Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Vain ”nukkuva vallankumous” voi räjäyttää nykysysteemin

Eilen julkaistu Ylen puoluegallup meni monen mielestä kuin höyryjuna samaan kuolettavan tylsään suuntaan mistä edellinen gallup antoi jo viitteitä – "Vanhojen puolueiden vastaisku" otsikoi Yle. Itse näen asian kuitenkin eri valossa kuin moni muu nykysysteemiä haastava.

Paradoksaalista, mutta juuri suomipolitiikan ”ikuisessa muuttumattomuudessa” todennäköisesti piilee (ainoa) suuren muutoksen mahdollisuus?

Paluu ”tuttuun ja turvalliseen” on samalla näyttö siitä, että ihmiset tarvitsevat jotain oikeasti uutta ja kaikille hyvää, kokonaisuudesta, rohkeudesta ja maalaisjärjestä lähtevää. Sitä ei vain ole ollut tarjolla. Myös suomalainen valtamedia on tehnyt kaikkensa ollakseen kertomatta uusien tuulien puhaltamisesta valtapuoluesuomen ulkopuolella – olen saanut tästä turhankin omakohtaista kokemusta viime vuosina.

Syy siihen miksi jaksan kaikesta huolimatta tehdä tätä kovaa ja usein varsin epäkiitollista työtä kansalaisaktivistina Unitas kansanliikkeessä, ruohonjuuritason presidenttiehdokkaana ja Nukkuvien puolueen puheenjohtajana johtuu siitä, etten ole koskaan menettänyt uskoani suomalaiseen vaikka nykypolitiikkaan en ole uskonut enää pitkään aikaan.

 

***

Suomalaisen intuitio sanoo, että yhden asian Perussuomalaiset eivät ole oikeasti uutta ja kaikille hyvää, saati loikkariministereistä koostuva Sininen tulevaisuus tai että pesunkestävän puoluepolitrukin puheenjohtajakseen kesällä valineet Vihreät ei oikeasti edusta todellista muutosta. Touko Aallon kokemattomuus kaikessa muussa paitsi politiikassa tai hänen takavuosien symppaus kommunismin oppikirjojen kanssa tuskin auttavat Vihreitä tavoittelemaan seuraavaa pääministeripuolueen asemaa?

Muiden pienpuolueiden ongelmana nousta uuden ajan valtapuolueiksi näen niiden liian suppean kohderyhmän ja/tai ongelmallisen fokuksen agendapuolella. Niillä tuntuu olevan myös suuri kiusaus miellyttää isompia puolueita ja suomalaista valtamediaa. Todellista suomisysteemin haastamista ei silloin uskalleta tehdä kun on liian kova into löytää kavereita systeemin sisältä. Ehkä tuo riittääkin, ehkä monen pienpuolueen visiona on saada yksi tai kaksi nokkamiestä ja –naista eduskuntaan ja that’s it?

Mitä suomalaiselle sitten jää jäljelle paitsi Kokoomus, Keskusta tai Demarit?

Jäljelle jää tarve oikeasti uuteen ja kaikille hyvään ”vallankumoukseen”. Suomalainen latistus huomioiden on hassua, että suuresta muutoksesta ja sen tarpeesta puhuvat melkein kaikki, kukaan ei vain uskalla tehdä sitä. Ilmeisesti aivan liikaa menetettävää jos käärii hihat ylös? Minä olen käärinyt hihat ylös ja on meitä Nukkuvissa jo paljon muitakin hihansa käärineitä.

 

***

Olen kirjoitellut paljon viimeisen kolmen vuoden aikana. Ihan ensiksi kirjoitin mustaa valkoisella sen miksi muutos tarvitaan ja miten se tehdään. Oleellista oli, että syksyllä 2014 valmistunut ”Suomipolitiikan Grand Slam” (Unitas kansanliikkeen ensimmäinen agenda) kypsyi vuosikymmenten omakohtaisen kokemuksen kautta näkemään suomalaisen yhteiskunnan suurimmat epäkohdat.

Toinen oleellinen seikka oli se, että se tehtiin riittävän syrjässä politiikasta, ulkopuolisena oikeastaan, vailla kytkentöjä nykysysteemiin tai tarvetta miellyttää ketään siinä. Tuollaiset ovat täydelliset olosuhteet yhteiskunnalliselle innovoinnille – onko yksikään johtava valtapuoluepoliitikko koskaan ollut vastaavissa olosuhteissa?

Nimitämme muutosta ”nukkuvaksi vallankumoukseksi”.

Sen tekijöinä tulevat olemaan ne, joille nykyiset valtapuolueet eivät kykene tarjoamaan muutosta heidän omaan elämäänsä. Nukkuvien tavoitteena on tehdä suomalaisen elämästä enemmän yksilöstä itsestään lähtevää ja arvokkaampaa ilman turhaa nöyryyttämistä, taloudellisesti menestyvämpää, oikeudenmukaisempaa ja turvallisempaa.

Nukkuva vallankumous antaa kullekin meistä mahdollisuuden olla oman onnemme seppiä reilun pelin hengessä, ilman että ketään jätetään missään olosuhteissa jos elämäntilanne on sellainen. Todellista ”mahdollisuuksien tasa-arvoa” ja ”kaveria ei jätetä” -henkeä, ei vain sanoissa vaan teoissa.

Toimiva suomalainen kansalaisyhteiskunta – ”Onnellinen Suomi Finland.”

Siinä missä nykyiset valtapuolueet haluavat häärätä joka paikassa Nukkuvat ymmärtävät myös sen, että oleellista on päinvastoin ottaa politiikka pois kaikkialta sieltä missä se vain sekoittaa asioita. Politiikka itsessään on kyettävä haastamaan, jotta pääsisimme eteenpäin isänmaamme asiassa. Tähänkään ei valtapuolueilla ole mitään ymmärrystä saati halua eikä muilla puolueilla uskallusta.

 

***

Nukkuvien puolue – Nukkuvat vie hyvän muutoksen Arkadianmäelle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Keräämme kannattajakortteja ja etsimme eduskuntavaaliehdokkaita täyttä häkää. Teemme työtä ihmisten saamiseksi mukaan heitä sopivasti haastamalla, ison kuvan kirkastamista, resurssien haalimista, somea jne arkista puurtamista ja väliin ei niin arkista.

Nukkuvan vallankumouksen tekijät eivät enää jatkossa ole politiikkaan uskonsa menettäneitä ja yhteiskunnallisesti syrjäytyneitä, kaikkea muuta. Nukkuviin voi tulla mukaan monelta eri suunnalta paitsi äänestämättömistä, mutta myös nykyisistä valtapuolueista, etenkin kaikki liikkuvat äänestäjät. Nukkuvien potentiaali on valtava – tehdessämme asiat oikein ja kärsivällisesti nukkuvien jytky on vain ajan kysymys.

Meillä ei ole rahaa, vielä, mutta meillä on jotain paljon tärkeämpää, meillä on uudenlainen visio muuttaa isänmaatamme. Se perustuu kokonaisuudesta ja rohkeudesta lähtevään todelliseen hyvään muutokseen eikä edunvalvonta- ja puolueajattelusta lähtevään nollasummakakunjakoon, kaverisosiaalikapitalismiin ja ylipolitisoitumiseen. On aika tuoda Suomi 2000-luvulle.

Arvoisa Puheenvuoroni lukija, sinut on juuri haastettu mukaan nukkuvaan vallankumoukseen! 

 

***

3.11.2017

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

"Suomettumisen aika on ohi..." (osa I/II - Venäjä) - 14.9.2017

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

No niin ollos hyvä. Meni taas arkisemman ahertamisen puolelle kun aloin pohtia onko se "nukkuva vallankumous" vai "nukkuvien vallankumous".

Muutin jo otsaketta mutta sitten vaihdoin takaisin "nukkuva vallankumous" - muutamme käsitteitä ja jotta voimme tehdä sen meidän on oltava hyvin tiedostavia itse ensimmäisenä niistä.

Nukkuvien ei enää jatkossa tarvitse nukkua Ruususen ikiunta ja jos onnistumme nousemaan isoksi menevät käsitteet uusiksi laajemminkin. Siitä lähdetään.

Niin tai näin, ainakaan kukaan ei taatusti unohda puolueemme nimeä!? ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

"Paradoksaalista, mutta juuri suomipolitiikan ”ikuisessa muuttumattomuudessa” todennäköisesti piilee (ainoa) suuren muutoksen mahdollisuus?"

Miten tämä tehdään? Siten että Nukkuvien puolue - Nukkuvat edustaa hyvin laajaa ihmisryhmää sillä Nukkuvat keskittyvät vain ja ainoastaan "suomisysteemin sisäiseen haastamiseen" -

"Onnistuaksemme meidän on löydettävä toinen toisemme. Meidän on kyettävä haastamaan oma ajattelumme ja keskityttävä vain oleelliseen eli suomisysteemin sisäiseen haastamiseen. Nukkuva vallankumous ei ole mahdollinen jos sekoilemme Nato, Eu, euro, markka, mamu/matu jne asioissa siltä osin kun ne eivät liity suomisysteemin sisäiseen haastamiseen.

Asioista voi olla perustellusti eri mieltä ja jos riitelemme keskenämme vääristä asioista, on se juuri sitä mitä väärä eliittimme meidän haluaakin tekevän. Siksi nuo asiat eivät tule lainkaan ohjelmaamme, mutta kannatamme suoraa demokratiaa ja kansanäänestyksiä niistä."

(Löytyy täältä - http://nukkuvat.fi/nukkuva-manifesti/ )

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Nyt ei muutosta saada aikaan pienillä viilailuilla. Nyt Uuden Puolueen (parempi nimi kuin nukkuvat) on lähdettävä ajamaan todella suuria muutoksia. Olen suositellut sinulle jo aikaisemminkin edesmenneen Matti Hyryläisen (1942-2013) kirjoituksia, joihin alla linkit. Kirja "Uusi yhteiskuntajärjestelmä " tulossa korjattuna myyntiin lähiaikoina ja myös kotisivuille nettiin.

http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi
mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/mhyrylainen

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kristiina - tutustun ehdottomasti.

Nukkuvien puolue - Nukkuvat. Eli Nukkuvat (nukk.) Ei se ole hetken mielijohteesta valittu nimi. Se voi ihan ensimmäisenä tehdä reaktion että mikäs muutospuolue tuo tuollainen on, mutta sitten kun oivaltaa mistä siinä on kyse niin päinvastainen mielikuva voittaa nopeasti ja ei sitä enää muistele.

Haluamme muuttaa myös käsitteitä. Niiden, jotka eivät ole kiinnostuneita politiikasta (nyk. siis nukkuvat äänestäjät) syystä tai toisesta on tultava mukaan muuttamaan isänmaan kurssia oikeaan suuntaan. Nukkuvien puolue - tarkoittaa siis jatkossa yhteiskunnallisesti heränneitä. LISÄKSI ovi on auki liikkuville ja kaikille valtapuolueisiin kyllästyneille. Oikeasti potentiaali on todella iso.

Ja tuskin unohdit puolueen nimeä - et koskaan enää unohda. Mieti mikä etu sekin?

http://nukkuvat.fi/kymmenen-pointtia/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset