Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Tervetuloa takaisin kotiin Zaki!

  • Zaki Husseini Helsinki-Vantaalla 22.8.2017
    Zaki Husseini Helsinki-Vantaalla 22.8.2017

Turun puukotusten jälkeisenä tiistaina olin taas vaihteeksi kyselemässä Facebookissa kuulumisia Zakilta Kabulista. Zaki Husseini on 19-vuotias nuorukainen, joka pakkopalautettiin epämääräisissä olosuhteissa heinäkuun alussa Suomesta takaisin Afganistaniin (blogini 7.7.2017) Halusin tietää mitkä ovat hänen omat tunnelmansa Turun tapahtumien jälkeen – yleinen ilmapiiri Zakin saamiseksi takaisin Suomeen tuskin parani tuossa yhteydessä, ajattelin... ei kai Zaki vain ole menetetty tapaus? (blogini 21.8.2017).

Riemullani ei ollut rajoja kun samassa yhteydessä huomasin hänen olevan parhaillaan matkalla takaisin Suomeen! (IL 22.8.2017)

Oheisessa kuvassa Zaki loimaalaisilta ystäviltään saamassa ”Hurrikaani”-paidassa. Melkoinen hurrikaani on myös ollut päällä hänen läheisillään Suomessa miehen saamiseksi takaisin kotiin Loimaalle. Entinen esimieheni Pauli Salminen on ollut aivan etulinjassa Zakin asiassa. Paulin kautta kautta Zakin tapaus alkoi äkkiä koskettaa myös minua henkilökohtaisella tasolla eikä syy ollut vähiten Zakissa itsessään.

 

***

Olen elämässäni oppinut sen, että me ihmiset olemme pohjiltamme samanlaisia olimme mistä päin Tellusta tahansa.

Erot meissä yksilöinä syntyvät jo perimässämme ja sitten ne ainoastaan voimistuvat tai laimentuvat elinympäristömme ja historiamme kautta. Kun ihminen riisutaan ympäristöstään ja historiastaan olemme loppujen lopuksi uskomattoman samanlaisia riippumatta siitä mistä olemme kotoisin. Tästä seuraa myös se, että yksilöinä afgaani ja suomalainen voivat olla paljon enemmän toistensa kaltaisia kuin suomalainen ja suomalainen tai afgaani ja afgaani!

Meidän on kyettävä näkemään ”puu metsältä” eli pitämään ihmistä aina omana ainutlaatuisena itsenään. Juuri tuon asian mitätöinnistä rasismissa kysymys – rasisti ei anna yksilölle mahdollisuutta vaan lokeroi ihmisen tarkoituksellisesti johonkin viiteryhmään (rotu, uskonto, kansallisuus jne.) ja väittää, että sellainen hän on. Kaiken lisäksi rasisti määrittelee viiteryhmän omassa päässään kuten haluaa mielivaltaisesti tai niin kuin häntä siihen rohkaistaan – ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

”Suvakki Hirvimäki” riekkuu jo joku?

Paskanmarjat sanon minä – minua ei voisi vähempää kiinnostaa tämän mamu/matu tematiikan viljely niillä asetuksilla, mitkä meillä Suomessa nyt on. Hyvin mustavalkoista on keskustelu Suomessa poliittisten tarkoitusperien ohjaamana ainakin aina silloin kun kyse on poliittisesta agendasta ja sen pönkittämisestä kyseisen asian avulla.

Mitä tulee mm. Turun puukotuksen jälkimaininkeihin tuntui jo kovasti siltä, että siinä mentiin suoranaisen sosiaalipornon puolelle puolin ja toisin. Oliko joku enemmän vai vähemmän oikeassa kuin vastapuoli, ei kiinnosta. Sen sijaan minua kiinnostaa tässä maahanmuuttaja/pakolaisasiassa aivan sama lähtökohta kuin oman yhteiskunnallisen heräämiseni kulmakivinä on muutenkin – kokonaisuus, vapaa yhteiskunnallinen innovointi ja maalaisjärki.

 

***

Peräänkuuluttamani ”suomipolitiikan kolmas tie” olisi paras tie tässäkin asiassa.

Kolmas tie tarkoittaa asioitten viemistä pois perinteisen puoluepolitiikan näyttämöltä sekä myös pois ääriajattelusta ja populistisesta yksinkertaistamisesta. Jos kykenemme tähän, voimme aivan hyvin olla samaan aikaan sekä ihmisoikeuksien puolestapuhujia että myöskin terrorismia vastaan. Nuo kaksi asiaa eivät suinkaan ole toisiaan poissulkevia kunhan ajattelussamme on riittävästi jämäkkyyttä, rohkeutta ja ymmärrystä. Myöskään sopivasti monikulttuurinen Suomi ja Impivaara eivät ole toisiaan poissulkevia – nekin voivat olla olemassa yhtäaikaa ja sitä ovatkin jo nyt.

Jämäkästi, rohkeudella ja ymmärryksellä terrorismia vastaan niin että emme samalla loukkaa ihmisoikeuksia, tarkoittaa sitä mitä esimerkiksi Alan Salehzadeh tuo esille täällä. Jämäkästi, rohkeasti ja ymmärryksellä ihmisoikeuksien puolesta, ilman että samalla ruokimme terrorismia, tarkoittaa mm. sitä, että haemme ”jokaisen Zakin” takaisin kotiin – tai enemmänkin emme koskaan pakkopalauta Zakin kaltaisia ihmisiä etenkään mihinkään Afganistaniin!

Asiaan liittyy olellisesti vielä laajempikin yhteiskunnallinen kokonaisuus, kaikki liittyy kaikkeen, nimittäin ”nukkuvan vallankumouksen”, hyvän vallankumouksen, tekeminen isänmaassamme. Niistä, jotka nykyisen valtaholismi edellä menevän sekametelisopan ovat luoneet ei ole asioita muuttamaan vaan muutoksen on tultava nykysysteemin ulkopuolelta.

Kotouttaminen olisi sen jälkeen lastenleikkiä nykyiseen verrattuna ja siinä suvereeneja pelintekijöitä olisivat pakolaiset itse eivätkä suomalaiset virkamiehet.

Nythän jotkut puolueet ja eturyhmät eivät edes halua (vaikka muuta meille uskottelevat), että kotoutumiselle luotaisiin parhaat mahdolliset edellytykset ja säästettäisiin valtavasti yhteiskuntamme resursseja? Nythän jotkut puolueet ja eturyhmät eivät edes halua, että suomalainen ay-palkkamonopoli tai yritystukihässäkkä, koko suomalainen kaverisosiaalikapitalismi, ajetaisiin alas myös pakolaisten kotouttamista ja tasaveroista lähtöä työntekijöiksi ja yrittäjiksi helpottamaan sekä samalla rasismia ja sisäsyntyistä terrorismia hyvin tehokkaasti vähentämään?

Mutta juuri nyt on juhlan aika Team Loimaa, onneksi olkoon!

 

***

26.8.2017

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Nyt kun Zaki on takaisin Suomessa en millään malta olla ehdottamasta tapaamista hänen ja Loimaan hienojen ihmisten kanssa kun asiat hieman ensin asettuvat.

Hmmmm.... ;-)

Mika Sarivaara-Satta

Taidat elää samanlaisuuden harhassa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mika - tuota asiaa on hieman vaikea selittää blogissa ilman että se tuntuisi selittämiseltä jolla blogista katoaa rytmi ja luettavuus. Selitän siis tässä -

Suomalaiset ovat keskenään erilaisia - meitä on syntymägeenien perusteella jo ujoja ja extrovertteja, pelokkaita ja rohkeita, vilkkaita ja rauhallisia, hyvin temperamenttisia ja viilipyttyjä, älykkäitä ja tyhmempiä... jne. katsokaa lapsia, minulla niitä kolme ja kaikki erilaisia sopivasti.

NÄMÄ IHAN SAMAT ominaisuudet ovat aganistanilaisilla, ruotsalaisilla, saksalaisilla, espanjalaisilla, marokkolaisille, kiinalaisilla jne.

Ympäristötekijät ovat kuohaa joka sekoittaa pakkaa ja saa meidät luulemaan että olisimme eri kansat jne kovin erilaisia. Emme ole.

Ihminen on myös maailman soputuvaisin olento - sekin tosin vaatisi avaamista enemmän jätetään se nyt. ;-)

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ei mitään sympatiaa moiselle touhulle. Zaki on tullut Suomeen väärin perustein ja tämän pitäisi olla keskiössä. Ei hänellä mitään erityistä henkilökohtaista vainoa todennäköisesti ole ollut taustalla. Kotimaan asiat ovat vain olleet huonosti kuten usealla muullakin tässä maailmassa. Hän voi olla ahkera, sympaattinen, rakastettava jne muttei pelkästään järjestelmän uskottavuuden vuoksi ansaitse palkitsemista ja kiitosta. Maailma on täynnään zakeja eikä meillä ole mahdollisuutta heitä tänne haalia. Myönteistä tässä oli ainoastaan se, ettei toivottavasti tähän touhuun käytetty ainoastaan yhteiskunnan varoja. Täytyy toivoa, ettei muutaman vuoden kuluttua Zaki ole yhteiskunnan elättinä. Näiden tukiryhmien elatustakuun varaanhan emme voi laskea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Asiantuntijan vakaa lausunto ''Ei hänellä mitään erityistä henkilökohtaista vainoa todennäköisesti ole ollut taustalla''

Tieto on valtaa, luulot on lapellisuutta

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Sekin jo vahvasti viittaa siihen, ettei perusteita ole ollut kun on saanut kielteisen päätöksen. Koko nykyinen turvapaikkajärjestelmä ei herätä minussa luottamusta, joten jätin varauksen myös kirjoitukseeni. Todennäköisimmin vääriä päätöksiä syntyy toiseen suuntaan, vaikka kriteerejä onkin hieman tiukennettu.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Vesa - voi se tulla suomalaisenkin vuoro joskus joutua moiseen tilanteeseen taas uudestaan. Toivon totisesti että ei tule.

Oletko koskaan ajatellut, että jos Suomessa systeemi olisi erilainen niin ei meillä olisi elättejä vaan tulijat lisäisivät hyvinvointia paljon enemmän kuin siitä ottaisivat.

Tiesitkö että Steve Jobsin isä oli syyrialainen Amerikan emigrantti?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

USA antaa niukasti sosiaaliturvaa.

Suomella ei ole varaa antaa näin ruhtinaallista sosiaaliturvaa kaikille jotka jaksavat rajan yli kävellä. Suomi velkaantuu ja EU seuraa velkaantumista. Suomalaisia kuritetaan KIKY:llä ja työnnetään rahaa ulkomaalaislle. Tässä ei ole järkeä. Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin.

Myös turvallisuustilanteen heikkeneminen aiheuttaa huolta. Euroopassa jo monta terroritekoa eiliseltä päivältä viimeisimmät. Unohtamatta Turun terroritekoa.
Kansanjuhliamme pitää koristella kuorma-autoilla!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Olenko jossain sanonut että meidän pitää tuhlata resursseja typerään pakolaisten hyysäämiseen?

Ei en ole sanonut - blogissanikin kirjoitan että avaimet olla oman onnensa seppiä pitää antaa noille pakolaisille itselleen. Aivan kuten Amerikassa pitkälti.

Kyllä meidän pitää kestää jatkossakin joku 30 000 pulssi koska se voi tulla ihan tuosta naapuristakin ihan veli venäläisiäkin, vaikka muutamassa päivässä?

Systeemi ei ole siihen valmis - muutetaanko sitä yhdessä vai tehdäänkö vaan politiikkaa?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Zaki oli saanut 2 kielteistä oleskelulupa päätöstä ja kun ei saanut oleskelulupaa, niin haetaan työluvan perusteella.

Hänellä ei ole mitään erityistaitoja, kun 17 vuoden iässä tullut jo Suomeen, jos ilmoitettu ikä on totta.

Afganistanissa asuu yli 31 miljoonaa ihmistä, miksi tämän pitäisi päästä töihin kun suojelulle ei perusteita.

Me emme voi olla sinisilmäsiä, MIGRI tehnyt ratkaisun ei tarvetta suojelulle.

Maailmassa on miljardi köyhää ja osa orpojakin, emme vaan voi auttaa kaikkia. Kielteinen oleskelulupa päätös kun on niin silloin pitää palauttaa.

Koko oleskelulupa järjestelmältä menee pohja, jos voi olla massa oli lupaa tai ei.

Missään nimessä ammattitaidottomalle ei olisi pitänyt työlupaa myöntää. Suomessa on työttömyyttä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Afganistanissa asuu yli 31 miljoonaa ihmistä, miksi tämän pitäisi päästä töihin kun suojelulle ei perusteita."

Meinaatko että kaikki tulisivat juuri Suomeen?

Afganistan on ihan varmasti juuri sellainen maa että sieltä on täysin ymmärrettävää hakeutua jonnekin muualle. Kuin koulukirjasta siinä mielessä. Myös presidentti Trump teki hiljan päätöksen että 8000 amerikkalaissotilasta eivät lähdekään maasta koska Isis vahvistuisi saman tien jne.

***

Miten ihmeessä eräiden suomalaisten on myös vaikea käsittää sitä että joku jostain muualta tullut voisi olla ihan hyvä maatamme rakentamaan. Niin ne rakensi suomalaiset, ruotsalaiset jne Amerikan, Australian ja suomalaiset osan Ruotsiakin.

Impivaara ei mihinkään katoa vaan Suomi on jatkossakin hyvin paljolti sellainen.

Marko Parkkola

Eli Afganistanissa ei ollut mitään vainoa ja nyt hän tulee turistina Suomeen? Hieno juttu! Turismi tuo rahaa maahan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Hän on tullut työluvalla, mutta parin 2 kuukauden jälkeen tekee mieli kouluttautua.

Palkkakin niin huono että tarvitsee vähän rahaa sitten Kelaltakin.

Hän aiheuttaa enemmän kustannuksia , eikä hänellä ole mitään rahaa ennen kuin taikaseinästä tarjotaan.

Näissä työlupaa antavilla pitäisi olla vastuu, että maksavat kaikki kulut joita ”työntekijästä” tulee.

Marko Parkkola

Vai työluvalla. No se voi olla sitten aikamoinen kulttuurishokki, kun Kela Gold ei irtoakaan. Nimittäin Migrin sivuilla lukee näin:

-- Kun haet oleskelulupaa työntekoa varten, sinun on tultava Suomessa toimeen ansiotyöstä saamallasi tulolla koko oleskeluluvan voimassaolon ajan.

Eli jos työt ei maita, sitten on lähdettävä takaisin kotiin. RHC:n sugarmamat joutunevat nyt tosissaan kustantamaan palleroistensa oleskelun.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jari ei ole muuta kuin meidän suomalaisten itsemme vika jos meillä on passivoiva, järjetön ja tehoton "kotouttamissysteemi".

Kuten blogisani mainitsin tarvittaisiin isompiakin muutoksia... perussuomalaisille sellaiset ei taida yhtäkkiä kelvatakaan kun homma onnistuisikin!?

Mistä sitten repii enää otsikoita?

Mitä tulee Zakiin älä ole huolissasi hänellä työpaikka on jo olemassa - sympaattinen nuori mies pärjää aina jopa Suomessa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Vastaus #7 - Kiitos Marko - lue aikaisempi blogini. Myös tuon 7 viikkoa Zaki oli käytännössä maan alla Kabulissa mikä hyvin järkevää hänen tapauksessaan.

Marko Parkkola

Ja tästä todisteena on... hänen sanansa, jolla ei irronnut turvapaikka aiemminkaan? No ehkä hän nyt tekee töitä sitten jossakin näiden sugarmamojen perustamissa työpajoissa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #24

En tiedä mammoista mutta sen tiedän että ei Afganistan mikään turistikohde ole. 35 vuotta sodassa, amerikkalaiset päättivät juuri jäädä jotta Isis ja/tai Al-Qaida ei vie koko maata... suomalainen nainen siepattuna jo 100 päivää...

tuskin uskaltaisit itse mennä edes tilanteeseen tutustumaan?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Meidän pitää olla tiukempi näissä asioissa.
Suomalaisten turvallisuus tärkeimpänä prioriteettina. Pidetään lintukodostamme huolta!

Terrorismi ei kuulu meidän arvoihin eikä rauhattomuus, vaalitaan lintukotoamme ja pidetään Suomi turvallisena.

Rajat suljetaan vain ilman matkustusasiakirjoja liikkuvilta. Meidän täytyy tietää ketä alueellemme tulee. Emme voi olla sinisilmäisiä ja luottaa omiin tarinoihin.
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.

Kaikki oleskeluluvalla olevat pitää karkottaa vankilatuomion jälkeen. Jos henkilö on kerinnyt saada kansalaisuuden, niin kansalaisuuden riisto ja karkoitus.
Ikuinen maahantulokielto.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Voi voi tuota persujargonia - helppoa on Jari, turhan helppoa, tuota suoltaa.

Miten olisi jos alkaisit mieluummin miettiä miten SAMALLA voisit olla jämäkkä terrorismin vastustaja ja myös ihmisoikeuksia kunnioittava... ja myös Suomen taloutta ajatteleva?

Kyllä, siis ihan samaan aikaan kuten blogissani kerron.

Mutta voi, voi se ei nyt vaan persuille käy sattuneesta syystä kun ihmisiä on niin paljon helpompi pelotella kuin saada ymmärtämään että tarvitsemme ihan uutta ajattelua asiassa.

#kolmastie

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kuinka monta ihmistä pitää hukata terrorismille? Kuinka monta naista pitää raiskata?

Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.

Haluatko Rosengårdin tilanteen Jyväskylä lähiöön?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #21

"Kuinka monta ihmistä pitää hukata terrorismille? Kuinka monta naista pitää raiskata?"

Se että Suomi on hoitanut hieman osuttaan on pelastanut varmaankin satoja ellei tuhansia ihmishenkiä jo tuosta 30 000 mitä siinä pakolaispulssissa tuli, sillä ei liene merkitystä, vai?

Siis hoitanut osuuttaan onnettomalla systeemillä joka maksaa maltaita - SE MEIDÄN PITÄÄ muuttaa. Myöskin tuo pulssi oli ainutkertainen. Tulee niitä uusia jatkossa mutta siinäkin on Turkki nyt patona välissä.

Emme voi vain katsella sivusta ja kuten sanoin tämän lintukodon vieressä on Venäjä joka on se todellinen riski Suomelle myös pakolaisasiassa. Syytä alkaa laittaa systematiikkaa kuntoon tässä lintukodossa kun naapurissa voi posahtaa joku päivä.

Raiskauksista - irakilaisia on suurin osa nuoria miehiä noista olosuhteista. Olisi hyvä jos vakioitaisiin nuo raiskaustilastot koskemaan vain 20-40 v. miehiä niin eivät niin pahoja olisi. Tottakai yksikin raiskaus on liikaa... niin on yksikin liikennekuolema jne.

Voisiko asiaa miettiä niin että jos meillä on todella passivoiva kotouttamissystteemi voi se toimettomuus saada aikaan käyttäytymistä jota ei muuten olisi... viime kädessä myös puukkohippasta vaikka tämä Turun tapaus onkin monimutkaisempi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No käsittääkseni hänellä on ihan oikea työpaikka, ja tehnyt siellä töitä jo pitempään.

Vituttaahan se ilmeisesti, jos käykin sellainen ihme, että joku haluaakin tehdä töitä, ja on vielä pidetty ihminen.

Tällainen mahdottomuus ei sovi persuille, finnish defesne leaguelle eikä rajat kiinni tyypeille. Tässähän on juuri kyse siitä asiasta, että ei nähdä metsää puilta.

Rasistit eivät tee eroa ihmisten välillä, ainoastaan vihan turvapaikanhakijoita kohtaan merkitsee.

Niinkuin aikaisemmin joku sanoi, muukalaisviha on tietyissä piireissä ainoa ajatustapa, ei sen väliä tuleeko Suomeen töihin ydinfyysikko Iranista, puuseppä Afganistanista tai Lääkäri Syyriasta. Vääriä ihmisä kuitenkin, ja ehkä vielä musliminuskoisia. :)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Käsittääksesi :) On ihme ettei löytynyt kukaan muu tekemään ammattitaidottoman työpanosta vaan tarvittiin hakea afganistanissa asuva ihminen yli 31 miljoonan joukosta.

Mutta onni asiassa, kuten Marko tuossa kertoi, että
Nimittäin Migrin sivuilla lukee näin:
-- Kun haet oleskelulupaa työntekoa varten, sinun on tultava Suomessa toimeen ansiotyöstä saamallasi tulolla koko oleskeluluvan voimassaolon ajan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Tervetuloa takaisin KOTIIN Zaki!" lukee otsikossa. JOs et tiedä mistä on kyse lue myös se 7.7.2017 tekemäni blogi.

Ihan kauheaa jos joku hirvittävistä olosuhteista pakoon lähtenyt onnistuu omana itsenään saavuttamaan työpaikan ja paikallisten luottamuksen, jopa oman kodin?

Sehän on aivan kamalaa - mistään sellaisesta etenkään ei ihmisten tule mitään koskaan kuullakaan?

Ei homma menee niin että ensin telttapatjalle ja elatusraha niille, sitten paljon virkamiestyötä ja lopuksi vankilaan jos ei itse tajua lähteä. JOs joku onneton on tajunnut itse hommata oman onnensa, työpaikkansa, tukijansa niin sitä matua etenkin pitää kiirehtiä pois maasta ikuisiksi ajoiksi.

Perussuomalaisten kotouttamisstrategia on todella asiakaslähtöinen!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niimpä, ja tuo kaveri on töissä :)

Ottaako, hermoon, että Suomessakin on ihmisiä, jotka eivät olekaan yhtä kyynisiä kuin persut, nääs ihan kaikki tummaihoiset ja islaminuskoiset ei olekaan terooristeja :)

No mutta, kyllä se siitä kun sylkee ja haukkuu kaikki vääränväriset, niin maailma pelastuu.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #23

Aivan Petteri - sitäkin sietää ihmetellä miten ne voi olla niin onnettomia ne hieman vääränväriset kun moni paikka jossa on hyvin monen väristä, California esimerkiksi, kykenee olemaan se mikä se on? Teknologian, start-uppien ja uusien innovaatioiden jättiläinen?

On se ihmeellistä? Olisikohan jotain vikaa systeemissä ja tässä virkamieshyysäämisessä?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Juuri niin, Petteri. Monien suomalaisten muukalaisviha ei tee mitään eroa ihmisten kansallisuuksien välillä. Kun selaa Facebookin rasistipalstoja, huomaa että ihan samalla tavalla Suomesta pitäisi heidän mielestään poistaa myös ranskalaiset ydinvoimarakentajat, amerikkalaiset tutkijat tai saksalaiset insinöörit.

Myös paluumuuttajana Suomeen tuleva kohtaa usein tämän vihan. Jotenkin käsittämätöntä se toiseuden laajuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset