Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Suomi vuonna nolla?

”Mä näin just terrori-iskun Turun torilla. Nyt ei riitä sanoja. Odotan poliisia.” 

Perjantaina 18.8.2017 iltapäivällä vilkaisen pikaisesti Facebookia supermarketin parkkipaikalla ja näen omituisen viestin. Olen lähdössä poikani Rafaelin (6. v) kanssa mökille kahdestaan ja hän odottaa jo malttamattomana kalaan pääsemistä. Onhan noita viestejä Facebook pullollaan... mennään Rafael. Myöhemmin kalassa puhelin pirisee keskellä järvenselkää ja siellä kysytään olenko kuullut uutiset?

Pilalla oli sen päivän kalareissu saman tien. Aloin seurata tapahtumien etenemistä ja ymmärsin, että kyseinen FB-viesti aikaisemmin ei ollutkaan vain yksi hassu FB-viesti muiden joukossa. Soitin puolisolleni Marikalle ja sovimme, että muutamaan päivään ei mennä ainakaan lastenvaunujen kanssa Jyväskylän kävelykadulle ennen kuin tilanne selkiintyy.

Tapahtumaa seuraavana yönä sekä minä että Rafael näimme asiasta omat unemme - emme ala piilottelemaan lapsiltamme sitä maailmaa, jossa he joutuvat elämään. Kaikesta huolimatta meillä oli loppujen lopuksi varsin onnistunut viikonloppu ja kalaakin tuli.

 

***

Syvä osanottoni kaikille niille, joita järkyttävä tragedia eniten koskettaa.

Turku on ollut minulle opiskelukaupunki aikoinaan kuuden vuoden ajan ja  tapahtumapaikat hyvin tuttuja. Ajatukseni ovat puukotuksen uhrien ja heidän omaisten luona, etenkin sen isän ja hänen perheensä luona, joka sai kuulla tiedon ”lastenvaunuja työntävän äidin” joutumisesta puukkohyökkääjän reitille ensimmäisenä tuhoisin seurauksin.

 

***

Otin selvää keneltä uutisvirrassa näkyvä Facebook-viesti edellisenä päivänä oli tullut? Se oli FB-ystäväni Riku Mäkirinne. Myöhemmin lauantaina hänellä oli seinällään Turun terroritekoon liittyvä toinenkin viesti, jolla hän selvitti tapahtumaa ja purki tuntojaan tarkemmin -

”Torin ylälaitaan tullessani kuulin kirkunaa. Nainen juoksi lähes ohitseni. Hänen perässään tuli nuori mies, jolla oli veitsi. Mies huusi toistuvasti Allahu Akbar.

Yritin soittaa hätäkeskukseen, mutta 112app ei toiminut. Näin kuinka mies kääntyi ympäri. Yritin huutaa varokaa. Mies juoksi takaisin uhrin kimppuun. Hän puukotti useita kertoja auttamaan tullutta maahanmuuttajaa selkään.

Sen jälkeen mies ja kaksi muuta lähtivät juoksemaan kohti toria mutta kääntyivät kauppiaskadulle. Heidän peräänsä lähti ihmisiä, osa maahanmuuttajan näköisiä. Takaa-ajajat jahtasivat tekijää, yhdellä takaa-ajajalla oli pesäpallomaila.

Uhria yritettiin elvyttää. Verta tuli auttajan sormien välistä.

Sain yhteyden hätäkeskukseen ja ilmoitin tapauksesta ja annoin tuntomerkit. Kädet tärisivät, kun sytytin tupakkaa. Kävin ostamassa limun. Olin shokissa, kun puhuin poliisille. Lopulta sain luvan lähteä kotiin.”

Tuohon päivitykseen minulla oli tarve reagoida enemmän -

”Kiitos Riku tästä. Olet todistanut vierestä tapahtumaa jonka jälkeen Suomi ei ole koskaan enää sama Suomi. Toivottavasti meidän kaikkien ei tarvitse jatkossa todistaa sitä miten maamme muuttuu täysin vihan sokaisemaksi. Sellainen isänmaa ei ole hyvä kenellekään. Mitä nyt tarvitaan on jämäkkyys, rohkeus ja ymmärrys. Kaikkea sopivasti. Vihaa vähiten. Mutta en todellakaan olisi tätä halunnut, mutta moni on sitä toivonut. Politiikkaa tarvitsemme tässäkin mahdollisimman vähän. Nämä ovat asioita joita toivon, mutta jotka eivät välttämättä menesty. Suomi on kusessa ja meidän jokaisen velvollisuus olisi nyt olla heittämättä löylyä lisää. Tsemppiä oman trauman työstämiseen.”

Suomi 100 on Suomi vuonna nolla?

 

***

21.8.2017

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Blogiin olisi voinut kirjoittaa ummet ja lammet siitä mitä nyt pitäisi tehdä. En halua mennä siihen koska asia on kaikkea muuta kuin kovin yksinkertainen. Liiallinen asioitten yksinkertaistaminen on vaarallista kuten on myös asioihin tarttumatta jättäminen.

Suomi vuonna nolla - Suomi on kovin herkässä tilassa nyt. Nyt tarvittaisiin kaikkein eniten kykyä ajatella itse kun jatkossa moni yrittää varastaa oman ajattelumme viimeiset rippeetkin omissa poliittisissa pyrkimyksissään.

Jämäkkyys, rohkeus ja ymmärrys. Sitä minä vaan ihmettelen että Suomen hallitus ei tajunnut ilmiselvää asiaa että kyseessä oli terrorismi-rikos vaikka kaikki todisteet viittasivat siihen.

Samaan hengenvetoon niin uskomattomalta kuin se kaiketi monesta tuntuukin minä itse näen 18 vuotiaan poikasen, joka teon teki myös uhrina. Kuinka moni on kateellinen hänelle? JOs selvittäisimme asioita niin tajuaisimme...

Se olisi kiva tietää tuliko tuo Marokon porukka Ruotsin kautta, vai miten?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sain puolisoltani vihjettä että tuo "lasten vaunuja työntänyt äiti" ei olisikaan kuolleiden joukossa? Luojan kiitos jos niin on? Googletin hieman ja taitaa asia olla niin että tuo äiti on vielä elossa. Italialainen ilmeisesti?

Muutin tekstin ko. kohtaa hieman.

Hyvä esimerkki siitä miten mielikuva voi olla väärä. Nimittäin luin kaulan alueen puukotuksesta ja vakavasta verenvuodosta jne tuon äidin osalta. Ilman muuta olettaa että siinä ei kovin hyvin käy...

Täällä tuosta "äidistä" ja hänen auttajistaan -

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mies-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset