Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Porkkana-aktiivimalli valtamedialle

Hallituksen aktiivimallia vastustavan lakkopäivän ”kunniaksi” esittelen suomalaiselle valtamedialle kehittämämme aktiivimallin. 

Sen porkkanat tulevat siitä, että kerromme miten valtamedia voi parantaa suomalaisten elämänlaatua, tasa-arvoa ja onnellisuutta – kaikki tämä on mahdollista ihan sillä itsellään eli laadukkaalla ja oikeasti riippumattomalla yhteiskunnallisella journalismilla, jota valtamedia sanoo harjoittavansa.

Suomeksi sanottuna kertomalla mitä maassa tapahtuu myös ruohonjuuritasolla.

Pitemmittä puheitta seuraavassa tänään valtamedialle lähettämäni sähköpostiviesti, jossa kerron hiljattain aloittamastamme Kansalaispalkka nyt! -aloitteesta. Sen voi käydä jokainen allekirjoittamassa, jos asia ei ole jo hoidossa. Odotamme pian hukkuvamme haastattelupyyntöihin ja muihin tiedusteluihin isänmaamme edun nimissä.

 

***

Juttuvinkki: Kansalaispalkka nyt! -aloite haastaa perustulon

Hei,

Olen syksyllä 2017 rekisteröidyn Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry:n puheenjohtaja. Työmme on alkanut jo muutama vuosi sitten ensin Unitas kansanliikkeen nimissä. Olemme kehittäneet uusia juttuja suomalaisten hyväksi puoluepolitiikan ulkopuolella, ruohonjuuritasolla omaan kokemukseen pohjautuen - puhumme "Suomen saamisesta vihdoinkin 2000-luvulle".

Vuosia kestävän ajatusprosessin tuloksena olemme laatineet Kansalaispalkka nyt! -aloitteen allekirjoitettavaksi kansalaisaloite.fi palvelussa osoitteessa:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2884

Miksi emme puhu "perustulosta" tms. yhteiskunnallisessa keskustelussa olevasta jutusta? Syy tähän on se, että Nukkuvien kansalaispalkkamalli on aivan eritason uudistus kuin perustulo, ”perustili” ja vastaavat. Oikeastaan sen voi jopa ajatella olevan laajemman yhteiskunnallisen uudistuksen osa. Siksi se on luonnollisesti nimettäväkin eri tavalla, jotta yhteiskunnallinen keskustelu olisi järkevällä pohjalla.

Kansalaispalkka nyt! on poikkeuksellisen laaja aloite, sellainen joka vaatii haltuunottoa, rohkaisuakin. Se on paremman perusturvan antava ja nykysysteemin ongelmakohtia kautta linjan tasapuolisesti korjaava eikä vain ”päälleliimaus” nykysysteemiin kuten perustulo tai rikkaita suosiva perustili. Asiat on avattu aloitteessamme, laskelmineen sillä tasolla kuin olemme katsoneet sen järkeväksi jo muutenkin melkoisen pitkään aloitteeseen.

Kyse on hyvästä jutusta 800/400 eur/kk aikuiset/lapset puhtaana käteen jokaiselle Suomen kansalaiselle ilman ulosotto-oikeutta. Oho ajattelee moni - myös rikkaille ja lapsillekin tuollainen raha? Kyllä, sillä raha riittäisi vaikka heti toteuttaa tuo uudistus. Olemme ajatelleet monta asiaa uusiksi ja se mahdollistaa myös kattavamman rahoituksen. Samasta syystä mallimme ei myöskään ole tulonsiirto rikkaille eikä inflaatiota aiheuttava palkkatuki.

Hallituksen aktiivimallista syntyneen kuohunnan ja perjantaisen lakkopäivän ”kunniaksi” voisi sanoa kansalaispalkkamallimme olevan paras mahdollinen aktiivimalli jokaiselle suomalaiselle elää omalla tavallaan, kannustavasti, mutta ilman pullamössöä kenellekään. Uskomme vahvasti, että nykyisenkaltainen pakotettu työttömyys voidaan kokonaan poistaa, jos uskalletaan ja halutaan tehdä ratkaisuja, joita olemme aloitteessamme esittäneet.

Jokaisen suomalaisten etu olisi, että Kansalaispalkka nyt! –aloite saisi ilmaa siipiensä alle myös median puolesta ja pääsisi sitenkin laajemman yhteiskunnallisen keskustelun kohteeksi ja hyväksi vaihtoehdoksi nykyisille malleille. Aloite on paitsi kokonaisuus, myös moni aloitteen yksityiskohta on sellainen, että ne varmasti kiinnostaisivat medianne lukijoita.

Annan mielelläni lisätietoja niin aloitteesta kuin Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry:stä ja sen toiminnasta ja tavoitteista. Pääsen tarvittaessa myös haastatteluun nopeasti ja edullisesti kotoani Jyväskylästä.

Yhteistyöterveisin,

Petri Hirvimäki

ps. kuittaatko, että viesti saapui perille.”

 

***

2.2.2018

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kävin tiputtamassa porkkanat Keskisuomalainen Oyj toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven FB seinälle. Pekka Mervola (päätoimittaja) ei minun kavereihin kuulukaan facessa.

Jos haluat vähän hjelpata niin eikun blogia vaan omien toimittaja-
ja päätoimittajatuttujen seinille, kiitos. ;-)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei Petri,

En halua olla ilonpilaaja tai besser wisser, mutta voi olla, että "Kumotaan 124/2017 vp" -kansalaisaloitetta ei käsitellä eduskunnassa lainkaan Kansalaisaloitelain 4 §:n vastaisena, koska ko. laki sanoo, että "Kansalaisaloite sisältää lakiehdotuksen tai ehdotuksen lainvalmisteluun ryhtymisestä sekä ehdotuksen perustelut. Aloitteella on oltava sen sisältöä kuvaava otsikko. - -"

Ko. aloite ei em. seikkoja sisällä eikä otsikko kuvaa aloitteen sisältöä.

Tässä alla puolestaan kansalaisaloite "Aidosti palkitsevaan aktiivimalliin", jossa ko. ehdot täyttyvät:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

PS. Jokainen puolustamme omia "aloitelapsiamme" ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tarkoitat ilmeisesti sitä aktiivimallin vastaista aloitetta? Yritin katsoa mutta sitä ei näy enää missään?

Alkoi joulun alla...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Petri, klikkaa sieltä kohtaa "Päättyneet" aloitteet. Kyllä se sieltä löytyy. Tässä linkki sinne:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae?searchView=p...

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Joo huomasin. Ilmeisesti ko aloite siis otettu pois kun turha sitä enää on kasvattaa?

En tiedä miten nuo teknisesti menee mutta onhan he hyväksyneet sen alustalle?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Ihmettelet ilmeisesti nyt samaa asiaa, olisiko ko. aloitetta tullut edes hyväksyä alustalle.

Alunperinhän kansalaisaloitetta ei ole luotu lainkaan voimassa olevien lakien kumoamiseen vaan uusien lakiesitysten tekoon. Ainakin siten, että jos ehdotetaan jotain lakia kumottavaksi, aloitteentekijällä olisi tilalle esittää joku mielestään parempi laki.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #6

Tuo aloite huonosta nimestään huolimatta sai sellaisen ay-masinoinnin taakseen että ei paljoa nimi haitannut.

Voin kuvitella tyytyväisyyden kun joku demari / vasemmistoliitto / hakaniemi akselilla tajusi tilanteen. Juuri sopiva tapaus heille tehdä politiikkaa.

Aloite sinänsä ei todellakaan ole mikään neronleimaus. On tämä jännä maa. Kun laitat kaiken peliin ja ajattelet kokonaisuutta niin se on se kaikkein kamalin asia.

#portinvartiointi #kuoliaaksivaientaminen

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tällaista Petrille:

Eduskunta aloittaa tänään suururakan tiedustelulakien käsittelemiseksi kiireellisesti. Suomessa tärkeintä on sisäinen turvallisuus, etenkin niiden jotka syntyvät kaksi kieltä suussaan. Eihän tämä ole mikään pullamössömaa!

Uutta tietoa voisi olla "sveitsiläiskaartin" käyttö sekä Timo Soinin (katolilainen!) että Arto Luukkasen poliittisen uran vaikuttajakiihdyttämönä.

Tulihan Luukkanen yliopistolta politiikkaan nimenomaisena tarkoituksena helpottaa Jytky-Timon aseman vakiintumista yhtenä valituista valituimpana. Samoihin aikoihin Uudenmaan politiikan parrasvaloihin astui myös sveitsiläinen Anne Berner.

Luukkasen omassa Dosentti tv:ssään haastattelema presidenttiehdokas Petri Hirvimäki on puolestaan Sveitsissä vakituisesti asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Petri taustavoimineen kutsuu poliitikkaa hallitsevaa porukkaa "pullamössösukupolveksi".

Vatikaanissa sveitsiläiskaartilaiset toimivat valituista valituimpina Paavin turvamiehinä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sveitsil%C3%A4iskaarti

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - sanotaanko näin että "aihe" on osiltaan ajankohtainen - kuulet siitä pian lisää.

Hmmmm... mikäköhän kaarti sitten toimii Paavon turvamiehinä? ;-)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Virolaiset ovat alkaneet luoda uutta ja omaa, suomalaiset toistavat moneen kertaan sanottua yhä uudestaan ja uudestaan sanomasta päästyäänkin.

Toistamiseen perustuu pappien taikuus politiikassa, siksi suomalaiset ovat tyhmentyneet, Paavot siinä mukana.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #11

"Paavoja" meillä riittää tuttuja ja turvallisia jokaiselle valita omansa "etuaan" ajamaan. Noin toimii suomalainen nollasummakakunjako ja kokonaisuuden raiskaus vielä vuonna 2018.

Turhan hyvin toimii.

Mutta uutta on tulossa. Katsotaan. Saavat sitten ne ajatella asiat uusiksi, joista siihen on ensimmäisinä.

Mistä sitä tietää vaikka isompikin määrä suomalaisia seuraisi joskus perässä..?

Kunhan munalukot on ensin räjäytetty taivaan tuuliin - tehty asioista tarpeeksi naurettavan näköisiä alkaa kuoliaaksivaikenemaan saati kovin vastustamaan #nykysysteemi

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

On kai se vähä mykkänen kun tommosia haluu toteuttaa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset