Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Nukkuvien päätoimittajatentti – kaikkien aikojen haaste valtamedialle!

Tämä on avoin kirjeeni suomalaisen valtamedian päätoimittajille. 

Se sisältää tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä – tai voi, mutta päätoimittajien on paha sen jälkeen enää puhua ”puolueettomasta”, ”sitoutumattomasta” tai ”riippumattomasta” valtamediasta.

Avoin kirjeeni ei käsittele puolueiden omia äänenkannattajamedioita, sillä ne eivät ole ongelma tässä yhteydessä. Ongelma on puolueettomaksi julistautunut valtamedia, joka ei ole puolueeton vaan enemmänkin suoranainen nykysysteemin ylläpitomedia.

 

***

"Päätoimittajatentti" on kutsu päätoimittajille tulla suoraan televisiolähetykseen keskustelemaan median roolista yhteiskuntamme kehittäjänä – tai kehityksen jarruna.

Sain idean pari viikkoa sitten Porin SuomiAreenassa. Sen järjestävät vuosittain heinäkuussa MTV ja Porin kaupunki. SuomiAreenassa minua, Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp):n puheenjohtajaa, ja erästä toista Nukkuvien aktiivia jahdattiin monta päivää kuin henkipattoja lainsuojattomia pitkin Porin katuja.

Tuo kohtelu ihan vain siksi, että satuin aluksi istumaan pienen ”nukkuvat.fi” lakanan ja Nukkuvien konseptiin kuuluvan tonttulakin kera Keskustan puoluepäivän katsomossa kaikessa rauhassa, kunnes alkoi tapahtua. Näin pontevasti portinvartioi nykysysteemi itseään silloin kun suomipolitiikan sisäpiiri pönöttää kesäpäiviään puoli kaupunkia itselleen ensin vallanneena!

Valtamedian uutisoinnissa tapauksesta ei ollut paljoakaan tekemistä totuuden kanssa. Saatiinpahan mökin mummolle ja papalle puoluentusinaa etusivun google-linkkiä otsikolla: ”Nukkuvien puolue häiriköi... jne”. Tämä ihan tarkoituksella, ei suinkaan vahingossa. Maamme ”puolueeton” valtamedia on puolensa valinnut isossa kuvassa, vaikka se hyvin hämätä ihmisiä osaakin pakkaa tarvittaessa sekoittamalla.

Asiaa pyydettiin kommentoimaan myös pääministeri Juha Sipilä (kts. ed. linkki) – häneltä tulikin kaikkein fiksuin kommentti koko asiassa, miksei sillä hänhän näki koko episodin aitiopaikalta. Perjantaihin mennessä myös MTV joutui jo pyytelemään anteeksi toisessa jutussaan. (Koko viikko 16.-20.7.2018 on kuvattu eri juonenkäänteineen tarkemmin Facebook-seinälläni.)

Mitäs jos tämän avoimen kirjeen supertärkeä asia maamme demokratian toimivuuden kannalta uutisoidaan vähintäänkin samalla innolla kuin tuo Porin vauhdikas viikko, onnistuuko valtamedia?

Otsikkona voisi olla toukoaaltomaisen ajankohtaisesti vaikkapa: ”Nukkuvien puheenjohtaja läimii valtamediaa takalistoon haasteellaan!” Kyllähän menekki olisi taattu. Eikä tämä mikään vitsi ole – puolueettoman median perustehtävän pitäisi kaiketi olla antaa ihmisille mahdollisuus itse päätellä asioita asioitten kautta eikä oman agendansa mukaisen mielikuvamarkkinoinnin eli propagandan kautta – eihän omaa agendaa pitäisi puolueettomalla medialla olla edes olemassa?

 

***

Sen mitä tuon episodin jälkeen pystyin SuomiAreenan ohjelmaa seuraamaan, huomasin, että siellä järjestettiin ”puheenjohtajatentti” eduskuntapuolueiden puheenjohtajille. Miksei siis vastaava päätoimittajatentti yhteiskuntamme keskeisille vallankäyttäjille – suurimpien mediatalojen päätoimittajille?

Jos valtakunnantason poliitikoilla (pl. Nukkuvat ja vastaavat) ei ole oikeutta lymytä piilossaan, ei sitä pidä olla päätoimittajillakaan!

Haastan MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Tomi Einosen tarjoamaan alustan päätoimittajatentin toteuttamiselle MTV3 kanavalla parhaaseen katseluaikaan. Oikein toteutettuna ja markkinoituna se tulee olemaan yksi syksyn tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista mediatapahtumista Suomessa, olen varma siitä!

Me Nukkuvat olemme auliisti mukana järjestämässä kyseistä mediatapahtumaa, onhan meillä tässäkin asiassa ainutlaatuinen oma etulinjan kokemuksemme. Ohjelmamme perustuu 100% omaan (kovaan) kokemukseen nykysysteemin toimimattomuudesta, olemme ”asianomistapoliitikkoja” omassa asiassamme.

Keskustelua päätoimittajatentissä eivät suinkaan vetäisi nykysysteemin kirjanoppineet toimittajat vaan vähintäänkin yhteistyössä ruohonjuuritason toimijoiden kanssa. Nukkuvien kaltaiset yhteiskunnaliset toimijat, joilla on vahvaa näyttöä halustaan, osaamisestaan ja sitkeydestään haastaa nykysysteemi, jonka ytimessä valtamedia on. Toki myös jokainen eduskuntapuolue pääsee asiansa esittämään uskalluksensa mukaan.

Ehdotan ensimmäisen päätoimittajatentin ajankohdaksi syys/lokakuuta 2018. Vuosittainen tai puolivuosittainen tapahtuma jatkossa. Toteutuksessa tulee huomioida myös yleisön osallistuminen. Keskustellaan näistä lisää kun päästään itse asiasta ensin yksimielisyyteen. Olen yhteydessä päätoimittaja Einoseen.

 

***

”Valtamedia on osa ongelmaa” lukee Nukkuvien puolueohjelman luvussa 5.

Etulinja opettaa – jos ajatellaan, että Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (rp):n kaltainen toimija, jonka 1) kannattajapotentiaali on 40 % suomalaisista 2) jolla on aivan uudenlainen kokonaisuudesta lähtevä huippuluokan yhteiskunnallinen ohjelma ja 3) jonka toimijat tulevat jostain ihan muualta kuin väärän nykypelin osaajista, joutuu koko ajan työntämään narulla asiaansa valtamediaan päin... silloin on jotain pahasti vialla suomalaisen demokratian toimivuudessa median osalta!

Älkää kuvitelko arvoisat päätoimittajat, että päätoimittajatentissä isommin märehdittäisiin valtamedian vihapuheagendaa, niin helpolla ette tule pääsemään. Kenties sitäkin sivutaan siltä kantilta, miten paljon vihapuhetta (mitä se onkaan) syntyy valtamedian itsensä tuottamana siksi, että hyvälle muutokselle ei anneta kanavaa Suomessa tavoittaa ihmiset? Ehkä studioon saadaan mielenkiintoisia vieraita tässäkin asiassa?

Sananvapaudessa ei pitäisi olla vain kyse oikeudesta sanoa (nurkan takana) oma asiansa, vaan todellinen sananvapaus pitäisi ehdottomasti laajentaa myös ”oikeudeksi omaan yleisöön”. Asiallisen demokratiaan kuuluvan keskustelun osalta tuon oikeuden olisi oltava olemassa aina ja kaikkialla ja etenkin sellaisessa mediassa, mikä toitottaa ihmisille olevansa: ”puolueeton”, ”sitoutumaton” ja ”riippumaton”!

Meillä Nukkuvilla ei ole ollut oikeutta omaan yleisöömme suomalaisen valtamedian kautta!

Kovan haastamisen kautta Nukkuvien jo vuosia jatkunut (aik. Unitas kansanliike) määrätietoinen kuoliaaksivaikeneminen on vihdoin ja viimein alkanut hieman hellittää. Ensimmäiset jutut meistä ovat olleet sähköisessä muodossa keväällä 2018 Iltalehdessä ja Keskisuomalaisessa sekä eräissä Keskisuomalainen konsernin kaupunkilehdissä. Niitä luettiin paljon ja mm. Keskisuomalaisen juttua jaettiin lähes 300 kertaa mikä on poikkeuksellisen paljon.

Pitäisikö meidän Nukkuvien nyt olla älyttömän tyytyväisiä valtamedialta viime kuukausina saamiimme murusiin, ei todellakaan! Nukkuvien osalta ei voida vielä puhua oikeudesta omaan yleisöön eikä minkäänlaisesta tasa-arvosta, samalla kun valtapuolueet, niiden apupuolueet ja terapiahaastajat sekä myös suomipolitiikan mukakapinalliset Harkimo, Jungner, Väyrynen tai siniset saavat median punaista mattoa alle aina kun vain suunsa avaavat –

miksi heillä on oikeus valtamediassa omaan yleisöönsä ja Nukkuvien puolueella ei ole?

Ovatko he sata kertaa parempia kuin me Nukkuvat? Eivät varmasti ole. Itseasiassa jos ohjelma merkitsee ja jos konseptin voima merkitsee niin me Nukkuvat pärjäämme kirkkaasti vertailussa. Emme sattuneesta syystä(!) ole vielä niin tunnettuja (epä)poliittisia toimijoita kuin edelliset, mutta olemme suomalaisten silmissä paljon uskottavampia mitä muutokseen tulee.

 

***

En minä niin tyhmä ole, etten olisi jo pitkään tajunnut olevani jonkinlaisella mustalla listalla poliittisena toimijana valtamedian päätoimittajien papereissa. Tuo lista on ollut olemassa ainakin syksystä 2015 alkaen kun lähdin presidenttiehdokkaaksi keräämään 20 000 kannattajakorttia, eikä nimeni ole mustasta listasta vieläkään ylipyyhitty kun perustimme Nukkuvien puolueen syksyllä 2017.

Eräs päätoimittaja, kuvastaen varmaankin myös kollegoidensa ajattelua suomalaisessa valtamediassa, sanoi minulle vuosi sitten suoraan, että ”kerää ensin se 20 000 nimeä (presidentinvaaliin)” niin katsotaan sitten sitä juttua – uskomatonta demokratian halveksuntaa ruohonjuuritasoa kohtaan!

Miksi politiikan sisäpiiriläisten täysin puolueesta riippumatta ei koskaan tarvitse kuulla moista valtamediamme päätoimittajilta?

Vastaus: jokainen silmäätekevä poliitikko pääsee mediaan siksi, että silloin demokratiamme näyttää mökin mummolle päin toimivan uskottavasti ja ”sitoutumaton” valtamediamme hoitavan oman osuutensa kertomalla tasapuolisesti ”kaikista”. Noin ihmiset laitetaan luulemaan heidän lainkaan tajuamatta, että ruohonjuuritaso on kokonaan syrjäytetty etenkin jos se haastaa nykysysteemiä liian tehokkaasti.

Toinen oleellinen syy siihen miksi valtamediamme heittää punaista mattoa alle tietyille toimijoille on se, että nykysysteemin tasapaino, status quo, ei järky käytännössä lainkaan siitä jos vaikkapa valtamedian ikiomat hybridikapinalliset Harkimo (MTV) ja Jungner (YLE) ovat jatkuvasti mediassa painokoneet punaisella – he ovat täysin vaarattomia nykysysteemille. Sen sijaan meitä Nukkuvia ei suomalaisen valtamedian laskelmissa kannata päästää vauhtiin, olemmehan ”vallankumouspuolue Nukkuvat”.

 

***

Suomi vuonna 2018 on täydellinen lumedemokratia ja valtamedialla on sen ylläpidossa keskeinen rooli!

Lumedemokratiassamme (myös: inhodemokratia) parhaat muutosvoimat eivät valtamedian portinvartioinnin vuoksi pääse koskaan kunnolla esille – ei vaikka median tehtävänä maalaisjärjellä ajatellen pitäisi olla enemmänkin nostaa ruohonjuuritasoa kuin estää sitä pääsemästä suuren yleisön tietoisuuteen!!

Lehdistönvapaus Suomessa tarkoittaa ilmeisesti valtamedian ”vapautta” sylkeä kansanvaltaisen ja yhteiskunnalliseen innovointiin kykenevän demokratian päälle? Lehdistönvapaus Suomessa tarkoittaa ilmeisesti ”vapautta” olla osallistumatta pitkälti valtamedian omista tekemisistä kumpuavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, enemmänkin, ”vapautta” yrittää vaientaa se mahdollisimman täydellisesti?

Antakaa minun olla väärässä, rouvat ja herrat päätoimittajat – päätoimittajatentti odottaa!

 

***

6.8.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jeps. Tarkoitus oli tässä uudessa mediapelissä avata hieman keissiä siitä näkökulmasta joka meillä Nukkuvilla on asiaan. Ei tässä mitään tyhjennystä tullut, suinkaan.

Nyt olisi mukava tietää mitä blogisteille tulee asiasta mieleen - mitäs kysytään päätoimittajilta sitten syys/lokakuussa.

Itse maltan tuskin odottaa! ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Muutin otsikon "Nukkuvien päätoimittajatentti" Alf Rehn kommentoi facessa ja sanoi että on olemassa jo "päätoimittajatentti" jossain... google tosin löytää sen huonosti...

"Nukkuvien päätoimittajatentti" on siis sellainen jossa ruohonjuuritaso vie ja päätoimittajat ja valtamedia vikisee - pidot vaan paranee siis ;-)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos blogini jakaneille - te olette Oivaltaneet mistä tässä on kysymys!!

Lisää jakoja ja pörinää pönttöön!! Laitan myös itse viestiä päätoimittajien suuntaan vaikka ALUSSA se tuskin johtaa mihinkään?

Mutta kun paine kasvaa kun sitä YHDESSÄ luomme alkaa tilanne muuttua - jatkuvasti laajeneva Some-yleisö alkaa ihmetellä että mitä touhua tämä oikein on...

juuri niin sen pitää mennä!

Saammeko lopulta päätoimittajat tenttiin - se ei edes ole niin oleellista kuin että erilaiset suomalaiset sankoin joukoin alkavat tajuta millainen demokratian Ambomaa Suomi onkaan.

Mutta onhan meillä myös YLE jos MTV :sta ei ole mihinkään, heh!

Sinnekin lähtee viestiä, ihan varmasti. Ehkä soitan perään myös?

KYLLÄ SOITAN!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hyvällä asialla olet, Petri, mutta eikö vasta sitten jotakin ole tapahtumassa kun valtamedia alkaa vastata ilman että mitään olisi kysytty? Sdp:n Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmen tekemässä koko aukeaman haastattelussa 2.8. Pekka Sauria kehutaan todella päteväksi työelämäprofessoriksi.

Olin kirjoittanut blogissani 29.6:

"Ne ovat meidän parhaita ystäviä. Ne tuovat meille kirkossa käydessään keltaista paksua piimää ja marjoja ja ohralettuja. Niillä on myös hyvin keltaista paksua voita",
-Iisalmen rovasti Brofeldtin poika Juhani Aho kirjassaan Muistatko- ? (1920) Vänninmäen Repolan tilasta missä heidän karjansa oli laitumella.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin, joka on nyttemmin kutsuttu työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon, uutisoitiin elokuussa 2015 maksaneen omasta lompakostaan 100 euroa sähkön kytkemiseksi Kansalaistorille kiireellä kootun "Meillä on unelma" mielenosoituksen kaiuttimiin, jotta presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän lähettämät terveiset voitiin lukea."

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Heikki - kyllähän alamainen Hirvimäki ja Nukkuvat saa tuta valtamedian touhua ihan liikaa koko ajan ja kaikkialla.

Viimeksi eilen kun Iltalehti ei antanut kommentoida jostain käsittämättömästä syystä Kalle Isokallion blogiin, jossa kansalaispalkasta kirjoitti. Ei mitään tolkkua.

Ei siinä mitään muuta logiikkaa ole ollut kuin se musta lista ja pelko siitä, että väärät ajatukset leviävät.

Muistan myöskin takavuosilta kolmen vuoden takaa erään verkkotoimituksen, joka ei koskaan laittanut blogejani "toimituksen valintoihin" ja sitä hiukan ihmettelin.

Noh, en enää jaksa. Eihän tämäkään blogi sellaista olisi ansainnut, eihän? Kuten ei riviäkään valtamediassa Kansalaispalkka nyt! tai Lakkautetaan puoluetuki -kansalaisaloiteet. Onhan meillä tässä maassa paljon tärkeämpääkin kuten peppuunläpsiminen ja erään toisen puolueen todelliset naistenmiehet.

Ja saahan niistä Hirvimäen ajatuksista valtapuoluepoliitikko tarvittaessa helposti ideoita omaan juttuun, jotka voi sitten ominaan lehdistötilaisuudessa esittää.

Mitäs minä maan pahainen matonen, mustikkaan vaan ja marjoja pakkaseen. Unohtaa näiden isojen poikien ja tyttöjen leikit...

Onhan meillä kuitenkin maailman vapain media ja vähiten korruptoitunut Suomi Finland, niin me sanoo, mitäs minä, alamainen Hirvimäki.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Toi on tosi timantti (HS!) tuo mato maan, se painui ikuisesti mieleeni isän murehtiessa kylän rahamiesten keplotellessa kotitilamme kunnan haltuun. Sillä tiellä ollaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oho! Kyllähän tuo laittaa siemenen taistella vastaan... vaan se tapa siinäkin sadan vuoden ikäinen?

Olisikohan aika kokeilla jotain uutta, terveisiä etulinjasta, ja ohjeet jos haluat mukaan.

Ei se purematta niele ;-)

https://m.facebook.com/groups/303675326741738?view...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset