Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Nukkuvien puolueen ehdokasasettelu

  • Nukkuvien puolueen ehdokasasettelu

Aivan kalkkiviivoilla pyydän hieman konsultointiapua puolueen perustamiseen liittyen blogini lukijoilta. 

Ensiksi kuitenkin tärkeä ilmoitusasia. Jos sinua (tai tuttujasi) kiinnostaa osallistuminen kevään 2019 eduskuntavaaleihin "Nukkuvien puolue – Nukkuvat" kautta niin tervemenoa ilmoittautumaan ehdokashakuun Nukkuvien kotisivuille. Olemme sen jälkeen sinuun pian yhteydessä.

Sitten blogini varsinaiseen asiaan.

Sain mielenkiintoista postia PRH:sta ja oikeusministeriöstä. Nukkuvien sääntöihin kannattaa sisällyttää jo nyt ennen varsinaista rekisteröidyn puolueen asemaa (kannattajakorttikeräys käynnissä) mahdollisimman toimiva malli vaalien ehdokasasetteluun liittyen. Seuraavassa ote oikeusministeriöstä saamastani kirjeestä liittyen PRH:n lausuntopyyntöön asiassamme.

”Yhdistyksen (Nukkuvien puolue - Nukkuvat) säännöt näyttävät sinänsä turvaavan kansanvaltaisten periaatteiden noudattamisen yhdistyksen päätöksenteossa. Säännöistä kuitenkin puuttuvat määräykset siitä, miten yhdistyksen (puolueen) ehdokkaat vaaleihin asetetaan.

Puolueen jäsenistön vaikutusmahdollisuuksia ehdokkaita vaaleihin asetettaessa on pyritty turvaamaan eduskuntavaaleissa vaalilain (714/1998) 112 – 118 §:n, presidentinvaalissa vaalilain 129 §:n ja europarlamenttivaaleissa vaalilain 168 §:n säännöksin. Vaalilain 113 §:n mukaan jäsenäänestys on toimitettava ja ehdokkaat asetettava puolueen sääntöjen mukaisesti.

Siltä osin kun puolueen säännöissä ei ole määräyksiä jäsenäänestyksestä tai ehdokkaiden asettamisesta, niistä on voimassa, mitä vaalilaissa säädetään. Vaalilain 112 – 118 §:n säännösten noudattaminen saattaa käytännössä osoittautua yhdistykselle hankalaksi mikäli sillä ei ole vaalipiireissä toimivia perusjärjestöjä.”

Etenkin tuo viimeinen virke on erinomaista oma-alotteista virkamiestyötä viran puolesta! Saamme hyvää neuvoa tulevaisuutta varten perustettavalle uudelle puolueellemme, kiitos siitä. Juttelin asiasta myös puhelimessa - en ole juristi, mutta sen ymmärryksen sain, että vaalilaki ei ole (ainakaan kovin) velvoittava vaan siitä voidaan poiketa puolueen säännöissä. Kuinka paljon, ratkeaa muutaman viikon sisään kun em. kohdan huomioivan ehdotuksemme säännöistämme sinne ensin toimitamme.

Nukkuvien tarkoitus on haastaa ”politiikka itsessään” ml. erilaiset valtapuolueiden luomat korruptiomekanismit, rakentaa uusi peli isänmaallemme. Missiomme tulee näkymään myös Nukkuvien puolueorganisaatiossa ja päätöksenteossa - Nukkuvat ei koskaan tule rakenteeltaan tai toimintatavaltaan olemaan nykyisten suomalaisten valtapuolueiden kaltainen ”polithbyroo”, jossa palvelusvuodet ja puoluehierarkia ovat keskeisessä asemassa. Nukkuvissa osaaminen ja oikea motivaatio ovat se tärkein, oli tausta mikä tahansa. Puolueemme ytimeen pääsee heti jos osaaminen ja motivaatio tehdä töitä vain riittävät.

Arvoisat Puheenvuoroni lukijat – ketterät, mutta kansanvaltaiset säännöt Nukkuvien ehdokasasetteluun liittyen, kiitos!

 

***

23.10.2017

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

"Suomettumisen aika on ohi..." (osa I/II - Venäjä) - 14.9.2017

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ok - helpotetaan osallistumista hieman. Copypastella tähän Liberaalipuolueen ja Piraattien käytännössä identtiset säännöt tuosta kohdasta.

"
14 § Ehdokkaiden asettaminen eduskuntavaaleihin
Piiriyhdistys tekee hallitukselle esityksen omassa vaalipiirissään asetettavista ehdokkaista. Esityksen tulee perustua piiriyhdistyksen sisäisen jäsenäänestyksen tulokseen tai piiriyhdistyksen kokouksen päätökseen.

Hallitus tekee päätöksen ehdokkaiden asettamisesta eduskuntavaaleihin. Hallituksen päätöksen tulee noudattaa piiriyhdistyksen esitystä. Hallitus voi kuitenkin päättää asettaa vaalipiiriin enemmän ehdokkaita kuin piiriyhdistys on esittänyt. Kuitenkin vähintään 1/2 puolueen ehdokkaista vaalipiirissä on oltava piiriyhdistyksen esittämiä.

Hallitus voi erittäin painavasta syystä poiketa kunkin piiriyhdistyksen esityksestä enintään kahden ehdokkaan osalta. Ennen tällaisen päätöksen tekemistä on piiriyhdistykselle ja asianosaisille henkilöille varattava tilaisuus tulla kuulluksi.

15 § Ehdokkaiden asettaminen europarlamenttivaaleihin
Puolueen ehdokkaat europarlamenttivaaleissa valitaan jäsenäänestyksellä. Jäsenäänestystä ei kuitenkaan järjestetä, jos siihen nimettyjen ehdokkaiden määrä on enintään se, mitä puolueella on oikeus asettaa ehdokkaita europarlamenttivaalissa. Tällöin puoluekokous asettaa puolueen ehdokkaiksi europarlamenttivaaleissa kaikki jäsenäänestykseen nimetyt henkilöt.

Kokous tai erityisen kiireellisessä tapauksessa puoluehallitus voi erittäin painavasta syystä poiketa jäsenäänestykseen nimettyjen tai jäsenäänestyksessä valituksi tulleiden ehdokkaiden valitsemisesta enintään kahden ehdokkaan osalta. Ennen tällaisen päätöksen tekemistä on asianosaisille henkilöille varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Puoluehallituksen päätöksen on oltava yksimielinen.

16 § Ehdokkaiden asettaminen presidentinvaaleihin
Puolueen ehdokas presidentinvaaliin valitaan jäsenäänestyksellä. Jos jäsenäänestykseen on nimetty vain yksi ehdokas, jäsenäänestystä ei järjestetä. Tällöin puoluekokous asettaa jäsenäänestykseen nimetyn ehdokkaan puolueen ehdokkaaksi presidentinvaaliin."

https://piraattipuolue.fi/info/saannot/

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Omasta mielestäni nämä säännöt ovat yksityiskohtaiset, mutta sellaista pelivaraa niissä ei ole mitä alla kts. Kansalaispuolue

Puoluejyrät kommentoikoot kaikissa puolueissa ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ja sitten Kansalaispuolueen säännöt samasta asiasta -

"9. Yhdistyksen osallistuminen valtiollisiin vaaleihin

Kansalaispuolue toimii vaalilain tarkoittamana yhdistyksenä ja päättää puolueen osallistumisesta eduskuntavaaleihin, Euroopan parlamentin vaaleihin ja tasavallan presidentin vaaleihin.

Ehdokkaat tasavallan presidentin ja Euroopan parlamentin vaaleihin valitaan koko maassa toteutettavalla jäsenäänestyksellä.

Ehdokkaat eduskuntavaaleihin valitaan jäsenäänestyksellä, johon voivat osallistua asianomaisen vaalipiirin alueella asuvat puolueen jäsenet ja kannatusjäsenet. Jäsenäänestyksen toimittamisesta päätetään puoluehallituksen kutsusta järjestettävässä yleisessä kokouksessa, johon kutsutaan vaalipiirin alueella asuvat puolueen jäsenet.

Ehdokkaat nimeää puoluehallitus, joka voi poiketa jäsenäänestyksen tuloksesta vaalilain määräämällä tavalla. Puoluehallitus nimeää vaalipiireihin vaaliasiamiehet ja heidän varamiehensä."

http://kansalaispuolue.fi/tietopankki/puolueen-s%C...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kansalaispuoueen säännöissä etenkin tämä kohta oli mielestäni hyvä myös Nukkuvia ajatellen -

"Ehdokkaat eduskuntavaaleihin valitaan jäsenäänestyksellä, johon voivat osallistua asianomaisen vaalipiirin alueella asuvat puolueen jäsenet ja kannatusjäsenet."

---> Ei siis tarvita mitään paikallisyhdistyksiä, piirijärjestöjä jne organisaatioita etenkään alussa?

Puolueaktiivit kommetoikoot tätäkin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Krooh... pyyh... kohmoltytä... sanoitko jotakin... jaa, puolueaktiivit? Taitaa olla enemmän puoluepassiiveja Nukkuvien Puolueessa... Mut joo, annas kun katson kunnolla... Joo, ihan hyvä juttu. Öitä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #5

Erkki kiitos - hiljaa hyvä tulee ja on tullut. Nukkuvat konseptia ei kukaan meiltä vie.

Ja meillä ihan oikeasti sellainen agenda mitä KOKO Suomi tarvitsee - ethän sinä sitä usko..?

Mutta muistatkohan vielä mikä oli puolueen nimi? ;-)

Öitä.

ps. www.nukkuvat.fi

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Huomenta. Nyt ihan hereillä kun asiaa ajattelee, toimivalta idealta se näyttää. Onnea matkaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #7

Hienoa, että ei mennyt tuon kauempaa sinulla päästä hieman jo perille mistä Nukkuvat on tehty.

Eikä sitä pidä kenenkään ihan kokonaan tietääkään... onhan Nukkuvien sellainen työslogan ollut "Nukkuvat - vakava huumoripuolue".

Pääasia että perusta on vahva - isänmaamme vakavan ylipolitisoitumisen ja kaverisosiaalikapitalismin haastaminen aivan uudella tavalla kokonaisuuden, rohkeuden ja maalaisjärjen avulla. Agendalla, jolla jokainen suomalainen on voittaja pl. ehkä ne jotka meitä nyt kuppaavat - oikeastaan hekin saavat jatkossa tilaisuuden näyttää kykynsä jos heillä sellaisia on tasa-arvoisessa olosuhteissa.

Isänmaamme tarvitsee uuden pelin - sitä ei yksikään toinen puolue sano, koska ne pelaavat vanhaa vanhoilla säännöillä oma valtaholismi edellä. Ne eivät uskalla, tykkäävät niin omasta vallastaan tai mahdollisuudesta siihen, etteivät mitenkään "halua pilata mahdollisuuksiaan".

Nukkuvat ei rakennu mitenkään tuolle ajattelulle!

Onhan se suomalainen latistus niin luissa ja ytimissä. Pitää siis tulla ulkoinen uusi voima joka uskaltaa, eikä muokkaa missiotaan sen mukaan vain millä menestyy vaan mitä Suomi oikeasti tarvitsee. Kävi miten kävi. Juuri tämän vuoksi pitää olla kärsivällinen - meitä ja sanomaamme aletaan pikkuhiljaa kuunnella, ymmärtää että se on jotain oikeasti uutta.

Siinä vaiheessa kun joku valtamediassa ei enää haluakaan kuoliaaksivaieta Nukkuvia ja työtäni voi alkaa tapahtua hyvinkin nopeasti. Ja onhan some. Ja onhan meillä suunnitelmat tehdä rahaakin. Kaikkea ei vain hetkessä pysty - on tämä maa niin latistettu ja aivan täynnä nykysysteemin portinvartijoita.

Etulinjassa oppii parhaiten - ja siellä on aina tilaa jokaiselle!

Eikä tämä ole mikään pikku juttu sillä jos emme kykene muutokseen lopputulema voi hyvinkin olla jotain sellaista mitä koimme sata vuotta sitten talvella 1918.

Sanoisinko vielä lopuksi, että näin syntymäpäivän kunniaksi oikein mukava kuulla, kiitos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset