Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Lakkautetaan YLE, Keskisuomalainen, Alma Media ja Sanoma Oyj..?

Mauri Pekkarinen repi pelihousujaan pari päivää sitten Facebook seinällään

”Olen ollut luja koko kansan YLE:n puolustaja. YLE, joka on eduskunnan yleisradioyhtiö, ei hallituksen eikä suuremman tai pienemmän rahan, on historiallisesti katson ollutkin puolustamisen arvoinen.

Osaltaan asenteeseeni on varmaan vaikuttanut sekin, että olin aikoinaan 10 vuotta YLE:n hallintoneuvoston jäsen, joista vuosista neljän ajan toimin hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Viimeiset puoli vuotta on muuttanut asennettani YLE:a kohtaan roimasti. Tapahtumat tiedätte. Viimeisin niistä oli YLE:n lippulaivana pidetyn ajankohtaistoimituksen tämän illan a-studio: Persujen hajoamisen jauhaminen ja pääministerin mollaaminen tilanteessa, jossa ympäröivä maa ja maailma suorastaan pullistelee tärkeitä uutisaiheita ja analysoitavia asioita.

Lauri Kivinen, oletko ajan tasalla? Katsotko itse YLE:n ohjelmia? Miten selitän kohtuullisen kokeneena poliitikkona, että YLE:a pitää tukea?

Mauri Pekkarinen”

 

***

Parahin pikkuserkku, Mauri, oletkohan koskaan pitkän poliittisen urasi sokaisemana tajunnut millainen suomisysteemin toteemipaalu YLE:stä on kasvanut? YLE:n suurin saavutus on ilmeisesti siinä, että se kykenee parhaimmillaan jotenkin haastamaan kulloisenkin Arkadianmäen valtapuolueen – jotain sellaistahan näemme nyt sipilägateen liittyen?

Mutta eihän se riitä mihinkään!

Suomalainen poliittinen kulttuuri on vuosikymmenten saatossa rakentunut täysin valtapuolueet edellä. Sen toimijoihin (ml. valtamedia) on iskostunut käsitys, että kaikki yhteiskunnallinen kehittäminen tulee niiden kautta tai korkeintaan Arkadianmällä edustettujen puolueiden ja niiden sidosryhmien kautta – ei todellakaan tule. Parhaat ideat ja agendat syntyvät jossain ihan muualla, mutta yleensä ne eivät pääse koskaan esille suomalaisten tietoisuuteen inhodemokratiamme estäessä sen, saati että niiden kehittäjät pääsisivät kunnolla julkisuuteen.

Kiitos valtapuolueiden ja valtamedian Suomi todellakin on ”yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa”!

Mauri, nyt kun moni muukin yhteiskunnallisia asioita seuraava haluaisi ajaa alas verovaroilla pyörivän ”eduskunnan yleisradioyhtiön” YLE:n (valtapuoluepoliitikkona sinä et sitä koskaan tule tekemään) niin miksei samaan syssyyn voisi lopettaa myös Keskisuomalaisen, Alma Median ja Sanoma Oyj:n – olisipahan suomimedian iso ongelma kerralla ratkaistu?

Millaisena nykytouhu näyttäytyy valtapuoluekuplan ja puoluetukien, lehdistötukien jne korruptioresurssien ulkopuolella? Urheilumiehenä annan sinulle tennistermein kuvatun (sori pesäpalloa en osaa) omakohtaisen esimerkin eduskuntavaalikeväältä 2015. Sanomalehti Keskisuomalainen ja sen päätoimittaja Pekka Mervola veivät minua tuolloin kuin pässiä narussa. Ja ovat vieneet sen jälkeenkin naurettavuuteen asti, toistaiseksi.

Mauri, Keskisuomalainen on rähmällään sinun edustamaasi puolueeseen Keskustaan päin niin paljon, että lähtee tukka päästä minultakin. Olen jo vuosia ollut suomalaisen valtamedian kuoliaaksivaiennuksen kohteena. Sitä olen ollut erityisesti omassa kotimaakunnassani ja se valtamedia on Keskisuomalainen Oyj kaikkine maakunnassa vaikuttavine eri medioineen – juuri muuta mediaahan Keski-Suomessa ei enää olekaan?

Sinulla ja puolueellasi lienevät pullat huomattavasti paremmin uunissa täällä Keski-Suomessa?

 

***

Politiikkaan tullessani (pakotettuna) luulin, että meillä olisi kunnianhimoista yhteiskunnallista riippumatonta journalismia, joka etsii uutta Arkadianmäen ulkopuolelta – nyt tiedän, ettei sellaista ole olemassakaan. Vieläkin kyselen jatkuvasti itseltäni miten se on mahdollista kun luulisi tuon nimenomaan olevan median tehtävä?

Isänmaamme on yhäkin paljolti se suomettunut ”1/3 Neuvostoliitto”, jollaiseksi se pääsi sodan jälkeisten vuosikymmenten jälkeen kehittymään. Kapellimestarina oli Maalaisliitto-Keskusta ja Kekkonen, tosin oli niitä muitakin jokaisessa valtapuolueessa. Itse käytän termiä ”sisäinen suomettuminen”, sillä valtapuolueiden luomassa väärässä pelissä ei edes tarvita Moskovaa.

Millainen asiamies onkaan Keskustan takapiru Pekkarinen Keskisuomalaisen päätoimittaja Mervolalle ja toisaalta Mervola Pekkariselle?

Asetelmasta ei sovi unohtaa myöskään Kangaskorven sukua, joka on Keskisuomalaisen suurin omistaja nykyisin ja piikkipaikoilla pörssiyhtiössä. Pekkarinen, Mervola ja Kangaskorvet kaikki ovat lähteneet maailmalle Keskustan kannatusalueen ytimestä Keskisuomalaisen levikkialueen maaseutupitäjistä. On tärkeätä tajuta sekin, että Keskisuomalainen Oyj on nykyisin paljon enemmän kuin vain sanomalehti Keskisuomalainen, sillä se omistaa kymmeniä paikallislehtiä, Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat ja monia pienempiä maakuntalehtiä.

Nykyisin Keskisuomalainen Oyj hallitsee varmaankin puolta suomimediasta?

Miten keskeisesti Mauri Pekkarinen liittyy mediakonserni Keskisuomalaisen ja Keskustan jo pitkään harjoittamaan ”riippumattomaan” kansankus... ööh... siis yhteiskunnalliseen journalismiin? Sellaiseen, jossa Keskisuomalaisen tehtävä on ostaa maakunta- ja paikallislehtiä ja kasvaa bisneksenä sekä samalla tarjota oiva alusta keskustalaiselle piilopropagandalle, jota väliin tuntuu olevan kovin vaikea piilotella? Sellaiseen, jossa Keskustan tehtävä on luoda edellytyksiä Keskisuomalaisen kasvustrategialle ja pysyä vallassa suurelta osaltaan juuri Keskisuomalaisen avulla – ilmeisen hyvät synergiat veljeksillä siis kunhan ei vaan jää kiinni, win, win, win?

Suomalainen on se joka häviää.

 

***

Sanoman ja Alma Median kytkentöihin en ota kantaa tässä blogissani sen enempää, mutta siellä sylttytehdas toimii Kokoomuksen suuntaan. Saattaa listastani puuttua pari muutakin suurehkoa media-alan toimijaa, joilla on toiminnassaan samaa logiikkaa, mutta se ei ole oleellista ongelman ymmärtämisen kannalta.

Kaikkein suurimpia mediahirvityksiä Suomessa eivät suinkaan ole väitetyt pienet ”valemediat” vaan nimenomaan YLE, Keskisuomalainen, Alma Media ja Sanoma Oyj.

Miksikö? Siksi että muut mediat eivät uskottele olevansa riippumattomia vaikka eivät sitä olisikaan. Ne ovat siksi paljon rehellisempiä kuin nämä laupiaat samarialaiset ja pyhät pietarit, jotka julistavat jättäneensä entiset kytkentänsä puolueisiin ja alkaneensa ”riippumattomiksi” – minulle tuollainen on pelkkä vitsi, mutta massoihin ja äänestäjiin se uppoaa valtavien resurssien avulla heittämällä.

Ongelman ratkaisu olisi jos jokainen em. nykyisistä valevaltamedioista jatkossa osoittaisi mediassaan täysin puolueetonta tilaa Arkadianmäen ulkopuolisille toimijoille. Mitään (oikeaa) vihapuhetta niiden ei tarvitse edistää, mutta suomisysteemin rakentavaa haastamista kylläkin.

Kyse ei ole vain blogien tai mielipidekirjoitusten sallimisesta vaan myös toimituksellisesta aineistosta, jota pitäisi tehdä tasapuolisesti. Vain noin ko. mediat olisivat oikeasti riippumattomia ja voisivat harjoittaa ruohonjuuritasolta lähtevää tutkivaa yhteiskunnallista journalismia. Jos jotain asianosaista sattuu asia suomalaisen sananvapauden nimissä (ml. ”oikeus omaan yleisöön”) kiinnostamaan, autan mielelläni.

Uutta lainsäädäntöä ei edes tarvittaisi jos vain tahtoa olisi olemassa.

Jos muutos todelliseen riippumattomuuteen ei mitenkään onnistu, on mediataloilla olemassa vielä toinenkin hyvä vaihtoehto tehdä asiat reilusti ja läpinäkyvästi. Silloin pitäisi yksinkertaisesti vain palata vanhaan systeemiin, jossa asiakas aina tietää minkä puolueen äänenkannattaja ko. media on, fair play kaikille, sitä saat mitä tilaat.

 

***

17.11.2017

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com (ml. kannattajakorttikeräys)

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

 

***

”Presidenttiblogini”:

"Suomettumisen aika on ohi..." (osa I/II - Venäjä) - 14.9.2017

Kannattajakorttikeräys on alkanut - 21.1.2017

Petri Hirvimäki – pienpuolueiden yhteinen presidenttiehdokas? - 17.10.2016

Donald Trump vs. Petri Hirvimäki - 19.8.2016  

Koko kansan Nato - 20.4.2016

”Petri presidenttiehdokas” - 21.3.2016

Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen! - 26.1.2016

Avataan suomipolitiikan ”kolmas rintama!” - 12.1.2016

”Peliitta” – eduskuntavaalien 2019 ruskea hevonen? - 2.1.2016

Suomalaisen syvä inho – 10.12.2015  

Presidenttiehdokas Hirvimäen itsenäisyyspäiväpuhe 6.12.2015

Superpowers Dealing with The World in Syria 8.10.2015

Poika, jonka isä halusi Suomen presidentiksi 16.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Millä eväillä varsinkin Keskisuomalainen, Alma Media ja Sanoma Oyj lakkautettaisiin?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Seija - ei niitä voi lakkauttaa, mutta ne voi ja pitää haastaa! Blogissani on kaksikin ihan hyvää keinoa siihen siellä viimeisessä jaksossa.

Jos ei nuo kelpaa niin sitten ainakin minä lakkauttaisin. Suomen yksi kaikkein suurimmista ongelmista ei suinkaan ole "valemedia" vaan "valevaltamedia" ja sen järkyttävä yhteiskuntaa moraaliseen rappioon ajava kaksinaismoralismi.

"Yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa" - sitä Suomi on niin kauan kuin tämä tilanne vallitsee.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kumpi hokema, vai molemmat sopii Maurin tilanteeseen ?

- se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa
- omat koirat purivat

Ei muuten ihme, että Mauri toimii edelleen, kuten nukkavierulla - 70 luvulla. Silloinhan Mauri aloitti kansanedustajana.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jouko - sanopa muuta! Tuo Maurin kirjoittelu on sitä suomisysteemin sisäistä "mukahaastamista", jolla uskotellaan kansalle että suomisysteemi toimii. Yle on tuossa leikissä ihan keskiössä ja jokainen poliitikko tietää leikin ja sen että joskus on maltettava odottaa hieman vuoroaan.

Muutos on niissä ja parhaat ideat, joille ei tule vuoroa koskaan nykypelissä - siksi oleellista on tajuta räjäyttää koko nyky systeemi ja luoda uusi tehokas ja tasa-arvoinen yhteiskunnallinen päätöksenteon alusta. Olen sitä jo aloitellut -

http://www.e-liike.net/images/unitasagenda2015.pdf

Ja näin muutos vietäisiin sinne Arkadianmäelle - www.nukkuvat.fi

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Laitoin myös pikkuserkulle linkkiä blogista. Katsotaan viitsiikö vaivautua laittamaan medialle? Ilmaisesta konsultoinnistahan tässä pitäisi niitä laskuttaa... ;-)

Mervola tämän lukee, sen ainakin tiedän.

Poliitikkojen ja vallanpitäjien tehokkain ase on pitää olosuhteet sellaisina ettei tarvitse reagoida yhtään mitenkään.

Sen he totisesti osaavat tässä maassa.

Petteri Hiienkoski

Puolustan sananvapautta. Mediavallan keskittyminen on sen pahimpia vihollisia. Toivon että Suomeen saataisiin monipuolinen ja moniarvoinen valtiosta riippumaton mediakenttä, joka tarjoaa suomalaisille todenmukaista ja kriittistä tietoa maailmasta ja etenkin valtiovallan toiminnasta. YLE tulisi uudistaa sen mukaisesti.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Petteri - kuten huomaat meillä on isoja yhteisiä nimittäjiä!

Mitäs jos miettisit Nukkuvien strategiaa oikein kunnolla - siellähän ne eroavaisuudet on jätetty pois ja keskitytään vain kaikkein oleellisempaan.

Valtamedian järkyttävä rooli inhodemokratian ylläpitäjänä on sellainen.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Ottamatta kantaa tai yhtymättä Hirvimäen ja Sirsan kirjoituksen jokaiseen sivuhaaraan voi sanoa että kirjoituksen antama iso kuva on erittäin huomionarvoinen ja hyvänsuuntainen.

"Parhaat ideat ja agendat syntyvät jossain ihan muualla" kuin valtapuolueissa, sanoo Hirvimäki. Hyvä huomio. Toki havaintoa pitää täsmentää eli missä parhaita ideoita syntyy. Varmaa on että valtapuolueet ja valtamedia tietoisesti vaientavat niille epämiellyttävää ideointia. Joko vaikenevat sellaisesta tyystin tai hämäysmielessä silloin tällöin alanurkassaan julkaisevat jotain pientä ja heidän kannaltaan vaaratonta.

"Miksei YLE:n kanssa samaan syssyyn voisi lopettaa myös Keskisuomalaisen, Alma Median ja Sanoma Oyj:n", kysyy Hirvimäki. Loistava kysymys. Luetteloon on lisättävä MTV, Bonnier, Sanoman Nelonen. Perusteluiksi pieniä esimerkkejä:

Keskisuomalainen ja Mervola äskettäin ivasivat 1970-luvun yritysdemokratiakeskustelua ja hehkuttivat päätoimittajan ja omistajien (KS: Kangaskorvet) yksinomaista valtaa. Tuon jutun luettuani oli selvää: ikuiset hyvästit Keskisuomalaiselle.

Helsingin Sanomat ja Sanomakonserni on suomalaisen valtapolitiikan ja valtainstanssien ehdoton äänitorvi ja propagandisti. Alanurkissaan se voi joskus hämätä muka moniarvoisuutta ja "riippumattomuutta" mutta oikeasti Sanoma on valtakeskittymien totaalinen äänenkannattaja, kaikkea muuta kuin riippumaton. Kuinka kehtaa sellaista väittääkään, pitää meitä tyhminä.

Almamediaan, Aamulehteen, Uusi Suomi-verkkolehteen pätee sama mikä Sanomaan. Aamulehti lopetti avoimen blogialustansa.

YLEstä esimerkkinä voi mainita että yhteiskuntatoimituksen esimieheksi nostettiin Image-lehdestä - mikä lie - oikeistosävyinen ivailija. Ja uutistoimituksen päälliköksi Aamulehden päätoimittaja Jokinen. Yle miehitetään oikeistohenkisellä (jonka vastakohta ei ole vasemmistolainen) pinta- ja poppariporukalla. Tv:n höpöohjelmia ei jaksa katsoa.

Vaihtoehtona valtapuolueille, valtamedialle ja talousvallalle on kansalaislähtöinen tutkiva journalismi. Nykyään sitä kutsutaan epämääräisesti ja pilkkaavasti someksi (sosiaalinen media). Kansalaisjournalismi (kansalaistieteen kanssa) on kehittymässä oleva, kasvava, muotoutuva. Tieteilijöiden kielellä sitä voisi kutsua kommunikatiiviseksi demokratiaksi. Siltä suunnalta löytyy tulevaisuus. Kuolkoot Ylet, Sanomat, Almat, Keskisuomalaiset ja kaikki.

Hupaisa tapaus: Helsingissä Supermarketin kassalta nappaat käteesi Helsingin Uutiset. Minkä konsernin lehden nappaat? (Vastaus: Kangaskorpien, Keskisuomalaisen.)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Juhani - sinulla oli paljon hyviä näkökulmia.

"Vaihtoehtona valtapuolueille, valtamedialle ja talousvallalle on kansalaislähtöinen tutkiva journalismi. Nykyään sitä kutsutaan epämääräisesti ja pilkkaavasti someksi (sosiaalinen media). Kansalaisjournalismi (kansalaistieteen kanssa) on kehittymässä oleva, kasvava, muotoutuva. Tieteilijöiden kielellä sitä voisi kutsua kommunikatiiviseksi demokratiaksi. Siltä suunnalta löytyy tulevaisuus. Kuolkoot Ylet, Sanomat, Almat, Keskisuomalaiset ja kaikki."

Tämä on hyvä suuntaus ja tuo lisää tasa-arvoa viestin saamiseen kavereiden tai vain yhteiskunnallisia asioita harrastavan pienen piirin ulkopuolelle... tulevaisuudessa asian painavuus voi aivan erilailla korreloida sen kanssa miten se pääsee julkisuuteen? Jos yhteiskunta on innovatiiinen paras agenda voittaa. Vielä olemme siitä valovuoden päässä.

Vielä nykyisin on meillä jotka sometamme paljon on väärä kuva siitä että viestimme tavoittaa... omissa ystävissäni on paljon niitä joilla ei ole edes Facebook tiliä saati että ihmiset seuraisivat yhteiskunnallisia asioita somessa. Etu on vieläkin massamarkkinoinnin ja pakkosyötön puolella eli sillä että sopivin välein tulee mainontaa perinteisissä medioissa tai sitten piilomainontaa jota systeemi suoltaa kaikin tavoin... ja vaikenee niistä uusista jutuista.

Jos noilla konserneilla on 2 miljardia euroa muskeleita ja vielä nykysysteemin tuki päälle - onhan se melkoinen taistelu.

MUTTA SE ON EHDOTTOMASTI KÄYTÄVÄ ISÄNMAAMME EDUN NIMISSÄ!

***

"Hupaisa tapaus: Helsingissä Supermarketin kassalta nappaat käteesi Helsingin Uutiset. Minkä konsernin lehden nappaat? (Vastaus: Kangaskorpien, Keskisuomalaisen.)"

Aivan... terveisiä Kangasniemeltä! Keskisuomalainen on todella iso toimija nykyisin. Miksi minua v*****aa homam ihan täysillä liittyy paljon myös siihen että mitä luulet Juhani millaista pelleilyä on Keski-Suomen osalta vaalit... eihän siinä ole demokratiasta tietoakaan.

Mutta meidän "kansalaisjournalismin" edustajien pitää olla ovelia!!! Todellakin tämä Keskisuomalaisen ja Keskustan strateginen alianssi on nostettava keskusteluun. Auttakoon meitä siinä myös muut (valta)puolueet, että jotain hyötyä niistäkin. Pienpuolueet myös - valitettavasti niillä tuntuu olevan pelko perseessä ja olen havainnut jopa mielistelyä että valtamedian hyväksynnän saisivat.

JOs se oma henkilökohtainen kansanedustajanpesti on se juttu niin Suomi ei muutu koskaan. MUTTA - jos suomalainen itse ymmärtää olevansa kriittinen muutoksentekijä. Silloin kaikki on mahdollista.

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Huomasin että oli minulla väärä termi vastauksessani - nyt oikein, kansalaisjournalismi

Osuva nimi käsitteelle!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pelastakaa työmies Matti Putkonen!

Näyttää siltä että häntä on persujupakassa käytetty likaisen työn tekijänä todellisten suunnittelijoiden piileksiessä hänen selkänsä takana.

Petrillä olisi tässä kuninkaantekijön paikka, presidenttiehdokkaalla.

Vaikka kyllähän kaikki tulee julki joka tapauksessa, ajan myötä.

Muistan hyvin shokkini Petrin alkaessa komennella minua kokoamaan esikuntaa näyttöruutu kautta kampaanjaansa varten. Jotakin samaa taisivat Soinin porukat kokea puoluekokouksessa, päätellen tämän päivän Ilta-Sanomista.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - luin sen Iltiksen jutun minäkin. Myöhemmin voin omissa muistelmissani kertoa olleeni minäkin paikalla tuolla legendaarisella terassilla persujen puoluekokouksen jälkeen. Tosin olin Timo Soinin viereisessä pöydässä kun kaveri tuli moikkaamaan "Nukkuvien hollituvan" yhteydessä. Oli sellainen tapahtuma siinä jälkilöylynä kun vatutti se että en koskaan päässyt puheenjohtajakisaan.

Tarkkailin porukkaa ja aika ryytyneeltä se näytti. Tosin puhuimme Nukkuvista aika intensiivisesti omassa pöydässämme.

"– Näin edustajiamme neljältä hotellin terassilla. Joku kylänmies tarjosi meille kaljat. Kun se oli hakemassa oluita, kysyin Timolta (Soini): Mitä nyt seuraavaksi? En tiedä, hän vastasi, en osaa sanoa.

– Pääministeri oli yrittänyt tavoitella Timoa, mutta ei saanut häntä kiinni. Sitten Juha (Sipilä) soitti minulle. Hän oli Virossa pelaamassa futista ja tapaamassa kollegaansa. Hän kysyi, miltä siellä näyttää. Sanoin, että tyrmistys on kovaa. Hän sanoi, kerro terveiset tutuille, mutta ei hän osannut muuta oikein sanoa. Hän sanoi, että yrittää vielä Timoa vielä tavoitella. "

Ja kyllähän minäkin reagoin tilanteeseen - maanantaina - tiistaina aamupäivällä soittelin muutamat puhelut persuille kuhinan tietäen ja olin työstämässä tätä blogia kun huomasin että sitä on muutettava. Julkaisu viivästyi sitten pari päivää.

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2386...

Tarjous on muuten vieläkin voimassa!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Piiri pieni teillä pyörii: Sinä, Putkosen Matti ja Luukkasen Arto. Mutta kuka maksaa viulut?

Minulla on oma tulkinta blogissani 17.6.2017:

Vapaaehtoisten hullujenhuoneelta

Olen viime päivinä mailannut monelle ns. vaikuttajalle kirjoittaneeni 4.3. presidenttiehdokas Petri Hirvimäen US- blogissa:

"Rongan sonni for President

Jokunen kesä sitten HS:n Marko Junkkari hekumoi Timo Soinin keksimästä Rongan sonnista sattumalta VM: n hakiessa Suomen edustajaa Maailmanpankin johtokuntaan. Odoteltiin yllätyshakijaa jota ministeri Urpilainen haastattelisi ministeriön pimennettyjen ikkunoiden takana."

Seuraavana päivänä 5.3. Timo Soini ilmoitti blogissaan ettei pyri perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Alkoi perussuomalaisten hillitön junttaus tavalla joka oli minulle tuttua Hirvimäen komentelusta: ala kokoamaan hänelle esikuntaa, suoranaista  terroria nettiä pitkin.

Maanantaiaamuna 12.6. lähetin sähköpostia
“Ilmoitan omasta ja Rongan sonnin puolesta ettei kumpikaan pyri presidentiksi”
vast. ott: Antti Rinne, Marko Junkkari, Jutta Urpilainen, Timo Soini

Tiistaina 13.6. Kasarmintorilla majaileva Pään esikunta pyöräytti Juha Sipilää Turun taivaalla.

Petri Hirvimäki ei ole kuka hyvänsä kylähullu, vaan Sveitsissä asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Ketkä hänen kuiskuttelijoina toimivat, sitä en tiedä. Ainakin vuosikymmenen ajan olen lähetellyt presidenttieainesmies - emailia, ilman palautetta mm. Risto E J Penttilälle, everstin pojalle.

Olin joskus viitannut somessa sotien jälkeisen läntisen itsekritiikin löytäneen Sveitsin hallintomallin tuhkasta nostettavan Euroopan malliksi: mitä kevyemmät ideologiset hallintorakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä. Sitten pyöräytettiin Sveitsin mallin maininnut James Hirvisaari eduskunnan parvella ja nostettiin tukasta pystyyn “sveitsiläinen” Anne Berner.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #12

Timo Soini näytti ottavan Rongan sonnin ilmoittautumisen niin vakavasti, että heitti ilmoille ajatuksen miksipä sonni ei tulisi hänen ehdokkaakseen, eikä suinkaan "toisten kukkarolla elävien demareiden".

Junttauksen mestari Putkonen ilmoitti sitten Huhtasaaren tuovan kisaan värikkyyttä. Sitähän sonnikin oil kaipaillut.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #12

Kiitos Heikki - odotahan kun päästään vielä laskemaan rahoja sellaisen "pienen rahoituskierroksen" jälkeen.

Siinä on Kokoomuskin ihmeissään.

Ei kaikkea kerralla kuitenkaan;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset