Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

”Lakkautetaan puoluetuki” matkalla +50 000 allekirjoitukseen

”Tää siivittäisi aika hyvin puoluepolitiikan "tuhoa" 

”Nimenomaan Susanna - sellaisen ei-toivottavan!!” 

Eduskuntapuolueille jaettava puoluetuki kuuluu samaan sarjaan kuin yritystuet – lapsikin ymmärtää, että sillä ei ole mitään tekemistä yhteiskunnallisen kehittämisen, tehokkuuden ja reilun pelin kanssa. Vuosikymmenten valtapuoluepropagandan jäljiltä suuri osa suomalaisista aikuisista ei kuitenkaan enää ole yhteiskunnallisesti valvautunutta edes lapsen tasolle. Lapsilla kun ei ole opittuja estoja ajattelussaan.

Systeemi vie ja suomalainen vikisee – siinä syy siihen, miksi demokratian mallimaana itseään eliittinsä suulla kauppaavassa Suomessa vuonna 2018 on moisia yhteiskunnallisia vääryyksiä.

 

***

Mitäs jos kerrankin kuviteltaisiin, että Suomi toimisi niin kuin me Nukkuvat haluamme sen toimivan, reilun pelin hengessä? Isänmaamme ei enää olisikaan se ”Yhteiskunnallisen innovoinnin Ambomaa”, joksi sen eräässä blogissani nimesin pian sen jälkeen kun olin (pakotettuna) tullut mukaan yhteiskunnalliseen toimintaan syksyllä 2014?

Kuvitellaan utopia, että Suomella olisi toimiva yhteiskunnallinen käyttöjärjestelmä ja suomalainen olisi herännyt tiedostamaan nykyisen kaverisosiaalikapitalismin ja nollasummakakunjaon järjettömyyden. Silloin ”Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva!” -kansalaisaloitteelle kävisi suunnilleen seuraavasti ja se saisi heittämällä tarvittavan +50 000 allekirjoitusta suomalaisilta.

1. Utopiassani media ei olisikaan vallan sylipuudeli kuten nykyisin, vaan vallan vahtikoira kuten sen pitäisi olla.

Tuon vahtimisen se toteuttaisi yhteistyössä uusien yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa – eikä se lopulta olisi vain vallan passiivista vahtimista vaan yhteiskuntamme aktiivista kehittämistä.

Utopiassani meillä olisi oikeasti riippumatonta tutkivaa yhteiskunnallista journalismia, jonka suurin intohimo olisi löytää uusia ajatuksia valtapiirien ulkopuolelta. Nyt suurin intohimo tuntuu olevan suorastaan estää systeemiä uhkaavien ajatusten esilletuleminen. Suomalainen valtamedia vuonna 2018 on portinvartijamedia.

Utopiassani media löytäisi itsenäisesti jokaisen kansalaisaloitteen, joka pyrkii korjaamaan suuria systeemisiä vääryyksiä, jotka ylläpitävät niiden valtaa, joilla valta on. Media olisi oma-aloitteisesti yhteydessä noiden ideoiden esittäjiin ja palaisi halusta kertoa ideoista yleisölleen. Media tekisi toimituksellisia juttuja ja olisi yhteistyökumppani yhteiskunnallisille uuden oivaltajille ruohonjuuritasolla. Media tekisi kaikkensa nostaakseen hyviä uusia yhteiskunnallisia toimijoita eteenpäin.

2. Utopiassani suomalainen olisi rohkaistunut luottamaan itseensä ja alkaisi ajatella uudella tavalla, kokonaisuuden kautta.

Medialla pitäisi olla tässä rohkaisemisessa keskeinen rooli – nyt suomalainen valtamedia sooloilee demokratian kustannuksella ja hokee: ”onhan teillä some...”

Jos tämä utopia toteutuisi vuosikymmenten puhe siitä, että jos et äänestä valtapuoluetta menee äänesi hukkaan ei enää tehoaisi – suomalainen enemmänkin haluaisi eroon niistä, jotka ovat nykysysteemin valuvikoineen rakentaneet. Suomalainen tekisi valtapuolueista äänestyskopissa pienpuolueita!

Kuinka monesti olenkaan törmännyt suureen yksilötason innostukseen niistä asioista, joita tuon esille. Sitten kun on käynyt ilmi, että jonkun ajamani asian takana ei olekaan vielä suurta massaa on suomalainen alkanut epäillä… itseään. Entä jos olen (suomalainen itse) väärässä? Miksei peukkuja ole tämän enempää?

Utopiassani suomalainen ymmärtäisi sen järjettömän resurssien epäreiluuden mikä valtapuolueilla on käytössään vs. muut – paljon juuri puoluetuesta ja valtamediasta johtuen. Utopiassani suomalainen pitäisi hienona sitä, että hän saisi kunnian olla ensimmäisiä, joka kykenee uuteen ajatteluun. Suomalainen olisi jälleen yksilö irti väärien kollektiivien pakkopaidasta. Suomalainen allekirjoittaisi aloitteen ja kertoisi siitä kaverilleenkin, kysyisi vielä perään.

3. Utopiassani terapiahaastajat ja hovinarrit eivät enää sekottaisi suomalaisen päätä.

Nykysysteemin ”terapiahaastajat” ovat niitä, joita nykyiset valtapuolueet käyttävät suorastaan hyväkseen nykyisen pelin ylläpitämisessä. Terapiahaastajien agenda lähtee äärevöityneestä populismista niille suomalaisille, joille toissijaiset ”ongelmat” uppoavat kuin kuuma veitsi voihin. Perussuomalaiset on yhä enemmän tässä kategoriassa Jussi Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren (perillisineen) omien valtapyrkimysten työkaluna. Sama koskee toisaalta myös vasemman äärilaidan laulukuoroa, joka pelaa peliään paljolti juuri perussuomalaisten kanssa.

Nykysysteemin ”hovinarreilla” tarkoitan niitä nykysysteemin mukahaastajia, jotka pääsevät mediaan, mutta jotka juoksevat lujaa karkuun heti kun tulee vähänkään kovempi paikka. Heidät sallitaan, mutta todelliset haastajat, ne jotka ymmärtävät, että Suomi tarvitsee kokonaan uuden pelin, kuoliaaksivaietaan.

Liike Nyt esimerkiksi – ehdotin Harkimon ja Jungnerin liikkeelle ja Nukkuville yhteistyötä tuoda puoluetuen lakkauttamiseen tähtäävää aloitetta esille. Kirjoitin siitä bloginkin. Harkimo on tuonut videoblogeissaan mm vakuutuslääkärien toimintaan liittyvää aloitetta esille. Mikään ei siis estäisi tekemästä samaa puoluetukien lakkauttamisen suhteen?

Reilu viikko on nyt mennyt ja yhä odotan, että Harkimo tai Jungner soittaisi tai laittaisi viestiä. Olisi hienoa päästään tekemään yhteistyötä. Mutta… kirjoitin blogissani: ”Sen sanon kuitenkin heti, että ”eliitin kapina eliittiä itseään vastaan” ei kansan syvissä riveissä koskaan tule saamaan pientä läikkymistä suurempaa juttua aikaan.” Kuinka uskottavaa se on, kun kolme suomisysteemin eliittimenestyjää alkaa kapinallisiksi?

He eivät a) loppupeleissä uskalla/halua tehdä (kavereilleen) asioita, jotka oikeasti haastaisivat nykysysteemiä isossa kuvassa - Nukkuvien aloite esimerkkinä ja testinä b) he ovat väärässä ongelmanmäärittelyssään. Ei vuorovaikutusalustojen puute niinkään ole se ongelma, vaan niiden ylläpitäjät (ja käyttäjät) c) he eivät ymmärrä yhteistyön merkitystä ruohonjuuritason kapinallisten kanssa, korkeintaan varastavat ideoita itselleen.

Eliitin ylenkatseinen egotrippi ei pelasta Suomea. Onko Liike Nyt vain maailmojasyleilevä kivaprojekti, jossa on paljon meteliä, mutta hyvin vähän villoja suomalaisen valtapuoluediktatuurin muuttamiseksi parempaan? Toivottavasti olen väärässä.

4. Utopiassani nykyiset valtapuolueet olisivat pienpuolueita!

Tämä olisi hyvän vallankumouksen tai ”nukkuvan vallankumouksen” lopputulema nykyisten valtapuolueiden osalta. Enempää ei valtapuolueita tarvitsekaan analysoida – en nimittäin usko siihen, että mikään muu niitä lopulta muuttaisi kuin se, että niiltä otetaan suomalaisten toimesta valta pois. Eivät sata vuotta vanhat toimintamallit muutu sisäisesti niin kauan kuin valtapuolue väärän pelin olosuhteissa pysyy vallassa – senhän valtapuolue määrittelee ylimmäksi menestykseksi mitä voi olla.

Ne, jotka ovat suomalaisen inhodemokratian rakentaneet, eivät ole oikeita jälleenrakentajia! Tarvitsemme politiikan ulkopuolelta ja ruohonjuuritasolta tulevan uuden yhteiskunnallisen voiman reilun pelin rakentajaksi, Nukkuvat haluaa olla tuo voima.  

 

***

Jo siinä lyhyessä ajassa kun luet blogiani, valtapuolue tienaa veronmaksajilta varastettua lahjarahaa (puoluetukea) noin 300-500 eur valtansa perusteettomaan ylläpitämiseen. Kuukaudessa se on n. 12 500 eur per kansanedustaja ja vuodessa noin 5-7 MEUR per valtapuolue – raha, jolle varmasti löytyy käyttöä valtapuoluepropagandan kaikkinaisessa edistämisessä.

Se on iso raha verrattuna niihin lukuisiin toimijoihin, jotka eivät saa euron euroa vuosienkaan puurtamisesta isänmaansa hyväksi. Se on valtava raha huomioituna se, että puoluetuen kaltainen ahneus ja omaneduntavoittelu kannustaa valtapuolueita jopa miljardiluokan välilliseen korruptioon. Se on järjetön raha suomalaisen demokratian ja hyvinvoinnin kannalta!

Tutustu tarkemmin kansalaisaloitteeseemme ”Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva!”

tervemenoa allekirjoitamaan!

 

***

28.4.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kannattaisivatko Nukkuvat toisenlaista kannatusmittausten uutisointia?

http://janituononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25440...

Kysymys osuu mielestäni 1. ja 2. kohtaan.

Osaksi myös 4. kohtaan, jos nukkuvat heräisivät tai herätettäisiin.

Mielenkiintoinen kirjoitus!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jani! Niin oli mielenkiintoinen kirjoitus sinullakin. Todellakin tuo "nukkuvien" potentiaalinen voima on aivan valtava.

Siksi kannattajakortteja keräävä puolueemme on juuri "Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp)". Konsepti on oltava jotain ihan ylimaallista, jotta olisi edes teoriassa mahdollista pärjätä nykypelissä, muuttaa sitä suomalaisten hyväksi kokonaisuuden kautta.

40 % kannattajapotentiaali kun lasketaan hieman myös liikkuvia äänestäjiä mukaan - yhdessä tekemällä se ei pidemmän päälle ole enää vain potentiaali... jos kiinnostaa Jani etulinjassa on aina tilaa! ;-)

https://www.nukkuvat.fi/viisi-askelta/

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tuo puoluetuki on siinä mielessä haastava aihe, että onko siinä riski, että valta siirtyy yhä enemmän sinne missä rahatkin on, sillä kun sijoittavat tukevat kokoomusta, kun ne palkaks poistaa veroja ja avaa ovia veroparatiiseihin heille, niin korostuu entisestään tämä huono suunta, joka on puoluetuessakin, kun isot saa enemmän ja pienpuolueet ei lainkaan?

Jos puoluetuki poistettaisiin, voisi samalla poistaa mainostamisen vaaleissa.
Naurettavat pärstänkuvat pois teiden varsilta ja jokaiselle puolueelle sama määrä tv aikaa ja kaikki kampanjointi olisi keskitetty samalle alustalle. Eli vaalisivustolla jokainen puolue ja ehdokas saa yhdenvertaisen näkyvyyden tuoda esiin vaalivalheitaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Tero - en usko että ollankaan olisi huono juttu poistaa kokonaan puoluetuki. Nykyisten valtapuolueiden rahahanat eivät kestä lähempää tarkastelua... suomalaiset näkisivät välillisen korruptionkin läpi paljon paremmin.

Meillä on joukkorahoitus, some jne nykyisin ja niissä mentäisiin samantien eteenpäin myös kun veronmaksajien ryöstäminen loppuisi.

Kansalaispalkka on periaatteessa ainoa oikea "puoluetuki" Suomessa kun siihen mennään, muuta ei tarvita, helppoa, yksinkertaista ja läpinäkyvää.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2884

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

240 allekirjoitusta viikossa tarkoittaa että matka 50 000:een nimeen kestää vajaa 4,5 vuotta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Janne - kategoria 2 nykyisellään tulikin siinä kommentissasi ;-)

JOs päästään mediaan yhtään niin alkaa tapahtua... oletko muuten sitä mieltä, että puoluetuki on hieno juttu..?

Ilmeisesti ei väärys koske sinua ja puoluettasi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En kuulu mihinkään puolueeseen, loikkasin sitoutumattomaksi jopa sitoutumattomien listoilta... :-D

Puoluetuen vaihtoehto on, että puolueet haalivat rahansa mistä sattuvat saamaan. Niinhän ne nytkin tekevät mutta tilanne ei ainakaan paranisi.

Mutta pointti oli, että aloitteesi on alunperin epäonnistunut ja sen esittäminen "matkalla kohti 50 000 allekirjoitusta" on epärehellistä ja lukijoita halveksuvaa.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

Janne pointtisi oli väärä. Puhuin utopiasta että suomalainen demokratia toimisi ja 4 sen oleellista osaa olisi kunnossa.

Toivottavasti "Lakkautetaan puoluetuki" aloitteen +50 000 ei ole utopiaa. Siitä päättä hyvin pitkälle suomalainen valtamedia - sinun ohellasi Janne.

Inhodemokratian lakkautuksessa olisi hyvä päästä alkua pidemmälle.

"aloitteesi on alunperin epäonnistunut"

--> Ei aloitteeni (Nukkuvien aloite) ole epäonnistunut alunperin eikä lopunperin. Se on hyvä aloite.

"että puolueet haalivat rahansa mistä sattuvat saamaan. Niinhän ne nytkin tekevät mutta tilanne ei ainakaan paranisi."

--> 36 MEUR osalta eivät niin tee vaan se sataa heille suoraan taivaasta.

Ai niin - hälsningar till Kimito! "Avskaffa partistödet – partistödet förvränger demokratin!;-)"

https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/3136 (på svenska)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #10

Oletko jo saanut kerättyä tarvittavat nimet Nukkuvat-puolueen perustamiseksi?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #13

Kiitos Manu - ei vielä. Tavoite on syksyyn mennessä. Helsingissä keräämme viisi päivää "Nukkuvien vallankumousviikon" aikana 15.-19.5.2018

www.nukkuvat.fi/vallankumousviikko

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Olen jo moneen otteeseen puhunut puoluetukien järjettömyydestä.

Puoluetuilla tehdään kaikenlaista kummallista, ilmeisesti lainmukaista, mutta kansalaisten näkökulmasta häikäilemätöntä ja epäeettistä verorahojen hyödyntämistä.

Perussuomalainen puolue mm. perusti säätiön, joka osti Helsingin Esplanadilta toimistotilaa puolueelle, jonka maksamilla vuokrilla lyhennettiin tilan velkaa.

Arvohuoneisto, Helsingin parhaalta paikalta. Miettikää, mihin jäljet johtavat.

Puoluetukien takia, puolueet ovat menneet monenlaisiin koplauksiin voittonsa varmistamiseksi.

Vaalirahakohut ovat paras esimerkki siitä, miten keinoja kaihtamatta, halutaan voitto ja valta.

Mitä enemmän kansanedustajia, sitä suurempi puoluetuki. Tästä on kysymys.

Puolueet ovat yhdistyksiä, joita koskee yhdistyslaki.

En ole koskaan ymmärtänyt, miten puolueiden perustamat yhdistykset ovat etusijalla muihin valtakunnan yhdistyksiin verrattuina.

Kyllä, tässä on, jos missään, tutkittavaa!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Mirjami - todellakin on!

"4) Jokaisen eduskuntapuolueen pitäisi maalaisjärjellä ajatellen olla jäävi puoluetukiasiassa. Eduskuntapuolue voi äänestää uskottavasti ainoastaan puoluetuen lakkauttamisen puolesta. Tarinan mukaan eräs puolue vaati takavuosina ennen jytkyään pitkään tuntuvia leikkauksia puoluetukeen. Leikkausesitys jäi lopulta kuitenkin tekemättä, koska se oli kuulemma hukassa A4-paperin kääntöpuolella... "

Tragikoomista touhua suomalaisen demokrarian kustannuksella!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3136

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8, Petri - kansalaisaloite on ok - mutta todennäköisyys, että tulisi käsitellyksi eduskunnassa, on kysymysmerkki!

Lain muuttaminen ei saisi olla kansanedustajia itseään koskeva (kuten ei sopeutumiseläkkeetkään).

Tässä kohdin tulee mietittäväksi, missä instanssissa em. lainkohtia selvitellään ja niistä päätetään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

En ole ajatellut vielä noin pitkälle - kunhan välillä haaveilen +50 000 allekirjoituksesta, jotka vien terveisinä eduskuntaan puoluetuen lopettamiseksi!

Sitä salamavalojen määrää! ;-)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Puoluetuet on vielä betonoitu ainoastaan eduskuntapuolueille. Tämä antaa niille kohtuuttoman etulyöntiaseman muihin puolueisiin verratuna. Jokaisen rekisteröidyn puolueen tulee saada puoluetukea tai sitten ei yhdenkään puolueen. Puoluetuen jaossa eduskuntapuolueet ovat ottaneet itselleen oikeuden jakaa muiden puolueiden äänestäjien verorahoista tukea itselleen joka on mielestäni hyvin epädemokraattista.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juuri näin! Itse olen sitä mieltä että ei pitäisi olla edes puoluetta, jotta olisi tasaveroinen yhteiskunnallinen toimija.

Kansalaispalkka riittäisi hyvin myös "puoluetueksi".

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Eikö raha kelpaa Nukkuvien puolueelle. Saisitte 40% kannatuksella melkein 100 kansanedustajaa. Eikö ala kiinnostamaan, olisi luvassa muhkea potti euroja toiminnan tukemiseen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Raimo kelpaa, mutta se pitää ansaita reilun pelin kautta eikä vahvimman oikeudella varastamalla.

En ajattele noin, on sen verran kova kokemus nyt myös yhteiskunnallisena kehittäjänä ja nykysysteemin haastajana.

Uskomattoman analogia siihen, miten sain tuta systeemiä viime kierroksella yrittäjänä Ambrosia Professionalin osalle.

Eli myös yritystuki kaikki pitää lopettaa.

Kuulun ihmistyyppiin, jonka pitää pystyä katsomaan itseään peilistä - voisi hyvin olla että joskus saisinkin näitä veronmaksajien rahoja hankkeisiini. Mutta mikä oikeus minulla olisi olla epäreilun pelin saamamiehenä - ei mikään.

Siis kun on mahdollista tehdä reilu peli, tehdään se!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Onko, Petri, idea Nukkuvien vallankumouksesta nukkuvien vai aina valvovan median keksintö?

Kysymyksestä ketä kuunnellaan tulee mieleen tarina Sonkajärveltä. Siellä ennen, vielä meidän elinaikanamme, mummot kertoivat luottamuksellisesti seurakunnan sielunpaimenelle kylänsä tapahtumista,

Koska on hänkin ihminen, sielunpaimen vei kuulemaansa eteenpäin ylemmilleen tarveharkintansa mukaan ajatellen myös omaa parastaan.

Sonkajärveltä ovat valtakunnan mediajulkisuuteen nousseet esim. Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ja yleisjulkkis Antti Holma, molemmat pappien poikia.

Nyttemmin mummot osallistuvat Facebookin Vintage Sonkajärvi-palstan kautta välittäen suoraan omien aistiensa havaintoja julkisuuteen.

Helsingissä sanotaan median päättävän, mutta kuinka kauan?

Hjallis Harkimo kirjoittaa kolumnia Keskisuomalainen- konserniin kuuluvassa Savon Sanomissa.

Eilen Harkimo tapasi Liike Nyt- fanejaan Kuopion torilla. Oliko se pääkaupungin median, vai paikallisten mummojen idea?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset