Puoluetukipuolue Perussuomalaiset?

Etsin Perussuomalaisten kotisivuilta heidän nykyistä kantaansa puoluetukiin. Hakusanaksi laitoin ”puoluetuki" ja ”puoluetuet". Tuloksena löytyi yksi ainoa dokumentti ja sekin vuodelta 2013. Siinä oli sentään edes ripaus kosmetiikkaa: Ehdotamme puolueiden (ja eduskunnan ryhmäkanslioiden) tukeen 15 prosentin leikkaukset vuoden 2013 tasosta.”

Ei kovinkaan vakuuttavaa perussuomalaiset!

Nukkuvien parhaillaan menossa olevaan kansalaisaloitteeseen ”Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva!” liittyen kävin muutama päivä sitten seuraavan keskustelun Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Jarmo Nahkamäen (myös blogisti Usarissa) kanssa Facebook seinälläni:

JN: ”Demokratian tukemiseksi on tehtävä kaikki voitava. Siksi puoluetuki.”

PH: ”Kiitos Jarmo – ei nyt aleta uudestaan. Eli Perussuomalaiset kannattaa puoluetukia! Hyvä tietää, ihmistenkin.”

JN: ”Kannattaa ja puolueet yleensäkin. Niitä vastustaa vain joukko hajanaisia yhdistyksiä ja yksittäisiä ihmisiä.”

PH: ”Eduskuntapuolueet tappamassa demokratiaa oman valtansa ylläpitämiseksi – OUJEE!!”

PH: ”Ainoa puoluetuki jota tarvitaan on Kansalaispalkka nyt! kaltainen juttu – sen saa jokainen puoluetoimisto tässä maassa n. 6 miljoonaa. MUUTA EI TARVITA. Reilu peli!

 

***

Nykysysteemin ykköshaastajan viittaa ylleen kovasti pukevien perussuomalaisten luulisi panostavan edes hieman oleelliseen sen yhden ja ainoan asian sijaan – puoluetukiasia ensimmäisten joukossa?

Pukit kaalimaan vartijoina – Perussuomalaiset ilmeisesti haluaa keskittyä joukon jatkona puolustelemaan erästä kaikkein härskeintä väärän vallan ylläpitomekanismia? Toisaalta ei puoluetukiasian täydellinen ”unohtaminen” ole niin omituista, jos ajattelee, että nykypersuthan suorastaan uivat peräti tuplapuoluetuessa sinisten loikkauksen jättäessä heille myös sen porukan korruptiorahat?

”Jokaisen eduskuntapuolueen pitäisi maalaisjärjellä ajatellen olla jäävi puoluetukiasiassa. Eduskuntapuolue voi äänestää uskottavasti ainoastaan puoluetuen lakkauttamisen puolesta. Tarinan mukaan eräs puolue vaati takavuosina ennen jytkyään pitkään tuntuvia leikkauksia puoluetukeen. Leikkausesitys jäi lopulta kuitenkin tekemättä, koska se oli kuulemma hukassa A4-paperin kääntöpuolella…” (Lakkautetaan puoluetuki -kansalaisaloite)

Perussuomalaisten tuohu puoluetukiasiassa on ollut demokratian halveksimista oman vallantavoittelun edessä.

Mutta ehkä tässä asiassa on jokin karmea väärinkäsitys – ehkä persujenkin sydämenasia on sittenkin tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnallisen käyttöjärjestelmän rakentaminen isänmaahamme? Aivan kuten meidän Nukkuvienkin – jota muuten aika moni sanoo ”Perussuomalaiset 2.0:ksi”! (Jos ovat valtamedian järkyttävän kuoliaaksivaikenemisen ja muun portinvartioinnin onnistuneet jotenkin ohittamaan meidät löytäessään?)

Odotan Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tai varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren selvitystä asiassa blogini kommenteissa. (ps. vinkkiä…)

Tervemenoa allekirjoittamaan kansalaisaloite ja lakkauttamaan puoluetuet!

 

***

19.8.2018

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! – kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! – kansalaisaloite

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

PetriHirvimki
Muut Jyväskylä
Ehdolla kuntavaaleissa

Iskä Kalervonkadulta Jyväskylästä. Nukkuvien puolue - Nukkuvat, heräävät, liikkuvat, sitoutumattomat ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja kts. www.nukkuvat.fi. Unitas kansanliikkeen perustaja, vapaustaistelija ja ex-presidenttiehdokas. KTM, kokenut yrittäjä ja kansalaisaktivisti. Yhteydenotot: petri.hirvimaki@nukkuvat.fi, puh. +358 44 987 13 02

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu