Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Puoluetukipuolue Perussuomalaiset?

Etsin Perussuomalaisten kotisivuilta heidän nykyistä kantaansa puoluetukiin. Hakusanaksi laitoin ”puoluetuki" ja ”puoluetuet". Tuloksena löytyi yksi ainoa dokumentti ja sekin vuodelta 2013. Siinä oli sentään edes ripaus kosmetiikkaa: Ehdotamme puolueiden (ja eduskunnan ryhmäkanslioiden) tukeen 15 prosentin leikkaukset vuoden 2013 tasosta.”

Ei kovinkaan vakuuttavaa perussuomalaiset!

Nukkuvien parhaillaan menossa olevaan kansalaisaloitteeseen ”Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva!” liittyen kävin muutama päivä sitten seuraavan keskustelun Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Jarmo Nahkamäen (myös blogisti Usarissa) kanssa Facebook seinälläni:

JN: ”Demokratian tukemiseksi on tehtävä kaikki voitava. Siksi puoluetuki.”

PH: ”Kiitos Jarmo - ei nyt aleta uudestaan. Eli Perussuomalaiset kannattaa puoluetukia! Hyvä tietää, ihmistenkin.”

JN: ”Kannattaa ja puolueet yleensäkin. Niitä vastustaa vain joukko hajanaisia yhdistyksiä ja yksittäisiä ihmisiä.”

PH: ”Eduskuntapuolueet tappamassa demokratiaa oman valtansa ylläpitämiseksi - OUJEE!!”

PH: ”Ainoa puoluetuki jota tarvitaan on Kansalaispalkka nyt! kaltainen juttu - sen saa jokainen puoluetoimisto tässä maassa n. 6 miljoonaa. MUUTA EI TARVITA. Reilu peli!

 

***

Nykysysteemin ykköshaastajan viittaa ylleen kovasti pukevien perussuomalaisten luulisi panostavan edes hieman oleelliseen sen yhden ja ainoan asian sijaan – puoluetukiasia ensimmäisten joukossa?

Pukit kaalimaan vartijoina – Perussuomalaiset ilmeisesti haluaa keskittyä joukon jatkona puolustelemaan erästä kaikkein härskeintä väärän vallan ylläpitomekanismia? Toisaalta ei puoluetukiasian täydellinen ”unohtaminen” ole niin omituista, jos ajattelee, että nykypersuthan suorastaan uivat peräti tuplapuoluetuessa sinisten loikkauksen jättäessä heille myös sen porukan korruptiorahat?

”Jokaisen eduskuntapuolueen pitäisi maalaisjärjellä ajatellen olla jäävi puoluetukiasiassa. Eduskuntapuolue voi äänestää uskottavasti ainoastaan puoluetuen lakkauttamisen puolesta. Tarinan mukaan eräs puolue vaati takavuosina ennen jytkyään pitkään tuntuvia leikkauksia puoluetukeen. Leikkausesitys jäi lopulta kuitenkin tekemättä, koska se oli kuulemma hukassa A4-paperin kääntöpuolella…” (Lakkautetaan puoluetuki -kansalaisaloite)

Perussuomalaisten tuohu puoluetukiasiassa on ollut demokratian halveksimista oman vallantavoittelun edessä.

Mutta ehkä tässä asiassa on jokin karmea väärinkäsitys – ehkä persujenkin sydämenasia on sittenkin tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnallisen käyttöjärjestelmän rakentaminen isänmaahamme? Aivan kuten meidän Nukkuvienkin – jota muuten aika moni sanoo ”Perussuomalaiset 2.0:ksi”! (Jos ovat valtamedian järkyttävän kuoliaaksivaikenemisen ja muun portinvartioinnin onnistuneet jotenkin ohittamaan meidät löytäessään?)

Odotan Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tai varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren selvitystä asiassa blogini kommenteissa. (ps. vinkkiä...)

Tervemenoa allekirjoittamaan kansalaisaloite ja lakkauttamaan puoluetuet!

 

***

19.8.2018

Villa Sirsa, Petäjävesi

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

”Samaan aikaan monet erinomaisetkaan uudet avaukset kansalaisaloitepalvelussa eivät pääse valtamediaamme rivilläkään, jos ne jotenkin uskaltavat haastaa nykysysteemiä – esimerkkinä vaikkapa Nukkuvien tammikuussa 2018 aloittama "Kansalaispalkka nyt!" -kansalaisaloite. (Toivoa sopii taas, että tämä aloite olisi poikkeus tuosta säännöstä?)”

Edellinen teksti Lakkautetaan puoluetuki -kansalaisaloitteesta.

Nyt neljän kuukauden jälkeen ko. Nukkuvien puoluetukialoite ei myöskään ole ollut ”poikkeus tuosta säännöstä"... että sellainen valtamedia tässä maassa!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3136

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mielenkiintoista saanko Halla-aho tai Huhtasaari kommenttia. Käyttävätkö samaa taktiikkaa kuin valtamedia eli kuoliaaksivaikeneminen?

Kaikki itselle epämieluisat ja omaa valtaa uhkaavat asiat hys, hys jne.

Olisin positiivisesti yllättynyt jos ei noin, katsotaan. Muutama persu jo Facessa asiaa kommentoinut. Yleisin väite on se että "rikkaat puolueet saisivat etua".

Ei se niin mene, onhan joukkorahoitukset jne jo olemassa - enemmänkin miljardiluokan välillinen valtapuoluekorttuptio tulisi paremmin näkyväksi nykyisen puoluetukiesiripun takaa - olisi myös persujen etu.

Hys, hys...?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Puheenvuoro ei tavoita kaikkia?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Pyysin persuväkeä vinkkaamaan. Huhtasaari täällä ainakin paljon pyörii. Ja on Halla-aho myös välillä kommentoimassa.

Ihan relevantti aihe - kiinostaa varmaankin myös kenttää?

Vai onko persujen mielestä Suomi jo niin valmis että kaikki viisaus on jo Arkadianmäellä... kun siellä on myös persut ja kyse vaan siitä milloin he valtaan?

RUOHONJUURITASO! Siellä se paras yhteiskunnallinen ajattelu on, ja se luo aivan uusia juttuja kuten Nukkuvat - suomalaisessa maailman "parhaassa" demokratiassa on unohdettu täysin kaikkein tärkein yhteiskunnallista muutosta ajava taho. Ruohonjuuritasolta esitellään vain niitä jotka ei haasta potentiaalisesti valtaeliittiä yhtään mitenkään. Kivakiva.

Perussuomalaiset 2.0?

Samuli Karjalainen

Miten Halla-ahon porukka poikkeaa siis keskustasta. Keskustan Jari Leppä vinkuu omilleen loputtomasti rahaa muiden suomalaisten kustannuksella.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Aivan - sitähän tässä nyt selvitetään! Persuilla ei ole vuosikymmenten kuluessa rakentunut samanlaista välillistä miljardiluokan puoluekorruptiota kuin kolmelle suurelle, mutta jos tuollainen vääryys RUOHONJUURITASON HAASTAJIA KOHTAAN kuin puoluetuki maistuu kovin makealle...

ei mitään uutta auringon alla?

Ei silloin voi haastaa ja saada muutosta aikaan jos on demokratiaa polkemassa muiden mukana alas, olkoonkin hieman vähemmän.

Se on joko tai (oma esimerkki) eikä sekä että (löysät pois jos ei jää kiinni) kuten perussuomalaiset nyt tekee!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On tämä maailmanmeno mennyt sekavaksi. Tähän asti olen käynyt enimmäkseen äänestämässä kuuliaisesti jotain puoluetta mutta nyt alkaa olla mitta taysi. Harkitsen vakavasti jäämistä nukkuvien seuraan seuraavissa vaaleissa. Mitä sitä itseään rasittamaan kun äänestämisellä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Entäs jos vaaleissa olisikin mahdollista äänestää ISOA HYVÄÄ MUUTOSTA jokaisen suomalaisen hyväksi?

Ja Nukkuvia siinä samalla!

www.nukkuvat.fi

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä hulluja puhu! Miten kannattaa äänestää niin että se tulee jokaisen hyväksi? Miten joku päätös voi palvella Nalle Wahlroosia, Sipilää ja minua?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #9

Näin! www.nukkuvat.fi/puolueohjelma Kyllä "reilun pelin herätys" on kaikkien hyväksi - niidenkin jotka nyt pelaavat väärää peliä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Heti kun perussuomalaiset pääsivät hallitukseen, puoluetukia leikattiin. Muiden ollessa hallituksessa näin ei tehty. On siis sellaisia jotka puhuvat - ja sellaisia, jotka tekevät.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Jani - sillä ostettiin omatunto puhtaaksi joksikin aikaa ilmeisesti? Kyllähän se kosmeettista on siihen nähden, että koko systeemi pitäisi lakkauttaa.

Sanon aina, että paras "puoluetuki" olisi joku Nukkuvien kansalaispalkan tapainen reilun pelin juttu jokaiselle 6 miljoonalle suomalaiselle puoluetoimistolle!

Vai onko nykysysteemi mielestäsi reilu - tukeeko se politiikan ja yhteiskunnallisen ajattelun uudistumista tarvittaessa?

Minun vastaukseni tiedätkin.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Leikkaus on moraalisesti oikein vaikeina aikoina. En kannata puoluetuen lakkauttamista kokonaan. Se johtaisi siihen, että politiikkaa voisi käytännössä tehdä vain sellainen, jolla tai jonka taustaryhmillä on rahaa - ja halua käyttää sitä poliittiseen vaikuttamiseen.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #15

Kiitos Jani - ei se noin mene. On olemassa joukkorahoitus ja se on nykyaikaa. Enemmänkin kaikki se miljardiluokan poliittinen välillinen korruptio, joka nyt on, tulisi läpinäkyväksi ihan uudella tavalla jos puoluetukiesirippua ei enää olisi.

Kansalaispalkka (Nukkuvilla oma malli) on ainoa tarvittava "puoluetuki"!

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Melko alussa vaalikautta oli käsittelyssä aloite "reilumpi puoluetuki", joka siis tarkoitti puoluetuen jyvittämistä äänimäärän, ei kansanedustajapaikkojen mukaan. Se olisi parempi kuin puoluetuen lakkauttaminen. Nyt esimerkiksi Piraateille kuuluisi noin 250 000 euroa vuodessa ja Itsenäisyyspuolueelle 150 000 euroa.

Jostain syystä ei eduskuntapuolueille kelvannut vaan sorvattiin, että puoluetukea voi saada eduskunnan ulkopuolella jos kannatus on väh. 2%. Niin on käynyt viimeksi Vennamolle 60-luvulla.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Akseli - heh. "jostain syystä"!

Uskomatonta mitä eduskunta tekee demokratialle tässäkin asiassa. Näitä "jostain syystä" on liikaa monessa asiassa, puoluetuki yksi härskeimmistä.

Eikä meillä nykyinen valtamedia liikoja tue kansalaiskeskustelua ko asioista - päinvastoin, hys, hys, puhumattakaan että joku haastaa oikein ison kuvan kautta kuten Nukkuvat.

Jos ajatellaan, että tavoitteena on PARHAAN yhteiskunnallisen ajattelun tukeminen, niin mikä tahansa puoluetuki antaa turhaa etua rekisteröidylle puolueelle jos vain niille myönnetään. Toki tuo malli olisi paljon parempi kuin nykyinen, joka suorastaan pelleilyä ruohonjuuritason kustannuksella.

Sieltähän se uusi ajattelu nousee, tai pitäisi demokraattisessa maassa nousta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset