Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Mitä voimme oppia tapaus Kelasta?

Perustamani Unitas kansanliikkeen missiona on Suomen vakavan ylipolitisoitumisen lopettaminen yhteiskunnallisen innovoinnin, kokonaisuuden ja maalaisjärjen avulla. Käytän kirjoituksessani Kelaa esimerkkinä siitä mitä em. tarkoittaa julkisyhteisöjen tuottamiin palveluihin liittyen.

”Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen pyytää anteeksi ihmisiltä, jotka kärsivät tukien maksun takkuilusta ja kohtuuttomista viivästyksistä”, uutisoi Yle 28.3.2017. Muutosprosessin pieleenmeno ei ole vain Keskustan mandaatilla olevan Elli Aaltosen syy vaan ongelmat ovat paljon syvemmällä ”väärässä pelissä”, jonka yhteiskunnallinen eliittimme on itse itselleen rakentanut.

Jokainen uusi sosiaali- ja terveysministeri (ja pääjohtaja) on täynnä intoa aloittaessaan uutta pestiään.

Hän alkaa ottaa asioita haltuun ja pikkuhiljaa löytää jotain kehitettävää omassa hallinnonalassaan usein aivan vilpittömästi, mutta etenkin seuraavat vaalit jo mielessään ja ketunhäntä kainalossaan. Virkamiesten kanssa mietittyään hän keksii uuden säädöksen, ohjeen tai asetuksen tai erinäisen joukon niitä. Hän kehittää ja tekee itsestään tärkeän ja kiireisen.

Pian jo lähetellään kirjeitä ministeriöstä jokaiseen Suomen Kelaan ja pidetään palaveria palaverin päälle siitä mitä uudistus tarkoittaa ja etsitään parhaita käytänteitä kun alkaa tulla toteutuksessa ongelmia. Alkaa jo vähän väsyttää ja sitten tulee uudet vaalit, ministeri vaihtuu ja on uudesta puolueesta. Sama prosessi käynnistyy uudestaan ja uudestaan ja jatkuu neljäkymmentä vuotta. Mikä on lopputulos? Onko asiakkaan käyttäjäkokemus niin kaunis ja yksinkertainen kuin ikinä mahdollista vai jotain aivan muuta?

Lähtökohtana luoda paras mahdollinen julkinen palvelu on ympäristö ja yhteiskunnallinen ilmapiiri, joka mahdollistaa onnistuneen rakennustyön.

Unitas kansanliikkeen ”hyvän vallankumouksen” johtavat ajatukset ovat juuri tällaisen uudenlaisen ei-poliittisen ympäristön synnyttämistä Suomeen. Vasta luotuamme ensin hyvät edellytykset voimme onnistua itse palvelun rakentamisessa seuraavasti:

  1. Luodaan voimallinen visio hyvästä palvelusta – Unitaksen mallissa primus motorina olisi visionäärinen, osaava ja kokenut ko. hallinnonalan ministeri ilman minkään puolueen jäsenkirjaa.
  2. Rekrytoidaan töihin ja johtajiksi porukkaa, jolla on osaamista ja sisäinen palo luoda maailman paras ja tehokkain käyttäjäkokemus loppuasiakkaalle.
  3. Vaaditaan oikeita asioita ja luodaan kannustejärjestelmä, joka palkitsee edellisessä.
  4. Kysytään kaikkialla organisaatiossa joka aamu uudestaan ja uudestaan ”teemmekö oikeita asioita” sekä
  5. kyseenalaistetaan oma olemassaolo aina tarvittaessa.

Jäsenkirjat roviolle – myös kuntatasolla politiikan on oltava juuri siellä missä se tuottaa meille yhteistä hyvää ja onnellisuutta, mutta vain siellä!

(Kirjoitus on julkaistu alunperin toisella nimellä Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksissa 6.4.2017)

 

***

Vaaliterveiseni livenä Jyväskylän vaalikadulta!

 

***

8.4.2017

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

kuntavaaliehdokas (257 ps. / sit. / Jyväskylä)

 

***

Olen mukana perussuomalaisten puheenjohtajakisassa

 

***

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut!

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Myös taistelu siitä onko julkinen sektori ja yksityinen sektori verrattavissa toisiinsa on keinotekoista ja itsetarkoituksellisen ideologista monessa milessä – juuri siihen meillä ei ole varaa vaan ajatellaan maalais- ja kaupunkilaisjärjellä.

Jos yksityisyrityksen tai osakeyhtiön päätavoitteena on (max) voitontavoittelu omistajille pitäisi julkisella puolella päätavoite olla (max) hyvinvoinnintavoittelu omistajille eli suomalaisille. Johtamisprosessi miten asioita tehdään sen jälkeen kun ympäristötekijät (ylipolitisoituminen on saatu ajettua alas) on kunnossa on aivan samanlainen molemmissa.

Johtamisprosessi ei voi päästä hyvään lopputulemaan jos on aivan liikaa ympäristöstä johtuvia liikkuvia osia – siitä tulee sutta ja sekundaa. Tämäkin asia on aivan sama sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset