Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suunnitelma C

Tämä on avoin kirjeeni perussuomalaisille kansanedustajille, entisille ja nykyisille. 

Ehdotukseni kiinnostaa varmastikin myös perussuomalaista kenttäväkeä? Haluan haastaa jokaisen suomalaisen näkemään suomipolitiikan tämänhetkisen myllerryksen mahdollisuutena. Voimme syntyneessä tilanteessa luoda jotain oikeasti uutta, joka vie maamme pois siitä alennustilasta ja politiikan moraalikadosta ja kykenemättömyydestä yhteiskunnalliseen innovointiin, jossa se on ollut jo pitkään.

 

***

Tarkastellaan ensiksi hieman nykytilannetta ja vaalimatematiikkaa.

Jos Perussuomalaisten kuntavaalimenestys 2017 ja nyt tapahtunut kahtiajakautuminen huomioidaan sellaisinaan putoaisi yhteenlaskettu paikkamäärä seuraavissa eduskuntavaaleissa 38:sta 9:ään eli vain neljäsosaan nykyisistä paikoista. Tämä on hyvin hämmentävää. Se selittyy perussuomalaisten kannatuksen yleisellä laskulla ja toisaalta vaalimatematiikalla, joka niistää loput.

Mikä on lopullinen tulos aikanaan sitä ei tiedä kukaan. Jos ”Uutta vaihtoehtoa” miettii niin onkohan se puoli parhaassa hapessa uskottavasti uusia puolueita perustelemaan? Toisaalta mitä tulee ”hallapersuihin” oma analyysini tilanteen kehittymisestä on, että maahanmuuttovastaisuus ei ole se tulevaisuuden iso juttu vaikka nuivaleiri ja ”kansallismieliset” (mitä se onkaan) niin itselleen uskottelee. Maassamme on iso määrä pakolaisia ja perussuomalaisten kannatus on silti romahtanut. Itse näen suomalaisten enemmän ja enemmän väsyvän koko touhuun.

Jos joku on ollut voittaja niin katsokaa Vihreiden kannatusta.

Toki maassamme on olemassa puhdasta rasismiakin, mutta minulle netin ”vihapuheet” singaloivat aivan toisesta asiasta. Ne kertovat pienen ihmisen omasta toivottomuuden tunteesta taloudellisessa ahdingossa ja myös (oikeutetusta) vihasta epätasa-arvoista ja latistavaa suomalaista kaverisosiaalikapitalismia ja suoranaista inhodemokratiaa kohtaan – ei niinkään sitä syyrialaispoloa, pientä ihmistä, vastaan. En nyt puhu terroristeista vaan puhun maalaisjärkisestä suhtautumisesta asioihin.

Se miten uomaansa hakeva muutosenergia kanavoidaan jokaisen suomalaisen hyväksi ja samalla haastetaan valtapuolueet vastaansanomattomalla tavalla niiden ”omassa asiassaan”, josta aika on jo ajanut ohitse – se on se tulevaisuuden iso juttu!

 

***

Olen osallistunut suomipolitiikan vauhtiviikkoihin omalla tavallani. Olin mukana perussuomalaisten puheenjohtajakisassa kunnes minut tylysti syrjäytettiin puoluehallituksen toimesta olemalla hyväksymättä jäsenyyttäni. Puheenjohtajana olisin halunnut muuttaa puoluetta sopivasti toisenlaiseksi kuin mitä se oli saati mitä se nyt on.

Olen tullut täysin politiikan ulkopuolelta olematta päivääkään koskaan missään puolueessa. Minulla on takanani vuosikymmenien monipuolinen kokemus, osin kovakin, kaksi vuosikymmentä yrittäjänä kahdella alalla, aikuisopettajana, EU-projektipäällikkönä, yritysneuvojana ja nyt kolme viimeistä vuotta kansalaisvaikuttajana perustamassani Unitas kansanliikkeessä menetettyäni ensin omaisuuteni suomalaisen valtiomonopolin (TEKES jne.) puristuksessa.

Olen tiukassa paikassa oivaltanut uusia kokonaisuutta eteenpäinvieviä asioita isänmaamme eduksi. Yhteiskunnallinen kokemukseni on monessa mielessä, hyvän muutoksen tekemisen kannalta, parempi kuin Jussi Halla-Ahon, Sampo Terhon tai Timo Soinin saati Juha Sipilän, Rinteen, Orvon... vaikka itse sanonkin. Katso hetki ”presidenttihaastatteluani” Alfa TV:n Dosentissa ja lue tovi syksyllä 2014 tekemääni yhteiskunnallista Unitas kansanliikkeen muutosagendaa jos et ole juttuihini koskaan aiemmin tutustunut.

 

***

”Nukkuvien puolue - Nukkuvat (per 05/2017) on maailmanluokan yhteiskunnallinen konsepti ja visio isänmaallemme. Sen toteuttaminen ja pullonkaulojen voittaminen on mietitty jo pitkälle.

”Selviytyäksemme uuden ajan haasteista sekä väärän eliittimme harjoittamasta kaverisosiaalikapitalismista ja almutaloudesta, tarvitsemme uuden reilun pelin isänmaallemme. Se synnytetään uudistamalla ensin omaa ajatteluamme, sitten olemalla rohkeita ja keskittymällä vain oleelliseen uuden "yhteiskunnallisen käyttöjärjestelmän" rakentamiseksi. Se on yksinkertainen, tehokas ja reilu. Se riisuu vallan niiltä, joille se ei kuulu, valtaholisteilta ja vääriltä kollektiiveilta, tilalle tulevat asiat edellä menevät visionäärit ja todelliset osaajat ja johtajat.

Emme tarvitse meitä salakavalasti kuppaavaa pullamössöeliittiä. Se syrjäytetään muuttamalla nykyinen väärä peli, suomalainen kaverisosiaalikapitalismi, yksilön sekä yrittäjien tarpeista lähteväksi kannustavaksi ja toisaalta turvaa antavaksi "onnelliseksi kapitalismiksi". Isänmaan uusi peli pitää sisällään maailman parhaan kansalaispalkan jokaiselle suomalaiselle (Unitas kansalaispalkkamalli).

Nukkuvien puolue - Nukkuvat on suomipolitiikan "game changer", joka haastaa politiikan itsensä. Meidän on laitettava kaikki peliin ja kasvettava Suomen suurimmaksi puolueeksi seuraavan 4-10 vuoden aikana. "Nukkuva vallankumous" on hyvä vallankumous jokaiselle suomalaiselle - tule mukaan!” (esipuheeni Nukkuvat.fi:ssä)

 

***

Muutamia oleellisia juttuja Nukkuvat konseptiin liittyen.

1) Rekisteröity Nukkuvien puolue - Nukkuvat r.p. (”Nukkuvat” nukkuvat.fi) pystyyn. Ainutlaatuinen uusi konsepti, jolla noustaan suurimmaksi puolueeksi lähivuosien aikana. Jos joku väittää, että se on mahdotonta katsokaa mitä tapahtuu Euroopassa ja Ranskassa!

2) Teemme pian yhdessä "Nukkuvan manifestin" – eli väännetään asia rautalangasta ihmisille ja kutsutaan ihmiset mukaan tekemään ”nukkuvaa vallankumousta”. Fokus eduskuntavaaleissa 2019.

3) Kannattajapotentiaali ja tarve uuteen ajatteluun on valtava. Sellainen joka kanavoi kansan tunnot oikein ja samalla innovoi valtapuolueet pois hiekkalaatikoiltaan. Kolmasosa vaaleissa äänestämättömistä riittäisi Suomen suurimman puolueen asemaan. Äänestämättömät heräävät kun huomaavat, että heille on perustettu ikioma puolue, jolla on uusia raikkaita ajatuksia ja jolla on takataskussaan itse luotu maailman paras kansalaispalkkasysteemi. Toisaalta lasken Nukkuvien potentiaaliin myös noin kolmasosan kaikkien valtapuolueitten äänestäjistä eli liikkuvat äänestäjät.

4) ”Nukkuvat” – helppo käsittää sekunnissa mikä on homman nimi ja uuden puolueen muistaa jokainen heti kun se tulee vastaan. Tietenkin voimme myös muokata käsitteitä sopivasti uusiksi.

5) Iso juttu markkinoinnin kannalta on myös, että valtamedia ei voi mitenkään kuoliaaksivaieta Nukkuvia (kuten minulle on yritetty tehdä), koska sitä enemmän se menee somessa läpi. Emme ole riippuvaisia kuudesta päätoimittajasta ja tämä säästää myös rahaa. Saa meistä toki kirjoitella, mutta nykyisin valtamedia on iso osa ongelmaa...

6) Ne käytännön toimet, joilla Suomi muuttuu ja synnytetään uusi peli on jo mietitty pitkälle ja esitelty Unitaksen agendassa. Luku 6 ”Kymmenen askelta vapauteen.” Ei niihin tietenkään pidä hirttää kiinni vaan askel tai useampi kerrallaan soveltaen. (Nato ei tule uuden puolueen agendalle kts. seuraava kohta)

7) Erittäin tärkeää, että jätetään turhat asiat agendalta eli luodaan se "suomipolitiikan kolmas rintama", josta olen kirjoittanut. Haastetaan siis vain ja ainoastaan sisäisesti, koska se riittää hyvin pitkälle ja saa ihmiset yhteen. ”Suunnitelma C” täysi analogia tässä jos vertaa Nukkuvia siihen mitä nykypersut edustaa ja mitä uusi ryhmä tulee todennäköisesti edustamaan. Kuitenkin huomioi, että Nukkuvat on nimenomaan ”Rötösherrat kuriin!” puolue eli ei pitäisi olla mitään ideologista ongelmaa tulla mukaan Nukkuviin.

8) Takana on myös synnyttämäni (ja jatkossa yhdessä kehittämämme) unitarismi-aate eli kokonainen uusi jatkuvasti kehittyvä yhteiskunnallinen ajatusmalli käsitteineen, sen siemenperunat. Paitsi että sen käytäntöön vieminen on parasta isänmaalle, on se myös hyvin potentiaalista ”uuspopulismia”. Unitarismi on universaali atomitason lähestymistapa politiikan ja yhteiskunnallisen innovoinnin ongelmiin. Siitä voi yhdessä tehdä tieteellisen akateemisen jutun kun aika ja resurssit antavat myöten.

9) Nukkuvat olisi erilainen kuin muut puolueet jo rakenteeltaan saati ohjelmaltaan. Puoluedemokratian vieminen uudelle tasolle – hollitupameininki? ;-) Noh, tästäkin asiasta pitää keskustella ja yhdessä oivaltaa ja kehittää uutta, jolla saamme ihmiset mukaan. En ole ollut puolueissa niin en väitä tietäväni kaikkea.

10) Money talks – rahoitus järjestyy. Siinäkin innovoidaan ja kannattajieni kautta meillä on reaaliomaisuutta, jota he ovat valmiita luovuttamaan kampanjointiin. En avaa kaikkia ”liikesalaisuuksia” tässä vaan totean, että Nukkuvien konseptiin sopivia rahoitustapoja on mietitty.

 

***

Korostan lopuksi vielä, että avoin kirjeeni on osoitettu jokaiselle perussuomalaiselle kansanedustajalle entiselle ja nykyiselle molemmissa ”leireissä” yhtälaisesti. En sulje mitään vaihtoehtoja pois. Tarjoan puhtaan pöydän miettiä koko tilanne uusiksi parhaalla mahdollisella tavalla. Joihinkin teistä olin jo pikaisesti yhteydessä kun asia alkoi tulla päähäni.

Olen Helsingissä nopeasti kenen tahansa tai keiden tahansa juttusilla. Myös tänne Villa Sirsaan mahtuu pieni porukka oikein hyvin.

Isänmaan puolesta,

 

15.6.2017

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue - Nukkuvat

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sellainen avaus. Pistetäänpäs kansanedustajille myös sähköpostia ihan suoraan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Joo o. Hyvä hyvä.

Joko presidenttiehdokkuus on varmistunut? Kortit kasassa?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Riku - ajattele meidän ei tarvii enää tapella Natosta!

Pikkuhiljaa sillä presidenttiehdokas rintamalla myös. On ollut muuta sälää tässä satuneista syistä... blogia laitan siitäkin kun joudan ja tulee sopiva väli.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No niin meni suoraan myös kansanedustajille. Laitoin toiselle keskisuomalaiselle Teuvo Hakkaraiselle oman ja muille joukkopostin. Teuvon pirssissä (komeat vaalisloganit kyljissä huom!) nimittäin pääsin pari vuotta sitten pääkaupunkiseudulta Jyväskylään kun oltiin samassa vaaliohjelmassa Alfa TV:llä.

Mutta tässä ne olikin sitten minun kiitollisuudenvelat muiltakin osin jatkoa ajatellen;-)

EDIT - näyttää heittävän takaisin tuon uuden ryhmän posteja eduskunta.fi : stä?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jaahas siellä puoluetta perustellaan Uuvateilla luki Lindströmin blogissa... hmmmm... jos eväät on tuossa niin kyllähän siitä Kokoomuksen ja keskustan apupuolueen saa polkaistua. Vaan mikä oli se ihan uusi juttu?

SMP 2.0. kovasti yritetään, mutta entäs ne rötösherrat...?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Uuvattien poliittinen linja lienee tullut selväksi jo itse kullekin:

"Kannatamme mitä tahansa asiaa, kunhan meille maksetaan siitä ministerinpalkkio. Äänestäkää meitä.

Terveisin,
Uuvatit r.p."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jep Janne - jos tuo porukka ei olisi tasavallan kaikkien aikojen kaverisosiaalikapitalistihallituksessa niin olisi huomattavan paljon helpompi ajatella sitä puoluetta.

Mutta kun ovat.

Mikä on sen pointti? Ilmeisesti aika pitkälle tuo mitä mainitsit ja kova usko ihmisten ikuiseen typeryyteen?

Eihän suomalaiset voi niin tyhmiä olla?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laskin, että yhteenlaskettu paikkamäärä putoaa 17:ään.

Hallapersut saavat laskujeni mukaan 8 paikkaa ja Uva 10 paikkaa.

Itse päädyin laskelmaan siten, että päättelin kansanedustajan henkilökohtaisen äänimäärän laskevan 10 %, ministerin 5 % ja kaikkien muiden viime vaalien ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä vähensin 75%. Tähän päädyin niin, että jaoin ehdokkaat tasan kahtia (emmehän tiedä rannalle jääneiden uutta puolue kantaa) ja sitten odotusarvoisesti jaoin viime vaalien äänimäärän vielä kahdella.

Näin yhteenlaskettu kokonaisäänimäärä osuu PS:n gallupsuosion tasolle ja laskelma ottaa huomioon myös istuvien ministerien ja kansanedustajien edun äänestyskäyttäytymisessä.

Hallapersut tosin saavat toisen ehdokkaan Helsingissä läpi, kun Halla-aho asettuu itse ehdolle Helsingissä. Tämän tarkennuksen jälkeen Hallapersut saisivat 9 paikkaa ja Uva edelleen 10 paikkaa.

No, mutta tämä vaalimatematiikasta. Itse uskon, että kommenttiketjussa torppasit yhteistyön mahdollisuuden Uvan kanssa. Sinänsä ikävää, kun varsinaisessa blogissasi näytit tarjonneen yhteistyötä kummallekin puolelle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kai - onhan se tuokin vaalimatematiikkaa, mutta kaiketi jos kannatus laskee vaikka 50 % niin paikkamäärä laskee enemmän. Ilmeisesti sinun luvuilla ei mene noin?

Tuosta torpaamisesta - ei ole tarkoitus, minäkin olen vain ihminen... voihan sen ajatelalla niin, että herätkää nyt ihmeessä uuvatit (ja persut)! Tarkoitan, että nykykattaus ei toimi, jotain muuta tarvittaisiin jos meinaavat olla vielä jonkunlainen suomipolitiikan tekijä jatkossa.

Jossain on kommentoitu, että oppositio (aikaisempi) on ollut ihmeen hiljaa - ymmärrän antaa persujen ja uuvattien kaluta toisensa hengiltä kun se on kaikkein tehokkainta ajattelee oppositio.

Siksi kirjoittelen kun näen tuon persujen (siis 38 kansanedustajan persut) potentiaalin muutokseen häviävän silmissäni hirvittävää kyytiä. Persujen kenttäväki on (oli) sellainen, joka voisi sen muutoksen tehdä jos oikeaan suuntaan joku niitä veisi. Nyt ei hyvältä näytä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä se minunkin luvuillani menee joissain vaalipiireissä niin, että menee se viimeinenkin paikka (kuten Lapissa) eli silloinhan paikkojen pudotus on täydet 100%. Mutta esimerkiksi Uudellamaalla paikkaluku pienenee vain 3:lla (seitsemästä neljään). Näin ollen vaikka äänimäärä putoaa puoleen, paikkaluvun pudotus jää tuohon 50 %:n tuntumaan (takapakkia tulee 19 paikkaa edellisvaaleissa saavutetuista 38 paikasta).

En laskenut perussuomalaisilta kadonnutta kannatusta yhdenkään puolueen kannatukselle kasvuksi, vaan ajattelin sen kompensoituvan, kun käytin vertauslukurajana edellisvaalien viimeisen sisäänpäässeen vertauslukua.

Vertausluvut olivat Persuporukalle myönteiset. Yhdessäkään vaalipiirissä Persu ei ollut viime vaaleissa ensimmäisenä pudonneena eikä myöskään viimeisenä sisään päässeenä. Näin ollen äänimäärät eivät niin paljoa vaikuta missään vaalipiirissä.

Hanna Mäntylän paikka Lapissa on tosiaan katkolla. Kaikki putoajat ovat laskelmani mukaan:
PS Ruohonen-Lerner Pirkko, Uudenmaan vaalipiiri
-- Juvonen Arja, Uudenmaan vaalipiiri (yrittänee jossain muussa puolueessa)
-- Ruoho Veera, Uudenmaan vaalipiiri (ei vielä poliittista kotia)
PS Meri Leena, Uudenmaan vaalipiiri
UV Lohela Maria, Varsinais-Suomen vaalipiiri
UV Jalonen Ari, Satakunnan vaalipiiri
PS Ronkainen Jari, Hämeen vaalipiiri
PS Savio Sami, Pirkanmaan vaalipiiri
UV Mölsä Martti, Pirkanmaan vaalipiiri
UV Elovaara Tiina, Pirkanmaan vaalipiiri
UV Turunen Kaj, Kaakkois-Suomen vaalipiiri
PS Mäkelä Jani, Kaakkois-Suomen vaalipiiri
UV Kulmala Kari, Savo-Karjalan vaalipiiri
UV Kivelä Kimmo, Savo-Karjalan vaalipiiri
UV Hongisto Reijo / PS / Vaasan vaalipiiri
PS Tolppanen Maria / PS / Vaasan vaalipiiri
PS Hakkarainen Teuvo, Keski-Suomen vaalipiiri
PS Vähämäki Ville, Oulun vaalipiiri
UV Mäntylä Hanna, Lapin vaalipiiri

PS Raatikainen, Mika Helsinki
Raatikainen jää ulos, ellei Halla-ahon henkilökohtainen äänimäärä nouse Helsingissä yli 29 000 äänen.

Hakkarainen saattaa varapuheenjohtajuutensa ansiosta nostaa äänimääräänsä, jolloin hänen sijastaan putoaa Toimi Kankaanniemi. Leena Meren henkilökohtainen äänimäärä on niin vaatimaton (2493), ettei hänen eduskuntaryhmäjohtajuuskaan riitä uusimaan paikkaa. Tosin Merihän pääsi edelliselläkin yrittämällä vain varasijalle. Hän nousi eduskuntaan Ruohonen-Lernerin siirryttyä mepiksi. Ruohonen-Lerner ei saa edustajapaikkaa laskelmieni mukaan, vaikka Euroopan parlamentista paluuta yrittäisikin.

Loikkauksia vielä voi tapahtua, mutta uskon että suurimpien äänimäärien saajat ovat jo puolensa valinneet. Niinpä putoajien lista pysyisi samanlaisena.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #10

Kiitos Kai - sinä olet asiaan paljon perehtynyt. Itse viittasin vain toiseen blogiin menemättä sen syvemmälle. Mutta se vaalimatematiikka suosii suuria kuten tiedät ja siinä mielessä voisi kuvitella että paikkamäärä putoaa enemmän kuin suhteellinen kannatus, keskimäärin.

Huom! Otitko viime kuntavaalien ääniä huomioon. Helsingissä se menee kaiketi päittäin mutta kyllä suurempien kaupunkien kuntavaalitulos ja eduskuntavaalit on joku keskimääräisen vaalimatematiikan lähtökohta.

Kannattaa siinä mielessä vilkaista mm. Keski-Suomi uudestaan. Kankaanniemi ei päässyt Jyväskylässä valtuustoon...

Tarkoitatko että ex ja nyky persujen saamat paikat on jotenkin niin selviä keskimääräisesti että tuota ylisuhteista paikkamäärän tippumista ei tapahtuisikaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Petri, itse asiassa yllätyin, kun huomasin, ettei esimerkiksi Tolppasen äänimäärän pudottaminen kokonaan laskelmasta ulos pudottanut paikkamäärää yhtään enempää. Tolppanen oli Vaasan vaalipiirissä kuitenkin puolueensa kolmas 5476 äänellään. Vaasassa Saarakkala saanee jatkaa, Hongisto putoaa. Tolppanen on siirtänyt leirinsä muualle jo aiemmin.

Mielenkiintoista toki olisi, jos Tolppanen päättäisi mennä UVAn riveihin, silloin UVAn paikkamäärä nousisi kahteen Vaasassa.

Mutta, kokonaisen vaalipiirin jääminen ilman edustajaa syö todella tuntuvasti kannatusta seuraavissa vaaleissa. Vihreillä on ollut todella paljon töitä, että saavat ehdokkaan läpi kaikissa vaalipiireissä. Tuo on tavoitteena jokaisella puolueella. Uvalla näitä 0-vaalipiirejä on tulossa 5: Lappi, Oulu, Keskisuomi, Satakunta ja Häme. Hallapersuille on tulossa 4: Pirkanmaa, Lappi, Savo-Karjala ja Vaasa.

Paikkamäärät näyttävät kyllä kovin vankoilta. Jos kannatus laskisi 10% laskelmassani käyttämästäni kannatusluvusta (yhteensä 9 %), eli siis ryhmien yhteenlaskettu kannatus jäisi 8,1%:iin (jakautuen tasan 4,05% molemmille), hallapersut menettäisivät ainoastaan yhden paikan enemmän, Uva ei yhtään. Vastaavasti, jos kannatus kasvaisi 10 %:iin (Uva saisi siis 5%, hallapersut myös 5%), Uva saisi yhden lisäpaikan Hämeessä ja hallapersut yhden lisäpaikan Pirkanmaalla.

IL oli mitannut maanantaina Persu-kannatukseksi 10,4 %. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa Ylen tai HS:n kannatusmittausta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kävi todeksi vanha viisaus - kysyvälle vastataan - kaipailtuani edellisessä kommentissani Petri sinulta vihjeitä kuiskuttelijoistasi, joskin vastaillaan muihin kysymyksiin kuin mitä kysyttiin.

Kyllä tilastonäpertelijöidenkin soisi ymmärtävän maailmaa kokeneiden suomalaisten, jopa lukutaitoisten kotisavolaisten, oppineen läntisen Euroopan karusta historiasta sen verran ettei ihan helposti mennä isänmaan sankarikumpuihin nukkuvien puolueeseen tilastoja rikastuttamaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"...ettei ihan helposti mennä isänmaan sankarikumpuihin nukkuvien puolueeseen tilastoja rikastuttamaan..." hmmmmmm...

ainoa mihin osaan tämän assosioida on mun Emil pappavainaa, joka tappeli veljessodassa? Hän kieltämättä vahtii mun jokaista liikettä mitä tulee tähän yhteiskunnalliseen heräämiseen -

papan kävelykeppi tuossa pirtin nurkassa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Papan tukeen nojaa myös Petteri Orpo ilakoidessaan hallituksen taipaleen käyneen kevyemmäksi rasistien pudottua kyydistä.

Vapaussodan aikaiset bolsevikit lisäsivät vallankumouksen rattaisiin vauhtia tiputtaakseen sontakokkareet kärrynpyöristä.

Minua viehättää Milan Kunderan ajatus modernista läntisestä ihmisestä omia rajojaan rikkovana, uusia maailmoja suunnittelevana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset