Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

"Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" haastaa puoluetukisuomen

  • "Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" -videon kuvausta - Kuva Petri Hirvimäki
    "Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" -videon kuvausta - Kuva Petri Hirvimäki

"Tarina menee niin, että näillä Petäjäveden, Keski-Suomen, metsiköissä ristesi latuja sata vuotta sitten. Pappa ja hänen veljensä olivat siellä ja katsoivat, että missä ne ladut menee, missä punaisten ladut menee?

He olivat valkoisia isomman talon poikia. Näin lähti pappa siitä sitten sotaan - ei ollut koskaan sama mies. Olin kahdeksan kun pappa kuoli, muistan hänet, sellainen katkeranoloinen, hiljainen, vanha mies… mulla on sellainen ajatus, että papalle sattui jotain sodassa…

Siitä monta kymmentä vuotta eteenpäin isä, Veikko Mikael, teki tuon saunamökin tuohon, tai se oli semmoinen kalamaja alun alkaen, salaa tältä Emil Mikael Sandelinilta… ja minä teen nyt vähän salaa tätä taideprojektia tässä.”

Tuolla ylisukupolvisella tarinalla alkaa "Linnan juhlat & Köyhän miehen Guggenheim" -joukkorahoituskampanjan esittelyvideo (pitkä versio kts. täältä.) Tarinassa kertojana olen minä, Petri Mikael. Siihen liittyy jo neljäs sukupolvi, sillä lapsistani keskimmäinen, Rafael Mikael, kantaa pappani Emil Hirvimäen (aik. Sandelin) suvun perinnettä nimetä vanhin poika toiselta nimeltään aina Mikaeliksi.

 

***

"Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" on Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry:n toteuttama joukkorahoituskampanja mesenaatti.me alustalla kolmen hyvän asian puolesta. Se on 1) ajassa kehittyvä tilataideteos ja tarina suomalaisuudesta satavuotisen itsenäisyytemme ajalta 2) "hyvän vallankumouksen" edistämistä jokaisen suomalaisen hyväksi ja 3) ylivelkaantuneiden lapsiperheiden apu.

"Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" on jotain sellaista, mitä Suomessa ei ole koskaan ollut. Se on ollut pitkän prosessin tulos. Olen ylpeä siitä, että olen kyennyt sekoittamaan erilaisia asioita toisiinsa niin, että niistä on tullut lopulta ainutlaatuinen kokonaisuus. Kenties olen se ”elämäntapataiteilija”, joka sanon olevani, kun ihmiset toisinaan vertaavat minua isääni kuvanveistäjä Veikko Hirvimäkeen?

”Nukkuva vallankumous” tarvitsee yhdessä tekemisen meiningin ja halun muuttaa isänmaatamme, se tarvitsee myös rahaa jonkin verran.

Se, että tällä hetkellä koossa on vain 275 euroa tavoitteestamme 4 500 eurosta, johtuu monesta asiasta. Ensinnäkin se kuvastaa sitä, miten haastavan monipuolista yhteiskunnallinen työni Nukkuvien puheenjohtajana on vielä tässä vaiheessa. Tämäkin blogi on jäänyt aikaisemmin kirjoittamatta ja siten kertomatta monille kampanjasta, ottamatta suoria yhteydenottoja ihmisiin. Tärkeitä asioita tulee Nukkuvissa vastaan jatkuvalla virralla: rakennamme Nukkuvien koko Suomen kattavaa alueorganisaatiota parhaillaan, meillä on kansalaisaloitteita, tapahtumia alkamassa, kannattajakorttikeräystä jne.

Tiesin jo etukäteen, että "Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" ei tule olemaan mikään helppo pala suomalaisille. Tästä huolimatta olen vahvasti sitä mieltä, että Nukkuvien kampanja on jotain sellaista, mitä Suomi tarvitsee. Meidän on kyettävä menemään uuteen aikaan pois nykyisestä valtapuoluediktatuurista ja sen ylläpitämästä keinotekoisesta vastakkainasettelusta, latistuksesta ja kaverisosiaalikapitalismista, joka alistaa meitä suomalaisia yksilöinä monin salakavalin tavoin.

Muutos voidaan tehdä ainoastaan osaavalla ja rohkealla tekemisellä, suorastaan ”dynamiitilla latistuksen portinpieliin” myös rahoituksen suhteen. Joukkorahoituksemme haastaa niitä Nukkuvien ajatuksista pitäviä suomalaisia, joille nykytaide ei ole tuttua - siksi ”Linnan juhliin” tulee myös kansantaidetta ja siinä on yhteiskunnallinen sanoma juuri niin kuin olla pitää. Toisaalta ”Linnan juhlat” haastaa myös ne suomalaiset, jotka vierastavat yhteiskunnallisen viestimme voimaa, vaikkakin jo peukuttavat Nukkuvia - heille taide ja projektin muut elementit pehmentävät asiaamme kummasti. Yleispuolue Nukkuvat on tarkoitettu keskenään hyvinkin erilaisille suomalaisille, jotka ovat valmiita astumaan uuteen aikaan ja näkemään kokonaisuuden.

Alkuun päästyään Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim  voi rakentua ”suomalaisen kansanvallan ja suuren sovinnon symboliksi” eli juuri siksi, mitä me Nukkuvat haluamme politiikassammekin saavuttaa!

 

***

Aikaa kampanjassamme on vielä hyvin kun nyt alamme kirin. Kampanja on alkanut maaliskuun alussa ja se kestää aina 20.5.2018 asti. Jos et halua osallistua joukkorahoitukseen, vaan tukea Nukkuvia suoraan jäsenmaksun maksamalla tai kannatusjäsenyydellä, on sekin mahdollista Holvissa olevan Nukkuvien kauppapaikan kautta.

Nukkuvien joukkorahoituksessa ei ole kyse rahan lahjoittamisesta vaan sijoituksesta 15, 35, 75, 190, 500, 1500 tai 3000 euron suuruiseen vastikkeeseen kukin omalla tavallaan yksityishenkilönä, yrityksenä tai yhteisönä. Kannattaa tutustua lähemmin vastikkeisiimme. Siellä on mielenkiintoisia juttuja ”nimestäsi Linnankirjassa” ja Nukkuvien jäsenyydestä aina kumppaniyrityksille tarjottavaan mahdollisuuteen hyödyntää taidetta ja kampanjaamme omassa markkinoinnissa ja pr-työssä (vaiheessa II).

Jokainen vastike on yhtä arvokas – se tarkoittaa sijoittajansa halua muuttaa isänmaatamme jokaisen suomalaisen hyväksi.

Eduskuntapuolueilla on käyttää noin 12 500 euroa kuukaudessa jokaista kansanedustajaa kohden sinulta ja veronmaksajilta täysin lupaa kysymättä otettua vastikkeetonta lahjarahaa omaan markkinointiinsa ja propagandaansa. Em. mielessä Nukkuvien kampanjaan mukaan lähteminen on suorastaan sankarillinen teko. Puoluetukien lopettaminen on Nukkuvien ohjelmassa ja pysyy ohjelmassamme eduskuntaan noustessammekin.

”Ei valtapuolueille voi mitenkään pärjätä - kyllä voi!”

Me Nukkuvat emme tarvitse miljoonien eurojen resursseja, vaan paljon pienempikin raha riittää ns. synergiavaikutuksen (yhteisvaikutus) vuoksi siihen, että Nukkuvien sanoma alkaa mennä kunnolla läpi ja saavutamme tarvittavan sillanpääaseman eduskuntavaaleissa 2019. Sijoittaminen Nukkuvien asiaan on siis hyvin kannattavaa yhteiskunnallisessa mielessä.

Kaikki muu alkaa olla kunnossa ”nukkuvaa vallankumousta” varten paitsi juuri rahalliset resurssit, heikoin lenkkimme vielä toistaiseksi. Nukkuvilla on oma ainutlaatuinen tehtävänsä Suomessa, meillä on ihmisiä, ohjelma ja vahva halu toteuttaa se.

Et voi menettää mitään, jos kampanjamme ei onnistu pääsemään tavoitteeseensa – rahasi palautetaan kokonaisuudessaan. Jos kampanjamme onnistuu ensimmäisessä vaiheessaan se alkaa kasvaa isommaksi. Kampanja siirtyy vaiheeseen kaksi ja hanke toteutetaan, lopulta vain taivas on rajana.

 

***

Suomalaisten kauna toisiaan kohtaan on jatkunut sata vuotta veljessodasta 1918 aina tähän päivään. Emme ole koskaan saaneet kunnon tilaisuutta toipua traumastamme. Meidän on rakennettava reilun pelin Suomi.

Te uuden ajan näkevät suomalaiset, jotka nyt vuonna 2018 ymmärrätte, että kokonaisuuden kannalta värillä ei ole mitään väliä, jos vain ensin oivallamme, että muutos on meissä itsessämme – tervetuloa mesenaateiksemme "Linnan juhlat & köyhän miehen Guggenheim" -joukkorahoituskampanjaan toteuttamaan kaikkien aikojen yhteiskunnallista muutosta isänmaassamme!

”The Journey is The Reward” (Steve Jobs)

 

***

31.3.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Nukkuvien joukkorahoituskampanja mesenaatti.me :ssä

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvää pääsiäistä Puheenvuoron blogistit ja lukijat!

4500 eur siis tavoite... ja sitten laitetaan tavoitteet uusiksi rahoituksen osalta ja mennään vaiheeseen II toteuttamaan hanketta. Joukkorahoituksessa tuo raha kertyy nopeasti - nyt on blogi myös medialle kertoa asiastamme.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Laitoin tämän kommenttini Arto Luukkasen blogiin, kunnes hoksasin sen kuuluvan pikemmin Petrin nukkuville:

Täällä kotikylälläni Kirkkonummen Masalassa pidettiin eilen koululla suurkirpputoria.

Kuulin buffetin pöydässä ihmeteltävän miksi sdp:n Uudenmaan piiri on jo nyt, reilua vuotta ennen eduskuntavaaleja, asettanut ehdokkaat jäsenäänestykseen. Muistutettiin keskustan asettaneen Matti Vanhasen presidenttiehdokkaaksi parisen vuotta etuajassa.

Taitaa leijua uutta ajatusta ilmassa? Pois silmistä, pois mielistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset