Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Kansalaispalkka nyt! -aloite haastaa perustulon ja perustilin

Kansalaisaloitteemme Kansalaispalkka nyt! on tänään julkaistu. 

Esittelemme suomalaisille "Nukkuvien kansalaispalkkamallin" 800/400 €/kk, joka pohjautuu paljolti jo kolmen vuoden takaiseen työhömme ensin Unitas kansanliikkeessä. Kansalaisaloitteessa on lainsäädännöllinen puoli tuotu eri tasolla esille kuin aikaisemmin mitä olemme esittäneet.

Uskomme kansalaispalkkamme pärjäävän erinomaisen hyvin vertailussa Vihreiden "perustulolle" 560/0 €/kk ja Kokoomuksen "perustilille" 600/0 €/kk. Eikä kyse ole vain rahasta ja sossun oven sulkemisesta, vaan siitä, että Nukkuvien kansalaispalkkamalli on kokonaisuus mitä muut eivät ole - oikeastaan kansalaispalkkamme on itse osa suuremmasta kokonaisuudesta. Aloitteessamme on myöskin juttuja, joita kukaan toinen ei ole Suomessa aiemmin esittänyt. Tarkemmat perustelut löytyvät aloitteesta ja palataan niihin täälläkin myöhemmin.

Tiedän omasta kokemuksestani, että olen nykysysteemin mielestä jatkuvasti "väärä mies" omassa isänmaassani esittämään yhtään mitään yhteiskunnalliseen kehittämiseen liittyvää. Siksi meillä Nukkuvilla ja itselläni ei ole harhakuvitelmia siitä, että joku 50 000 allekirjoitusta tulisi kovin helposti. Toisaalta onhan tässä puoli vuotta aikaa. Heitämme myös medialle ison haasteen kansalaisaloitteeseemme liittyen heti kun presidentinvaalit ovat ohi.

Pitemmittä puheitta tervemenoa tutustumaan ja sähköisesti allekirjoittamaan aloite! Aloitteen lukemisessa perusteluineen voi tovi mennä, mutta kehitystyökin kesti ainakin neljäkymmentä vuotta. Pieneksi kiihdytykseksi sama insertti, minkä laitoin aiemmin Facebookiin:

"Onko Suomesta mahdollista tehdä yrittäjän paratiisi, köyhän taivas ja keskiluokan unelma – kyllä on, jos minulta kysytään!

Ongelma vain on siinä, että minulta ja kaltaisiltani ei nykysysteemissä koskaan kysytä. Mutta hyvät ystävät, mitäs jos vastattaisiin silti? Laitetaanko asiat itse itsellemme kuntoon niin yrittäjälle, köyhälle kuin keskiluokallekin, jokaiselle suomalaiselle ja lopuksi sossunkin ovi ikuiseen säppiin –

sitä perkelettä kun ei sitten enää tarvita!!!?

Kansalaispalkka nyt! -kansalaisaloite odottaa (sähköistä) allekirjoitustasi!

t. Petri Hirvimäki

(ps. valtaholistipoliitikot, väärät virkamiehet, ay-politrukit ja yritystukisisäpiiriläiset… ei se teidän onnelanne taida enää olla…?)"

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2884

 

***

Allekirjoittelemisiin hyvät blogini lukijat!

 

***

19.1.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kansalaisaloite.fi palvelussa on jostain syystä sellainen systeemi että tarvitsee olla 50 allekirjoitusta ennen kuin pääsee varsinaiselle julkiselle listalle.

Eiköhän se ole kasassa tässä pian? Kiitos kannatuksesta jos itse innostut - sähköisesti menee minuutti allekirjoittaa aloite.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2884

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On teillä rahaa jakaa velallako? Kun tekee tiukkaa nykyään maksaa edes työttömille 487e/kk toimeentulotukea.

Eikä köyhille ole ollut varaa edes maksaa lapsilisiä toimeentulotukeen 24 vuoteen-94-18.
Löysittekö Lemminkäisen Sammon?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Marja-Liisa. Ei löydetty vaan käytettiin niitä kolmea mitä aina vaadin käytettäväksi: maalaisjärki, kokonaisuus ja rohkeus.

Systeemin miehiltä ja naisilta puuttuu noista ainakin kaksi jälkimmäistä.

Maalaisjärki käytetään oman vallan maksimointiin suomalaisen kustannuksella!

Saisit sinäkin 800 euroa per kk puhtaana käteen. Lue aloite, siellä on luvut lopussa. Nukkuvien Kansalaispalkkaan voitaisiin rahan puolesta mennä vaikka heti.

Toki se vaatii sen, että tuo poliittinen korruptioraha otetaan kokonaan ensin pois. sellaiseen meillä ei ole varaa.

Siihen hyvään kansalaispalkkaan on!

Juha Hämäläinen

Summat ovat kovin pieniä. On ilmeisesti ajatus, että lisäksi tulee muita tukia.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

Ei ne nyt ihan niin pieniä ole verottomana!

Laske netto. Jos on lapsia niin onhan se valtava korotus nykyisiin lapsilisiin.

Kuten aloite sanoo voi olla, että sinne tarvitaan joku korotettu kansalaispalkka erikoistilanteissa

Asumistuki ja toimeentulotuki siirtymäajalla jää mutta sitten voi lakkauttaa (korotettu kansalaispalkka).

Oikeasti ei meillä ole enää nykyisen kaltaista pakotettua työttömyyttä kansalaispalkka maailmassa!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Neukuissa oli jo käytössä tuo .Valtio maksoi palkan ja Limpun sai kainaloon .
Ei onnistunut sekään.
Miksi olet jakamassa kaikille ilmaista rahaa? Miljonääreillekkin?
1)-Työstä palkka.
2)-Palkasta verot yhteiskunnan ylläpitoa varten.
Muuta tapaa ei ole.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Nukkuvien kansalaispalkkamallissa NIMENOMAAN laitettaisiin markkinatalous toimimaan kaikin puolin.

Aivan väärä vertaus tuo.

Myöskin annettaisiin ihmisten itse päättää elämästään ja rahoistaan ihan eri tavalla kuin nykyisin ilman nöyryytystä ja häpeää - todellista vapautta siis.

Lue se aloite niin tiedät miksi nykysysteemi ei toimi, jos et ole muuten huomannut.

ja tuskin voimme mennä tilanteeseen missä ei mitään tulontasausta, sitäkö ehdotat. Ei se ole suomalaisen ajattelun mukaista.

Tarvitsemme ison muutoksen nykyisestä "kaverisosiaalikapitalismista" "onnelliseen kapitalismiin" ja toimivaan kansalaisyhteiskuntaan, jossa politiikalle on varattu vain se rooli joka sillä kuuluukin olla.

ei yhtään enempää!

Jouko Salminen Vastaus kommenttiin #15

Kansalaispalkalla ja Neuvostoliiton taloudella ei ole mitään yhteistä. Neuvostoliiton tuotanto oli täysin suunniteltua, eikä kysyntä voinut vaikuttaa tarjontaan.

Nykyjärjestelmässä Ilmainen raha jaetaan nimenomaan miljonääreille. Vähintään kohtuullinen vaatimus olisi, että se ilmainen raha jaetaan kaikille tasan. Ilmaista rahaa syntyy Suomen kansantaloudessa noin 5Mrd €/vuosi.

Sosiaaliset avustukset, johon kansalaispalkkakin voitaisiin laskea ei ole ilmaista rahaa, vaan se on kaikki pantattu omaisuutta vastaan. Osa valtion omaisuudesta ja osa veronmaksajien omaisuudesta.

Ilmainen raha syntyy velkamäärän kasvusta. Ensimmäisenä siitä hyötyvät pankit, jotka keräävät rahasta koron, joka 3 prosentin marginaalilla tekee 150 miljoonaa €/vuosi. Tämä korkohyöty summaantuu joka vuosi kun kokonaisvelkamäärä kasvaa.

Seuraava hyötyjä on lainan nostaja. Hän luo rahallaan kysyntää, josta muodostuu työn tarve ja palkanmaksu. Ja vasta sen jälkeen veronmaksu.

Talouskasvu on mahdotonta, ilman, että rahamäärä, eli tässä FIAT järjestelmässä velkamäärä kasvaa (, kuten hyvin tiedätte mm. USA:n velkamäärä on jo valtava).

Yksinkertaisin tapa jakaa se ilmainen raha tasan, on se, että keskuspankki tilittää M0 rahan kansalaisrahana suoraan kansalaisten tileille pankkiin ja pankit lainaavat vain oikeasti olevaa rahaa, eikä tyhjää.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #26

Kiitos Jouko - hyvää pohdintaa sinulla ja olen tähän problematiikkaan törmännyt. Kansantaloutta myös on tullut opiskeltua. Nukkuvien kansalaispalkkamallissa syntyvät säästöt kattavat täysin kansalaispalkan joten se on täysin suomalaisten itse päätettävissä. Myöskään ei aihetta inflaatiota siksi. Resurssit vaan siirretään paljon tehokkaampaan käyttöön kuin missä ne nyt ovat.

Huomaan että osaat ajatella sinäkin ;-)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei Petri,

kaikella ystävyydellä sinulle tiedoksi se, että Uusi Suomi -toimitsijat puuttuvat kansalaisaloitteiden mainontaan tällä Puheenvuoro-palstalla.

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloite sai nuhteita siitä, että kuulema mainostimme sitä tällä Puheenvuoro-palstalla.

Ihan en ymmärrä kiellon pointtia toimituksen taholta, koska tarkoitushan olisi se, että ihmiset osallistuisivat keskusteluun aktiivisesti tällä Puheenvuoro-palstalla.

Onnea kaikesta huolimatta kansalaisaloitteellenne!

-Kirsi

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kirsi - en tiedä tarkemmin teidän kuviosta. Kyllä minä omissa blogeissa kirjoitan ja "mainostan" niin paljon kuin sielu sietää.

En usko että on ongelma. Tästä aloitteesta voi tehdä kymmenen omaa blogia ja yksikään ei varmasti ole mainos mainos vaan yhteiskunnallista keskustelua.

Harmi jos teillä noin, en tunne tapausta?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei Petri,

uskallan kuitenkin kertoa meidän kansalaisaloitteestamme, että tässä 8.1.2018 avatussa kansalaisaloitteessa vaadimme kumoamaan HE 124/2017 lain kuten siinä nyt noin 129 500 allekirjoitusta saaneessakin aloitteessa, mutta meidän aloitteessamme esitetään lisäksi ratkaisuna uusi työttömien "osallisuudenmalli", joka lisää työttömyysturvaa 4,65 %:lla ja hyväksyy myös vapaaehtoistyön, oman lähiomaisen tai naapurin auttamisen vaadittavana aktiivisuuden osoituksena.

Kansalaisaloitteessamme kerrotaan, että nyt vuoden alusta lainvoiman saanut aktiivimalli on perustuslain vastainen (1 § 2. ja 3. mom.). Siksi se tulisi käsitellä riippumattomassa perustuslakituomioistuimessa, koska se meni jo perustuslakivaliokunnan seulasta läpi.

Oikeuskanslerin toiminnan arvioi tuo sama poliitikoista koostuva perustuslakivaliokunta, kertoi Tuomas Pöysti "Ykkösaamussa" la 13.1. Tämän vuoksi tarvitaan kiireellisenä perustuslakituomioistuin Suomeen!

Kaikille tästä asiakokonaisuudesta kiinnostuneille tiedoksi, että myös perustuslakituomioistuimen perustamiseksi on avattu 14.1.2018 kansalaisaloite netissä.

Samalla pankkitunnuskirjautumisella voi osallistua useampaan toisiaan tukevaan kansalaisaloitteeseen. Eri kansalaisaloitteet eivät kilpaile toisiaan vastaan, vaan ne jopa tukevat toisiaan. Tämä on siten "rypäslainvalmistelun" joukkoistamista parhaimmillaan!

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tästä perustuslakituomioistuimesta vielä sen verran, että "Perustuslain 106 §:n mukaan tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle, jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa. Tuomioistuin ei voi arvioida yleisesti ja ilman yhteyttä konkreettiseen oikeustapaukseen sitä, onko lain jokin säännös ristiriidassa perustuslain kanssa. Tuomioistuin ei myöskään voi esimerkiksi julistaa lain säännöstä perustuslain vastaiseksi, vaan se voi ainoastaan jättää lain säännöksen soveltamatta yksittäistapauksessa."

Lähde edelliseen:

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Document......

Edellä esitettyyn viitaten, kysynkin, että siksikö hallitus, pääministeri, presidentti ja oikeuskansleri kaikki kuin yhdestä suusta alleviivaavat sitä, että lainvoiman juuri saanutta aktiivimallia tulee seurata, jotta saadaan yksi työttömien aktiivimallin mukainen yksittäistapaus, jossa aktiivimallin lakinormit jätetään soveltamatta perustuslain vastaisina? Kuka tämän em. "yksittäistapauksen" sitten arvioi, kun meillä ei ole sitä perustuslakituomioistuinta vielä? EU:n ihmisoikeustuomioistuinko?

Onpa pitkissä kantimissa aktiivimallin oikeusturva...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos selvityksestä Kirsi! En pidä aktiivimallia minäkään (asianosaisena) onnistuneena.

Onhan se käsittämätön yhtälö että työnhaku loisi uutta työtä!

Minä olen väsynyt. Miksi ei vaan mennä ja vaadita kansalaisoikeuksia ja kansalaispalkkaa siitä, että me suomalaiset suostumme suureen yhteiskunnalliseen sovintoon ja uuden pelin rakentamiseen isänmaalle?

Ei tarvita enää aktiivimalleja siinä maailmassa - ja suomalaisen yhteiskunnallinen status saa vaihtua vaikka joka päivä ja homma toimii silti niin yhteiskunnan kuin yksilön kannalta.

Juha Hämäläinen

No työnhaku ei tosiaan työpaikkoja luo. Mutta ei sekään käy, että virallistetaan työikäisten lorviminen vaikka kuinka pienellä rahalla.

Kaiken työn vastaanottamisen on käytävä. Jos joku työssäoleva tekee jotain työtä, joka ei työttömälle kelpaa, ja maksaa työhaluttoman elämän niin se on suuri vääryys.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ajattele sitä Juha, että meidän ehdottamassa kansalaispalkkamaailmassa ei edes olisi olemassa tuota problematiikkaa!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miten käy meidän eläkevarojemme? Kansalaispalkka aloitteessa mainitaan: Jokainen työntekijä vastaa omasta eläkekertymästään itse. Siirtyykö jokaisen itse maksamansa eläkevarat yksityisen eläkekassan varoiksi.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Kai - nykysysteemi on sekametelisoppa työntekijän, työnantajan ja valtion rahoitusta ja takuita sekä eläke- että työttömyyspuolella.

Siihen mitä tähän asti tienattu tulevaisuuden eläke on ei pidä liikaa koskea. Kansalaispalkan tullessa sitten vaan siitä eteenpäin yksinkertaisesti työntekijä itse maksaa koko lystin - hänellähän on varaa siihen 800 euroa per kk enemmän nykytilanteeseen verraten eli ei rasita työntekijää taloudellisesti.

Työttömyysturva sama juttu, tosin se turva tuskin voi perittyä kauaa henkilön olessa töissä - voisi tippua asteittain nopeastikin. Muuten olisi aika epäreilu systeemi.

Molemmissa jos on siirtymäaika huomioidaan eläke tai työttömyyspäiväraha siten että netto kansalaispalkan päälle on sama kuin nykyisinkin.

Tavallaan tavoitteena täysin neutraali siirtymä uutteen aikaan työntekijän kannalta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ketkä maksaa lasten koulutuksen,terv.huollon,lapsilisät ym.niin kauan kunnes he alkaa saada ilmaista rahaa täysi ikäisenä?
Takuueläkekkö tulee vielä päälle kuin Manulle illalinen valtion kirstusta?
Suomi ei ole Dubai eikä Norja .Meillä ei ole öljyä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Koulutus, terveydenhuolto, vammaisten ja vanhusten laitoshuoltoon jne ei tietenkään kajota.

Siinä on 400 EUR lapset alle 18 v. kansalaispalkka myös. Sillä ajaa alas kaikki nykyiset lapsilisät, äitiysrahat, isyysrahat jne.

Jokainen kustantaa jatkossa ne itse mitä haluaa kansalaispalkan päälle. Ei tee kenestäkään köyhempiä kuin nykyisin sillä 800 EUR netto kuukaudessa käyttää oman elämänsä tulevaisuuden vakauttamiseen ja säästöön eri tilanteissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tuhlaajapojan paluu, eli ihminen ei elä pelkästään leivästä:

RKP on hyväksynyt Nils Torvaldsin kotiinsa. Mikael Jungner on tunnistanut porvarillisruotsalaiset juurensa, Erkki Tuomioja haikailee.

Perusmaalaisille Paavo Väyrynen on omimpi kuin Sipilä-Vanhanen, etelän herroja.

Pääministeri on kutsunut helikopteriperspektiiviä ymmärtämättömiä yrittäjiä lampaiksi. Niskalaukaus on mainittu.

Helikopteriperspektiivi on pudotuksessa. Ihmisen mittakaava jyrää. Yhden totuuden jälkeinen aika syntyy kipuillen. Veri on vettä sakeampaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - juuri näin!

Jokos allekirjoitit?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Minulle tarjoaisitte leipää ja vettä, koska sanon, että pitää tehdä niin kuin opettaa, eikä että "älä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä opetan"

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #22

Höpön höpön Heikki - sinä olisit täysin tasa-arvoinen ja systeemin yläpuolella kuten kaikki muutkin.

Minulle nykysysteemi laittaa vielä piikkilankaa jos yrittäjänä asioita ja kokemustani mietin.

Jukka Alaspää

700 euroa riittää,mutta vain työttömille
Muut tuet pois
Ilmoitus kontakti käynti kerran kuukaudessa ;jatkuvan ulkomaalla asumisen estämiseksi.
Työllistyessä jäisi pois ja varmaan verotuksella hienosäätöä pätkätöissä.
Poistaisi nykyisen ajattelumallin,kannattaako mennä töihin.
Lisäisi työvoiman saatavuutta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jukka - siksi jokaiselle Suomalaiselle että se on tasa-arvokysymys ja myöskin mallissa on huomioitu se että ei olisi mitään rikkaampien suosimista koska (lainaus aloitteesta):

"Voisi ajatella, että Nukkuvien kansalaispalkka on tulonsiirto rikkaille – ei ole. Ensinnäkin säädetään minimipalkkalaki (kts. 6) mikä on hyvä asia kaikkein pienituloisimmalle työvoimalle. Se antaa mielekkyyttä ja varmuutta elämiseen ja työntekoon. Toisaalta kansalaispalkkauudistuksen osakokonaisuus, jossa työttömyysvakuutus- ja eläkevakuutusmaksut (kts. 7, 8) jatkossa menevät kokonaan työntekijän (yrittäjän) itsensä piikkiin, vaikuttaa asiaan oleellisesti.

Se tarkoittaa sitä, että rikkaimmilta menee kansalaispalkastaan huomattavasti suurempi osa nykyisen etuisuustason ylläpitoon halutessaan tulevaisuudessa kuin alemmissa tuloluokissa – aivan ylemmissä tuloluokissa kansalaispalkka ei edes riitä siihen. Asiaa ei kuitenkaan pidä nähdä vääryytenä ”ylisuuria” eläkkeitä nyt saavien osalta, sillä hekin saavat uudistuksen hyödyt montaa muuta kautta yhteiskuntamme kehittyessä."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Saat Petri ilmaiseksi "nukkuvan" määritelmän:

Suomalainen ihminen, jonka kasvot ovat lempeät ja hienot ja usein jalomuotoiset, tuo aina mieleen alistuneen eläimen, joka on vanhastaan tottunut hiljaa sietämään karkeutta ja epäoikeudenmukaisuutta, sen sijaan, että näyttäisi yksilöltä, joka sekä kykenee että uskaltaa puolustaa itseään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - nukkuminen tekee hyvää vaan ei vaaleissa nukkuminen!

"Reilun pelin herätyspuolue!"

btw. https://www.youtube.com/watch?v=jwDRJDe2n8U

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset