Petri Hirvimäki - nukkuvat.fi Nukkuvat - reilun pelin herätyspuolue!

Perustulomafia

Suomen perustuloverkosto ry:n puheenjohtaja Pekka Elonheimo (Vihreät) syytti minua YouTubevideoni johdosta kunnianloukkauksesta pari päivää sitten – tosin en tiedä millä perusteella? Asia liittyy Tampereella 23-26.8.2018 järjestetyn BIEN (Basic Income European Network) konferenssin puhujavalintoihin.

Kyse on siitä, että minua ei valittu lainkaan mukaan puhujaksi ko. konferenssiin 140 valitun joukkoon 180 hakijasta.

Tarvittaessa voin vastata Elonheimolle väittämällä hänen puulaakiaan syrjiväksi poliittisen mielipiteen takia – hylsy puhujavalinnassa kohdallani on suorastaan absurdi huomioiden kaikki se, mitä olen kansalaispalkka (perustulo) asiassa tehnyt viime vuosina.

Asia ei ole minulle minkään tason hegemoniakysymys, todellakaan, vaan olin kerrankin ajatellut saavani reilun mahdollisuuden kertoa kehittämästäni Nukkuvien ”Kansalaispalkka Nyt!” ajattelusta ja myös kehittämästäni aatteesta "unitarismista" ulkomaisille akateemisille piireille. Suomesta en ole apua kuvitellut enää vuosiin saavani. Noh, niin se laitettiin tuokin portti kiinni nenäni edestä kiitos Suomen perustuloverkoston ja sen vihervasemmistomafian.

Helpottamaan Vihreiden ja Vasemmistoliiton pääsyä vallan kammareihin perustulomantransa avulla, on Suomen perustuloverkosto vuosien varrella onnistunut rekrytoimaan muutaman hyödyllisen idiootin muistakin puolueista ja kenties jonkun sitoutumattomankin? Tuo asetelma oli ehkä ymmärrettävä vielä muutama vuosi sitten, mutta ei enää.

Tapauksen naurettavuus vain korostuu sillä, että perustuloverkoston hallituksen kokoomuslainen jyväskyläläisjäsen ensin pyysi minua hakemaan puhujaksi BIEN konferenssiin!

 

***

Suomen perustuloverkosto ry on suomalaisen vihervasemmiston työkalu ajamaan ”Vihreiden perustulomallia” kuin käärmettä piippuun tulevaisuuden perusturvamalliksi Suomeen. Kaikki sitä haastavat esitykset raivataan näppärästi tieltä ja mikäs sen parempi jos voi samalla otsaan laittaa oikein akateemisen leiman ”haastajan huonoudesta” – juuri noin tehtiin Nukkuvien Kansalaispalkka nyt! -mallille BIEN konferenssin yhteydessä! 

Perustuloverkostosta on tullut Vihreiden perustulomallin täydellinen portinvartija – edes nimeä ei saa haastaa, saati sisältöjä.

Facebookissa asiaa on jo märehditty puolin ja toisin. Minut puheenjohtaja Elonheimo (Vihreät) poisti Suomen perustuloverkoston FB-ryhmästä, joten en lainkaan tiedä mitä siellä on juteltu videopostaukseni jälkeen. Itse en ala moisesta ihmisiä poistamaan Nukkuvien hallinnoimasta ”Kansalaispalkka nyt!” FB-ryhmästä. Siellä myös Elonheimo on saanut näkemyksensä vapaasti esittää. Tosin FB-kaverini hän ei enää ole.

Elonheimo selittää, että haun yhteydessä tekemäni ”abstract" oli niin huono, että ei kelvannut. Ottaen huomioon, että konferenssiin oli kuulemma ruohonjuuritaso erittäin tervetullutta puhujiksi ei tunnu mitenkään uskottavalta. Päätelkää itse oliko Hirvimäen juttu todella niin huono ja mielenkiinnoton tuollaisen konferenssin sisällöksi 1/140 osaltaan – tai olisihan se voinut olla 1/141 osaltaan?

ABSTRACT: "Finland can (only) afford a real reform!"

I am a family man (51 years) and a civic activist from Jyväskylä Finland. I am a chairman of Nukkuvien puolue - Nukkuvat ry (est. 2017).

Finland is not functioning well what comes to real individual freedom and equality or effectiveness and creativity as a nation. We are the prisoners of the current system and carrying the heavy burden of serious “over politicization” in our society - to see and feel the causes and effects on a very personal level and then understand what Finland should do forced me into the Finnish politics in autumn 2014. Then I wrote my first agenda.

"Basic income" or as I call it the “citizen salary” in my thinking is the oil of the good revolution but very far from being the only component of it.

In January 2018 I opened my ideas in a very concrete way by publishing a citizens' initiative called “Kansalaispalkka nyt!” (Citizen salary now!). The initiative tells that we could pay much higher BI/CS than presented in the current models if were brave enough to repair many other problems at the same time. BI/CS cannot be artificial respiration of the current system, but it should be a real reform or even better – a part of a wider reform.

Also, I would like to open shortly my idea of “Unitarism” and how BI/CS relates to it. I am looking for co-writers to write book called “Principles of Unitarism in Politics and Society”.

 

***

En väitä että “abtractini” täytti kaikki ne akateemiset kriteerit, joita parhaimmillaan vaaditaan.

Toisaalta jos ruohonjuuritaso todellakin oli tervetullutta BIEN:iin niin olettaisi, että sanamäärältään hyvin rajoitetussa ”abstractissa” pitää hieman kertoa mm. omaa taustaa kansainväliselle porukalle silloin kun kyseessä on kaltaiseni toimija, joka ei ole englanniksi julkaissut missään asiaan liittyen?

Varsinaiset argumentit olisin esitellyt laajemmin sitten tilaisuudessa, englanniksi käännettynä ja puhuttuna. Suomeksihan ne kaikki ovat jo olemassa – Elonheimo ja kumppanit sen kyllä tiesivät. Myöskin kansalaispalkka-ajattelun kova ydin oli myös BIEN:iin lähettämäni hakemuksen abstractissa, eli tässä:

”The initiative tells that we could pay much higher BI/CS than presented in the current models if were brave enough to repair many other problems at the same time. BI/CS cannot be artificial respiration of the current system, but it should be a real reform or even better – a part of a wider reform.”

Tuon kun lukee tulee ajatelleeksi, että kenties myös BIEN konferenssin sponsoreilla on ollut vaikutusta siihen, miksen päässyt mukaan: Eläketurvakeskus, Keva, PAM, Sitra..?

 

***

BIEN konferenssin lopullinen puhujalista hämmentää.

140 nimen joukossa näen äkkiseltään vain Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen, jolla on oma Perustili -mallinsa. Toki Lepomäki sai mallinsa BIEN:ssä esittää, kaikkihan siitä ovat jo kuulleet, ei siitä voi tulla vahinkoa perustulolle ja sitä ajavalle vihervasemmistolle.

Entäs me muut ”mallintajat”? Eihän meitä montaa ole, jos nimeksikään – on sen verran haastavaa hommaa kehittää oma erilainen kansalaispalkka/perustulomalli. Kysyinkin Suomen perustuloverkoston puheenjohtaja Elonheimolta fb-komentissani:

”Kerrotko montako oman kansalaispalkkamallin tehnyttä puolueen puheenjohtajaa ei päästetty BIEN kongressiin puhumaan? Tai helpotetaan - montako puolueen puheenjohtajaa yleensäottaen tunnet, joka olisi oman kansalaispalkkamallin lisäkseni kehittänyt - vuosien pohdinnan tuloksena?”

Suomalaisen vihervasemmiston ravi laput silmillä perustuloasiassa on ollut aina vain hermostuneempaa sitä mukaa kun hyviä haastajia perustulolle on ilmaantunut.

Nukkuvat on tässä omalla innovatiivisella kansalaispalkkamallillaan sen lukuisine oivalluksineen aivan keihäänkärkenä – siksi siitä ei ole perustulon portinvartijoiden mielestä kenenkään hyvä tietää mitään Suomessa, saati ulkomailla tutkijamaailmassa. Nyt sitten vedotaan yhteistyökyvyttömäksi jne. kun emme suostu kumartamaan perustulototeemipaalua ja lähtemään kritiikittömästi sitä kehumaan.

Tämä kaikki asiassa, josta emme edes ole lähtökohtaisesti eri mieltä jos sen oikein oivaltaa – vastikkeeton perusturva X suuruisena suomalaisille, sitähän mekin ajamme! Me olemme se yhteistyöhön kykenevä osapuoli - Nukkuvat on kovasti yrittänyt tuoda keskusteluun sitä mikä tuo X on ja miten se toteutetaan, mutta sellaista keskustelua ei sallita Suomessa.

Omassa vallanhimossaan vihervasemmisto näpertelee pelkän Vihreiden perustulomallin kanssa lakaisten nykysysteemin monet isot ongelmat maton alle. Suomalainen perustulomafia on parissa puoluetoimistossa menossa pian täydelle laukalle etenkin jos saamme valtamediaa edes hieman auttamaan Nukkuvien kansalaispalkkamallin esittelyssä isommalle yleisölle? Nimestä viis kunhan Suomen tulevaisuuden perusturvamalli on maailman paras –

liekö se suomalaisen perustulomafian tavoitteena ollenkaan?

 

***

29.8.2018

Kalervonkatu, Jyväskylä

Petri Hirvimäki

 

***

Lakkautetaan puoluetuki – puoluetuki on demokratian irvikuva! - kansalaisaloite

Kansalaispalkka nyt! - kansalaisaloite

Nukkuvien puolue - Nukkuvat (ml. kannattajakorttikeräys)

"Hirvimäki Political" -videoblogini Youtubessa

petrihirvimaki.com

TV-haastattelu (presidenttiehdokas)

Unitas kansanliike

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sopii kysyä kuinkahan monta kertaa minun kunniaani YKSILÖ Hirvimäki ovat kaikenlaiset väärät kollektiivit (joita nykysysteemi on täynnä) viime vuosina etulinjassa loukanneet raukkamaisesti PORUKALLA mitä erilaisimmilla tavoilla päälle kusemalla - jättämällä pois, ei koskaan vastaamalla, mustamaalaamalla, kuoliaaksivaikenemalla jne!!!?

Tervetuloa mukaan Nukkuvien FB-ryhmiin -

Reilun pelin herätyspuolue!: www.facebook.com/groups/nukkuvat.fi

Kansalaispalkka nyt!: www.facebook.com/groups/kansalaispalkkaNyt

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Tietääkö joku mistä voi kaivaa tuon Suomen perustuloverkosto ry:n saamat valtionavustukset. On takana niin eturivin vihervasemmistolaisia poliitikkoja että lienevät kunnossa? Kuten suhteet yliopistoihin, kaikkialle...

Kiinostaa tietää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Outo otsikko. "Mafialla" viitataan johonkin millä joku ryhmä hankkii oikeudetonta tuloa. Ymmärtääkseni perustulossa on kyse jostain päinvastaisesta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Matti - eikös "mafia" nimitys liitetä puhekielessä Suomessa joskus sellaiseen, joka ei kestä kilpailijoita lähelleen ja jonka toimintatavat epäreiluja.

Perustulomafia - ei taida olla hassumpi kielikuva ja taidan olla taas ensimmäisenä asialla avaamaan tätäkään juttua...?

Kyllä meillä on perustulomafia!! Se pysyy pystyssä ja voi oikein hyvin siksi että nollasummakakunjaon ja vallanjaon tasapaino kolmen suuren välillä edellyttää että perusTURVAuudistus (tai torso sellaiseksi) tulee jostain kolmen suuren ulkopuolelta - siksi Lepomäen mallia ei päästetä perustuloa lähellekään.

Myöskin se pysyy pystyssä siksi että se EI HAASTA nykysysteemiä nimeksikään - siksi Kansalaispalkka nyt! ja Nukkuvat halutaan pitää syrjässä.

Perustulomafia on hiukan huolissaan demareiden viritelmästä (mikäköhän se olikaan nimeltään, hoh hoijaa millainen logiikka)... mutta luottaa siihen että sekin hyssytellään pois ilmaa pilaamasta siinä missä Lepomäki, Hirvimäki...

OIKEA TOIMINTAMALLI OLISI että eri malleista keskusteltaisiin kokoajan mediassa, kaikkialla - ongelma on se että meidän "riippumaton" valtamedia ei sellaiseen lähde. Pelaa samaa peliä kuin valtapuolueetkin.

Tai kokeillaanpa (taas) jos lähtisi? ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset