Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Ihana Elina & nyt riitti yritystuet?

Elina Lepomäki – kirjoitat ensi vuoden budjettia käsittelevässä blogissasi ”Budjettiriihi ilman päätöksiä” aivan aiheellisesti tarpeesta poistaa kaikki yritystuet. Se on hyvä se. Kuitenkin asian tiimoilta herää kysymyksiä. Allekirjoittanut on monen suomalaisen tavoin oppinut olemaan liikoja luottamatta kenenkään 18-vuotiaasta asti (valta)puolueessa olleen tekemisiin. Kyse on motivaatiostasi kyseisessä asiassa, sen alkulähteistä.

 

***

Ensimmäinen kysymykseni sinulle Elina Lepomäki – eivätkö ne kolme suomalaista start-up yritystä, joihin olet ”sijoittanut” lähteneetkään liitoon?

Julkisuudessa vetoat kansantaloudelliseen hölmöilyyn yritystukien osalta, niin minäkin. Mutta onko totuus ennemminkin niin että sinä Elina Lepomäki, Kokoomuksen kansanedustaja ja ex-puheenjohtajaehdokas, Liberan hallituksen puheenjohtaja ja Björn Wahlroosin kaveri suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin ytimessä, olet päättänyt osaltasi lopettaa veronmaksajien tuella tapahtuvan oman riskittömän ”sijoittamisesi” suomalaisiin start-uppeihin?

Kirjoitin 14.6.2016 blogissani ”Ihana Elina & satakertainen kuppaus?””Tuo ulosotossa oleva velkani 42 000 euroa on NOIN SADASOSA(!) siitä mitä ne kolme start-up yritystä, joihin olet sijoittanut rahojasi – Transfluent Oy, Enevo Oy, Xemet Oy – ovat saaneet veronmaksajien ja kaltaisteni yrittäjien selkänahasta revittyä SUORAA YRITYSTUKEA ELI LAHJARAHAA jo pelkästään TEKES:n kautta. Näin hienosti sitä osataan riskien ulkoistaminen tasavallan huipulla!”

Eikö sieltä miljoonia tulekaan? Omasi kai saat kuitenkin pois, sillä onhan noiden yritysten taseet kuitenkin sen verran doupattu verorahoilla kuntoon – niiden tappiot ovat käsittääkseni suunnilleen myönnettyjen TEKES-miljoonatukien suuruisia? Samalla voit näppärästi nostaa omaa poliittista profiiliasi ilman että kukaan edes huomaa? ”Sipilismin” aikakaudella se voi olla hyväkin veto poliittista uraasi ajatellen, vaikka Kokoomuksessa taitaa olla muunkinlaista mielipidettä - ”Kokoomus on kapitalismin sossu” olen joskus kirjoittanut...

 

***

Toinen kysymykseni sinulle Elina Lepomäki – voisiko ”selvitysmies Hirvimäki” auttaa yritystukien lakkauttamisessa ja nopeuttaa sitä?

Väitän, että minulla on tässä asiassa Euroopan paras kokemus, ehkä yksi karvaimmista myös yritykseni Ambrosia Professionalsin kautta. Näin aitiopaikalta etulinjassa kaiken sen miksi suomalainen virkamiesten ja poliitikkojen varaan rakennettu kasvuyrittäjyysrahoitus ei toimi. Ymmärsin oman kokemuksen kautta millainen epätasa-arvoinen hölmölä Suomi tässä mielessä onkaan ja millaisia julkisen rahan taakse meneviä pelkureita maamme bisnesenkelit ovatkaan. Ikävä kyllä, mutta varsin ymmärrettävästi julkisen rahan vääristäessä koko aikaisen vaiheen kasvurahoituksen.

Olen kirjoittanut kokemuksistani paljon myös Puheenvuoroon viime vuosina - haluan lakkauttaa TEKES:t ja yritystuet paitsi oman ja perheeni hyvinvoinnin vuoksi (se mahdollistaisi Ambrosian kaltaisten yritysten olemassaolon), mutta myös koko suomalaisen yrittäjyyden ja kansantalouden hyvinvoinnin puolesta. Ehdotin asiaa jo keväällä 2015 hallitusneuvotteluitten aikaan ja ehdotan uudestaan nyt kun jonkinlaista parlamentaarista työryhmää ollaan yritystukiasiaan ilmeisesti asettamassa – olisiko sinusta puhemiehekseni, Elina Lepomäki?

Arvatenkin minuun voi olla kuka tahansa (mistä puolueesta tahansa) yhteydessä jos kokemukseni kiinnostaa.

 

***

1.9.2017

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"olet päättänyt omalta osaltasi lopettaa veronmaksajien tuella tapahtuvan oman riskittömän ”sijoittamisesi” suomalaisiin start-uppeihin?"

Huono kysymys.

Jos vastustaa jotain kansantaloudellisesta näkökulmasta johtuen, se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö pyrkisi hyödyntämään sitä mikä on olemassa. Viisas hyödyntää kaiken, myös epäkohdat, jos mahdollista.

Pikemminkin voisi sanoa, että Lepomäki osoittaa vilpittömyyttä edesajaessaan jotain, joka heikentää hänen omia mahdollisuuksiaan. (Jos nyt sitten sanomasi pitää paikkansa).

Yleisesti ottaen yritystuista puhuttaessa törmää usein vasemmistolaisten piiristä naljailuun, jos on ehdottanut jotain menoleikkauksia budjettiin. Kuin hihaässä otetaan pöydälle "entäs ne yritystuet" ikään kuin olettaen, että tokihan ne porvarit aina yritystukia kannattavat. Kun ilmoitan, että en niitä kannata, vaan vapaata markkinataloutta, niin sitten seuraa nolo hiljaisuus. Sosialistit eivät ymmärrä, että muut eivät hinku valtion holhoamisen perään missään muodossa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juha - kysymyksenihän oli: "Ensimmäinen kysymykseni sinulle Elina Lepomäki – eivätkö ne kolme suomalaista start-up yritystä, joihin olet ”sijoittanut” lähteneetkään liitoon?"

Eli Elina saataa oikeasti ajatella että mitä näitä sijoitushommia enää tekee ja koplata tämän asian - siitä on kyse. En mennyt asian ilmeiseen kaksinaismoralismiin blogissani muuten, enhän - tein sen silloin vuosi sitten jo?

***

Olet oikeassa siinä, että yritystukien lopettaminen on hankalaa senkin vuoksi että vasemmisto pitää niitä merkkinä siitä että markkinatalous ei nyt sentään ihan miten vaan saa toimia ja rahat mennä mihin satuu... oltava virkamiehiä poikineen sitä seuraamassa.

Karmeaa ajattelua parhaan mahdollisen allokoinnin kannalta!

Virkamies ei ihan varmasti osaa määrittää minne raha pitää laittaa. Myöskään se tukia kyttäävä sijoittaja ei osaa enää sen jäkeen kun virkamies asiaa sotkee.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ja vielä mitä - eihän tuo minun vertaus riitä enää alkuunkaan kun viime blogin jälkeen jo Enevo Oy on saanut vajaa 4 MEUR yritystukea lisää - 2.109.153 (2015) 1.669.998 (2016)

Oman ja perheeni ison kärsimyksen ulosotossa (ja muutenkin hylkiönä ilman omaa syytä) nyt olisi voinut lopettaa jo 1/200 osalla siitä mitä Lepomäen ilmoittamat yritykset ovat saaneet lahjarahaa.

(EDIT - Siis ei niin että Amrosia Professionals olisi saanut myös tukiaisia VAAN ETTÄ EI KUKAAN KOSKAAN SAISI TUKIAISIA. Ylivoimaisesti paras mahdoliinen reurssijako silloin. JA kas suomalainen kasvuyrittäjyys rahoitus siitä vaan hyötyisi ja integroituisi maailmalle paremmin...)

JA KATSOKAA NOITA TAPPIOITA, jotkun vaan porskuttaa, kyllä on Suomi hieno maa....

https://www.finder.fi/IT-sovelluksia+IT-ohjelmisto...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset