikapitalismi + kaverikapitalismi = kaverisosiaalikapitalismi
 • vasemmisto Suomessa + oikeisto Suomessa + YYA = kaverisosiaalikapitalismi
 • valtion budjettikirja + valtapuolueet = kaverisosiaalikapitalismi
 • latistus, tehottomuus, luovuuden puute, pullamössöä toisille ja keskitysleiriä toisille virkamiespäätöksillä = kaverisosiaalikapitalismi
 • siis: TEKES jne. = kaverisosiaalikapitalismi
 • valtapoliitikkojen, AY pamppujen, väärien virkamiesten ja sisäpiiriyrittäjien taivas = kaverisosiaalikapitalismi
 • valtaholistin verraton työkalu (valtapuolueen ja valtamedian ohella) = kaverisosiaalikapitalismi
 • väärä peli suomalaisille = kaverisosiaalikapitalismi
 • suomalaista väärää verkostoitumista = kaverisosiaalikapitalismi
 •  (jne. keksi itse lisää!)

”Kaverisosiaalikapitalisti” on suomisysteemiä hyväkseen käyttävä pullamössöeliittiimme kuuluva sisäpiiriläinen. Hän kuvittelee Suomen olevan jotenkin erinomaisen hyvä maa... tai mitä nyt liikaa byrokratiaa ja sellaista ei-kivaa pikku säätämistä joutuu tekemään, lappusia joskus kavereille lähettelemään. Aivan koko nykyeliitti ei ole kaverisosiaalikapitalisteja, mutta valtaosa on kts. tarkemmin täällä.

 

***

Kaverisosiaalikapitalismia vasta-alkajille - suomalainen "bisnesenkeli"

Petri Hirvimäki aloitettuaan 2011 syksyllä viimeisen yrityksensä Ambrosia Professionals (yrityspalveluyritys ja uudenlaisen kasvuyrittäjyysekosysteemin rakentaja 2011 - 2014) keräsi ympärilleen kansainvälisen tiimin, loi aivan uuden konseptin, meni maailmalle, järjesti tapahtumia jne. Isojen ponnistusten jälkeen homma saavutti lopuksi selkeästi ns. proof-of-concept tason. Tuli siis todistettua, että konseptilla on luontaista kysyntää, josta maksetaan. Kiinassa seitsemän miljoonan asukkaan kaupungissa (tiimissäni oli myös kiinalainen kaveri) odottivat rahamiehet valmiina osallistumaan Ambrosian järjestämään tapahtumaan ja hyppäämään kyytiin… samalla kun minulla ei ollut enää varaa edes bussilippuun Helsinki-Vantaalle.

Kaikki raha oli lopussa… kaikki, kaikki, kaikki.

Ambrosia Professionals oli skaalattavissa oleva konsepti. Olisin miljonääri (ainakin osakkeitten arvon kautta) hyvin todennäköisesti nyt ja auttaisin monia suomalaisia kasvuyrittäjiä maailmalle jos suomalainen kaverisosiaalikapitalismi ei olisi tullut sotkemaan väliin.

Saiko Ambrosia TEKES rahaa, vaikka minulle alussa kovasti lupailtiin..? Ei saanut. Edellisen seurauksena ja vähän muunkin, saiko Ambrosia yksityistä suomalaista (kaverisosiaalikapitalisti) enkelirahaa..? Ei saanut. Mitä minä sitten sain? Minä sain kahden pienen isänä (nyt jo kolmen) taloltani lähdön ja sain menettää koko omaisuuteni… sain hyvin katkeran ulosottovelan Finnveralle 43 000 EUR ja toisen luokan kansalaisuuden kaikilla mausteilla.

En vain minä vaan myös perheeni, lähisukulaiseni kärsivät.

Kuvitelkaa omassa kotikaupungissani Jyväskylässä paikallinen Fibanin ”bisnesenkeli” käännytti minut Nordean ovelta kun olin osallistumassa heidän tapahtumaansa – kuinkahan paljon Fiban saakaan suoraa tukea suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sisäpiirin yhdistyksenä toimintaansa veronmaksajilta, voi vain arvailla!?

Minun ylimaallisen suuri syntini kai oli se, että ajattelin heitä kiinnostavan tehdä yhteistyötä Ambrosia Professionalsin kanssa? Tiimissäni sattui mm. olemaan kaveri, jonka takana oli 0,5 – 10 miljoonaa dollaria ”Bostonin rahaa” per suomalainen yritys toisen tai kolmannen vaiheen sijoituksena. Siis sen jälkeen kun ensimmäinen vaihe rahoituksessa eli enkelivaihe rahoituksessa on yrityksellä jo kunnialla ohi. Jos olisin itse bisnesenkeli, minua kiinnostaisi kovasti tuollainen: "Mitä, samassa kaupungissako sinä Petri asut..?"

Eikä tuo kaveri, Mati Otsmaa, (syntynyt Kaliforniassa 1950-luvun alussa, virolaiset vanhemmat) ollut mikään ihan tavallinen amerikkalainen huipputason bisnesmies vaan mies, joka oli tehnyt töitä vuosia itsensä Steve Jobsin (Apple) kanssa 1980-luvulla. Jos olisin itse bisnesenkeli, minua kiinnostaisi kovasti tuollainen: "Mielenkiintoista Petri, kerro lisää, missä te kohtasitte tämän Matin kanssa..?"

Tämän tarinani lopetuksena jääköön lukijan itsensä arvioitavaksi kiinnostiko sekään näitä ”bisnesenkeleitä” – ja suomisysteemiä muutenkaan – mitä tuo kyseinen Mati Otsmaa kirjoitti minusta noihin aikoihin syksyllä 2013 Linkedin:iin? Näin hän kirjoitti:

 • ”Mati Otsmaa - Experienced Executive - San Francisco, USA - Petri is a visionary and business professional who is executing on his dream to bring entrepreneurs, professionals and investors together into one European interactive marketplace. He has proved his concept through successfully executing numerous BEACHBOOST®, SLOPEBOOST® and CITYBOOST® events in Finland, UK, Spain and California. Petri has the confidence and skills to expand this vision into the EU marketplace. He is exceedingly trustworthy loyal and hard working - and a pleasure to work with." (Mati worked for Steve Jobs, Apple, in beginning of the 80*s)”

Että sellainen tarina, näin alkajaisiksi.

 

***

16.12.2016

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki  

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Wimbledonin tennisturnauksessa on sellainen sanonta liittyen kyseisen tennisturnauksen loppuotteluihin kuin:

"It ain't over until the fat mama sings"

Tarkoittaen tietenkin sitä että matsi kestää viisi erää joskus ja viimeinen erä vaikka kuinka pitkään. Vihon viimeisen pallon voittaja on Wimbledonin mestari. Kello ei käy tenniksessä... legendan mukaan takavuosina oli sellainen hieman rehevämpi täti sitten laulamassa palkintojenjaossa (blogin kuva) ;-)

Joku loppuottelupelaaja taisi nuolaista ennen kuin tipahti?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tarinan opetus - Suomessa ei mikään muu merkkaa yhtään mitään kuin suhteet.

Tuo suomalainen sijoittaja porukka oli kriittinen VIELÄ TUOSSA VAIHEESSA, sellainen, jonka mukaantulo olisi pitänyt ilman muuta tapahtua. Moni lukija ajattelee että olinhan ulkomailla - mikset sieltä saanut rahaa - olihan siinä miljoonia omassa tiimissäkin?

Vaan kun ei ollut mitään miljoonia tuon vaiheen rahoitusta varten - ei venture sijoittaja laita taskurahaa vaan enemmän. Tarvitsimme vain 50 - 100 000 ei vielä mitäään isompaa.

Pikku taskurahan puute siis kaatoi mielettömän potentiaalin koko Suomen kansantaloudelle!

Paradoksaalista että sen enkelivaiheen jälkeen ei olisi ollut mitään väliä olisiko Suomesta saanut resurssia kasvuun - sitten olisi ollut maailma auki jo.

Myöskään Mati Otsmaa ei edustanut amerikkalaista enkelirahaa siis Max muutama sata tonnia vaan nimeomaan seuraavan vaiheen "venturerahaa", jossa kuvio startUP yrityksen kannalta on aivan toinen.

Jos olisin asunut Amerikassa tilanne olisi ollu eri. Yksikään enkeli ei (nykyään vielä) sijoita ulkomaiseen start UP yritykseen eka vaiheen rahaa? Miksi ei. Syy on yksinkertainen pieni sijoitus ei ole suhteessa kustannukseen mikä etäisyydestä aiheutuu.

Kaksi pientä kotona ja kaikki tapahtuu hyvin nopeasti - ei siinä paljoa Kaliforniaan muutella...

***

Ainoa virheeni oli etten todellakaan ikinä osannut kuvitellakaan, että edes tuollainen menestys ei auttanut SUOMESSA. Siellä on taustalla se valtion monopoli yritysrahoituksessa tukiaisaparaatti...

mutta ei suomalainen näitä asioita taida tajuta? Hirvimäki se on kuka ei osannut tehdä bisnestä, ihan oikein sille, mitä se valittaa...

Aivan karmea maa yrittäjälle vuoden 2016 Suomi -

POLITIIKKA MÄÄRITTÄÄ HYVIN PITKÄLLE SEN MITÄ SAA TEHDÄ JA MITÄ EI JOS MENESTYÄ AIKOO - AIVAN SAIRASTA JA AIHEUTTAA ALKOHOLISMIA, MIELENTERVEYSONGELMIA, LÄÄKERIIPPUVUUTTA, KIUSAAMISTA, ITSEMURHIA JA MIEHENTAPPOJA... KAIKKI SAMAAN AIKAAN KUN JOILLAIN NEROILLA ON KIVAA JA DRAIVI PÄÄLLÄ. KAIKKI ONNISTUU..

KAVERISOSIAALIKAPITALISMI.

ja aivan jumalattoman tyhmää jos se ketään kiinnostaa sillä ei se ole vain yhden ihmisen kärsimys. Kyllä idiotismissa häviää jokainen pl. Tuo väärä eliitti, joka meitä yksilötasolla ja kansantaloutta mm. kuvaamallani tavalla jatkuvasti kuppaa.

Olisikohan korkea aika muuttaa koko peli uusiksi -

"ONNELLINEN SUOMI FINLAND" (?)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Uskallan väittää että Ambrosia Professionals kaltainen yksityinen kasvuekosysteemin rakentajayritys ja myös kilpailijat olisivat tervetulleita OLISI KAIKKEIN TÄRKEIN MITÄ SUOMEN KANSANTALOUS TARVITSEE.

"Tekes alas on uusi Nokia!"

Niistä suomalaisista (kaverisosiaalikapitalisti) "enkelisijoittajista" - heillä olisi ollut mahdollista osallistua peräti kahdella tavalla: sijoittajana suoraan Ambrosiaan kuten yllä kuvasin JA/TAI osallistumalla tapahtumiimme ja lähtemällä mukaan siihen kasvuekosysteemiin mitä olimme luomassa - huikea täysin ilmainen mahdollisuus olisi ollut koska ei tarvitse pakolla sijoittaa yhtään mihinkään -

- KUMPIKAAN TAPA EI KIINNOSTANUT.

Se siitä suomikapitalismin toimimisesta. Suomi on todellakin vielä kolmasosa Neuvostoliitto kriittisissä asioissa missä ei todellakaan saisi olla.

Viitaten tuohon ensimmäiseen kommenttiini... Suomikello käy koko ajan, jossain välissä tällä menolla romahtaa ja vapaa pudotus alkaa. Suomi laiva ei sen jälkeen käänny yhtään mihinkään.

Tietenkin pelastaja idästä on aina valmiina auttamaan tiukan paikan tullen..

Tämä on täysin Suomen sisäinen asia ei mitään eu, matu, Nato jne kuviota tarvitse ottaa asioita sekoittamaan. Suomen on saatava oma pesä kuntoon ja kannattaisi aloittaa sieltä missä se on vaikuttavinta ja nopeinta. Ay ei myöskään estä tätä Tekes lakkautusta mitenkään.

Tekes alas on uusi Nokia!

#kreikka #moraalikato #kaverisosiaalikapitalismi

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hieno kansa tulee vaikka saranapuolelta, sanoi Trumpetisti kun oli soitellut muille naapureille.

Suomen idea on eloonjääminen. Ne on muita joita inhottaa kääntyä lampaaksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - näin Suomen idea ei kyllä toteudu. Mun suurin vahvuus on presidenttikisassa se, että joillekin se vapaa pudotus alkoi jo ennen muita...

Kaikille se tällä menolla alkaa kyllä ajallaan, jotka tällä niemellä haluavat aikaansa viettää. Eri mekanismeilla alkaa tällä menolla, jokainen tulee saamaan osansa.

Teen "Hirvimäen presidenttiagendaa".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tekisit pääministeriagendaa. Ennen yksi ministereistä hoiti omistajanohjausta, nyt pääministeri on omistajan ohjauksessa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #6

Mennään nyt tällä presidenttikuviolla. Hövelinä miehen tietenkin jätän suuren osan hyvästä vallankumouksesta niille joiden vuoksi se on tehtävä.

Meinaa mennä ohjaukset pahasti sekaisin niin kuin totesit ihan liikaa vähän jokaisella noissa "isänmaan hommissa".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset