Miksi onnittelisin Sauli Niinistöä?

Kun presidentinvaalit 2018 olivat juuri päättyneet, oli studiossa seitsemän Sauli Niinistöä kilvan kehuvaa ja onnittelevaa ex-presidenttiehdokasta – sanokaa minulle yksikin hyvä syy onnitella Sauli Niinistöä?

Presidentinvaalit 2018 oli monella tapaa suomalaisen näennäisdemokratian irvokas näytös.

Se oli niiden kahdeksan peli, jotka lopulta olivat ehdokasstudiossa, ei minun eikä kaltaisieni. Presidentinvaalit 2018 oli nykysysteemin säännöillä rakennetun väärän pelin taidokas kulissi. Sen pelaajat ovat pelanneet peliään liian kauan edes tajutakseen pelaavansa väärää peliä, saati kyetäkseen haastamaan ja lakkauttamaan suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin.

Mitä suomalaiselle jäi käteen Suomen vuoden 2018 presidentinvaaleista? Käyn seuraavassa läpi oleellisimpia kohtia siitä, miksi vaalit 2018 olivat nykysysteemin (latistuksen) täydellinen riemuvoitto. En ota kantaa siihen oliko esimerkiksi presidentinvaalien turvallisuuspoliittinen keskustelu mitenkään laadukasta, vaan avaan uusia näkökulmia.

1) ”Sauli Niinistö 2018 – kansanliike vai eliittiliike?”, kirjoitin blogissani viime kesänä. Asettumalla ”kansanliikkeen” ehdokkaaksi presidentti Sauli Niinistö teki karhunpalveluksen puoluesuomen ulkopuolelta ruohonjuuritasolta ponnistavalle kansalaisvaikuttamiselle. 

Kokoomuksen mies Sauli Niinistö – Kokoomuksen avulla hän valtansa rakensi – asettui ”kansanliikkeen” ehdokkaaksi kaikella sillä aineellisella ja aineettomalla resurssilla, jota vain istuvalla presidentillä voi olla tässä hännystelijöiden luvatussa maassa. Blogini lukemalla voi jokainen pohtia sitä miten aito kansanliike tuo SN 2018 lopulta oli? Se oli Kokoomuksen johtama ja masinoima eliittiliike, joka käytti tilanteen taitavasti hyväkseen oman politiikkansa ajamiseen – myös tulevia 2019 eduskuntavaaleja ajatellen.

2) Kirjoitin edellisessä blogissani ”Vain yksi puuttuu” siitä, että vaaleissa ei ollut ainuttakaan todellista ”uudistajapresidenttiehdokasta”. ”Uudistajapresidentti” oli myös oman kampanjani tunnus kerätessäni kannattajakortteja presidenttiehdokas Hirvimäkenä.

Olen vakuuttunut, että vain täysin nykysysteemin ulkopuolelta tullut aivan uudenlainen ehdokas, jolla oma kokonaisuudesta, rohkeudesta ja maalaisjärjestä lähtevä innovatiivinen visio ja agenda sekä kyky pukea ne sanoiksi, olisi ollut lopulta se, joka olisi ainoana kyennyt Sauli Niinistön haastamaan.

3) Syy edelliseen on hyvin pitkälle suomalaisella portinvartijavaltamedialla: ”Suomessa ei kokemuksemme mukaan ole lainkaan ruohonjuuritason tutkivaa yhteiskunnallista journalismia, joka pyrkisi nostamaan systeemin ulkopuolelta tulevia uusia kykyjä esille. Se on uskomatonta, sillä sen kuuluisi olla oikeasti riippumattoman journalismin yksi keskeisimmistä tehtävistä!” (Nukkuvien puolue- ja eduskuntavaaliohjelma 2018-2019)

Otetaan tähän yhteyteen madonluku, jonka aiemmassa blogissani jo esitin: nolla (0) riviä presidenttiehdokas Hirvimäestä suomalaisessa valtamediassa syksyn 2015 ja syksyn 2017 välillä, jonka olin ehdokkaana! Jos minusta olisi kirjoitettu edes sadasosa tuona kahtena vuotena yhteensä siitä, mitä noista kahdeksasta kirjoitettiin muutamassa kuukaudessa ennen määräaikaa kannattajakorttikeräykselle, olisin varmaankin ollut yhdeksäntenä vaalistudiossa mukana! Noh, ilmeisesti sitten todellakin olen suomisysteemin eniten pelkäämä mies!?

Sitä saa mitä tilaa suomalainen valtamedia – mutta älkää te suomalaiset enää tilatko tätä samaa enää koskaan. Katsokaa presidentinvaalien 2018 ehdokashaastattelut ja vaalistudiot läpi ja laskekaa montako yllätystä kysymyksissä ja vastauksissa on – sekin luku on pyöreä nolla (0)!

4) ”Haastaja” Huhtasaari. Olen kirjoituksissani monta kertaa tuonut esille sen, että keskittyminen ”syyrialaisiin” sisäsyntyisten ongelmiemme ratkaisemiseksi ei ole noiden ongelmien ratkaisemista vaan päinvastoin. Se vie fokuksen pois todellisista ongelmista. Se on kuin antaisi avaimet käteen valtaeliitillemme, jotta se saa huomion pois itsestään ja tekemisistään – tosin edellinen ei tunnu ”syyrialaisgenreen” tykästyneitä perussuomalaisia nokkamiehiä ja -naisia (ja muita) haittaavan, sillä heille riittää oma hillotolppa Arkadianmäellä.

5) Sama logiikka koskee myös löylynheittoporukkaa torin toisella laidalla ”vihervasemmiston” keskuudessa. Harjoittamansa ylenmääräisen paapomisen ja maailmanparannuksen keskellä, he eivät juurikaan eroa perussuomalaisista siinä, että todellinen suomisysteemin uudistustyö ei vaikuta olevan heidänkään ykkösprioriteettinsa. ”Voiman ja vastavoiman laki” toimii nykysysteemin ylläpitäjänä niin kauan kuin kansalle ei ole tarjolla todellisia kokonaisuuden huomioivia vaihtoehtoja.

6) ”Haastaja Väyrynen”. Väyrysestäkin kirjoitin pari vuotta sitten blogin: ”Väyrynen ja Hirvimäki haastavat Suomen!” Kirjoitin jo tuolloin, että Väyrynen tulee olemaan mukana presidentinvaalissa 2018.

Olen monessa yhteydessä sanonut, että arvostan Väyrysen tietynlaista kapinallisuutta ja rohkeutta, vaikka meillä on suuria eroja yhteiskunnallisessa ajattelussamme. Mutta ”kapinallinen Väyrynen” siltikin on minulle suomisysteemin poliittinen broileri – nahan luominen uudestaan sillä tasolla kuin isänmaamme tarvitsisi, ei onnistu keneltäkään 50 vuotta politiikan sisäpiirissä olleelta, miten se onnistuisi Paavo Väyryseltä?

7) Kannattajakorttikeräyksessään onnistuneet Paavo Väyrynen ja Sauli Niinistö tietävät, että ”rahalla saa ja Kokoomuksella pääsee.” En tiedä tarkkaan mikä rahasumma Väyryseltä meni hänen (ja Kansalaispuolueen) laittaessa 900 000 kpl valmiiksi postimaksettua kannattajakorttia ja mainosta Maaseudun tulevaisuuden väliin? Tuollaiseen voi olla varaa vain poliitikolla, joka on ollut riittävän kauan hillotolpallaan Brysselissä. Joka tapauksessa kekseliäs veto Väyryseltä ja tuloksekaskin loppupeleissä!

Entäs me muut kannattajakorttien kerääjät: Petri Hirvimäki, Petrus Pennanen, Jussi Ahde ja Ilja Janitskin? Kysykääpäs meiltä mitä mieltä me olemme paperisista A4-sulkeisista vielä vuonna 2018 – tämäkin asia on osoitus nykysysteemin täydellisestä portinvartioinnista!

8) Äänestämättömien osuus kasvoi entisestään. Valtamedia hehkutti kovasti ennakkoäänestämisen vilkkautta, joka olikin vilkkaampaa kuin edellisissä suorissa presidentinvaaleissa. Kuitenkin lopputuloksena oli, että ”nukkuvien” osuus vain kasvoi entisestään ollen jo lähes 1/3 äänioikeutetuista. Ilman Paavo Väyrysen mukaantuloa tuokin rajapyykki olisi varmasti saavutettu?

Kuten nämäkin presidentinvaalit kertovat, meillä on jatkuvasti kasvava porukka äänestäjiä, jotka eivät löydä omaa vaihtoehtoaan ja eivät suureksi osaksi siksi äänestä. Tuosta asetelmasta on syntynyt Nukkuvien puolue – Nukkuvat, jonka puheenjohtaja olen. Olemme ”reilun pelin herätyspuolue.” Pystymme tarjoamaan jotain oikeasti uutta jokaiselle suomalaiselle, ei vain vaaleissa tähän asti äänestämättömille (nukkuville). Keräämme parhaillaan kannattajakortteja kevään 2019 eduskuntavaaleihin osallistuaksemme.

 

***

Lopuksi tulen hieman vastaan ja totean, että voin minä Sauli Niinistöä onnitellakin – lupaan tehdä sen heti kun ensimmäinen suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sisäpiiriin lukeutuva onnittelee (kehuu) minua siitä kovasta työstä, mitä olen isänmaani ja jokaisen suomalaisen hyväksi viime vuosina tehnyt kaukana hillotolpista. Jos ko. porukkaan kuuluva ei minua ja tekemistäni tunne, voi aloittaa vaikkapa tutustumalla Kansalaispalkka nyt! -kansalaisaloitteeseen, jonka pääarkkitehti olen. Se on myös Nukkuvien kansalaisaloite.

Herätys suomalaiset – eipä taida olla pelkoa, että pääsen Sauli Niinistöä vaalimenestyksestä ihan heti onnittelemaan?

 

***

31.1.2018

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Kansalaispalkka nyt! – kansalaisaloite

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu