Sananvapauden supersankarit

Suomalaisen ”sananvapauden” supersankareina häärii tusinan verran valtamediamme suuromistajia (ml. omistajasuvut), tusina päätoimittajaa sekä tusina edellisten kanssa sulassa sovussa toinen toistensa kädestä syövää poliitikkoa ja muuta mediakentän sisäpiiritoimijaa.

Esitän seuraavassa näkökulmani maamme sananvapaustilanteesta vuonna 2017.

Ajatukseni ovat jalostuneet etulinjassa Unitas kansanliikkeessä, presidenttiehdokkaana sekä nyt myös Nukkuvien puolueessa. Jäsennän asiaa myös liittyen Jyväskylän Kesän yhteydessä 5.7.2017 järjestettävään ”Sananvapauden kriisi?” -keskustelutilaisuuteen, johon osallistun. Kyseisen tilaisuuden juontaa yllätys, yllätys Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola, kuinkas muuten.

 

***

”Sananvapauden” supersankareiden propagandoima suuri yleisö kuvittelee, että maamme sananvapaustillanne olisi jotenkin erityisen hyvä maailmanlaajuisesti vertailtaessa. Tapetaanko meillä toimittajia hämärissä olosuhteissa – ei tapeta. Saako jokainen suomalainen puhua suunsa puhtaaksi yhteiskunnallisista asioista niin halutessaan – kyllä saa, etenkin nurkan takana. Mutta entä onko jokaisella suomalaisella sananvapauteen liittyen kaikissa tilanteissa oikeus omaan yleisöönsä – ei ole!

Meillä on sekä kuoliaaksivaikenemista eli ennakkosensuuria että ”töpselin seinästävetämistä” eli jälkisensuuria.

Kun joulukuussa 2014 sain valmiiksi Unitas kansanliikkeen (tuolloin E-liike.net) agendan ”Eläköön kansalaispalkka, vapaus ja hyvä vallankumous” olin naiivi ja kuvittelin, että suomimedian tehtävä olisi jotenkin nostaa ja esitellä lukijoilleen kaltaisiani kokonaisuus edellä ajattelevia systeemin ulkopuolelta tulevia uusia toimijoita. Oli melkoinen järkytys kun pian huomasin asian olevan juuri päinvastoin. Valtamedia yrittää kaikin puolin pitää pelin sellaisena kuin se on eli suorastaan estää uusien ajatusten välittymisen suurelle yleisölle – se siitä tutkivasta ruohonjuuritason poliittisesta journalismista.

Kuoliaaksivaikeneminen on helpointa ja samalla raukkamaisinta mahdollista valehtelua, eikä siitä voi jäädä kiinni?

Heräämiseeni vuodenvaihteessa 2014-2015 karuun todellisuuteen liittyy oleellisesti juuri Keskisuomalaisen päätoimittaja Mervola. Ilman että meillä olisi välillämme mitään aikaisempaa kaunaa, kovin sujuvasti on tuntunut Hankasalmen mies osaavan katsoa nenänvarttaan alaspäin Petäjäveden miestä, jos sukujuuriamme ajatellaan, keskisuomalaisia kun molemmat olemme. Miksiköhän? Eriskummallista käytöstä ”puolueettomalta” mediakonserni Keskisuomalaiselta ja sen päätoimittajalta. Näitä ”puolueettomia” mediakonserneja taitaa olla aikalailla juuri se kaksitoista koko maassa?

Jo tuolloin vajaa kolme vuotta sitten tiesin oikeissa olosuhteissa synnyttäneeni jotain hyvin oivaltavaa isänmaamme yhteiskunnalliseen kehittämiseen liittyen – eikä se ajatus ole mihinkään karannut. Jo tuolloin uskalsin haastaa kenet tahansa, vaikka Stubbin tai Sipilän julkiseen ”kaksintaisteluun” siitä mihin maamme pitäisi olla menossa, puhumattakaan päätoimittaja Mervolasta. Miksikö uskalsin? Siksi että tiedän mitä teen ja se tunne tulee syvältä ylisukupolvisesti ja kokemukseeni perustuen. Olkoonkin se tähän asti osaltaan häviäjän rooli suomalaisessa kaverisosiaalikapitalismissa – tai enemmänkin juuri sen vuoksi!

Pekka Mervolan ja Keskisuomalaisen ennakkosensuuritaktiikka luottaa siihen, että siinä ei koskaan tarvitse varsinaisesti ”vetää töpseliä seinästä” kun sana uudesta ajattelusta ei pääse edes leviämään. 150 MEUR:in mediakonserni lähes mediamonopolin asemassa Keski-Suomessa (maakuntalehti ja lukemattomat paikallislehdet omistuksessaan ml. Suur-Jyväskylän lehti) ja myös isossa osaa Väli-Suomea tekee kaikkensa tekemällä ei yhtään mitään – median tapauksessa siis valehtelemalla asioiden tilasta – että Pihtiputaan mummo tai Rautpohjan metallimies ei koskaan kuulisi sanaakaan Hirvimäestä, Unitaksesta, presidenttiehdokkuudesta, Nukkuvien puolueesta ja uudesta ajattelusta.

Ja luoja tietää mitä Mervola muiden päätoimittajien kanssa kuiskuttelee – olen pitkään puhunut suomimedian ”mustasta listasta” moneenkin asiaan perustuen. Jotta ennakkosensuuri olisi täydellistä, ajoi Keskisuomalainen puolitoista vuotta sitten alas jopa oman avoimen keskustelupalstansa ja siirtyi esimoderoituun kommentointiin valittujen kolumnistien blogeissa. Myös jälkisensuurista minulla on omakohtaista kokemusta, mutta ei mennä siihen, jotta blogistani ei tulisi liian pitkä.

 

***

Nämä Mervolat, ”sananvapautemme” supersankarit, omissa medioissaan häärätessään, pitävät parhaansa mukaan omalta osaltaan huolen siitä, että ”isänmaamme väärä peli” säilyy jatkossakin.

Valtamedian päätoimittajat julkaisivat taannoin manifestinsa, jossa he ylensivät itsensä muiden yläpuolelle. He totesivat mustaa valkoisella oikeudekseen olla sen enempää kriittisesti tarkastelematta omaa tekemistään mitä tulee vaikkapa kuoliaaksivaikenemiseen Arkadianmäen hölmöläisoopperan ulkopuolisesta elämästä: ”Aiomme vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita, osa toimivaa suomalaista yhteiskuntaa. Eettisesti kestäviin periaatteisiin sitoutuneen ammattimedian tehtävä on vaikeinakin aikoina kirkas.” Kukkona tunkiolla ja pukkina kaalimaan vartijana olossa on kuitenkin eräs iso ongelma isänmaamme tulevaisuuden kannalta –

juuri se mistä päätoimittajat omassa kuplassaan varoittelevat tulee kaikkein varmimmin tapahtumaan nykykattauksella.

Unitas kansanliikkeessä ja Nukkuvissa yritämme olemattomilla resursseilla ja suomimedian täydellisestä portinvartioinnista huolimatta avata ”suomipolitiikan kolmatta rintamaa”. Vain suomisysteemin sisäinen haastaminen voi johtaa läpimurtoihin muunkin kuin pelkän poliittisen kosmetiikan tasolla.

Ja nyt ei puhuta mistään vihapuheista – nyt puhutaan yhteiskuntamme uudenlaisesta kehittämisestä kokonaisuus edellä jokaisen suomalaisen hyväksi. ”Matujen ja mamujen” kanssa asialla ei ole juurikaan tekemistä (vain sisäiseen poliittiseen korruptioon liittyen) siinä muodossaan kun asioita mediassa nykyisin lietsotaan. Inhoan flirttiä rasismin kanssa, mutta yhtä paljon inhoan myös flirttiä rasismikortin kanssa – niistähän media jauhaa yötä päivää.

 

***

Meillä ei ole aikaa tuhlattavanamme muutos tapahtuu ennenpitkää joko hyvään tai pahaan suuntaan.

Jos ”suomipolitiikan kolmatta rintamaa” ei kyetä avaamaan johtaa yhteiskunnallinen jatkuvasti lisääntyvä pahoinvointi ja eriarvoistuminen huonoon suuntaan menevään äärevöitymiseen. Se johtaa viimein siihen, että Suomi muuttuu taistelutantereeksi, jossa vastakkain ovat suomalaiset toinen toistaan vastaan tappelemassa toissijaisijaisista asioista. Kyseessä on silloin yhteiskunnallinen kaaos, josta selviäminen ei välttämättä ole mahdollista, etenkin jos Putinin Venäjä käyttää tilannetta hyväkseen. Tämä kehityskulku on valitettavasti jo pitkällä.

Suomipolitiikan kolmannen rintaman avaaminen tarkoittaa ”hyvää sotaa” systeemi-ihmisten ja todellista vapautta haluavien kesken.

Se ei ole aseellinen selkkaus vaan se on sana sanaa vastaan pöydän ääressä, agendalla vain merkitykselliset asiat ja äänessä oikeat asianomistajat. ”Hyvän vallankumouksen” onnistumiseksi tarvitaan jokaisen suomalaisen oman ajattelun haastamista. Siinä puolueettomalla medialla olisi keskeinen rooli jos meillä sellainen olisi – kissa pöydälle ja kansa päättää.

Todellisen sananvapauden nimissä suomalaisen valtamedian on muututtava tai se on pakotettava muutokseen tai sitten kokonaan ohitettava jonkun ulkoisen voiman kautta, hyvän voiman kautta. Sellainen voima voisi olla Nukkuvat -konsepti, joka voi osoittautua mahdottomaksi yrittää kuoliaaksivaieta –

somessa lopulta kaikki on toisin?

 

***

5.7.2017

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut – 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? – 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki – 19.8.2016  

Koko kansan Nato – 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” – 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! – 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” – 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? – 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu